1 ΥΠΕΡΤΟΝΙΑ ΑΚΡΩΝ ΣΕ ΜΩΡΟ!!! Τρι Απρ 02, 2013 5:51 am
tzoutzouki
Είναι σε καλό δρόμο!
o
Έχει επεξεργασθεί από τον/την tzoutzouki στις Δευ Αυγ 04, 2014 5:31 am, 1 φορά
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την tzoutzouki στις Δευ Αυγ 04, 2014 5:31 am, 1 φορά
tzoutzouki έγραψε:Μολις γύρισα από τον παιδίατρο και μου είπε οτι ο 7 μηνώ μικρούλης έχει υπερτονία στα κάτω άκρα (ήταν αρκετά σφιγμένος γιατί ψιλοφοβότανε και ΄΄εκανε συνεχώς μπουνίτσες) Μου είπε να πάμε σε φυσιοθεραπευτή! Εσείς τι γυμναστική κάνετε στα νινάκια σας Πόσες φορές και για πόση ώρα την ημέρα?
Β Μαραγκος έγραψε:Ξεκίνα με τον φυσικοθεραπευτή άσε αυτόν να σου δείξει τι ακριβώς πρέπει να κάνεις ότι και να σου περιγράψουμε από εδώ θα πάει χαμένο. Οι ασκήσεις αυτές είναι ακριβείας και ακολουθούν συνήθως και τον σωματότυπο το κάθε μωρού.
Καλό θα είναι να μην πας σε γενικό φυσικοθεραπευτή αλλά ειδικό σε μωρά / παιδιά.
Κοίτα για αρχή για τους γιατρούς στον παίδων είναι πολύ καλοί.
και να συμπληρωσω οτι εσυ ασκησεις απο μονη σου δεν μπορεις να κανεις πρεπει να ξεκινησει φυσικοθεραπειες και εκει θα σου λενε αν θα κανεις και πως
πρεπει επισης να πας και σε παιδονευρολογο για ελεγχο
οι φυσικοθεραπειες κρατανε πολυ
εμεις καναμε 3 χρονια απο 11 μηνων
αλλα επιδη στο παιδων μας 'καψανε'(δεν του εκαναν για ολο το σωμα αλλα μονο για το 1 χερακι)
αποφασισαμε και πηγαμε σε ιδιωτικο κεντρο φυσικοθεραπειας ειδικο για παιδια
τα εξοδα των θεραπειων μας τα καλυπτε το ικα γιατι καθε χρονο περναγαμε απο επιτροπη
για να παρουμε αυτο το χαρτι ομως επρεπε να πηγαινουμε σε παιδονευρολογο
να ξερεις παντως οτι ειναι κατι που διορθωνεται αν φανταστεις οτι ο δικος μου ουτε καν καθοταν στον ποπο και με τις θεραπειες εκατσε περπατησε και τωρα τρεχει
Επίσης η γνώμη μου όταν γίνει ενός έτους και δεις ότι θέλει και άλλη φυσικοθεραπεία θα πρέπει να κάνεις και μια επίσκεψη σε παιδονευρολογο, εξάλλου η πάθηση είναι νευρολογικής φύσεως και όχι ορθοπεδικής.
Μην ανησυχείς για τίποτα πάντως με έναν καλό παιδο-φυσικοθεραπευτή θα πάνε όλα καλά.
tzoutzouki έγραψε:Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι οτι με έχει πάρει από κάτω! Κατα καιρούς έχουμε κάνει τζάμπα και βερεσε (από πλευράς ταλαιπωρίας) διάφορες εξετάσεις στο μωράκι μας! Πρόκειται για ένα καθόλα υγιεστατο και χαμογελαστό μωρό που τεντώνει συχνά τα πόδια του! Δυστυχώς βρίσκομαι σε επαρχιακή πόλη και δεν ΄νομίζω να υπάρχει κανένας εξειδικευμένος φυσιοθεραπευτής! Ειμαι πολύ αγχωμενη και συνέχεια του λυγίζω τα ποδαράκια του και του κάνω ασκησούλες! Μπορεί όμως να κάνω και λάθος! Μήπως να τον πήγαινα σε κανέναν άλλο παιδίατρο?
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης