1 3η φορά έγκυος (μάλλον!!) - θα πετύχει αυτή τη φορά;;; Δευ Ιουν 24, 2013 6:20 am
IoliAtore
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Κορίτσια γεια σας! Έγραφα πέρσι το καλοκαίρι στο φόρουμ αλλά έχω πολύ καιρό να μπω διότι δεν πέρασα και μια εύκολη χρονιά... Θα είναι λίγο σεντόνι το ποστ, αλλά να πω την ιστορία μου: είχα τον Σεπτέμβριο του 2011 μία εγκυμοσύνη με φυσιολογικό τρόπο, κατέληξε σε παλίνδρομη στις 8 εβδομάδες (δεν είχε δημιουργηθεί έμβρυο, μόνον σάκος, μας είπαν βαριές χρωμοσωμικές ανωμαλίες). Το 2012 πάλι τον Μάιο μένω έγκυος με φυσιολογικό τρόπο, εκεί προχωρήσαμε κανονικά, καρδούλα, ανάπτυξη κτλ, ως την 12η εβδομάδα που έκανα αυχενική... πάλι χρωμοσωμικές ανωμαλίες και έπρεπε να διακόψω την κύηση, που το έκανα την 14η εβδομάδα... Πέρασα από κατάθλιψη, σχεδόν, τέλος πάντων μάζεψα τα κομμάτια μου, κάναμε ένα κάρο εξετάσεις, μου βγήκε χαμηλή ΑΜΗ που καταδεικνύει, λέει, χαμηλό απόθεμα ωαρίων (παρόλο που έμενα εύκολα έγκυος). Αυτό σημαίνει ότι στα λίγα που απέμειναν, είναι και πολλά κακής ποιότητας (βλ. ανωμαλίες).. Άρα η μόνη λύση, εξωσωματική και μάλιστα με προεμφυτευτικό έλεγχο (PGS) για να ελέγχουμε τα χρωμοσώματα στα ωάρια. Ο 1ος κύκλος μας έβγαλε 10 ωάρια, έγιναν 5 έμβρυα, όχι πολύ σούπερ (θρυμματισμός) και απ' αυτά τα 2 μόνο φυσιολογικά, τα οποία όμως δεν εμφυτεύθηκαν. 2ος κύκλος πρωτόκολλο με τεράστιες δόσεις puregon & menopur, πολλές δυσκολίες (δούλευα 16 ώρες την ημέρα) 11 ωάρια, 7 έμβρυα, 3 φυσιολογικά αλλά πάλι ντεμί ποιότητας (2:2 και 3:1, αν γνωρίζετε). Τα μεταφέραμε 3 Ιουνίου, 5ης ημέρας (τα 2 ήταν κιόλας βλαστοκύστες). Φαίνεται κάτι έγινε, μάλλον είμαι έγκυος, βγάζω χοριακή 83 στις 12 Ιουνίου - δλδ 14η ημέρα μετά την ωορρηξία, η οποία αυξάνεται κανονικά. Τη μετράω κάθε 3 ημέρες και αυξήθηκε 83-312-1063-2625 (τελευταία μέτρηση Παρασκευή, προχτές). Την Παρασκευή κάναμε και υπέρηχο και είδαμε ένα σάκο μέσα στη μήτρα, αλλά τίποτα μέσα, ούτε μία τελίτσα, τπτ. Η γιατρός λέει ότι την Παρασκευή ήμουν ακριβώς 5 εβδομάδων, και να ξαναπάω λέει 1 Ιουλίου να δούμε αν υπάρχει έμβρυο. Παιδιά με όλα αυτά που πέρασα και ξέρω ότι μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, η ψυχή μου είναι στην κούλουρη. Πώς θα αντέξω ως την 1η Ιουλίου; Αν πάω και δεν δώ τπτ; (χτυπα ξύλο). Ωστόσο σκέφτομαι: έχω κάνει προεμφυτευτικό έλεγχο. Άρα 90% δεν έχει ανωμαλίες (λόγος παλίνδρομης). Από θρομβοφιλία έχω ένα ζητηματάκι με το MTFHR αλλά από τις 3 Ιουνίου κάνω κλεξάν (ηπαρίνη) και έχω γίνει μπλαβέ στη μελανιά. Παίρνω ουτροτζεστάν και cyclacur που ενισχύουν το ενδομήτριο. Ποιος άλλος λόγος να υπάρχει για να μην κολλήσει και μεγαλώσει;; Ωστόσο είναι ένα θαύμα και δεν μπορώ να πιστεψω ότι συμβαίνει - φοβάμαι μην απλώς μια μέρα δεν υπάρχει!! Τι θα κάνω; Το σκέφτομαι συνέχεια! Δεν μπορώ να δουλεψω ούτε να κοιμηθώ! Αύριο κάνω πάλι χοριακή και τρέμω! Πείτε κάτι! Είναι καμιά που έκανε PGS ή PGD (στο PGS μας είπαν κοιτάνε όλα τα χρωμοσώματα). Πώς να αντέξω;