26 Απ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΠΙΤΙΟΥ Α'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Πεμ Μαρ 28, 2013 1:34 am
RENA H.
Σιωπηλή δύναμη
mamakoulamou έγραψε:klaramaria έγραψε:Καλημέρα κι απο ενα κορίτσια. Συμφωνώ απόλυτα με την μαμακουλα . Ειναι παρά πολλές οι εργασίες αυτές. Απλά ειναι θέμα δασκάλου το πόσες ασκήσεις θα βάζει καθημερινά.το ζητούμενο στην Α¨ τάξη ειναι να πάρουν τα παιδιά μια γεύση απ´όλα . Δεν ειναι να τα μάθουν όλα. Σκεφτείτε μόνο ότι το Σεπτέμβρη τα περισσότερα παιδάκια δε θυμούνται τα πιο πολλα απο αυτά που έχουν μάθει στηνΆ.
Απλά οι απαιτήσεις που έχει η Β' τάξη ( γιατί και αυτή την έχω διδάξει) δυστυχώς είναι πολλές. Γι' αυτό και γίνεται όλο αυτό. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα τελειώνοντας ένα παιδί τη Β' τάξη θα πρέπει να γνωρίζει σχεδόν τα πάντα από Γραμματική (ολους τους χρόνους, τους βαθμούς του επιθέτου, μέχρι και μια γεύση από Εγκλίσεις παίρνει ) καθώς και όλη την προπάιδεια στα Μαθηματικά και τις τέλειες διαίρεσεις διψήφιων αριθμών με μονοψήφιο( π.χ. 42:7). Και μιλάμε για παιδάκια μόλις 8 χρόνων!!!! Αυτά εγώ στα χρόνια μου τα μάθαινα τελειώνοντας την Δ' Δημοτικού! Οπότε καταλαβαίνετε γιατί γίνεται όλο αυτό? Υψηλοί στόχοι, υψηλές απαιτήσεις, υψηλές υποχρεώσεις των μαθητών
mamakoulamou έγραψε:klaramaria έγραψε:Δε διδάσκονται στη Β τάξη όλοι οι χρόνοι. Καλα εννοείται ότι ο κάθε δάσκαλος τους διδάσκει απο τη στιγμή που τα βρίσκει μπροστά του σε ασκήσεις. Και η ανάγνωση ειναι πολυ πολυ λιγότερη. Ειναι μια επανάληψη της Πρώτης στην ουσία.
Εγω γενικώς δε τα πιεζω πολυ τα παιδιά. Ειναι αδύνατον όλη την ύλη της Πρώτης να την κατακτήσουν όλα τα παιδια.Δε μου αρέσει να τα φορτωνω πολυ.
Ποιοι χρόνοι δε διδάσκονται στη Β' τάξη?
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ 3 ΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΩ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.ΤΗΣ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Κ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ.ΕΧΕΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ Η ΜΙΚΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ 30 -40 ΛΕΠΤΑ ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...