1 Υψος..χαμηλό!! Τρι Σεπ 17, 2013 10:55 am
μαμά Βασιλικής
Είναι σε καλό δρόμο!
Να σας πώ κι εγώ τον πόνο μου,όλο και κάποια μανούλα θα βρίσκεται εδώ να με καταλαβαίνει...πφφφ....συγγνώμη εκ των προτέρων αλλά σίγουρα θα γράψω πολλά γιατι θέλω να τα γράψω όπως τα βλέπω και τα αισθάνομαι αυτη τη στιγμή.Είμαι πολύ προβληματισμένη..Κι εγώ και ο άντρας μου ήμαστε κοντούληδες...έτσι και η μικρή μας που σήμερα είναι 19 μηνών.Κάθε μήνα στην παιδίατρο εξέφραζα τις ανησυχίες μου και πάντα μου έλεγε να μην αγχώνομαι..είναι γονιδιακό και άλλωστε το παιδί ΠΟΤΕ δεν έχει πέσει απ τις καμπύλες.Εγώ όμως δεν ησύχαζα,βλεποντας την δίπλα σε άλλα παιδάκια της ηλικίας της ναί ...είναι κοντούλα.Δεν θα μιλήσω για τα ''αγενή''σχόλια ή βλέμματα που έχω να αντιμετωπίσω (ευτυχώς)σπάνια καθώς το κοριτσάκι μας είναι σκέτη γλύκα,ευγενική,κοινωνική και χαμογελαστη πάντα με αποτέλεσμα να τους κερδίζει όλους και το μπόι της να ρχεται σε δευτερη μοίρα.Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δεν μ ενδιαφέρει αν το παιδί μου γίνει κοντό,λιγνό,χοντρό,γιατρός,κομμώτρια...θέλω ένα χαρούμενο παιδί και μέχρι στιγμής το έχω!Απλά δεν θα ήθελα οτιδήποτε απ τα παραπάνω να οφείλεται σε κάποιο ιατρικό λόγο και να μην το έχω ψάξει-βοηθήσει!Λόγο λοιπόν των ανησυχιών μου έκλεισα ραντεβόυ σε αναπτυξιολόγο(πολύ γλυκός άνθρωπος) όπου και πήγαμε σήμερα το πρωί...την μέτρησε ξαπλωμένη και την έβγαλε 2 πόντους πιο κάτω απ ότι η παιδίατρος μας,την βρήκε κοντούλα αλλα δεν βρήκε προς το παρών κάποιο λόγο ανησυχίας,την μέτρησε ύστερα στο όρθιο και την βρήκε 5:cry: πόντους πιο κάτω απ ότι η παιδίατρός μας,κάτω απ τις καμπύλες λοιπόν!Μας έδωσε να κάνουμε αιματολογικές(θα τις κάνουμε μες την εβδομάδα)και μας είπε πως...ή ευθύνεται η κληρονομικότητα ή μπορεί και κάποιος παθολογικός παράγοντας που αν εντοπίσουμε μπορούμε να ''βοηθήσουμε''!Πήρα την παιδίατρό μας η οποία επιμένει πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι οτιδήποτε παθολογικό αλλα ας τις κάνουμε τις εξετάσεις να ηρεμήσουμε,και οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ η τελευταία μέτρηση(όρθια)να είναι σωστή-σίγουρα το παιδι δεν μπορει να σταθεί σωστα σε αυτή την ηλικία!Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε περάσει κάτι ανάλογο,πόσο επίπονες είναι αυτές οι εξετάσεις για τα παιδάκια μας αλλα και γενικά την εμπειρία σας...καθώς και αν σας φαίνεται normal η τόοοσο μεγάλη διαφορά στις μετρήσεις...Ευχαριστώ πολύ!