Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
51 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 51 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

26 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 2:14 am

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εφόσον θέλουμε υγιή μωρά και μόνο,
καλό είναι που υπάρχουν αυτές οι εξετάσεις.

27 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 2:36 am

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλημερα και απο εμενα1!!!θα σας πω μονο τη εκανα εγω οταν στη 2 εγκυμοσινη μ ειχα πολυ χαμηλους δικτες[δεν θυμαμε ποσο παει καιρος]
μιλησα με το γιατρο μου και οταν το ρωτησα αν κανω την αμνιο εχω πιθανοτητα να χασω το μωρο ,μου ειπε 1 τις εκατο ειπα οχι σκεφτικα ομως και την πιθανοτιτα να ειχε το μωρο μ το συνδρομο και να επρεπε να κανω εκτρωση και παλι δεν θα το εκανα αρα ετσι συνεχισα χωρις να αγχωνομε ελεγα οπως και να ειναι παλι θα το αγαπω.δυστιχως ομως το εχασα στη γεννα απο αλλους λογους[δεν ειχε το συνδρομο].τεσπα με αφορμη το θεμα και συγνωμη που το κανω σας βαζω ενα λινγ για να διαββασετε πως σκεφτετε ενας ανθρωπος με το συνδρομο και πως τα καταφερε να γινει δασκαλος http://blogs.sch.gr/8dimelf/2013/03/14/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%8D/

28 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 2:46 am

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγώ δεν θα το κρατούσα. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η συνηθισμένη. 
Και τα δύο down που έχω στην άμεση οικογένειά μου δεν είναι τόσο καλές περιπτώσεις.

29 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 2:52 am

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
ioazon έγραψε:Εγώ δεν θα το κρατούσα. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η συνηθισμένη. 
Και τα δύο down που έχω στην άμεση οικογένειά μου δεν είναι τόσο καλές περιπτώσεις. το ξερω ο καθενας ειναι διαφορετικος και διαφορετικα αποφασιζει δεν το κατακρινω απλος εγω την συγκεκριμενη στιγμη ετσι το ειδα μπορει να ηταν και εγωιστικο απο μερους μου αλλα δεν ηθελα με τιποτα να χασω το μωρακι μου η ηταν για να το χασω μετα δεν ξερω.

30 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:04 am

Lillybell

Lillybell
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλησπερα κοριτσια..εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε αυτες τις περιπτωσεις μπερδεματος τα πραγματα ειναι ασπρο ή μαυρο..Δυστυχως...
τι εννοω;
Οτι οσο και να το συζητας με γνωστους, φιλους, γιατρους η αληθεια ειναι μια...Ή θα εχει προβλημα ή δεν θα εχει...
Γι'αυτο ή αποφασιζεις σε ξεκαθαρισμα με την αμνιοκεντηση ή αποδεχεσαι την πιθανοτητα (και αρα αποδεχεσαι το μωρο οπως κι αν ειναι) και περιμενεις τη στιγμη της γεννησης με χαρα.
Πληροφοριακα, το εχω ξαναγραψει, βρεθηκα σε αυτη τη θεση..το παιδι μου ειχε τελικα συνδρομο down. Το αποδεχτηκα και το αγαπησα οπως κι αν ηταν. Τελικα το εχασα στον 8ο μηνα, ενδομητριος θανατος.
Να σας σοκαρω λιγο ακομη;;
Η αυχενικη διαφανεια του ηταν μολις 1,4 (δηλαδη τελεια), η εξεταση papp-a τελειοτερη, με φυσιολογικη ορμονη papp-a και φυσιολογικα επιπεδα β χοριακης, οι πιθανοτητες μου με την ηλικια ηταν 1/450, αλλα μετα τις εξετασεις εγινε 1/2500...!!!χαμηλου κινδυνου ελεγε! Α τεστ δεν εκανα, ακριβως γιατι ηταν τελεια ολα αυτα!
και τελικα το δικο μου παιδι ηταν αυτο το..ΕΝΑ...............

συγγνωμη αν σας στενοχωρω, αλλα για μενα δεν εχουν νοημα αυτες οι αναλυσεις...η πραγματικοτητα ειναι μια..δες τι θελεις να κανεις πανω σ'αυτο οσο ειναι νωρις.

31 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:12 am

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Lillybell έγραψε:Καλησπερα κοριτσια..εγω αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε αυτες τις περιπτωσεις μπερδεματος τα πραγματα ειναι ασπρο ή μαυρο..Δυστυχως...
τι εννοω;
Οτι οσο και να το συζητας με γνωστους, φιλους, γιατρους η αληθεια ειναι μια...Ή θα εχει προβλημα ή δεν θα εχει...
Γι'αυτο ή αποφασιζεις σε ξεκαθαρισμα με την αμνιοκεντηση ή αποδεχεσαι την πιθανοτητα (και αρα αποδεχεσαι το μωρο οπως κι αν ειναι) και περιμενεις τη στιγμη της γεννησης με χαρα.
Πληροφοριακα, το εχω ξαναγραψει, βρεθηκα σε αυτη τη θεση..το παιδι μου ειχε τελικα συνδρομο down. Το αποδεχτηκα και το αγαπησα οπως κι αν ηταν. Τελικα το εχασα στον 8ο μηνα, ενδομητριος θανατος.
Να σας σοκαρω λιγο ακομη;;
Η αυχενικη διαφανεια του ηταν μολις 1,4 (δηλαδη τελεια), η εξεταση papp-a τελειοτερη, με φυσιολογικη ορμονη papp-a και φυσιολογικα επιπεδα β χοριακης, οι πιθανοτητες μου με την ηλικια ηταν 1/450, αλλα μετα τις εξετασεις εγινε 1/2500...!!!χαμηλου κινδυνου ελεγε! Α τεστ δεν εκανα, ακριβως γιατι ηταν τελεια ολα αυτα!
και τελικα το δικο μου παιδι ηταν αυτο το..ΕΝΑ...............

συγγνωμη αν σας στενοχωρω, αλλα για μενα δεν εχουν νοημα αυτες οι αναλυσεις...η πραγματικοτητα ειναι μια..δες τι θελεις να κανεις πανω σ'αυτο οσο ειναι νωρις.   αυτο εννοω και εγω απλος δεν ειμαι καλη στο γραπτο λογο Laughing    πολυ λυπαμε για αυτο που περασες και εσυ μακαρι καμια μα καμια μανουλα να μην το ξαναπερασει

32 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:17 am

Lillybell

Lillybell
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σ'ευχαριστω Γεωργια.. δεν αποφασισα να τα γραψω ολα αυτα για να μου πει κανεις οτι λυπαται..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οποιος ακουει κατι τετοιο λυπαται και συμπονα..
Δεν ειναι εκει το θεμα ομως..Το θεμα ειναι οτι η πραγματικοτητα ειναι σκληρη και μπορει να μην σου χαριστει και θα πρεπει να τη γνωριζει καλα οποιος βρισκεται σε αυτη τη θεση για να ξερει τις επιλογες του..
απλα συνηθως δεν γραφουν τετοιες εμπειριες ευκολα..

33 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:22 am

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Lillybell, 
Συμφωνώ μαζί σου.

34 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:26 am

georgia78

georgia78
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Lillybell έγραψε:Σ'ευχαριστω Γεωργια.. δεν αποφασισα να τα γραψω ολα αυτα για να μου πει κανεις οτι λυπαται..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οποιος ακουει κατι τετοιο λυπαται και συμπονα..
Δεν ειναι εκει το θεμα ομως..Το θεμα ειναι οτι η πραγματικοτητα ειναι σκληρη και μπορει να μην σου χαριστει και θα πρεπει να τη γνωριζει καλα οποιος βρισκεται σε αυτη τη θεση για να ξερει τις επιλογες του..
απλα συνηθως δεν γραφουν τετοιες εμπειριες ευκολα..   πολυ σωστα πρεπει να σταθμιζεις τις επιλογες σου αλλα να ξερεις και οτι ενα παιδακι που ολα φαινοντε η και το γενας απολητος υγειες μπορει να τυχη και κατι αργοτερα .το λυπαμε πηγαινε στο οτι το εχασες οχι για το συνδρομο.πραγματικα υπαρχη και ενα ταμπου πισω απο αυτα τα θεματα ευτυχος αρχισαν να τα ξεπερνουν

35 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:31 am

Lillybell

Lillybell
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia78 έγραψε:
Lillybell έγραψε:Σ'ευχαριστω Γεωργια.. δεν αποφασισα να τα γραψω ολα αυτα για να μου πει κανεις οτι λυπαται..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι οποιος ακουει κατι τετοιο λυπαται και συμπονα..
απλα συνηθως δεν γραφουν τετοιες εμπειριες ευκολα..   πολυ σωστα πρεπει να σταθμιζεις τις επιλογες σου αλλα να ξερεις και οτι ενα παιδακι που ολα φαινοντε η και το γενας απολητος υγειες μπορει να τυχη και κατι αργοτερα .το λυπαμε πηγαινε στο οτι το εχασες οχι για το συνδρομο.πραγματικα υπαρχη και ενα ταμπου πισω απο αυτα τα θεματα ευτυχος αρχισαν να τα ξεπερνουν

Ναι βρε κι εγω για την απωλεια θεωρησα οτι μου εγραψες το "λυπαμαι"..
Συμφωνω απολυτα και με την τελευταια σου φραση....

36 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:32 am

ede

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ολους του ςυπερήχους μου τους έκανε ένας συγκεκριμμένος γιατρός. Σε μια κουβέντα που είχαμε σχετικά με αυχενική και αμνιοπαρακέντηση είχε πει οτι είχε παει μια κοπελα στο γραφείο του με τέλεια αυχενική ,(που είχε κάνει σε άλλο γιατρό) τέλεια εξέταση αιματος και μικρή σε ηλικία. Το μωρό γεννήθηκε τελικά με σύνδρομο. Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που μπορεί να είναι υγιές ή να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του? Νομίζω οτι οι περισσότερες απο εμας που έιπαν οχι στην αμνιο ήταν οχι γιατί φοβήθηκαν μην χάσουν το μωρό αλλά γιατί πίστεψαν οτι δεν ειναι δυνατόν να συμβεί σε εμας κάτι τόσο ασχημο και σπάνιο (ολα τέλεια αλλά.....)

υγ. Θα σου πρότεινα έναν γιατρό που έχει ειδίκευση στους υπερήχους και δεν κάνει ξεπέτες τύπου ιασω και λητω κλπ. Ψάξε πληροφορίες για τον Κούρτη.

37 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 3:36 am

Lillybell

Lillybell
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ede έγραψε:Ολους του ςυπερήχους μου τους έκανε ένας συγκεκριμμένος γιατρός. Σε μια κουβέντα που είχαμε σχετικά με αυχενική και αμνιοπαρακέντηση είχε πει οτι είχε παει μια κοπελα στο γραφείο του με τέλεια αυχενική ,(που είχε κάνει σε άλλο γιατρό) τέλεια εξέταση αιματος και μικρή σε ηλικία. Το μωρό γεννήθηκε τελικά με σύνδρομο. Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που μπορεί να είναι υγιές ή να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του? Νομίζω οτι οι περισσότερες απο εμας που έιπαν οχι στην αμνιο ήταν οχι γιατί φοβήθηκαν μην χάσουν το μωρό αλλά γιατί πίστεψαν οτι δεν ειναι δυνατόν να συμβεί σε εμας κάτι τόσο ασχημο και σπάνιο (ολα τέλεια αλλά.....)

υγ. Θα σου πρότεινα έναν γιατρό που έχει ειδίκευση στους υπερήχους και δεν κάνει ξεπέτες τύπου ιασω και λητω κλπ. Ψάξε πληροφορίες για τον Κούρτη.

Αυτο.....

38 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 4:13 am

zouzou!!

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κορίτσια ευχαριστω για τις απαντήσεις!

Ευτυχώς με τα μαθηματικά, τα πήγαινα πάντα πολυ καλα! Ακόμα και όταν πήρα τα αποτελεσματα της αυχενικης και της Papp a, που ήταν 1/15000 ήξερα τι σημαίνει! Στα 15000 εμβρυα το ενα θα εχει σύνδρομο! Καταλαβαίνω απόλυτα την ερμηνεία τις εξέτασης!
Εχω ομως μπερδευτεί με το αλφα τεστ γιατι υπάρχει μεγάλη διάφορα. Και επειδη το αμφισβητούν πολλοί γιατροι, είμαι αρκετά προβληματισμενη!
Η υπερηχολογος στο ιασω ειναι εξαιρετική, μπορεί να ειναι στο ιασω που αρκετοί το αμφισβητούν αλλα η συγκεκριμένη ειναι παρα πολυ καλη. Το εχω ψάξει πολυ. Αυτή λοιπόν μου είπε, οτι ναι με μια αμνιοπαρακεντηση αποκλείεις το down και αλλα 120 σύνδρομα. Ομως στη ζωη υπάρχουν πολυ περισσότερα και όσο και να θέλω δεν μπορω να τα προβλεψω ολα. Απο ενα σημείο και μετα ειναι θεμα τύχης. Η γνώμη της ειναι οτι, ακόμα και το αλφα τεστ, ειναι αρνητικο και να κάνουμε μια παρα πολυ καλη β επιπέδου.
Θα δούμε λοιπόν!

39 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 4:33 am

zouzou!!

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Και επειδη η ιατρική βασίζεται πανω στη στατιστική, η αμνιοπαρακεντηση μπορει να εχει πολυ μικρο ρίσκο αλλα παραμένει ρίσκο!
Στην Ελλάδα έχουμε 150.000 περίπου γεννήσεις ετησίως. Αν όλες οι γυναικες κάνανε αμνιοπαρακεντηση τότε 1500 εμβρυα δυστυχώς θα χανοντουσαν χωρις βέβαια να εχουν ολα σύνδρομο. Αυτή δεν ειναι δική μου άποψη, ειναι ενός καθηγητή και απλα συμφωνω.
Εγω τωρα φοβάμαι καθαρά το ρίσκο της αμνιοπαρακεντησης. Αλλιώς θα την είχα κανει ήδη. Θα δω τις επιλογές μου και θα αποφασίσω!

40 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 9:32 am

TT

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
"Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που μπορεί να είναι υγιές ή να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του?"

Η διατύπωση σου είναι λειψή. Το ερώτημα είναι
"Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι υγιές ή Η ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του?"

Ή τουλάχιστον αυτό είναι το ερώτημα για όσες έχουν καλά αποτελέσματα στα στατιστικά τους τεστ. Και για όσες το μωρό ήρθε με δυσκολία, η απάντηση δεν είναι αυτή που υπονοείς.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται κατά βάθος στο συναίσθημα και όχι στη στατιστική. Εννοείται ότι παραμυθιαζόμαστε για να χειριστούμε την αβεβαιότητα και αν μας κάτσει η στραβή παραμυθιαζόμαστε ακόμη περισσότερο για να το αντέξουμε.  

41 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 10:26 am

ede

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
TT έγραψε:"Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που μπορεί να είναι υγιές ή να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του?"

Η διατύπωση σου είναι λειψή. Το ερώτημα είναι
"Τι είναι χειρότερο η μικρή πιθανότητα του να χάσεις ένα αγέννητο μωρό που ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι υγιές ή Η ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να γεννήσεις ένα μωρό που θα έιναι άρρωστο για την υπόλοιπη ζωή του?"

