1 ΜΑΜΑ VS ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Τετ Απρ 06, 2011 7:46 am
ninaki.
Πανταχού παρούσα!
Οκ εγινα μαμα αλλα αυτη την εποχη σκεφτομαι τοσο πολυ τα οικονομικα οσο δεν τα ειχα σκεφτει ποτε μου. Μπορει επιδη ειμαι ανεργη, μπορει να ειναι λογο του παιδιου οπου οι λιστες και τα ποσα που ξοδευονται μεγαλωνουν μαζι του, μπορει επιδη εβλεπα τον αντρα μου αλλα και πολλους φιλους/ες να ψαχνουν για δουλεια μηνες χωρις αποτελεσμα, μπορει λογο ολου αυτου που γινετε στη χωρα μας. Θα γινει πτωχευση? Θα γυρισουμε στη δραχμη και θα υποτιμηθει? Θα γινουν κι αλλες μειωσεις? Τι θα γινει? Ακομα και να φυγουμε απο την Ελλαδα μηπως βρουμε κατι καλυτερο εχω σκεφτει, οπως πολυ το σκεφτονται τελευταια αλλωστε. Μπορει καμια φορα να μετραω ακομα και τα 2λεπτα για να δω αν φτανει να γορασω κατι παραπανω για τη μπεμπα ή κατι για μενα, αλλα ειμαι πλουσια! Μπορει ενα πρωι να ξυπνησω και η πτωχευση να γινει γεγονος, αλλα εγω ειμαι πλουσια! Που τον βρηκα τοσο πλουτο? Στα ματια του παιδιου μου. Μπορει να μην ειμαι χρηματικα πλουσια, αλλα ειμαι συναισθηματικα πλουσια. Νιωθω γεματη! Εχω το παιδι μου που το χαμογελο του αξιζει παραπανω απ'οτι ολα τα λουσα του κοσμου. Και αν αυριο δεν εχω χρηματα ουτε να φαω θα μου αρκει μονο ενα της χαμογελο για να χορτασω και να προχωρησω, ελπιζοντας οτι θα βρισκω να προσφερω εστω τα βασικα στο παιδι μου. Ειναι πολλες οι φορες που σκεφτομαι να βρω μια δουλεια για να μπορω να παρω στο παιδι μου διαφορα αλλα ειναι και φορες που δεν θελω να πιασω δουλεια γιατι δεν θελω να ειμαι ουτε στιγμη μακρια της. Μεγαλωνω το παιδι μου με πραγματα απο δευτερο χερι εκτος απο ελαχιστα που αγορασα εγω(πετσετακια, μπιμπερο και κανα δυο σεντονακια) αλλα ολα τα αλλα μου τα δωσαν. Κουνια, ρηλαξ, ρουχα, καροτσι κτλ. Θελω να κανω και 2ο παιδακι αλλα το σκεφτομαι θα τα καταφερουμε καλα ή θα στερησω και αυτα τα λιγα που μπορω να δωσω στο παιδι που ηδη εχω? Πιστευω ομως οτι δεν ειμαι η μονη που σκεφτεται ετσι. Οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος το προβλημα που ειχαμε με τον συντροφο μου ειναι πως θα μεγαλωσουμε το παιδι μας αφου ειχαμε μια πολυ δυσκολα οικονομικη περιοδο, και τωρα μια δυσκολοτερη. Ευτυχως η αγαπη που δινουμε στο παιδι μας δεν θα μειωθει οπως μειωνετε καθημερινα το περιεχομενο του πορτοφολιου, οχι μονο του δικου μου αλλα ολης της χωρας. Ειμαι πλουσια μωρο μου γιατι εχω εσενα! Δεν ξερω γιατι τα γραφω ολα αυτα. Απλα ηθελα να μοιραστω μαζι σας τις σκεψεις μου.