26 Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 2:14 am
ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Εφόσον θέλουμε υγιή μωρά και μόνο,
καλό είναι που υπάρχουν αυτές οι εξετάσεις.
καλό είναι που υπάρχουν αυτές οι εξετάσεις.
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
ioazon έγραψε:Εγώ δεν θα το κρατούσα. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η συνηθισμένη.
Και τα δύο down που έχω στην άμεση οικογένειά μου δεν είναι τόσο καλές περιπτώσεις. το ξερω ο καθενας ειναι διαφορετικος και διαφορετικα αποφασιζει δεν το κατακρινω απλος εγω την συγκεκριμενη στιγμη ετσι το ειδα μπορει να ηταν και εγωιστικο απο μερους μου αλλα δεν ηθελα με τιποτα να χασω το μωρακι μου η ηταν για να το χασω μετα δεν ξερω.
Lillybell έγραψε:Καλησπερα κοριτσια..εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε αυτες τις περιπτωσεις μπερδεματος τα πραγματα ειναι ασπρο ή μαυρο..Δυστυχως...
τι εννοω;
Οτι οσο και να το συζητας με γνωστους, φιλους, γιατρους η αληθεια ειναι μια...Ή θα εχει προβλημα ή δεν θα εχει...
Γι'αυτο ή αποφασιζεις σε ξεκαθαρισμα με την αμνιοκεντηση ή αποδεχεσαι την πιθανοτητα (και αρα αποδεχεσαι το μωρο οπως κι αν ειναι) και περιμενεις τη στιγμη της γεννησης με χαρα.
Πληροφοριακα, το εχω ξαναγραψει, βρεθηκα σε αυτη τη θεση..το παιδι μου ειχε τελικα συνδρομο down. Το αποδεχτηκα και το αγαπησα οπως κι αν ηταν. Τελικα το εχασα στον 8ο μηνα, ενδομητριος θανατος.
Να σας σοκαρω λιγο ακομη;;
Η αυχενικη διαφανεια του ηταν μολις 1,4 (δηλαδη τελεια), η εξεταση papp-a τελειοτερη, με φυσιολογικη ορμονη papp-a και φυσιολογικα επιπεδα β χοριακης, οι πιθανοτητες μου με την ηλικια ηταν 1/450, αλλα μετα τις εξετασεις εγινε 1/2500...!!!χαμηλου κινδυνου ελεγε! Α τεστ δεν εκανα, ακριβως γιατι ηταν τελεια ολα αυτα!
και τελικα το δικο μου παιδι ηταν αυτο το..ΕΝΑ...............
συγγνωμη αν σας στενοχωρω, αλλα για μενα δεν εχουν νοημα αυτες οι αναλυσεις...η πραγματικοτητα ειναι μια..δες τι θελεις να κανεις πανω σ'αυτο οσο ειναι νωρις. αυτο εννοω και εγω απλος δεν ειμαι καλη στο γραπτο λογο πολυ λυπαμε για αυτο που περασες και εσυ μακαρι καμια μα καμια μανουλα να μην το ξαναπερασει
Lillybell έγραψε:Σ'ευχαριστω Γεωργια.. δεν αποφασισα να τα γραψω ολα αυτα για να μου πει κανεις οτι λυπαται..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οποιος ακουει κατι τετοιο λυπαται και συμπονα..
Δεν ειναι εκει το θεμα ομως..Το θεμα ειναι οτι η πραγματικοτητα ειναι σκληρη και μπορει να μην σου χαριστει και θα πρεπει να τη γνωριζει καλα οποιος βρισκεται σε αυτη τη θεση για να ξερει τις επιλογες του..
απλα συνηθως δεν γραφουν τετοιες εμπειριες ευκολα.. πολυ σωστα πρεπει να σταθμιζεις τις επιλογες σου αλλα να ξερεις και οτι ενα παιδακι που ολα φαινοντε η και το γενας απολητος υγειες μπορει να τυχη και κατι αργοτερα .το λυπαμε πηγαινε στο οτι το εχασες οχι για το συνδρομο.πραγματικα υπαρχη και ενα ταμπου πισω απο αυτα τα θεματα ευτυχος αρχισαν να τα ξεπερνουν
georgia78 έγραψε:Lillybell έγραψε:Σ'ευχαριστω Γεωργια.. δεν αποφασισα να τα γραψω ολα αυτα για να μου πει κανεις οτι λυπαται..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οποιος ακουει κατι τετοιο λυπαται και συμπονα..
Δεν ειναι εκει το θεμα ομως..Το θεμα ειναι οτι η πραγματικοτητα ειναι σκληρη και μπορει να μην σου χαριστει και θα πρεπει να τη γνωριζει καλα οποιος βρισκεται σε αυτη τη θεση για να ξερει τις επιλογες του..
απλα συνηθως δεν γραφουν τετοιες εμπειριες ευκολα.. πολυ σωστα πρεπει να σταθμιζεις τις επιλογες σου αλλα να ξερεις και οτι ενα παιδακι που ολα φαινοντε η και το γενας απολητος υγειες μπορει να τυχη και κατι αργοτερα .το λυπαμε πηγαινε στο οτι το εχασες οχι για το συνδρομο.πραγματικα υπαρχη και ενα ταμπου πισω απο αυτα τα θεματα ευτυχος αρχισαν να τα ξεπερνουν
Ναι βρε κι εγω για την απωλεια θεωρησα οτι μου εγραψες το "λυπαμαι"..
Συμφωνω απολυτα και με την τελευταια σου φραση....
ede έγραψε:Ολους του ςυπερήχους μου τους έκανε ένας συγκεκριμμένος γιατρός. Σε μια κουβέντα που είχαμε σχετικά με αυχενική και αμνιοπαρακέντηση είχε πει οτι είχε παει μια κοπελα στο γραφείο του με τέλεια αυχενική ,(που είχε κάνει σε άλλο γιατρό) τέλεια εξέταση αιματος και μικρή σε ηλικία. Το μωρό γεννήθηκε τελικά με σύνδρομο. Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που μπορεί να είναι υγιές ή να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του? Νομίζω οτι οι περισσότερες απο εμας που έιπαν οχι στην αμνιο ήταν οχι γιατί φοβήθηκαν μην χάσουν το μωρό αλλά γιατί πίστεψαν οτι δεν ειναι δυνατόν να συμβεί σε εμας κάτι τόσο ασχημο και σπάνιο (ολα τέλεια αλλά.....)
υγ. Θα σου πρότεινα έναν γιατρό που έχει ειδίκευση στους υπερήχους και δεν κάνει ξεπέτες τύπου ιασω και λητω κλπ. Ψάξε πληροφορίες για τον Κούρτη.
Αυτο.....
TT έγραψε:"Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που μπορεί να είναι υγιές ή να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του?"
Η διατύπωση σου είναι λειψή. Το ερώτημα είναι
"Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι υγιές ή Η ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του?"
Ή τουλάχιστον αυτό είναι το ερώτημα για όσες έχουν καλά αποτελέσματα στα στατιστικά τους τεστ. Και για όσες το μωρό ήρθε με δυσκολία, η απάντηση δεν είναι αυτή που υπονοείς.
Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται κατά βάθος στο συναίσθημα και όχι στη στατιστική. Εννοείται ότι παραμυθιαζόμαστε για να χειριστούμε την αβεβαιότητα και αν μας κάτσει η στραβή παραμυθιαζόμαστε ακόμη περισσότερο για να το αντέξουμε. Δεν υπονοώ τίποτα απολύτως. Εγώ σε τρεις εγκυμοσύνες δεν έκανα καμία φορά αμνιο. Και μικρη δεν ήμουν ειδικά στην τρίτη. και δεν έκανα γιατί αποτ ην στιγμή που βγηκάν καλές ολες οι εξετάσεις δεν ήθελα να το διακινδινεύσω. Αν έβγαινε έστω και κάτι ....οχι καλό ας το πούμε θα την έκανα γιατί εγω δεν θα το κράταγα για κανένα λόγο. Αν διάβαζα πριν λίγο καιρό το ποστ της Λίλι σίγουρα θα το ξανασκεφτόμουν . Ξέρω γυναίκες που παρόλο το παιδί δεν ήρθε πολύ ευκολα και γρήγορα είπαν το ίδιο. Δεν θα συνέχιζαν την κύηση. Αυτά φυσικά είναι δικές μου θεωρίες και απόψεις και δεν τις επιβάλω σε κανέναν.
TT έγραψε:Μου φάνηκε ότι υπονοούσες ότι το χειρότερο είναι το δεύτερο. Μάλλον όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται...
Ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα τουλάχιστον από στατιστικής πλευράς. Γιατί από συναισθηματικής, συμφωνούμε ότι καθένας αντιδρά με τον τρόπο του.
Οχι . Το ''χειρότερο'' είναι για τον καθένα διαφορετικό. Δεν ξέρω....... Απλά είπα ( ο γιατρός μου είχε πει) Πρέπει ο καθένας να βάλει κάτω αυτά τα 2 ερωτήματα και να αποφασίσει . Αυτό.
matinaki1990 έγραψε:vre ti agxwnesai? afoy sou eipe h mikr. oti einai kali ola ok..egw pantws otan pira ta apotel.aimatos ta piga pali se ekeinon pou mou ekane tin auxeniki.... ta koitakse ola mazi k meta me esteile ston gyn. oopote ta iksera apo nwritera...
Καλησπερα Νικολετα μου και απο εδω.....εδω στην Ελλαδα το papp A γινεται ανεξαρτητου ηλικιας....αλλα συνηθως απο οτι μου ειχαν πει τοτε που εκανα αυχενικη οταν ο υπερηχος βγει καλος τοτε και η αιματολογικη ειναι καλη....AngelMommy έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ κ εγω έκανα Αυχενικη σήμερα, όλα πολύ καλα κ κοίταξε κ τη καρδούλα από κοντά κ τα αγγεία γιατί έχω προϊστορία με συγγενή καρδιοπάθεια, Αιματολογίκο τεστ δε με έκανε, είπε οτι θα μπορούσε να μου κανει εξέταση ειδική για σύνδρομο down επιπλέον,αλλα λόγω του "μικρού" τής ηλικίας(το Φλεβάρη θα γίνω 25) δε μου το συνιστά. Ούτε αυτό το papp A έκανε. Στην Ελλάδα κάνουν αυτές τις εξετάσεις σε όλες τις ηλικίες η μόνο από μια ηλικία κ μετά ας πούμε από τα 30?
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης