26 Απ: 10 μηνών κοιμάται μόνο στο καρότσι την ημέρα Τρι Οκτ 15, 2013 2:13 pm
Areti2
Η ψυχή της παρέας!
Κάποια συγκεκριμένη απάντηση δεν έχω, πάντως πιστεύω ότι ίσως σταματήσει να κοιμάται στο καρότσι όταν κόψει τον πρωινό ύπνο. Το πρόβλημα θα το έχεις αν συνεχίσει να θέλει να κοιμάται στο καρότσι μεγαλώνοντας. Για να αποφύγεις τα πολλά παρατράγουδα θα πρότεινα να (συνεχίσεις να) έχεις στο καρότσι στο υπνοδωμάτιο ώστε το μωρό να συνδέσει τον χώρο αυτό με τον ύπνο και να γίνει η αλλαγή πιο ομαλά. Πάντως έχε υπ' όψιν ότι όπως το παιδί μεγαλώνει και γίνεται πιο ανεξάρτητο, θα γίνει και πιο απαιτητικό. Ο γιος μου ας πούμε (και πολλά άλλα παιδάκια που έχω δει) στην ηλικία των 12-18 μηνών τρελαίνονται να σπρώχνουν καρότσια, οπότε θα έλεγα να προσπαθήσεις να εξαφανίσεις το καρότσι από το σπίτι μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες αλλιώς μπορεί να αρχίσει το μωρό να θέλει να το πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο.
Σχετικά με τις εξαρτήσεις, ας μην γινόμαστε τόσο απόλυτοι. Όλα τα παιδάκια κάτι έχουν. Άλλα θέλουν την πιπίλα τους, άλλα το αρκουδάκι τους, άλλα τα παιχνίδια τους, άλλα κούνημα, άλλα την αγκαλιά ή το στήθος της μαμάς κοκ. Νομίζω είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία να έχουν τέτοιου είδους εξαρτήσεις, ειδικά την ώρα του ύπνου.
Σχετικά με τις εξαρτήσεις, ας μην γινόμαστε τόσο απόλυτοι. Όλα τα παιδάκια κάτι έχουν. Άλλα θέλουν την πιπίλα τους, άλλα το αρκουδάκι τους, άλλα τα παιχνίδια τους, άλλα κούνημα, άλλα την αγκαλιά ή το στήθος της μαμάς κοκ. Νομίζω είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία να έχουν τέτοιου είδους εξαρτήσεις, ειδικά την ώρα του ύπνου.