Ή τουλάχιστον αυτό είναι το ερώτημα για όσες έχουν καλά αποτελέσματα στα στατιστικά τους τεστ. Και για όσες το μωρό ήρθε με δυσκολία, η απάντηση δεν είναι αυτή που υπονοείς.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι οι αποφάσεις μας βασίζονται κατά βάθος στο συναίσθημα και όχι στη στατιστική. Εννοείται ότι παραμυθιαζόμαστε για να χειριστούμε την αβεβαιότητα και αν μας κάτσει η στραβή παραμυθιαζόμαστε ακόμη περισσότερο για να το αντέξουμε.   Δεν υπονοώ τίποτα απολύτως. Εγώ σε τρεις εγκυμοσύνες δεν έκανα καμία φορά αμνιο. Και μικρη δεν ήμουν ειδικά στην τρίτη. και δεν έκανα γιατί αποτ ην στιγμή που βγηκάν καλές ολες οι εξετάσεις δεν ήθελα να το διακινδινεύσω. Αν έβγαινε έστω και κάτι ....οχι καλό ας το πούμε θα την έκανα γιατί εγω δεν θα το κράταγα για κανένα λόγο. Αν διάβαζα πριν λίγο καιρό το ποστ της Λίλι σίγουρα θα το ξανασκεφτόμουν . Ξέρω γυναίκες που παρόλο το παιδί δεν ήρθε πολύ ευκολα και γρήγορα είπαν το ίδιο. Δεν θα συνέχιζαν την κύηση. Αυτά φυσικά είναι δικές μου θεωρίες και απόψεις και δεν τις επιβάλω σε κανέναν.

42 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 11:01 am

TT

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Μου φάνηκε ότι υπονοούσες ότι το χειρότερο είναι το δεύτερο. Μάλλον όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται...

Ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα τουλάχιστον από στατιστικής πλευράς. Γιατί από συναισθηματικής, συμφωνούμε ότι καθένας αντιδρά με τον τρόπο του.

43 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 11:39 am

ede

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
TT έγραψε:Μου φάνηκε ότι υπονοούσες ότι το χειρότερο είναι το δεύτερο. Μάλλον όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται...

Ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα τουλάχιστον από στατιστικής πλευράς. Γιατί από συναισθηματικής, συμφωνούμε ότι καθένας αντιδρά με τον τρόπο του.

Οχι . Το ''χειρότερο'' είναι για τον καθένα διαφορετικό. Δεν ξέρω....... Απλά είπα ( ο γιατρός μου είχε πει) Πρέπει ο καθένας να βάλει κάτω αυτά τα 2 ερωτήματα και να αποφασίσει . Αυτό.

44 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 1:16 pm

zouzou!!

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Και εγω με αυτο το ζυγισμα δυσκολευομαι! Θέλω να είμαι πολυ προσεκτική στο τι θα κάνω!
ΤΤ εγω είχα πολλές δυσκολίες για να συλλάβει αυτο το παιδι, και έχεις δίκιο που λες οτι ειναι και αυτός ένας παράγοντας.
Σκέφτομαι οτι αν πάθει ενα υγιές εμβρυο δε θα μου το συγχωρήσω ποτε. Αν δεν είχα κανει το Α-τεστ, δε θα σκεφτομουνα την αμνιο. Προσέξτε, δε θα αγνοούσα το 1/15000 που είχα γιατι και αυτο το ενα, είναι ενεργή πιθανότητα. Άλλωστε όπως είπαν και τα κορίτσια μπορει να γίνει και με άριστες εξετάσεις. Αλλα αν ήθελα απο την αρχη το 100% σίγουρα, θα προχωρούσα σε λήψη τροφοβλαστης πιο νωρίς. Αλλα αποδέχτηκα την πολυ μικρη πιθανότητα και προχωρησα. Μίλησα με τον γιατρο μου, ειναι αρκετα αρνητικός σε μια αμνιοπαρακεντηση. Επειδη έχουμε πολυ καλές σχέσεις, πέρα απο την τυπική, μου είπε οτι η γνώμη του ειναι αυτή που θα έλεγε και στην κόρη του. Αύριο θα πάω να τα πούμε αναλυτικά.
Εχω και δευτερη γνώμη απο την τπερηχολογο που μου λέει τα ίδια. Να πάμε για β επιπέδου. Σκέφτομαι να πάρω και αλλη γνώμη. Θα δω.
Σας ευχαριστω πολυ!

45 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Κυρ Ιουν 16, 2013 11:29 pm

ioazon

ioazon
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Νομίζω πως θα παίρνεις γνώμες μέχρι να ακούσεις κάτι κακό και μετά να έχεις λόγο να τρελαθείς.
Άστο, ρε κορίτσι μου....

46 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Παρ Δεκ 20, 2013 10:07 am

bourboulithra

bourboulithra
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
γεια σας κοριτσια μου! πηρα τα αποτελεσματα της Papp-A και ηθελα τα φωτα σας..
MoM αυχενικης διαφανειας 1.29
κινδυνος ηλικιας 1:992
βιοχημικος κινδυνος τρισωμιας 21 <1:10000
συνδυασμενος κινδυνος τρισωμιας 21 <1:10000
τρισωμια 18+Α.Δ <1:10000

PAPP-A 2.77 mlU/ml (1.35 Mom)
free β-HCG 24.16 ng/ml (0.76 MoM)

ο γιατρος μου εχει γεννα!  ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 679259 
η μικροβιολογος λεει ειναι μια χαρα απλα να τις δειξω κ στο γιατρο μου..

μπορειτε να με βοηθησετε??

47 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Σαβ Δεκ 21, 2013 12:36 am

matinaki1990

matinaki1990
vre ti agxwnesai? afoy sou eipe h mikr. oti einai kali ola ok..egw pantws otan pira ta apotel.aimatos ta piga pali se ekeinon pou mou ekane tin auxeniki.... ta koitakse ola mazi k meta me esteile ston gyn. oopote ta iksera apo nwritera...

48 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Σαβ Δεκ 21, 2013 3:58 am

bourboulithra

bourboulithra
matinaki1990 έγραψε:vre ti agxwnesai? afoy sou eipe h mikr. oti einai kali ola ok..egw pantws otan pira ta apotel.aimatos ta piga pali se ekeinon pou mou ekane tin auxeniki.... ta koitakse ola mazi k meta me esteile ston gyn. oopote ta iksera apo nwritera...

ματινακι ευκολο να το λες δυσκολο να το κανεις!! το αγχος ειναι δυστυχως μεσα μου!
ευχαριστω παντως!

49 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Δευ Δεκ 23, 2013 12:51 pm

AngelMommy

AngelMommy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ κ εγω έκανα Αυχενικη σήμερα, όλα πολύ καλα κ κοίταξε κ τη καρδούλα από κοντά κ τα αγγεία γιατί έχω προϊστορία με συγγενή καρδιοπάθεια, Αιματολογίκο τεστ δε με έκανε, είπε οτι θα μπορούσε να μου κανει εξέταση ειδική για σύνδρομο down επιπλέον,αλλα λόγω του "μικρού" τής ηλικίας(το Φλεβάρη θα γίνω 25) δε μου το συνιστά. Ούτε αυτό το papp A έκανε. Στην Ελλάδα κάνουν αυτές τις εξετάσεις σε όλες τις ηλικίες η μόνο από μια ηλικία κ μετά ας πούμε από τα 30?

50 ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ - Σελίδα 2 Empty Απ: ΑΥΧΕΝΙΚΗ+PAPP A VS Α-ΤΕΣΤ Πεμ Δεκ 26, 2013 12:13 pm

viki1988

viki1988
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
AngelMommy έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ κ εγω έκανα Αυχενικη σήμερα, όλα πολύ καλα κ κοίταξε κ τη καρδούλα από κοντά κ τα αγγεία γιατί έχω προϊστορία με συγγενή καρδιοπάθεια, Αιματολογίκο τεστ δε με έκανε, είπε οτι θα μπορούσε να μου κανει εξέταση ειδική για σύνδρομο down επιπλέον,αλλα λόγω του "μικρού" τής ηλικίας(το Φλεβάρη θα γίνω 25) δε μου το συνιστά. Ούτε αυτό το papp A έκανε. Στην Ελλάδα κάνουν αυτές τις εξετάσεις σε όλες τις ηλικίες η μόνο από μια ηλικία κ μετά ας πούμε από τα 30?
Καλησπερα Νικολετα μου και απο εδω.....εδω στην Ελλαδα το papp A γινεται ανεξαρτητου ηλικιας....αλλα συνηθως απο οτι μου ειχαν πει τοτε που εκανα αυχενικη οταν ο υπερηχος βγει καλος τοτε και η αιματολογικη ειναι καλη....

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις