1 Μου την σπανε τα πεθερικα Τετ Απρ 22, 2015 3:50 pm
royla
Σιωπηλή δύναμη
Γεια σας κοριτσια.Επανερχομαι παλι οσον αφορα το θεμα με τα υπουλα και αδιαφορα πεθερικα μου.Οπως εχω ξαναπει ειμαι στο πρωτο τριμηνο εγκυμοσυνης στο τριτο μου παιδι και οταν το ανακοινωσα στην πεθερα μου η πρωτη λεξη της ηταν''και τι θα κανεις τωρα?''Αντιμετωπισα και αντιμετωπιζω μια ψυχροτητα και απο τους δυο.Εχουν περασει 2 μηνες απο τοτε και η πεθερα μου εχει ερθει μονο 2 φορες ορθια για ενα λεπτο οπως γυριζε απο τις βολτες της χωρις να με ρωτησει κανεις τους μεχρι τωρα τι κανω.Δεν ηρθε να βοηθησει ουτε μια φορα.Ετοιμαζω τα παιδια για το σχολειο μαγειρευω καθε μερα καθαριζω βαζω πλυντηρια και μια φορα δεν με ρωτησε αμα θελω βοηθεια.Μενουμε πανω κατω δυστηχως εκανα το λαθος πριν 9 χρονια.Απο τοτε που ηρθαμε ενω πιο πριν ελεγαν κουβεντες οτι θα βοηθανε δεν ειδαμε καμια βοηθεια.Η πεθερα μου καθε μερα βολτες σε διαφορα σπιτια εκδρομες και αγορα με τον πεθερο μου να την επαινει και να την υποστηριζει συνεχως ενω δεν του μαγειρευει καν .Μαγειρευει μια φορα τη βδομαδα και ολες τις αλλες μερες προχειρα.Και ο βλακας δεν καταλαβαινει.Ειναι δε τοσο αξεστος που κατηγορει ολες τισ γυναικες εκτος απο το δικο του παχυδερμο για αχρηστες.Εχει τοσο βρομωστομα που ολο μαλωνει και βριζει.Αν καθησεις μαζι τους μεσα σε 5 λεπτα μαλωσες.Απο τοτε που ηρθαμε ολο παρατηρησεις κανουν και κοιτανε μονο την παρτη τους.Θελουν να κανουν κουμαντο σε ολα και να δινουν μονο εντολες.Τους ενοχλουν τα παπουτσια εξω απο την πορτα μας ,το ιδιο αν φυτεψουμε ενα λουλουδι στον κηπο, αν απλωσω ρουχα ενω θελει να απλωσει αργοτερα και η πεθερα μου.Εκεινος τα λεει ολα με ασχημο τροπο και εκεινη ειναι διπροσωπη.Επισης οταν ξυπνησουν εκεινοι κανουν φασαρια λεγοντας οτι μετα δεν ειναι ωρα για υπνο και ας δουλευαμε μεχρι τοτε.Το σπιτι που μας εδωσαν ειναι 42 ετων και θελει ολο φτιαξιμο.Καναμε αιτηση για το ''εξοικονομω κατ οικον εδω και 2 χρονια αλλα τιποτα.Και το ασχημο ξερετε πιο ειναι?Παιρνουν δυομιση χιλιαδες ευρω καθε μηνα και κλαιγονται οτι δεν τους φτανουν.Μια φορα που ζητησε ο αντρας μου 50 ευρω δανεικα δεν του δωσαν.Δινουν ομως στους ξενους για να φανουν καλοι.Καθε μηνα βαζουν πολλα χρηματα στην ακρη.Δεν βοηθησαν ποτε ουτε σε μεγαλη αναγκη.Περασα πολυ δυσκολα οικονομικα και να βλεπω την κουνιαδα μου που ειναι μια απο τα ιδια με την πεθερα μου να ερχονται φορτωμενες ψωνια απο την αγορα και να τρεχουν σε εκδρομες.Το μεγαλο μου παιδι ειναι με ειδικες αναγκες και δεν το σεβαστηκαν ποτε.Απο την αλληβαρεθηκα να τις ακουω οτι ειναι συνεχεια κουρασμενες ενω δεν εχουν δουλεψει και εγω δουλευω σε πολυ βαρια δουλεια 22 χρονια.Τα τελευταια χρονια επειδη εχουμε κοινη θερμανση πετρελαιο δεν βαζανε και μειναμε 2 χρονια χωρις θερμανση.Μονοι μας δεν μπορουσαμε γιατι ο καυστηρας καιει για δυο διαμερισματα,Δεν λυπηθηκαν ουτε τα εγγονια τους.Βαλανε κλιματιστικα και καινουργια κουφωματα ενω εμενα μπαζουν απο παντου.Και τωρα κανανε αιτηση και απο την προηγουμενη βδομαδα περνανε φυσικο αεριο''για τον ευαυτο τους εννοειται'' και η φασαρια 5 μερες τωρα ειναι τρομερη γιατι αλλαζουν ολες τις σωληνωσεις.Ειμαι και στην ευαισθητη φαση της εγκυμοσυνης και δεν με αφηνουν καθολου ουτε να κοιμηθω ουτε να ηρεμησω.Και βλεπω και αυτα που φτιαχνουν και σκεφτομαι εγω πως θα φερω σε αυτο το σπιτι το μωρο μου που δεν νοιαζονται που θα γεννηθει χειμωνα παρα κοιταζουν μονο την παρτυ τους.Και οταν ειπα ακουγοντας την πεθερα μου σε μια συγγενικη συγκεντρωση να πενευεται που βαλανε αεριο οτι εμεις τι θα κανουμε που το παιδι θα γεννηθει χειμωνα η κουνιαδα μου ειπε βαλτε του γουνα και η πεθερα μου η καρια γελουσε.Το καταπια να μην ριξω μπροστα στον κοσμο το επιπεπεδο μου.Εχουν βαλει και κουβεντες στο σοι για μας οτι ειμαστε κακοι και αναποδοι και ολους τους βλεπω παγωμενους.Νομιζω οτι δεν μας καλουν πουθενα.Ο αντρας μου ειναι φαρμακωμενος.Προσπαθησε καπως στην αρχη ,γιατι ειναι και χαμηλων τονων αλλα επεσε σε τοιχο.Εγω τσακωθηκα μερικες φορες αλλα εχουν τρομερο βρωμοστομα.Κτι εποχες προσπαθησαμε να νοικιασουμε αλλα δεν βρηκαμε κατι και τα οικονομικα μας δεν ειναι οτι καλυτερο ενω η κατασταση μου τωρα δεν ειναι για τετοια.Το σπιτι δεν μπορουμε να το πουλησουμε γιατι ειναι γραμμενο μετα θανατον.Πως θα τους αντεξω?Το να μην δινεις σημασια μια κουβεντα ειναι αφου τους εχω απο πανω και τους βλεπω και τπυς ακουω συνεχως.Η δε πεθερα μου 9 χρονια τωρα παιρνει τις ιδιες παντοφλες με τακουνακι και οσες φορες της ειπαμε να βαλει μαλακες να μην ακουγονται στο παρκε αδιαφορει,Αυτο το τακ τακ με τρελανε τοσα χρονια.Εχω δυο μερες να μιλησω στον ανδρα μου γιατι νευριαζω που τον εχουν γραμμενο.Δουλευει στον ανδρα της κουνιαδας μου και τον εκμεταλευονται αλλα δεν το καταλαβαινει.Πριν απο δυο εβδομαδες ο πεθερος μου διαγνωστηκε με καρκινο αλλα δεν πτοουνται γιατι δεν εκανε μεταστασεις και νιωθει μια χαρα ενω στη πεθερα μου βρηκαν κατι και πρεπει να κανει βιοψια.Παρολα αυτα δεν αλλαξε η σκληροτητα τους.Σκεφτομαι μηπως ηρθε πια η θεια δικαιοσυνη?Νιωθω τρομερο εγκλωβισμο.Δεν ξερω τι να κανω?Δεν ερχονται καθολου αλλα ολα αυτα που εκαναν και κανουν μου τη δινουν στα νευρα.Μου ρχεται να ξερασω μονο που τους ακουω.