Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
657 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 657 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

zeta86

zeta86
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ Κ ΘΗΛΑΖΩ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ..Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ Κ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ.ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΔΙΨΑ ΠΕΙΝΑ Κ ΤΥΧΟΝ ΠΟΝΑΚΙΑ..
Κ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ..ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Κ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΧΑΜΟΜΗΛΙ..Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΧΕ ΠΟΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΣΕ ΟΛΑ..ΑΚΟΜΗ Κ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ Κ ΤΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΛΑ..ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ/ΝΟ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ..ΑΝ Κ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑ..ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΟΥ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...

Anna - mana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Σας θαυμάζω και σας ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα!) όσες θηλάζετε αποκλειστικά. Εγώ δεν τα κατάφερα, αν και προσπάθησα πολύ (δεν ξέρω ίσως αν το πάλευα λίγο περισσότερο αλλά νομίζω πως έκανα ό,τι μπορούσα). Έδινα συμπλήρωμα από την αρχή αλλά με συνεχή προσπάθεια το μείωνα συνεχώς. Το πρώτο τρίμηνο υπολογίζω πως έπινε περίπου 25% ξένο, 4ο και 5ο μήνα το μείωσα σε 0 έως 10% την ημέρα και με το ξεκινήσαμε φρούτα (δεν έδωσα καθόλου κρέμα) το σταματήσαμε τελείως.

Η Rinoula είναι πολύ ενημερωμένη για τα θέματα θηλασμού, έχουμε ξανασυζητήσει κάποια πράγματα σε άλλο θέμα και μου έχει δώσει πολύτιμες συμβουλές. Rinoula, σε ευχαριστώ! Είχα γράψει μια απάντηση στο άλλο θέμα, αλλά κάτι έγινε και την έχασα και δεν μπόρεσα να την ξαναγράψω, οπότε μια που βρήκα την ευκαιρία... Smile Smile

Για τους κολικούς υπάρχουν άλλοι τρόποι να ανακουφιστούν τα μωράκια, νομίζω πως το χαμομήλι στην πραγματικότητα δεν κάνει και πολλά πράγματα ή τουλάχιστον δεν είναι πλήρως αποδεδειγμένη η βοήθεια που προσφέρει, αν και πολλοί γιατροί διατείνονται πως βοηθάει. Εμένα μου είχαν πει να δίνω (το κίντερτε)αλλά ο μικρός μου δυο τρεις φορές που του έδωσε το έβγαζε και έτσι απλά σταμάτησα να του δίνω, αγνοώντας τον γιατρό. Όποτε είχε πονάκια (ευτυχώς τίποτα φοβερό) τον έβαζα στο στήθος πιπίλαγε και ηρεμούσε αμέσως.

Anna - mana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Επίσης τα μωρά που θηλάζουν, συνήθως περίπου στον 5ο - 6ο μήνα, κάνουν μια καμπή στην ανάπτυξή τους (μου το είχε πει η μαία μου αυτό) και είναι η φάση που πολλοί παιδίατροι δίνουν ξένο γάλα, οδήγώντας σε πρόωρο και χωρίς λόγο αποθηλασμό. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Ουσιαστικά οι οργανισμοί της μαμάς και του παιδιού "κάνουν λίγο κράτει για να φορτσάρουν μετά τον 6ο μήνα που οι ανάγκες του μωρού μεγαλώνουν", για να χρησιμοποιήσω τα λόγια της!

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Anna - mana έγραψε:Σας θαυμάζω και σας ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα!) όσες θηλάζετε αποκλειστικά. Εγώ δεν τα κατάφερα, αν και προσπάθησα πολύ (δεν ξέρω ίσως αν το πάλευα λίγο περισσότερο αλλά νομίζω πως έκανα ό,τι μπορούσα). Έδινα συμπλήρωμα από την αρχή αλλά με συνεχή προσπάθεια το μείωνα συνεχώς. Το πρώτο τρίμηνο υπολογίζω πως έπινε περίπου 25% ξένο, 4ο και 5ο μήνα το μείωσα σε 0 έως 10% την ημέρα και με το ξεκινήσαμε φρούτα (δεν έδωσα καθόλου κρέμα) το σταματήσαμε τελείως.

Η Rinoula είναι πολύ ενημερωμένη για τα θέματα θηλασμού, έχουμε ξανασυζητήσει κάποια πράγματα σε άλλο θέμα και μου έχει δώσει πολύτιμες συμβουλές. Rinoula, σε ευχαριστώ! Είχα γράψει μια απάντηση στο άλλο θέμα, αλλά κάτι έγινε και την έχασα και δεν μπόρεσα να την ξαναγράψω, οπότε μια που βρήκα την ευκαιρία... Smile Smile

Μπραβο για την επιτυχημενη προσπαθεια σου!!

Ευχαριστω μην ξαναπεις, γιατι θα μαλώσουμε!! Smile
Σειρα σου τωρα να βοηθήσεις άλλες μαμαδες!

Anna - mana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Rinoula έγραψε:[

Μπραβο για την επιτυχημενη προσπαθεια σου!!

Ευχαριστω μην ξαναπεις, γιατι θα μαλώσουμε!! Smile
Σειρα σου τωρα να βοηθήσεις άλλες μαμαδες!

Ε όχι να μαλώσουμε κιόλας!!!

SOS:ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ+ΒΑΡΟΣ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ - Σελίδα 2 215994

Αλλά όταν κάποιος ασχολείται μαζί σου χωρίς να σε ξέρει και αφιερώνει χρόνο για να σε βοηθήσει, ένα ευχαριστώ είναι ένα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης!

Όσο για την προσπάθειά μου, δεν τη λες και τελείως επιτυχημένη αφού το μωρό μου πήρε και ξένο γάλα, αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

Όσο για τη βοήθεια σε άλλες μαμάδες, πάντα πίστευα πως η θετική ενέργεια και το καλό γενικότερα είναι "μεταδοτικό" οπότε σου υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ!!!

zouzouna1

zouzouna1
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
zouzouna1 έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα. Να σου ζήσει η μικρή σου. Κατ΄αρχας να σε ρωτησω αν ο γιατρος στο ικα παρακολουθει την αναπτυξη του μωρου μεσα απο τις καμπυλες του βιβλιαριου. Εγω εχω μια μπουμπου η οποία ειναι τωρα 15 μηνων. Απο τη στιγμη που γεννηθηκε επαιρνε και παιρνει τα γραμμαρια με το σταγονομετρο. Ποτε δεν ειμασταν μεσα στις καμπυλες και ουτε προκειται να μπουμε ποτε.(Εχουμε δημιουργησει καμπυλες αναπτυξης αποκλειστικα για εμας) Κοιταξα το βιβλιαρακι της και οταν ηταν 5 μηνων ζυγιζε 4480 και κανοντας τις πραξεις πηρε και εμενα 2 κιλα. Τη θηλαζα αποκλειστικα. Η παιδιατρος μας ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου και επεμεινε στο θηλασμο.Οταν ειδε οτι δεν επαιρνε τα γραμ. που πρεπει μου ειπε να βγαζω το γαλα με θηλαστρο να της το δινω με μπουκαλι ωστε να μετραω τι πινει. Μου ειχε πει οχι στο χαμομηλι. Παλι δεν επαιρνε βαρος. Για να μην πολυλογω μπηκαμε σε μια διαδικασια εξετασεων να δουμε εαν υπαρχει καποιο θεμα. Περα απο παλινδορμηση την οποια αντιμετωπισαμε με φαρμακο και ταισμα με μπουκαλι(ξενο γαλα απο τον 4ο γιατι απο το αγχος μην εχει κατι το παιδι μου κοπηκε μαχαιρι το γαλα) παλι δεν επαιρνε παρα πολυ βαρος. Συμπερασμα: θελει να ειναι λεπτεπιλεπτη. ακομη και τωρα με τα φαγητα και τις κρεμες τα γραμμαρια τα βλεπουμε απο μακρια. Λογικο ειναι να αγχωνεσαι και καλα κανεις και το ψαχνεις.

οι καμπυλες στο βιβλιαριο ειναι για παιδακια που παιρνουν ξενο γαλα....τα παιδακια που θηλαζουν ειναι παντα πιο χαμλα σ αυτες τις καμπυλες[/quote]

εχεις απολυτο δικιο για τις καμπυλες. Απλα οταν η αποκλιση ειναι σημαντικη οπως στην περιπτωση της μικρης μου καλο ειναι να το ψαχνουμε. Και φυσικα ο πιο αρμοδιος να μας κατευθυνει ειναι ο παιδιατρος μας.

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Επειδή και η δικιά μου η ζουζού δεν παίρνει πολύ βάρος μου είχε πει η παιδίατρος να την παρακολουθήσουμε και αν δούμε ότι παίρνει ακόμα λιγότερα από πριν να κάνουμε μια εξέταση για ουρολοίμωξη. Δεν χρειάστηκε όμως γιατί από τον πρώτο μήνα έως και τον πέμπτο έχει μία σταθερότητα και δεν βάζει πολλά (μ.ο. περίπου 350 γρ ανά μήνα).
Αν θέλεις να σου φύγει η ιδέα ότι έχει κάτι συζήτησέ το με την παιδίατρό σου και κάντε μία εξέταση ούρων. Σύμφωνα με τη δικιά μου παιδίατρο υπάρχει τύπος ουρολοίμωξης που δεν έχει άλλα συμπτώματα πέρα από τα κιλά που δεν μπαίνουν. Δεν είναι κάτι που κοστίζει, ούτε πονάει.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν forum σε punBB | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις