Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
271 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 271 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

momirene

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
florentiab έγραψε:
momirene έγραψε:Εγω πιστευω πως αυτα πρεπει να τα κοψετε παντως απο νωρις. να νοιωθει ασφαλεια και χωρις αυτα. Εχω μια ξαδερφη 28ετων παντρεμενη που εχει κανει κομματια την κουβερτα της και εχει βαλει κομματι μεσα στην θηκη του μαξιλαριου της! Και ειναι παντρεμενη με παιδια! Ειναι αυτο φυσιολογικο τωρα?
Εγω δεν του εδωσα ποτε τιποτα. Ενα διαστημα που ηθελα να κοιμαται μονος του του πηρα ενα κουνελακι, το ειχε λιγο καιρο αλλα δεν το θελει πλεον. Κι εμενα μου ελεγαν να του δινω απο μωρο πανακι, κουκλακι, πετσετακι...αλλα δεν εδωσα. Ισως ειναι και στο παιδι. Ποτε δεν θελησε κατι παρα πολυ

σε ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά δεν πρόκειται να αφήσω το 2,5 ετών παιδάκι μου να πλαντάζει στο κλάμα γιατί δεν το αφήνω να κρατάει το πανάκι του.

εσύ πολύ καλά έκανες και δεν έδωσες πανάκι ή κουκλάκι, αλλα άσε με κι εμένα να κάνω αυτό που νομίζω καλύτερο
Σου επεβαλα εγω να ΜΗΝ το δωσεις? Δωστο αν αυτο τον ευχαριστει. Ειπα οτι καλο ειναι να νοιωθουν τα παιδια (γενικα οχι το δικο σου μονο) ασφαλεια και χωρις τετοια αντικειμενα και εβαλα ενα παραδειγμα. ΚΑι επισης εγραψα οτι εμενα μου ειπαν να δωσω αντικειμενο στο παιδι δηλαδη να τον το επιβαλλω κατα μια εννοια. Αν επαιρνε μονος του την κουβερτα του ή το σεντονακι του σαφως και δεν θα του το στερουσα αλλα αφου δεν ειχε τετοια αναγκη γιατι να του την επιβαλω εγω?

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
momirene έγραψε:Εγω πιστευω πως αυτα πρεπει να τα κοψετε παντως απο νωρις.

momirene έγραψε:Αν επαιρνε μονος του την κουβερτα του ή το σεντονακι του σαφως και δεν θα του το στερουσα αλλα αφου δεν ειχε τετοια αναγκη γιατι να του την επιβαλω εγω?

Χωρις καμια διαθεση παρεξηγησης, αυτες οι δυο σου οι προτασεις μου φαινονται αντικρουομενες.

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
momirene έγραψε:
florentiab έγραψε:
momirene έγραψε:Εγω πιστευω πως αυτα πρεπει να τα κοψετε παντως απο νωρις. να νοιωθει ασφαλεια και χωρις αυτα. Εχω μια ξαδερφη 28ετων παντρεμενη που εχει κανει κομματια την κουβερτα της και εχει βαλει κομματι μεσα στην θηκη του μαξιλαριου της! Και ειναι παντρεμενη με παιδια! Ειναι αυτο φυσιολογικο τωρα?
Εγω δεν του εδωσα ποτε τιποτα. Ενα διαστημα που ηθελα να κοιμαται μονος του του πηρα ενα κουνελακι, το ειχε λιγο καιρο αλλα δεν το θελει πλεον. Κι εμενα μου ελεγαν να του δινω απο μωρο πανακι, κουκλακι, πετσετακι...αλλα δεν εδωσα. Ισως ειναι και στο παιδι. Ποτε δεν θελησε κατι παρα πολυ

σε ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά δεν πρόκειται να αφήσω το 2,5 ετών παιδάκι μου να πλαντάζει στο κλάμα γιατί δεν το αφήνω να κρατάει το πανάκι του.

εσύ πολύ καλά έκανες και δεν έδωσες πανάκι ή κουκλάκι, αλλα άσε με κι εμένα να κάνω αυτό που νομίζω καλύτερο
Σου επεβαλα εγω να ΜΗΝ το δωσεις? Δωστο αν αυτο τον ευχαριστει. Ειπα οτι καλο ειναι να νοιωθουν τα παιδια (γενικα οχι το δικο σου μονο) ασφαλεια και χωρις τετοια αντικειμενα και εβαλα ενα παραδειγμα. ΚΑι επισης εγραψα οτι εμενα μου ειπαν να δωσω αντικειμενο στο παιδι δηλαδη να τον το επιβαλλω κατα μια εννοια. Αν επαιρνε μονος του την κουβερτα του ή το σεντονακι του σαφως και δεν θα του το στερουσα αλλα αφου δεν ειχε τετοια αναγκη γιατι να του την επιβαλω εγω?

δεν το επιβάλεις αυτό το πράγμα. απλά γίνεται. έτυχε να στολίζει το πορτμπεμπέ της το συγκεκριμένο κουκλάκι και λίγο λίγο το αγάπησε.

έκανα λοιπόν αυτό που λες οτι θα έκανες κι εσύ. δεν της το στέρησα. τώρα τι θα πρότεινες να κάνω για το σταματήσει; να την αφήσω να πλανταζει στο κλάμα;

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

Μεταβατικό αντικείμενο D.W. Winniccott

Μεταβατικό αντικείμενο D.W. Winniccott
Κυβέλου Ευαγγελία, 2005
Mcs Κλιν. Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας
Εκ. Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπεία

Η βασική θέση του Winnicott για την σημασία του διευκολυντικού περιβάλλοντος στην πορεία προς την ατομική ωρίμανση και ανεξαρτησία σχετίζεται με την θεωρία που ανέπτυξε σχετικά με το μεταβατικό αντικείμενο.
Ο όρος μεταβατικό αντικείμενο αναφέρεται στη χρήση οπουδήποτε αντικειμένου (1) στο οποίο προσκολλάται το παιδί ανεξαρτήτως φύλλου. Πρόκειται για το πρώτο απόκτημα του παιδιού και συνήθως πρόκειται για μαλακά και απαλά αντικείμενα στα οποία έχει πρόσβαση ένα παιδί. Οι κοινές τους αυτές ιδιότητες επιτρέπουν την ανάκληση πρώιμων εμπειριών κρατήματος, ανακούφισης, ταίσματος, σε μια εποχή της ανάπτυξης όπου η εξάρτηση από την μητέρα είναι απόλυτη. Ως μεταβατικά φαινόμενα ορίζονται οι συμπεριφορές που ένα παιδί αναπτύσσει κυρίως όταν ετοιμάζεται να κοιμηθεί και είναι ζωτικής σημασίας επειδή το βοηθούν να κατευνάσει τους φόβους του και να παρηγορηθεί.
Η χρήση των μεταβατικών αντικειμένων εμφανίζεται ανάμεσα στον τέταρτο και δωδέκατο μήνα της ζωής του παιδιού και διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο. Σε πολλά παιδιά πιθανόν να συνεχισθεί πολύ περισσότερο και είναι πιθανόν να επανεμφανίζεται και σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, κατά περιόδους συναισθηματική στέρησης. Συνιστά ένα φυσιολογικό φαινόμενο καθολικού χαρακτήρα τουλάχιστον όσο αφορά τις δυτικές κοινωνίες.
Τα αντικείμενα αυτά είναι τα πρώτα με τα οποία έρχεται σε επαφή ένα παιδί και τα οποία δεν αποτελούν μέρος του σώματος του. Τα μεταβατικά αντικείμενα, ως βασική προϋπόθεση για την δημιουργία μιας πραγματικής σχέσης με το αντικείμενο του εξωτερικού κόσμου, εμφανίζονται ακριβώς ανάμεσα στην αυτοερωτική δραστηριότητα και τη θεμελίωση του πραγματικού εαυτού. Δε βιώνονται ως αυτόνομα από το παιδί, αλλά ούτε και ταυτίζεται με αυτά. Βρίσκονται σε μια ενδιάμεση περιοχή της εμπειρίας μεταξύ της υποκειμενικής και της αντικειμενικής αντίληψης του εαυτού και του άλλου.
Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου περιγράφει την προοδευτική μετάβαση του νηπίου από τη σχέση της συγχώνευσης με το αντικείμενο –τη μητέρα- σε μια κατάσταση όπου σχετίζεται με τη μητέρα ως μια ύπαρξη ξεχωριστή απ’ αυτό. Από την συνθήκη του υποκειμενικού, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι η ψευδαίσθηση και ο παντοδύναμος έλεγχος, στη συνθήκη της αντίληψης της εξωτερικής πραγματικότητας, όπου κυριαρχεί ο ευέλικτος χειρισμός. Η πορεία αυτή ευνοείται από το μεταβατικό αντικείμενο το οποίο βιωματικά κινείται σε μια ενδιάμεση ζώνη εμπειρίας μεταξύ στοματικού ερωτισμού και πραγματικής αντικειμενότροπης σχέσης. Αυτή η ενδιάμεση ζώνη που καλείται «δυνητικός χώρος» (potential space) είναι μια «περιοχή του συμβολισμού, μια περιοχή που παραχωρείται στο νήπιο ανάμεσα στην πρωταρχική δημιουργικότητα και την αντικειμενική αντίληψη που βασίζεται στην εξέταση της πραγματικότητας (reality testing)» (Winnicott, 1971).
Η μεγάλη σημασία του μεταβατικού αντικειμένου έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο «μη-εγώ» απόκτημα, κάτι που για τον Winniccott συνεπάγεται την ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιήσει το αντικείμενο για να συμβολίσει ένα μερικό αντικείμενο, όπως είναι το μητρικό στήθος. Απαραίτητη προυπόθεση για την ανάπτυξη αυτής της ικανότητας είναι η ύπαρξη ενός ζωντανού και αρκετά –καλού ενδοβλημένου εσωτερικού αντικειμένου. Ο Winnicott (1971), επισημαίνει ότι το μεταβατικό αντικείμενο δεν είναι ούτε εσωτερικό ούτε εξωτερικό αντικείμενο μπορεί να αντιπροσωπεύει το «εξωτερικό στήθος» αλλά έμμεσα, μέσω μιας αναπαράστασης ενός «εσωτερικού στήθους».
Καθώς το παιδί μεγαλώνει, το μεταβατικό αντικείμενο σταδιακά πρέπει να αποκαθεξιοποιηθεί, ώστε να περάσει στο χώρο, όχι της λήθης αλλά στο χώρο της αφάνειας. Ο Winnicott εξηγεί ότι σε μια κατάσταση υγιούς ανάπτυξης το αίσθημα του παιδιού για το μεταβατικό αντικείμενο δεν υφίσταται απαραίτητα απώθηση. Δεν λησμονιέται και δεν θρηνείται. Χάνει τη σημασία του, με την έννοια ότι τα μεταβατικά φαινόμενα έχουν γίνει διάχυτα, έχουν απλωθεί πάνω από όλη την ενδιάμεση περιοχή μεταξύ της «εσωτερικής ψυχικής πραγματικότητας» και του «εξωτερικού κόσμου όπως τον αντιλαμβάνονται από κοινού δύο πρόσωπα», δηλαδή πάνω απ’ όλο το πολιτιστικό πεδίο. (Winnicott, 1971).

Σημείωση: (1) Εδώ, η λέξη «αντικείμενο» έχει την κυριολεκτική και όχι την ψυχαναλυτική της έννοια.

Βιβλιογραφία

Winnicot D.W.,Το παιδί, το παιχνίδι και η πραγματικότητα, Καστανιώτη, Αθήνα, 2000.
Winnicot D.W., Το παιδί, η οικογένεια και ο εξωτερικός του κόσμος, Καστανιώτη, 2001.
Winnicot D.W., Διαδικασίες ωρίμανσης και διευκολυντικό περιβάλλον, Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα, 2003.
Winnicot D.W., 1952. Ψυχώσεις και παιδική φροντίδα, στο Από την παιδιατρική στην ψυχανάλυση, Ελληνική μετάφραση Χατζόπουλος Θ., Καστανιώτη, Αθήνα, 1991, σσ.366-377.
Winnicot D.W., 1951. Μεταβατικά αντικείμενα και μεταβατικά φαινόμενα, στο Από την παιδιατρική στην ψυχανάλυση, Ελληνική μετάφραση Χατζόπουλος Θ., Καστανιώτη, Αθήνα, 1991, σσ.378-397.

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και τι εγινε ρε κοριτσια αν θελει να κραταει κατι για να κοιμαται;μην ειμαστε υπερβολικες.και εμενα η ανιψια μου μεχρι καποια ηλικια κοιμοταν με ενα πανακι καποια στιγμη το εκοψε απο μονη της.

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ακομη και εγω που ειμαι ολοκληρη γαιδαρα ακομη και τωρα κοιμαμαι με ενα μαξιλαρι αγκαλια αυτο δε λεει κατι για το αν ειμαι ανεξαρτητη ή αν αυτο μου δημιουργει καποιο προβλημα.

momirene

florentiab έγραψε:
momirene έγραψε:
florentiab έγραψε:

δεν το επιβάλεις αυτό το πράγμα. απλά γίνεται. έτυχε να στολίζει το πορτμπεμπέ της το συγκεκριμένο κουκλάκι και λίγο λίγο το αγάπησε.

έκανα λοιπόν αυτό που λες οτι θα έκανες κι εσύ. δεν της το στέρησα. τώρα τι θα πρότεινες να κάνω για το σταματήσει; να την αφήσω να πλανταζει στο κλάμα;
ΝΑι δεν το επιβαλεις αλλα οπως εγραψα πιο πανω εμενα μου ειπαν σε καποια φαση που δεν κοιμοταν να του δωσω ενα πανακι να τριβεται. Αυτο δεν ειναι με το ζορι? απλα εγω δεν το εκανα.
Τωρα εσυ θα δεις αναλογα με το παιδι σου τι θελει βοηθωντας το να απαλαγει καποια στιγμη.
Αν θες καποια στιγμη να το κοψει πχ γιατι θα χαλασει, δεν θα βρεις αλλο και θα κλαιει. (Υπαρχουν παιδια που δεν θελουν καν να το πλυνεις για να εχουν την μυρωδια πανω.) Μπορεις αν θες να της αποσπασεις την προσοχη με κατι αλλο. Αν δεις οτι δεν θελει αστην να το εχει και προσπαθησε αλλη φορα αν θες παλι. Αν δεν θες να κανεις τιποτα τοτε αστο να δεις μεχρι που θα φτασει.Φαντασου να πας καπου και να το εχεις ξεχασει τι χαμος θα γινει και να μην βρισκεις αλλο. Δεν ειμαι κατα τον μεταβατικων αντικειμενων αλλα νομιζω οτι σε ολα υπαρχει ενα μετρο. Οτι καποια στιγμη για να μην εξαρτονται πληρως τα παιδια απο τα αντικειμενα τους πρεπει εμεις να τους δειχνουμε οτι μπορουν και χωρις αυτα.
Γιατι υπαρχουν παιδακια που το ξεπερνανε μονα τους και αλλα που τους γινεται συνηθεια για μια ζωη. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι χαρακτηρες.
Εμενα παντα μου αρεσει αν αναφερω και την αλλη οψη, την δυσκολη για να ξερουμε οτι υπαρχει και αυτη. Μπορει να κανω λαθος και ζητω συγνωμη. Εδω ειμαι για να ακουω και να λεω την γνωμη μου πιστευω ελευθερα. Και δεχομαι να μου πει καποιος οτι κανω λαθος.

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
πολύ κακώς άρχισα αυτή την κουβέντα.

απο τη στιγμή που εμένα δεν με νοιάζει καθόλου που το παιδί μου έχει μεταβατικό αντικείμενο, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν.

για μένα δεν είναι καν θέμα συζήτησης. αν χρειάζεται το πανάκι της, θα το έχει. τόσο απλά. δεν θεωρώ οτι θα της κάνει κανένα κακό και ποτέ δεν είχα αναρρωτηθεί γι αυτό.

έτσι αισθάνομαι οτι είναι το σωστό και έτσι κάνω.

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:πολύ κακώς άρχισα αυτή την κουβέντα.

απο τη στιγμή που εμένα δεν με νοιάζει καθόλου που το παιδί μου έχει μεταβατικό αντικείμενο, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν.

για μένα δεν είναι καν θέμα συζήτησης. αν χρειάζεται το πανάκι της, θα το έχει. τόσο απλά. δεν θεωρώ οτι θα της κάνει κανένα κακό και ποτέ δεν είχα αναρρωτηθεί γι αυτό.

και πολυ καλα κανεις δεν εινια κατι κακο αλλωστε για να της το κοψεις.εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω

momirene

florentiab έγραψε:πολύ κακώς άρχισα αυτή την κουβέντα.

Δεν ειναι κακο που ανοιξες συζητηση. Μιλαμε σαν πολιτισμενοι ανθρωποι δεν εχουμε κατι να χωρισουμε. Ουτε απο κατι τετοιο θα κριθει ποια ειναι καλυτερη μαμα. Η καθε μια κανει αυτο που πιστευει σωστο αναλογα με το παιδι που εχει. Γιατι αν παρω της μετριτοις οτι γραφει ο κυριουλης αυτος περι μεταβατικων σταδιων μαλλον εκανα λαθος στο παιδι μου Smile

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ο κυριουλης Laughing δεν προτεινει το μεταβατικο αντικειμενο σαν πανακεια,ουτε σαν απαραιτητο σταδιο.

koukida

koukida
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μαμάρενα καλημερα
μηπως μπορεις να μου πεις που στηρίζεις τον φόβο σου για το 'μεταβατικό αντικείμενο'? σε εμπειρια γνωστου σου / προσωπικη σου εκτιμηση ή εχεις διαβασει κατι?
ρωταω απο ενδιαφερον για το θεμα.

genny83

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
και καπου εδω αξιζει να διαχωρισουμε οτι αλλο ειμαστε εμεις-ως μαμαδες- και αλλο τα παιδια. γιατι διαβασα αρκετες φορες την φραση ''δεν μ αρεσει'', ''δεν θελω'', ναι αλλα σκεφτειτε οτι στα παιδια αρεσει, τα παιδια επιθυμουν, θελουν κλπ.

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγω πάντως που το είχα μέχρι 20 χρονών δεν επαθα τίποτα. Φυσικά δεν είχα την σχέση μαζί του που είχα όσο ήμουν πολύ μικρή. Δηλαδή, δεν του μιλούσα, δεν το είχα αναγκη για να κοιμηθώ. Αυτός μας έλειπε, χαχα! Απλά μου άρεσε αυτη η συνηθεια! Μου θύμιζε την παιδικη μου ηλικία. Το είχα δίπλα στο κρεβάτι μου επειδή υπήρξε σημαντικό για εμένα και το ειχα ξεχωρίσει σαν ένα πολυ σημαντικό αναμνηστικό αντικείμενο. Ούτως ή άλλως λίγα θυμόμαστε απο την παιδική μας ηλικία και εγώ προσωπικά θα ήθελα να θυμάμαι περισσότερα γιατί πέρασα πολυ όμορφα παιδικα χρόνια! Τώρα το έχω φυλάξει σε ένα κουτι με άλλα αναμνηστικα. Οπότε δεν θεωρώ ότι είναι κακό. Είναι κάτι τρυφερό, έτσι όπως το έζησα εγώ. Όταν ήμουν μικρή το ήθελα στην αγκαλια μου για να μην νιώθω μόνη και να μην φοβάμαι. Μεγαλώνοντας δεν το χρειαζόμουν πια αλλά δεν ήθελα να το απομακρύνω γιατί ήταν το μόνο παιχνίδι που ειχα από την ημέρα που γεννήθηκα και ήταν σαν να έχουμε την ίδια ηλικία! Βέβαια τα χρονια σε εκείνο φαίνονταν γιατί όσο ήμουν μικρή το είχα λιώσει απο την χρήση και απο τα συχνά πλυσίματα χαχαχα! Θέλω να πω πως ίσως να μην έχουν όλα τα παιδιά ανάγκη απο μεταβατικά αντικειμενα. Ας πουμε ο γιος μου δεν έχει την τάση να ξεχωρίζει καποια απο τα παιχνίδια του, οπότε δεν φαίνεται να έχει την τάση να αποκτίσει μεταβατικό αντικείμενο. Έτσι, με αυτα και μ' αυτά θεωρώ πως το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικές έννοιες.

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
momirene έγραψε:
ΝΑι δεν το επιβαλεις αλλα οπως εγραψα πιο πανω εμενα μου ειπαν σε καποια φαση που δεν κοιμοταν να του δωσω ενα πανακι να τριβεται. Αυτο δεν ειναι με το ζορι? απλα εγω δεν το εκανα.
Το να προσπαθησεις να κανεις οτι μπορεις για να ηρεμησεις το παιδι σου δεν σημαινει οτι του επιβαλλεις καποια κατασταση. Αν το φιμωνες και το εδενες, ναι, θα του επεβαλλες τη μουγγα. Αλλά απο τη στιγμή που αγγιζοντας κάτι ηρεμει, γιατι λαμβανεται αυτο σαν μεθοδος επιβολής?
Στο κατω κατω, αν το παιδι δεν το θελει το πανι, δεν θα ασχοληθει μαζι του που να σκασουμε..

SPINAKOS7

SPINAKOS7
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Η κόρη μιας γνωστής μου είχε ένα πανακι απο μωρό μέχρι τα 5 της χρόνια, μάλιστα κάθε φορά που έπλενε η μαμά της το πανάκι η μικρή γκρίνιαζε της άρεσε που μύριζε γαλατίλα, βέβαια για όλους τους άλους το πάνακι μύριζε ξυνίλα, άλλα για την μικρή ήταν το ηρεμιστικό της, όπου και πήγαιναν πάντα ήθελε το πανάκι μαζί της ούτε πιπίλα να ήταν.

minubaki

minubaki
εγω ομως παλι θα ξαναρωτησω γιατι κ εμενα το κανει... θελει να κοιμαται με την κουβερτουλα της μια μικρη φλις αλλα την πιανει με τα χερακια της κ σκεπαζει ολο το προσωπο της κ ειναι μονο 3μηνων...? να μην ανησυχω μηπως δεν μπορει να ανασανει καλα?
αγχωνομαι οταν την βλεπω...

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
minubaki έγραψε:εγω ομως παλι θα ξαναρωτησω γιατι κ εμενα το κανει... θελει να κοιμαται με την κουβερτουλα της μια μικρη φλις αλλα την πιανει με τα χερακια της κ σκεπαζει ολο το προσωπο της κ ειναι μονο 3μηνων...? να μην ανησυχω μηπως δεν μπορει να ανασανει καλα?

Ναι Μίνα μου πρόσεχέ την γιατί είναι μικρή και μάλλον κουκουλώνεται ασυναίσθητα. Σε αυτή την ηλικία τραβούν ότι πιάσουν οπότε θέλει λιγο να έχεις τον έλεγχο. Αν της αρέσει η απαλότητα της κουβέρτας για να κοιμηθεί, άσε την να την κρατάει και μόλις κοιμηθεί τράβηξέ την για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

minubaki

minubaki
MariaM έγραψε:
minubaki έγραψε:εγω ομως παλι θα ξαναρωτησω γιατι κ εμενα το κανει... θελει να κοιμαται με την κουβερτουλα της μια μικρη φλις αλλα την πιανει με τα χερακια της κ σκεπαζει ολο το προσωπο της κ ειναι μονο 3μηνων...? να μην ανησυχω μηπως δεν μπορει να ανασανει καλα?

Ναι Μίνα μου πρόσεχέ την γιατί είναι μικρή και μάλλον κουκουλώνεται ασυναίσθητα. Σε αυτή την ηλικία τραβούν ότι πιάσουν οπότε θέλει λιγο να έχεις τον έλεγχο. Αν της αρέσει η απαλότητα της κουβέρτας για να κοιμηθεί, άσε την να την κρατάει και μόλις κοιμηθεί τράβηξέ την για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

αυτο κανω αλλα μερικες φορες ξυπναει... απο ποια ηλικια μπορω να ειμαι ησυχη κ να την αφηνω χωρις να της την τραβαω?

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
minubaki έγραψε:
MariaM έγραψε:

αυτο κανω αλλα μερικες φορες ξυπναει... απο ποια ηλικια μπορω να ειμαι ησυχη κ να την αφηνω χωρις να της την τραβαω?

Εγώ θα ελεγα πως αν χρονίσει μετά που θα είναι ολόκληρο παιδάκι δεν θα είναι τοσο επικίνδυνο. Δεν ξέρω όμως σίγουρα...

bell

bell
και ο δικός μου θέλει το σεντονἀκι του όταν κοιμάται! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ !!! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?? - Σελίδα 3 850933

minubaki

minubaki
MariaM έγραψε:
minubaki έγραψε:
MariaM έγραψε:

Εγώ θα ελεγα πως αν χρονίσει μετά που θα είναι ολόκληρο παιδάκι δεν θα είναι τοσο επικίνδυνο. Δεν ξέρω όμως σίγουρα...

που ξερω βρε μαρια μου... εγω παντως δεν μενω ησυχη να την αφηνω ετσι κ της το τραβαω... τσακωνομαι ολη την ωρα με την μαμα μου γιατι μου φωναζει να μην την τραβαω κ της χαλαω τον υπνο κ οτι το μωρο αν ενοχλειτε θα το τραβηξει μονο του...

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Nena έγραψε:
momirene έγραψε:
Το να προσπαθησεις να κανεις οτι μπορεις για να ηρεμησεις το παιδι σου δεν σημαινει οτι του επιβαλλεις καποια κατασταση. Αν το φιμωνες και το εδενες, ναι, θα του επεβαλλες τη μουγγα. Αλλά απο τη στιγμή που αγγιζοντας κάτι ηρεμει, γιατι λαμβανεται αυτο σαν μεθοδος επιβολής?
Στο κατω κατω, αν το παιδι δεν το θελει το πανι, δεν θα ασχοληθει μαζι του που να σκασουμε..

πραγματικα!του μεγαλου του εβαζα μια φανελα μου,για να εχει την μυρωδια μου αλλα δεεεεν.....μονο πανω μου κοιμοταν,ωρες ατελειωτες. Οχι διπλα,που δεν με πειραζε καθολου,αλλα πανω μου. Θα με ειχε ξεκουρασει πολυ αν ειχε δεχτει την φανελα μου Rolling Eyes

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MariaM έγραψε:
minubaki έγραψε:
MariaM έγραψε:

Minubaki,το ίδιο έκανε κι ο γιος μου,σκέπαζε με το ποντικάκι του το προσωπάκι του.Κι εγώ ανησυχούσα και μόλις αποκοιμιόταν του το έπερνα.Αυτό μέχρι να γίνει 5-6 μηνών.Μετά του το άφηνα.Σηκωνόμουν,βέβαια,και την νύχτα και τον κοίταζα.Αλλά μετά τους 6 μήνες,χωρίς να είμαι κι εγώ σίγουρη,νομίζω ότι καταλαβαίνουν αρκετά.
Να σου πω και το άλλο,γιατί δεν κόβεις την κουβερτούλα σε μικρά κομματάκια,τουλάχιστον να μην είναι τόσο μεγάλη???Δεν νομίζω να καταλάβει διαφορά και εσύ θα είσαι πιο ήσυχη που θα είναι πιο μικρό το κομμάτι..τι λες???

ria

ria
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
καλημέρα μανούλες και καλώς σας βρήκα ξανά!!!
και εγώ το ίδιο πρόβλημα με εσάς αντιμετωπίζω δεν πάω πουθενά όμως χωρίς την κουβέρτα και όταν λέμε κουβέρτα εννοούμε βαριά χειμωνιάτικη όλο το καλοκαίρι την περάσαμε αγκαλιά με την κουβέρτα στις βόλτες στην παραλία στις διακοπές παντού μαζί δεν έσκαγε ήθελα να ήξερα ακόμα και όταν την πλένω κάθετε έξω απο το πλυντήριο και κλαίει στη αρχή είχα απελπιστεί ρώτησα όμως τον παιδίατρο και μου είπε οτι του προκαλεί ασφάλεια και οτι θα του κάνει κακό να το κόψω γιατί είναι πολύ μικρούλης.
το καλό βέβαια είναι πως κοιμάται παντού και σε παγκάκι να τον βάλω θα κοιμηθεί αν έχουμε την κουβέρτα μαζί μας

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις