451 Απ: ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ; #3 Κυρ Δεκ 22, 2013 11:14 pm
Leda Leda
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
χαχαχα!!!!Ήταν χθεσινοβραδινή απόφαση....!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
mariameint έγραψε:Επειδή παίζει πολύ κούραση και βαρεμάρα, θα φάμε Κοσμιρί. Εύκολη Ηπειρώτικη τυρόπιτα από χυλό με φέτα...
κεραασει ποτακι!!αχ μητσαινα αυτη ειιναι ατακα με τηνν κολλητη μουmhtsaina έγραψε:mariameint έγραψε:Επειδή παίζει πολύ κούραση και βαρεμάρα, θα φάμε Κοσμιρί. Εύκολη Ηπειρώτικη τυρόπιτα από χυλό με φέτα...
Ντωσει συνταγή; :-D
mhtsaina έγραψε:mariameint έγραψε:Επειδή παίζει πολύ κούραση και βαρεμάρα, θα φάμε Κοσμιρί. Εύκολη Ηπειρώτικη τυρόπιτα από χυλό με φέτα...
mariameint έγραψε:mhtsaina έγραψε:mariameint έγραψε:Επειδή παίζει πολύ κούραση και βαρεμάρα, θα φάμε Κοσμιρί. Εύκολη Ηπειρώτικη τυρόπιτα από χυλό με φέτα...
βεβαίως ντώσει συνταγή!
Για ένα κλασσικό πυρεξ που βγάζει 8 καλά κομμάτια η δοσολογία είναι:
2 αβγά
1 ποτήρι γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)
200 γρ. αλεύρι
φέτα (όσο θέλεις)
λίγο λάδι
Αν θες μπορείς να βάλεις λίγο αλατοπίπερο και ρίγανη (τόσο όσο...)
Ο χυλός που βγαίνει δεν είναι ούτε πολύ σφιχτός ούτε νερουλός (κάτι ενδιάμεσο).
Αλείφουμε λίγο λαδάκι στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς (σε προθερμανσμένο φούρνο) για 40 λεπτά (εγώ βάζω πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα στη μεσαία σχάρα).
Στην μικρή δόση εγώ τρίβω σε κομμάτια ενα κομμάτι φέτα όσο η παλάμη (κομμάτι απο συσκευασμένη φέτα εμπορίου) μέσα στον χυλό και μετά αφού τον αδειάσω στο πυρεξ τρίβω άλλο ένα κομμάτι. Με αυτόν τον τρόπο προεξέχουν μερικά κομματάκια και ξεροψήνονται
Διπλή δόση γεμίζει κλασσικό ταψί φούρνου.
Καλή επιτυχία!
mhtsaina έγραψε:
Μπήκες μέσα στην καρδιά μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, θα τη φτιάξω για αύριο το μεσημέρι να την πάω δώρο στην πεθερά μου που μας κάνει το τραπέζι. Μαρία μου, καλές γιορτές να έχεις, να χαίρεσαι την Ορσία σου και όλη σου την οικογένεια και Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!
mariameint έγραψε:mhtsaina έγραψε:
Μπήκες μέσα στην καρδιά μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, θα τη φτιάξω για αύριο το μεσημέρι να την πάω δώρο στην πεθερά μου που μας κάνει το τραπέζι. Μαρία μου, καλές γιορτές να έχεις, να χαίρεσαι την Ορσία σου και όλη σου την οικογένεια και Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!
Να 'σαι καλά και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας
Τελικά σας άρεσε η πίτα;
τεγω ντρεπομαι που το λεω αλλα πηρα ετοιμο γλασο.ημουν στο τσακ να παρω κ ετοιμη βασιλοπιτα αλλα το μετανιωσα!!!με αριστα το 10 εγω λεω οτι εχω φαει 10 με πολλους τονους!!!!ειμαι καλο μαθητουδι εγω θελω παντα αριστα'!!!!Catty έγραψε:Καλημέρα μαγείρισσες! Με άριστα το δέκα ποσο θα λέγατε οτι φαγατε μέχρι στιγμής; Εγώ 10! Και εχει και συνεχεία....
Σημερα λέω να κανω τη βασιλόπιτα. Εσείς θα φτιάξετε; Θα κάνετε και γλασο η απλα αχνη;
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης