251 Απ: Manoules augoustou-septemvriou 2013!!! Παρ Φεβ 01, 2013 4:02 am
mar.pan
Πανταχού παρούσα!
koritsia m kalimeraaa... paw st giatro simera.. 8a dw t mwraki m pali.. 8a kanw mia eksetasi prin tin ayxeniki diafaneia... agwniaaa...
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
mar.pan έγραψε:koritsia m kalimeraaa... paw st giatro simera.. 8a dw t mwraki m pali.. 8a kanw mia eksetasi prin tin ayxeniki diafaneia... agwniaaa...
pontikaki72 έγραψε:koritsia geia sas k apo mena xerome poli pou eimai edo.pit 19/9. pigame simera sto giatro akousame k kardoula ola telia..euxome se oles mas me to kalo gera paidakia..
mar.pan έγραψε:koritsia m kalimeraaa... paw st giatro simera.. 8a dw t mwraki m pali.. 8a kanw mia eksetasi prin tin ayxeniki diafaneia... agwniaaa...
natasathess έγραψε:Ρε κορίτσια, σίγουρα ισχύουν όλα αυτά; γιατί νομίζω ότι τα βοηθήματα τοκετού καταργήθηκαν από φέτος.. Και αν είναι να με πληρώνει το ΙΚΑ, γιατί μου είπε ότι δεν αντέχει οικονομικά να με πληρώνει για το διάστημα που θα κάθομαι; Εγώ, αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη, δεν έχω πρόβλημα (θεωρητικά) να δουλεύω μέχρι και Ιούλιο, ας πούμε.. Αλλά Αύγουστο, Σεπτέμβριο σίγουρα θα πρέπει να κάθομαι.. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη.. Θα ρωτήσω έναν λογιστή γιατί εννοείται πως δε θέλω να χάσω κάτι αν το δικαιούμαι..
natasathess έγραψε:Ρε κορίτσια, σίγουρα ισχύουν όλα αυτά; γιατί νομίζω ότι τα βοηθήματα τοκετού καταργήθηκαν από φέτος.. Και αν είναι να με πληρώνει το ΙΚΑ, γιατί μου είπε ότι δεν αντέχει οικονομικά να με πληρώνει για το διάστημα που θα κάθομαι; Εγώ, αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη, δεν έχω πρόβλημα (θεωρητικά) να δουλεύω μέχρι και Ιούλιο, ας πούμε.. Αλλά Αύγουστο, Σεπτέμβριο σίγουρα θα πρέπει να κάθομαι.. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη.. Θα ρωτήσω έναν λογιστή γιατί εννοείται πως δε θέλω να χάσω κάτι αν το δικαιούμαι..
kostaslarissa έγραψε:natasathess έγραψε:Ρε κορίτσια, σίγουρα ισχύουν όλα αυτά; γιατί νομίζω ότι τα βοηθήματα τοκετού καταργήθηκαν από φέτος.. Και αν είναι να με πληρώνει το ΙΚΑ, γιατί μου είπε ότι δεν αντέχει οικονομικά να με πληρώνει για το διάστημα που θα κάθομαι; Εγώ, αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη, δεν έχω πρόβλημα (θεωρητικά) να δουλεύω μέχρι και Ιούλιο, ας πούμε.. Αλλά Αύγουστο, Σεπτέμβριο σίγουρα θα πρέπει να κάθομαι.. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη.. Θα ρωτήσω έναν λογιστή γιατί εννοείται πως δε θέλω να χάσω κάτι αν το δικαιούμαι..
πότε έχεις Π.Η.Τ? Κοριτσάκι μου γλυκό το αφεντικό σου σε δουλεύει κανονικότατα ή είναι εντελώς άσχετος..Από πότε δουλεύεις σε εκείνον?
kostaslarissa έγραψε:natasathess έγραψε:Ρε κορίτσια, σίγουρα ισχύουν όλα αυτά; γιατί νομίζω ότι τα βοηθήματα τοκετού καταργήθηκαν από φέτος.. Και αν είναι να με πληρώνει το ΙΚΑ, γιατί μου είπε ότι δεν αντέχει οικονομικά να με πληρώνει για το διάστημα που θα κάθομαι; Εγώ, αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη, δεν έχω πρόβλημα (θεωρητικά) να δουλεύω μέχρι και Ιούλιο, ας πούμε.. Αλλά Αύγουστο, Σεπτέμβριο σίγουρα θα πρέπει να κάθομαι.. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη.. Θα ρωτήσω έναν λογιστή γιατί εννοείται πως δε θέλω να χάσω κάτι αν το δικαιούμαι..
πότε έχεις Π.Η.Τ? Κοριτσάκι μου γλυκό το αφεντικό σου σε δουλεύει κανονικότατα ή είναι εντελώς άσχετος..Από πότε δουλεύεις σε εκείνον?
mariatsak έγραψε:Κορίτσια δεν ξέρω τι να κάνω.
Μου έγραψε ο γιατρός τις πρώτες εξετάσεις,πλην όμως θυροειδή και καλλιέργια κ.υγρόυ και ίσως λείπουν κι άλλες. δεν μου έδωσε φιλίκο οξύ και ανησιχό.δεν έπρεπε να μου δώσει αμέσως?
να το αρχίσω εγώ? φοβάμαι όμως.
Επίσης δεν μου είπε καν τι πρέπει να προσέχω κι τι όχι.
Μάλλον πρέπει να αλλάξω γιατρό.
θέλω κάποιον να με ενθαρίνη κι ψυχολογικά και πανώ από όλα να είναι άνθρωπος.
μου έχουν προτίνει μερικούς,
Καπετανάκη, Μεταλλινό,Σκάρπο,Δημητριάδης... (αθηνα)
είμαι σε διλημα και αγχωνομαι.
kostaslarissa έγραψε:kostaslarissa έγραψε:natasathess έγραψε:Ρε κορίτσια, σίγουρα ισχύουν όλα αυτά; γιατί νομίζω ότι τα βοηθήματα τοκετού καταργήθηκαν από φέτος.. Και αν είναι να με πληρώνει το ΙΚΑ, γιατί μου είπε ότι δεν αντέχει οικονομικά να με πληρώνει για το διάστημα που θα κάθομαι; Εγώ, αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη, δεν έχω πρόβλημα (θεωρητικά) να δουλεύω μέχρι και Ιούλιο, ας πούμε.. Αλλά Αύγουστο, Σεπτέμβριο σίγουρα θα πρέπει να κάθομαι.. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη.. Θα ρωτήσω έναν λογιστή γιατί εννοείται πως δε θέλω να χάσω κάτι αν το δικαιούμαι..
Θα σου πω για μένα.Γέννησα πριν 6 μήνες.Στις 10 Αυγούστου 2012.Λίγο πριν μπεις στον 7ο μήνα πας και κλείνεις ραντεβού στο Ικα για να σε δουν και να σου βγάλουν από κει Π.Η.Τ πχ εμένα μου έδωσαν Π.Η.Τ στις 17 Αυγούστου.Σου δίνουν 2 χαρτιά να συμπληρώσεις(ενα εσύ,ένα το αφεντικό σου).Δικαιούσαι να καθήσεις 56 πριν με βάσει την Π.Η.Τ που σου έχει δώσει το ΙΚΑ.Οπότε σε εμένα έβγαινε να καθήσω από τις 22 Ιουνίου και 63 μέρες μετά δηλ.μέχρι 14 Οκτωβρίου....Όλο αυτό το διάστημα που θα κάθεσαι θα πληρωθείς από το ΙΚΑ παίρνοντας επίδομα κυοφοριας στις 56 ημερες και επίδομα λοχείας στις 63 μέρες...Στην ουσία αυτά τα επιδόματα που θα πάρεις είναι τα δεδουλευμένα σου για όλες αυτές τις 119 μέρες που θα κάθεσαι.Μόλις τελειώσει η άδεια σου ,θα πάρεις τα χαρτιά πληρωμής από το ΙΚΑ Και θα το πας στον ΟΑΕΔ και εκεί θα σου δώσουν ένα ακόμα χρηματικό υπόλοιπο.Επίσης έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να καθήσεις άλλους 6 μήνες παιρνοντας το 6μηνο επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ που είναι 514Ε το μήνα...και εδώ πάλι το αφεντικό σου ούτε σε πληρώνει,ούτε σε κολλάει ένσημα.Πλεόν ο εργοδότης σου είναι ο ΟΑΕΔ.Μόλις τελειώσει και το επιδομα(εμένα τελειώνει τον Απρίλιο)επιστρέφεις στην εργασία σου και το αφεντικό για κανέναν λόγο δεν μπορεί να σε απολύσει μέχρι το μωρό σου να γίνει 18 μηνών....
Και δεν κόπηκαν τα επίδομα κυοφορίας και λοχείας..
Μόνο το επίδομα τοκετού κόπηκε αλλά και αυτό ουτως ή αλλος δεν τον πληρωνόσουν εσύ,το παίρνει κατευθείαν η κλινική ή το νοσοκομείο που θα γεννήσεις....
το Δικαιούσαι μόνο αν γεννήσεις στο σπίτι....
Αυτα από μένα.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας και στην Επιθεώρηση εργασίας να ρωτήσεις τι δικαιούσαι ακριβώς....
Α και στα λέω επειδή όπως σου είπα γέννησα πριν 6 μήνες και είμαι πάλι έγκυος και γεννάω Αύγουστο!Εχω ρωτήσει και έχω μάθει τα πάντα!
mariatsak έγραψε:Κορίτσια δεν ξέρω τι να κάνω.
Μου έγραψε ο γιατρός τις πρώτες εξετάσεις,πλην όμως θυροειδή και καλλιέργια κ.υγρόυ και ίσως λείπουν κι άλλες. δεν μου έδωσε φιλίκο οξύ και ανησιχό.δεν έπρεπε να μου δώσει αμέσως?
να το αρχίσω εγώ? φοβάμαι όμως.
Επίσης δεν μου είπε καν τι πρέπει να προσέχω κι τι όχι.
Μάλλον πρέπει να αλλάξω γιατρό.
θέλω κάποιον να με ενθαρίνη κι ψυχολογικά και πανώ από όλα να είναι άνθρωπος.
μου έχουν προτίνει μερικούς,
Καπετανάκη, Μεταλλινό,Σκάρπο,Δημητριάδης... (αθηνα)
είμαι σε διλημα και αγχωνομαι.
natasathess έγραψε:kostaslarissa έγραψε:kostaslarissa έγραψε:natasathess έγραψε:Ρε κορίτσια, σίγουρα ισχύουν όλα αυτά; γιατί νομίζω ότι τα βοηθήματα τοκετού καταργήθηκαν από φέτος.. Και αν είναι να με πληρώνει το ΙΚΑ, γιατί μου είπε ότι δεν αντέχει οικονομικά να με πληρώνει για το διάστημα που θα κάθομαι; Εγώ, αν όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη, δεν έχω πρόβλημα (θεωρητικά) να δουλεύω μέχρι και Ιούλιο, ας πούμε.. Αλλά Αύγουστο, Σεπτέμβριο σίγουρα θα πρέπει να κάθομαι.. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη.. Θα ρωτήσω έναν λογιστή γιατί εννοείται πως δε θέλω να χάσω κάτι αν το δικαιούμαι..
Θα σου πω για μένα.Γέννησα πριν 6 μήνες.Στις 10 Αυγούστου 2012.Λίγο πριν μπεις στον 7ο μήνα πας και κλείνεις ραντεβού στο Ικα για να σε δουν και να σου βγάλουν από κει Π.Η.Τ πχ εμένα μου έδωσαν Π.Η.Τ στις 17 Αυγούστου.Σου δίνουν 2 χαρτιά να συμπληρώσεις(ενα εσύ,ένα το αφεντικό σου).Δικαιούσαι να καθήσεις 56 πριν με βάσει την Π.Η.Τ που σου έχει δώσει το ΙΚΑ.Οπότε σε εμένα έβγαινε να καθήσω από τις 22 Ιουνίου και 63 μέρες μετά δηλ.μέχρι 14 Οκτωβρίου....Όλο αυτό το διάστημα που θα κάθεσαι θα πληρωθείς από το ΙΚΑ παίρνοντας επίδομα κυοφοριας στις 56 ημερες και επίδομα λοχείας στις 63 μέρες...Στην ουσία αυτά τα επιδόματα που θα πάρεις είναι τα δεδουλευμένα σου για όλες αυτές τις 119 μέρες που θα κάθεσαι.Μόλις τελειώσει η άδεια σου ,θα πάρεις τα χαρτιά πληρωμής από το ΙΚΑ Και θα το πας στον ΟΑΕΔ και εκεί θα σου δώσουν ένα ακόμα χρηματικό υπόλοιπο.Επίσης έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να καθήσεις άλλους 6 μήνες παιρνοντας το 6μηνο επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ που είναι 514Ε το μήνα...και εδώ πάλι το αφεντικό σου ούτε σε πληρώνει,ούτε σε κολλάει ένσημα.Πλεόν ο εργοδότης σου είναι ο ΟΑΕΔ.Μόλις τελειώσει και το επιδομα(εμένα τελειώνει τον Απρίλιο)επιστρέφεις στην εργασία σου και το αφεντικό για κανέναν λόγο δεν μπορεί να σε απολύσει μέχρι το μωρό σου να γίνει 18 μηνών....
Και δεν κόπηκαν τα επίδομα κυοφορίας και λοχείας..
Μόνο το επίδομα τοκετού κόπηκε αλλά και αυτό ουτως ή αλλος δεν τον πληρωνόσουν εσύ,το παίρνει κατευθείαν η κλινική ή το νοσοκομείο που θα γεννήσεις....
το Δικαιούσαι μόνο αν γεννήσεις στο σπίτι....
Αυτα από μένα.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας και στην Επιθεώρηση εργασίας να ρωτήσεις τι δικαιούσαι ακριβώς....
Α και στα λέω επειδή όπως σου είπα γέννησα πριν 6 μήνες και είμαι πάλι έγκυος και γεννάω Αύγουστο!Εχω ρωτήσει και έχω μάθει τα πάντα!
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Δεν τα γνώριζα όλα αυτά! Εννοείται ότι θα συμβουλευτώ κάποιον, δεν είμαι διατεθειμένη να τα χάσω όλα αυτά
kostanza έγραψε:κορίτσια καλησπέρα..επιτέλους σήμερα ακούσαμε ΚΑΡΔΟΥΛΑ..είμαι 7 εβδομάδων και έχω Π Η Τ 21.9.13!ανυπομονώ να κάνω πολιτικό για να μπω στο βιβλιάριο του άντρα μου και να κάνω και τον προγεννητικό..τι να κάνω για τις καούρες??
απο το πρωί μεχρι τις 18¨00 αναγούλες και μετά προστείθονται και οι καούρες..καταπληκτικά..
EEE2007 έγραψε:kostanza έγραψε:κορίτσια καλησπέρα..επιτέλους σήμερα ακούσαμε ΚΑΡΔΟΥΛΑ..είμαι 7 εβδομάδων και έχω Π Η Τ 21.9.13!ανυπομονώ να κάνω πολιτικό για να μπω στο βιβλιάριο του άντρα μου και να κάνω και τον προγεννητικό..τι να κάνω για τις καούρες??
απο το πρωί μεχρι τις 18¨00 αναγούλες και μετά προστείθονται και οι καούρες..καταπληκτικά..
Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη! Έχω ΠΗΤ 23.9 (*Κάποια πιο έμπειρη μανούλα ίσως ξέρει κάτι για τις καούρες...)
kostanza έγραψε:κορίτσια καλησπέρα..επιτέλους σήμερα ακούσαμε ΚΑΡΔΟΥΛΑ..είμαι 7 εβδομάδων και έχω Π Η Τ 21.9.13!ανυπομονώ να κάνω πολιτικό για να μπω στο βιβλιάριο του άντρα μου και να κάνω και τον προγεννητικό..τι να κάνω για τις καούρες??
mar.pan έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑΑ.. ΠΗΓΑ ΣΤ ΓΙΑΤΡΟ Μ ΣΗΜΕΡΑ.. ΕΙΔΑ Τ ΜΩΡΑΚΙ Μ... ΜΩΡΕ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!! ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΟΥΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΩΡΑΚΙ... ΑΑ ΕΠΙΣΗΣ Μ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ Μ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΕΙΠΕ ΘΑ Μ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΤΑΔΙΑ Κ ΚΠ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ Κ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ... ΑΥΤΑΑΑ
siren έγραψε:Καλημερα κοριτσια τι κανετε? Δυστυχως δεν εχω ιντερνετ στο σπιτι και για αυτο χανομαι. Τωρα ειμαι στο γραφειο και διαβαζα τα νεα σας.
Να καλως ορισω τις καινουργιες εγκυουλες!!!!
mariatsak δεν μου ακουγονται και πολυ καλα αυτα που ειπες για τον γιατρο σου και επειδη ειμαι εγκυος στον δευτερο και αλλαξα γιατρο εγω απο Αθηνα σου προτεινω τον Μπαγιωκο Βασιλειο. Ειναι νεος στα εξηγει ολα δεν σου αφηνει καμια απορια και εχει και μια τελεια μαια διπλα του που ειναι παντα στην διαθεση σου.
Εμενα παιρνει 40€ πηρε στην πρωτη επισκεψη και μου ξαναπαρει επισκεψη μετα την αυχενικη διαφανεια.
Οσο για μενα οι αναγουλες με εχουν ταραξει προσπαθω μονιμως να μην κανω εμετο. Πηγαμε στον γιατρο ακουσαμε την καρδουλα του ειναι ολα καλα και θα παω σε 10 μερες παλι. Συνεχιζω λογω ιστορικου τα utrogestan προληπτικα μεχρι νεοτερας αλλα απο την Τριτη και για ολη την εγκυμοσυνη μου πρεπει να κανω καθε μερα μια ενεση στην κοιλια μου
Κατα τα αλλα καλα
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης