626 Απ: TI MΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ? #2 Τρι Σεπ 24, 2013 9:40 am
love4
Η ψυχή της παρέας!
κουνελακι στην κατσαρολα με κοκκινη σαλτσα!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
τι συγγνώμη καλέ, σιγά.Κατερινούλα έγραψε:
Συγγνώμη για την ερώτηση που σου έκανα αλλά προσπαθώ να κάνω δίαιτα και όλο από αύριο σε αύριο το πάω. στο τέλος δεν κάνω τίποτα και έχει παραγίνει το κακό μου......
Έχει επεξεργασθεί από τον/την JELLYFISH στις Τρι Σεπ 24, 2013 11:46 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : oups!)
IoliAtore έγραψε:τι συγγνώμη καλέ, σιγά.Κατερινούλα έγραψε:
Συγγνώμη για την ερώτηση που σου έκανα αλλά προσπαθώ να κάνω δίαιτα και όλο από αύριο σε αύριο το πάω. στο τέλος δεν κάνω τίποτα και έχει παραγίνει το κακό μου......
απλώς δεν έκανα δίαιτα κανονική αυτή τη φορά λόγω εγκυμοσύνης
επειδή όμως είμαι παλιά στο κουρμπέτι, έχω δοκιμάσει απαξάπασες τις δίαιτες... και χημικές και κανονικές και διαιτολόγο και γκίλι τα πάντα. νομίζω ότι τελικά αυτό που δουλεύει είναι η αλλαγή στη διατροφική νοοτροπία. τι νόημα έχει να χάσω 5 κιλά με τη ντουκάν ή την άτκινς και να μην έχω μάθει να τρωω σωστά.
λοιπόν αυτό που έχει δουλέψει κατά καιρούς με εμένα είναι: τακτικά γεύματα (το να τρώω 1 φορά την ημέρα με κατέστρεψε) μικρά όμως, δλδ από όλα αλλά μικρότερες μερίδες. εντάξει και μέτρο στα "κακά" πράγματα, τα ξέρουμε όλοι μας: γλυκά, λιπαρα κτλ.
Ωστόσο πραγματικά αυτή τη φορά που τρώω τακτικά και πραγματικά μικρές μερίδες δεν έχω πεινάσει καθόλου. ούτε το σκέφτομαι. από την προηγουμενη κατάστασή μου για μένα είναι μεγάλη πρόοδος.
Καλή αρχή!
Mπορείς να τον κάνεις με ντομάτα, ούζο και άνιθο, αν θέλεις προσθέτεις και πατατούλες.Pausaki έγραψε:Κορίτσια τα φώτα σας... Έχει να μου προτείνει καμία σας ...καλη συνταγή για σολωμο?
Κατα προτίμηση στο φούρνο...
Ας ειναι κ απλή ...αλλα να ναι γευστική !
Και τι να κάνω για να μη μου στεγνώσει ο σολωμος...;;;;πάντα μου στεγνώσει οπότε προφανώς κάτι δε κάνω σωστά...
αυτο το ειχα φαει σε ενα εστιατόριο. πρωτη φορα και μου αρεσε παρα πολυ κ απο τοτε το φτιαχνω!!!πολυ ωραιο φαγητο!!JELLYFISH έγραψε:καλή σου μερα!
εχω μια συνταγή για καπνιστό σολωμο, όχι για φούρνο δυστυχώς....
παίρνεις το σολωμο, τον κόβεις κομματάκια και φτιάχνεις σάλτσα μαζί με κρέμα γάλακτος.
και τη σαλτσα τη ρίχνεις σε πένες.
κοινώς σαν καρμπονάρα πιτσαρίας μονο που αντί για μπέικον φάζεις βάζεις σολωμό!
Βέβαια και βάζουμε λάδι, δική μου παράληψη! Εγώ ανακατεύω το λεμόνι, το λάδι, τη μουστάρδα και το θυμάρι, φτιάχνω δηλ. μια μαρινάδα μέσα στην οποία αφήνω λίγο το σολωμό. Αλάτι και πιπέρι προαιρετικά. Στη συνέχεια τοποθετώ τα κομμάτια στο ταψί και τα περιχύνω με τη μαρινάδα. Βάζω και λίγο ζεστό νεράκι και τα ψήνω στους 180 για 20 περίπου λεπτά. Γύρισέ τα και μία φορά. Το ψήσιμο διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, αν δεις ότι δεν έχουν ψηθεί άσε τα λίγο ακόμη αν και ο σολωμός δε θέλει πολύ ψήσιμο.Pausaki έγραψε:Κορίτσια σας ευχαριστω πολυ πολυ για τις συνταγες σας... Αυτο με τις πένες το έχω φάει κ γω κ ειναι όντως τέλειο!!
Απλα ήθελα να ξανά προσπαθήσω να μαγειρεψω κομμάτι..
Αυτο με το θύμαρι λεμόνι μουσταρδα μου καλο άρεσε... Να ρωτήσω.. Λαδακι δε βάζεις καθόλου ούτε στο σολωμο ουτε στο ταψακι;;( ξέρω ότι ειναι λιπαρά ψάρι αλλα μήπως κολλήσει;
Λεμόνι βάζουμε ΑΠ την αρχή;; Δεν το σφίγγει;;
Και το ψήφου με λογικά στον αέρα.. Στους πόσους κ πόση ώρα ? έτσι ενδεικτικά , για να έχω το νου μου στο περίπου..
Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα βάζω λίγη ζάχαρη. μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω τις ταλιατέλλες και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. όταν είναι έτοιμες οι ταλιατέλλες το κατεβάζω και σερβίρω στα πιάτα και ρίχνω από πάνω κανέλαmargdimitra έγραψε:Τη συνταγή αυτή την έχει φτιάξει η πεθερά μου μια φορά.
Δεν ξέρω εσύ πως το κάνεις αλλά της πεθεράς μου δεν τρωγόταν.
πρωτη φορα το ακουω. το φοβαμαι παρα πολυ αλλα θα το δοκιμασωΚατερινούλα έγραψε:Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα βάζω λίγη ζάχαρη. μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω τις ταλιατέλλες και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. όταν είναι έτοιμες οι ταλιατέλλες το κατεβάζω και σερβίρω στα πιάτα και ρίχνω από πάνω κανέλαmargdimitra έγραψε:Τη συνταγή αυτή την έχει φτιάξει η πεθερά μου μια φορά.
Δεν ξέρω εσύ πως το κάνεις αλλά της πεθεράς μου δεν τρωγόταν.
Είναι πάρα πολύ εύκολο. Μην φοβάσαιede έγραψε:πρωτη φορα το ακουω. το φοβαμαι παρα πολυ αλλα θα το δοκιμασωΚατερινούλα έγραψε:Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα βάζω λίγη ζάχαρη. μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω τις ταλιατέλλες και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. όταν είναι έτοιμες οι ταλιατέλλες το κατεβάζω και σερβίρω στα πιάτα και ρίχνω από πάνω κανέλαmargdimitra έγραψε:Τη συνταγή αυτή την έχει φτιάξει η πεθερά μου μια φορά.
Δεν ξέρω εσύ πως το κάνεις αλλά της πεθεράς μου δεν τρωγόταν.
δε φοβαμαι να το φτιαξω . να το φαω φοβαμαιΚατερινούλα έγραψε:Είναι πάρα πολύ εύκολο. Μην φοβάσαιede έγραψε:πρωτη φορα το ακουω. το φοβαμαι παρα πολυ αλλα θα το δοκιμασωΚατερινούλα έγραψε:Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα βάζω λίγη ζάχαρη. μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω τις ταλιατέλλες και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. όταν είναι έτοιμες οι ταλιατέλλες το κατεβάζω και σερβίρω στα πιάτα και ρίχνω από πάνω κανέλαmargdimitra έγραψε:Τη συνταγή αυτή την έχει φτιάξει η πεθερά μου μια φορά.
Δεν ξέρω εσύ πως το κάνεις αλλά της πεθεράς μου δεν τρωγόταν.
Ίσως να είχε βάλει πολλές ταλιατέλλες.margdimitra έγραψε:Δεν ξέρω. Εφιάλτης ήταν. Ό,τι γάλα και να έβαλε σαν να τρως χυλό βγήκε με μακαρόνια.
χαχαχαχαχα. Ωραίο είναι βρε......ede έγραψε:δε φοβαμαι να το φτιαξω . να το φαω φοβαμαιΚατερινούλα έγραψε:Είναι πάρα πολύ εύκολο. Μην φοβάσαιede έγραψε:πρωτη φορα το ακουω. το φοβαμαι παρα πολυ αλλα θα το δοκιμασωΚατερινούλα έγραψε:Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα βάζω λίγη ζάχαρη. μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω τις ταλιατέλλες και το ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσει. όταν είναι έτοιμες οι ταλιατέλλες το κατεβάζω και σερβίρω στα πιάτα και ρίχνω από πάνω κανέλαmargdimitra έγραψε:Τη συνταγή αυτή την έχει φτιάξει η πεθερά μου μια φορά.
Δεν ξέρω εσύ πως το κάνεις αλλά της πεθεράς μου δεν τρωγόταν.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης