Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
531 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 531 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

LindakiS

LindakiS
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Happy Mama πανικος εεε;;;; Κι εμεις μια απο τα ιδια! Σημερα πηγαμε παιδιατροκαι μας εδωσε διατροφη με λαχανικα και κρεας εγω δεν εδινα μεχρι τωρα δευτερο γευμα αλλα μαλλον πρεπει να αρχισω.. θα δινω λαχανικο κα φρουτο βασικα οτι λεει ο Παπαβεντσης γ να γλιτωσω τις ετοιμες κρεμες (μπλιααχχχ!!) Τωρα θα μου πεις κι εμεις μ αυτες μεγαλωσαμε...ναι...αλλα ελα να με δεις και το πατατακι μου τσιμπολογαω και το γλυακακι αλλα αν πω να κανω διαιτα ΤΕΛΟΣ!! Smile

Ειναι οπως μαθεις.. καλο ειναι βεβαια να μαθαινεις στο παιδι σου σωστη και υγιηνη διατροφη!

Για να δουμε πως θα παμε...

http://www.sailormoon82@blogspot.com

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Το θέμα της σωστής διατροφής είναι ένα μεγάλο και πονεμένο κεφάλαιο για εμάς τις μαμάδες.
Προσωπικά στη μεγάλη μου κορούλα που έκανα κομπόστες και κινόες και βρώμη και όλη μέρα ετοιμαζα υγιεινά φαγητά και μετά τα 1,5 ξαφνικά σταμάτησε να τρώει. Μόνο φρούτα. Ούτε γάλα ούτε και φαγητό. Την ίδια περίοδο από γιαγιάδες ή σε φιλικά σπίτια με παιδάκια δοκίμασε 1-2 φορές γλυκά, μπισκότα, παγωτό κλπ. Από τότε και ως τώρα αν δεν φάει σκατολοϊδάκια (έτσι τα λέω) ή μακαρόνια μόνο ή ρύζι μόνο - τότε δεν θα φάει απολύτως τίποτα και θα χαλάσει τον κόσμο. Ποτέ δεν τρώει αυγό, κρέας, ψάρι και γιαούρτι.
Θέλω να πω πως δεν είναι βέβαιο πως θα θεμελιώσεις σωστή διατροφή με τον όποιον τρόπο. Δυστυχώς κάποια στιγμή το παιδί θα δοκιμάσει και κάτι άλλο, θα περιέλθει και περίοδος που δεν θα τρώει τίποτα παρά μόνο κάτι ανθυγιεινό (πατάτες τηγανητές), θα δει κι άλλα παιδάκια και θα ζηλέψει.. έτσι είναι.
Παρόλα αυτά εντάξει, μην σας απογοητεύω, σίγουρα αξιζει η προσπάθεια..
Αλλο σχετικό με τα υγρά που λέγαμε: Η μητέρα μου εχθές έδωσε στην μπέμπα μετά την φρουτόκρεμα λίγο χυμό μανταρινάκι αφού δεν πίνει νερό και της άρεσε πολύ. Μου αρέσει που πίνει ήδη από εκπαιδευτικό κυπελάκι και το κρατάει κι όλας με τα χεράκια της. Είναι μια καλή λύση, δεν είναι;

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Καλησπερα σε ολες τις μανουλες και σε ολα τα μωρακια!!! Σας διαβαζω εδω και περιπου ενα χρονο...Παρεουλα εστω και στα κλεφτα περασαμε τις εγκυμοσυνες μας μιας και γεννησα τον κουκλο μου στις 18/07/2013 και ειμαι και εγω μια εγκυουλα-μανουλα Ιουλιου 2013!!!! Θα θελαμε και εγω και ο μπεμπακος μου να μπουμε στην παρεα σας αν δεν σας πειραζει!!! Χρονια πολλα κιολας και καλη ευτηχισμενη και ευλογημενη χρονια να εχουμε!!! Αφου εχουμε βεβαια τα μωρακια μας ευλογημενη θα ειναι σιγουρα!!!! Very Happy Very Happy Very Happy 

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Καλως ήρθες! να χαίρεσαι τον κούκλο σου!! και χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία!

Εσείς ξεκινήσατε κρεμούλες;

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Kαλως σας βρηκαμε!!!! Και εσυ να χαιρεσαι τα παιδακια σου!!! Ναι αρχισαμε κρεμουλες στης 18/12 που κλεισαμε τον 5ο!!! Απογευμα κρεμα βανιλια-ρυζαλευρο νουνου και πρωι μια εβδομαδα μετα μπηκαμε στην φρουτοκρεμα με τα 3 φρουτα της νουνου αλλα στην σκονη για αυτον τον μηνα γιατι ηθελε ο παιδιατρος μας να ελεγξει τυχον αλλεργιες... Την αλλη εβδομαδα που εχουμε παλι εμβολιο θα μας βαλει στα φρεσκα φρουτα και στην χορτοσουπα!! Βεβαια δεν τρελενεται κιολας αλλα κανει η μαμα αγωνα και τισ τρωμε!!! Εσενα της αρεσουν??Ποιες τρωτε??

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.. Εμείς τρώμε μόνο φρέσκα φρουτάκια και ρυζάλευρο βανίλια. Μπήκαμε και στα λαχανικά τα οποία δεν πολυήθελε αλλά η μαμά έκανε αλχημείες* και τελικά τις καλοτρώει τώρα. Μπήκαμε από εχθές και στο κοτοπουλάκι. Μεθαύριο θα της φτιάξω μοσχαράκι. Πάντα με χόρτα και λαχανικά.

Γιατί σκόνη; για τις αλλεργίες αρκεί να δινεις ένα νέο φρούτο σε μικρή ποσότητα κάθε φορά για ~3 ημέρες. Ετσι αν κάνει αλλεργία θα το δεις.

* πατάτα/καρότο/κολοκυθάκι δεν τα ήθελε. Εβαλα μέσα λοιπόν απ' όλα. Τα θυμήθηκα απ' την μεγάλη μου: Κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια, πιπεριά και κρεμμύδι και έγινε πεντανόστιμο και έφαγα κι εγώ!

christinageo

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
καλησπέρα σε ολες !!!!

εμεις 15 Ιανουαριου μπαινουμε στον 6ο εχω ξεκινησει κρεμα την βανιλια πιο νωρις από ότι συνηθως λογω του ότι η μικρη μου εχει παλινδρόμηση και πρεπει να παρει βαρος γιατι το γαλα (θηλαζω αποκλειστικα) δεν το πολυκραταει κανει εμετους .
μου ειπε η γιατρος ότι η παλινδρομηση θα περασει όταν αρχισουν οι στερεες τροφες σουπες κλπ.
εσεις θηλαζετε ακομα ??? εμενα ακομα μεσα στην νυχτα ξυπναει 3 φορες για να φαει εσεις ???

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
christina υπομονή, η πρώτη μου κορούλα είχε παλινδρόμηση και ακόμη θυμάμαι που τη σήκωνα να ρευτεί και έβγαζε ότι είχε θηλάσει..  Crying or Very sad Crying or Very sad  Κι άντε πάλι.
Ομως η παιδίατρος επέμενε πως ο θηλασμός βοηθά περισσότερο απ' τα ειδικά "πηκτά" γαλατα στο να περάσει γρηγορότερα. Πράγματι οι στέρεες βοηθούν πολύ - εμάς πέρασε εντελώς στους 14 μήνες.
Εμένα δεν ξύπναγε το βράδι αλλά τώρα άρχισε να ξυπνά 1-2 φορές, μειώθηκε λίγο η παραγωγή μου.

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Να σου πω και εγω δεν την ηθελα την σκονη αλλα αφου ετσι μου ειπε?? Βεβαια μου ειπε και ο ιδιος οτι την αλλη εβδομαδα μπαινουμε αμεσως στα φρεσκα... Εγω βεβαια του ειχα βαλει στα χειλακια λιγο μηλαρακι και πορτοκαλι και πολυ του αρεσε οποτε ηρεμησα λιγο! Δεν ηθελα να μου θελει την σκονη... Αυτο με της αλχημειες θελω την συνταγη γιατι φοβαμαι οτι δεν θα του αρεσει!! Παντως παροτι παλινδρομηση μπορει να μην εχουμε ευτηχως σιγουρα ο θηλασμος βοηθαει πολυ συγκριτικα με τα αναγωγικα γαλατα εμποριου που ειναι και πιο πιχτα και σαφως πιο βαρια απο το γαλατακι μανουλας!!!

samimas

samimas
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλη χρόνια κοριτσια να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας!!! 
Lannaki καλώς ήρθες κ να σου ζησει ο γιοκας!! Εχουμε λίγες μερες διαφορα μιας κ γέννησα 13/07
Εμεις ακομη δεν μπήκαμε στις στέρεες αν κ στις 13 γινόμαστε 6 μηνων...λογικά τέλη του μηνα θα μπούμε κ εμεις δειλά δειλά!! Θηλαζουμε αποκλειστικά κ παμε κατα γράμμα με αυτα που λέει ο ΠΟΥ.. Κ επειδη τα μωρα εχουν μάθει μονο να πίνουν θα ξεκινήσουμε με χυμούς λαχανικών κ μετα θα κάνουμε αλεσμένα!!
Κρέμα ρυζαλευρου δεν θα φάμε κ γενικα τιποτα τυποποιημένο!!!

LindakiS

LindakiS
Κορίτσια καλημέρα!! καλώς ήρθες Lannaki να σου ζήσει το μωρό σου!! καλέ 1 χρονο μας βλέπεις γτ δε μας μιλάς;; χαχαχα ντροπαλή;; Smile
Happy mama μεγάλη αλήθεια όσα είπες. πάντως τις κρέμες του εμπορίου οοοσο μπορούμε τις αποφεύγουμε ειδικά Γ μας που δουλεύουμε μια κρέμα στα γρήγορα.. πολλές φορές ειναι σωτηρία λύση..
μόλις ξύπνησα κ πάω να βρασω τα λαχανικουλια μας πριν φύγω Γ δουλειά! φιλάκια σε όλες!! και ελάτε στην ομάδα μας στο φεισμπουκ όσες θέλετε.. μανούλες Ιανουάριου - Δεκεμβρίου 2013

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Καλως σας βρηκα!!! Βασικα δεν ξερω πως και δεν ειχα συμμετασχει στην παρεουλα σας πιο πολυ μου αρεσε να σας διαβαζω...Μου κρατουσατε παρεουλα στο αγχος της εγκυμοσυνης!! Συμφωνω 100% στο οτι ειναι καλο να της αποφευγουμε τις κρεμες εμποριου... Και για αυτο ημουν και ειμαι καθετη στο οτι οκ αρχισαμε με σκονη(που ευτηχως δεν τρελενεται) αλλα αυτο το μηνα μπαινουμε απαραιτητα στα φρεσκα!!! Ασε εχω μεγαλο κολλημα με την διατροφη του.. Ευτηχως δεν δουλευω και μπορω ολα να τα ετοιμασω! Ποσα κιλακια εισαστε εσεις και ποσους ποντους??

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Samimas Καλως σας βρηκα!!!! Ναι ναι γεννησαμε κοντα κοντα τα αντρακια μας!!!! Αληθεια που γεννησες?? Ναι και εμεις θηλαζουμε αποκλειστικα(εκτος απο τις κρεμες βεβαια).. Περασαμε πολλα για να τα καταφερουμε μιας και ειχε νοσηλευτει το αγορι μου στην ΜΕΝΝ για λιγο αλλα τελικα ολα καλα!!!!! Ειχα στον θηλασμο μεγαλη βοηθεια απο την μαια μου και απο τον παιδιατρο μας!! Και εγω δεν θελω καθολου τις σκονες αλλα αφου μας ειχε πει ο γιατρος ετσι για αυτον τον μηνα αυτο και καναμε!! Τωρα βεβαια θα μπουμε στα φρεσκα φρουτα και στην χορτουσουπα!!! Οποτε μια χαρουλα...Γενικα θελω να προσεχω πολυ το τι τρωει!!! Ευτηχως ειναι φαγανουλης!!!

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Lindakis που στο facebook?? Στο ελληνιδες μαμαδες εννοεις??

LindakiS

LindakiS

Lannaki88

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Για καποιο λογο δεν μου το εμφανιζει.....

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κορίτσια, στράτα πήρατε; εγώ την βάζω, μαθαίνει να στέκεται λίγο όρθια και να παίζει ενώ που και που κάνει ασυναίσθητα κι ένα βηματάκι και χοροπηδάει απ' τη χαρά της!

Επίσης την βάζω στο καρεκλάκι του φαγητού και μου κάνει παρέα όταν μαγειρεύω ή σιδερώνω. Της βάζω παιχνιδάκια εκει πάνω και ασχολείται.
Σας δίνω ιδέες για απασχόληση αν θέλετε να κάνετε δουλίτσες σπίτι.
(Δώστε και σεις καμία ιδέα αν έχετε! Είμαι εργαζόμενη μαμά με δύο μωρά...  Laughing  Laughing )

inka

inka
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγω την βάζω πάνω στο κρεβάτι στο γυμναστηριο της και για καλό και για κακό βάλε καμια κουβερτα γυρω γυρω μην κυλισει! Ριλαξ στην κουζινα όταν κανω δουλειες και πολλές στην αγκαλια και κανουμε μαζι τις δουλειες! και εγω δουλευω οποτε όταν ερχομαι θελω να ειμαστε αγκαλιτσα!

εμεις μεθαυριο γινομαστε 6 μηνών, αλλά ξεκινησαμε το φαι κανονικα! πεινουσε! εβλεπε πιατο και κατσαρολα και ριχνοταν μπροστα και φωναζε και χτυπιοτανε! 

το πρωι την θηλαζω πριν φυγω, μετα φρουτοκρεμα, το μεσημεριανο της με λαχανικα και ζωμο μοσχαριού, ή ξινο τραχανά και ξεδιψάμε με γαλα μαμας και το απόγευμα ριζαλευρο. Το απόγευμα την θηλάζω, αλλά πάντα πεινάει και δεν ησυχάζει αν δεν φάει. Οπότε χτυπάμε και το ριζάλευρο και ηρεμούμε. μετα το βραδακι πριν το νανι γαλα, ξυπναει τα μεσανυχτα ξανα να πιειε και μετα το πρωι κ.ο.κ !

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Α ναι! και στο γυμναστήριο τη βάζω!! το ρηλάξ το ξεχάσαμε πια - σηκώνεται απ' την μέση κι επάνω.
Κι εμένα πεινάει όταν βλέπει κάποιον να τρώει! χυμάει να μπει στο πιάτο! Κυρίως όταν ταϊζουμε την μεγάλη (η οποία κάνει και επίδειξη στο μωρό ότι τρώει ανοίγοντας το στόμα διάπλατα).

Εχουμε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα! Μπήκαμε κι εμείς κανονικά σε μοσχάρι/γαλοπούλα και φτάσαμε μία μερίδα κανονική (200ml). Αύριο έχουμε παιδίατρο και ξέρω πως θα μου πει για τραχανά - έχω κάνει προμήθεια αγνού τραχανά ξινού - όλο βουτυρόγαλο και σιτάρι απο ένα ορεινό χωριό. Οσο πάει και θα νοστιμεύει περισσότερο το φαγάκι της!!

Πάντως βρε παιδιά, όταν ξεκινούν το κρέας & την ποικιλία τροφών γενικότερα, η ανάπτυξη - σωματική και κινητική - είναι αλματώδης! δεν είμαστε τυχαία παμφάγα όντα!

LindakiS

LindakiS
κορίτσια τα λαχανικά κ το κρέας πως τα μαγειρεύετε;; αποθηκεύετε στην κατάψυξη;; σε λίγο καιρό είναι να ξεκινήσω κρεατακι κι έχω αγχωθει .. δε ξέρω τι να κανω κ πως. τα λαχανικά της Γ την ώρα τα τρώει βραστά κ ανοστα κ δε χοροπηδάει κι απο τη χαρά της Γ τη γεύση... τι λέτε;;

όσο Γ το φβ η ομάδα ειναι κλειστή κ θα πρέπει να μου στείλετε πμ με το προφίλ σας Γ να σας βάλω.!!!! μετά το ειδα!! τσονγκς!!

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εγώ θα σου πω τι έκανα και τι κάνω, μου το έχει πει η παιδίατρος:

Φρέσκο κρεατάκι γαλοπούλας + λαχανικά, ετοιμάζω 3 μερίδες και την 1 την τρώει αυθημερόν ενώ τις άλλες δύο με το που θα κρυώσουν στην κατάψυξη.
Την επόμενη φρέσκο μοσχαράκι + λαχανικά, ακριβώς τα ίδια. Βγάζω καθε βράδυ απ' την κατάψυξη εναλάξ γαλοπούλα ή κοτόπουλο και μοσχάρι, ξεπαγώνει εντός ψυγείου και τρώει.

Βάλε σε ότι κι αν κάνεις λίγο κρεμμυδάκι, ένα κομματάκι πιπεριά και 4-5 φασολάκια φρέσκα. Νοστιμεύουν πάρα πολύ τη σουπίτσα τους. Λαδάκι και λίγες σταγόνες λεμονάκι επίσης. τέλος του μήνα που γινόμαστε 7 μηνών ξεκινάμε και τραχανά (χωρίς αυγά). εκεί να δεις νοστιμιά!!!!

Σήμερα και ως την Κυριακή που δεν δουλεύω θα της φτιάξω και κομπόστα με κεχρί για απογευματινό!!

mary 30

mary 30
κοριτσια τι κανετε??? εμεις εχουμε ξεκινησει κανονικα τις στερεες τροφες και της αρεσουν τις μικρης μου τρωει πατατουλες κολοκυθακια ρυζι καροτα και κρεας μοσχαρακι(ποντικι). παω στο κρεωπολειο και της παιρνω μεριδουλες για δυο μερες η παιδιατρος λεει οχι στη καταψυξη το κρεας του παιδιου να ειναι φρεσκο. καλα για πανες δε το συζητω χοντρικη θα παρω ασε 4-5 φορες τη μερα ειναι μονο τα κακα βαλε και τα τσισα πινει και νερακι μπολικο η δικια μου και ολο πανες αλλαζω χιχχιχ Very Happy πηραμε και 800 γρ σε λιγοτερο απο μηνα

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αχ κι εμείς πήραμε! 7400 γίναμε!! Είμαστε όμως δυσκοίλια και έτσι δεν της δίνω ρυζάκι. Ούτε ρυζάλευρο. Κορίτσια εχτές είπε "μπαμπά". Λέει και κακά και τέτοια - ασυναίσθητα όλα, αλλά εμείς κατουριόμαστε απ' τη χαρά μας εννοείται!!

LindakiS

LindakiS
Αυτα ειναι υπεροχα νεα!! Πρεπει να ανασκουμπωθω με τη διατροφη της γτ τρομαξα λιγο την προηγουμενη βδομαδα οτι τα λαχανικα της ερχονται ανοστα και βαρια και τα αφησα πισω! Το παιδι πρεπει να παρει γευσεις και βιταμινες απο ολες τις τροφες πριν τους 7 μηνες Ωχχ Παναγια μου σκατα τα εκανα!! Κ δε δουλευω κ πολυ! Δοκιμασα ατμομαγειρα κ μου τα κανει σκατα τα λαχανικα οποτε φτου κ απο την αρχη θα δοκιμασω αλλο τροπο αλλα χρειαζεται να βαλω κρεατακι αμεσα!! Sad

Οσο γ τις λεξεις..το προσπαθει αλλα δε βλεπω να λεει μαμα ακομαμαλλον γιαγια λεει και της ξεφευγει τυχαια αλλα οταν της λεμε που ειναι η μαμα..;; μας αναγνωριζει αμεσως και χοροπηδαει να την παρω!!χαχαχα

HappyMama

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Α το μαμά θα το πει τελευταίο!!!!  Very Happy Very Happy 
Πρώτα λένε μπαμπά, γιαγιά και κακακα!!!

Γιατί παιδί μου λες έτσι για το φαγητό; Δώσε του παιδιού - μπορεί να σου φαίνονται εσένα χάλια αλλά το μωρό δεν έχει δοκιμάσει πολλά για να έχει άποψη! Ισως κάτι να μην το φάει τώρα αλλά αύριο να το φάει. Και αν δεν τα θέλει, δοκίμασε να αφαιρέσεις τα πιο έντονα, πχ τα περισσότερα μωρά δεν τρώνε το σέλινο. Εμείς το βγάλαμε και αμέσως έφαγε. Βάλε κρεμμυδάκι οπωσδήποτε. Βάλε κανένα χορταράκι. Εκτός από πατζάρι, μελιτζάνα, σπανάκι που δεν κάνει τώρα, μπορείς να δοκιμάσεις 1002.

Εμένα την κομπόστα με κεχρί μου την έκανε κατάπλασμα. Δεν την ήθελε με τίποτα. Βλέπεις καλοέμαθε με τις ετοιματζούρες που έχουν ζάχαρη και τώρα το έχασα το παιχνίδι. Σε 1 μήνα πάλι που θα μπορώ να βάλω και 2 σταφίδες θα ξαναδοκιμάσω.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις