26 Απ: Κοινωνία ώρα μηδέν - Ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια Τρι Απρ 26, 2011 11:23 pm
MariaM
Πρωταγωνιστής!!
Neni έγραψε:Συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Και κάτι ακόμα που το έχω απορία: εγώ θυμάμαι την ώρα του τοκετού να μου λέει η γιατρός «άκου, το μωρό ρίχνει τους παλμούς του για να μπορέσει να βγει». Γιατί για άλλους οι παλμοί είναι λόγος καισαρικής; Φαντάζομαι στην περίπτωσή σου υπήρχε ο επιπλέον λόγος της ανάποδης θέσης του μωρού, γενικά όμως;βανια έγραψε:μεγάλος ο αριθμός των καισαρικών σε σχέση με τους φυσιολογικούς και δεν έχει να κάνει με το αν είναι δημόσιο η ιδιωτικό απλά στα ιδιωτικά δεν πληρωνετε παραπάνω μόνο ο γιατρός αλλά και το νοσοκομείο φανταστείτε σε ένα μαιευτήριο ιδιωτικό γίνονταθ την ημέρα 10 καισαρικές η διαφορά στη τιμή είναι τουλάχιστον 100 ευρω δηλαδή 1000 ευρω έξτρα μέσα σε ένα μήνα ; και σίγουρα οι .καισαρικές είναι πολύ περισσότερες απο 10. Και αν σε αυτό βάλουμε και τις κοπέλες που έχουν κάποια ιδιωτική ασφάλεια εκεί να δείτε μαχαίρι που πέφτει. Το 2004 που γέννησα στο Ιασώ είμασταν 7 κοπέλες που είχαμε ασφάλεια και η 7 γεννησαμε με καισαρική τυχαίο ; προσωπικά πήγα με σπασμένα νερά αλλά δεν είχα καθόλου πόνους παρόλο που ο γιατρός μου ήταν με το σκεπτικό να πάμε με φυσιολογικό δυστυχώς έπεσαν οι παλμοί του μωρού και όχι μόνο ερχόταν και ανάποδα έτσι αποφασίστηκε να πάμε με καισαρική τελευταία στιγμή .Επίσης οι γιατροί όλοι είναι καλοί αλλά ξέρετε κάτι εγω περίμενα να δω και μετά την γέννα για να πω με ρώταγαν συγγενείς και φίλοι πριν γεννήσω :καλός ο γιατρός ; και τους έλεγα μέχρι τωρα μου έχει δείξει το 50 % της αξίας του το τελικό αποτέλεσμα μετράει . έχω ακούσει προγνώσεις για καισαρικές ποπυ θα σας φεύγουν τα μαλλιά της ξαδερφη μου για π[αράδειγμα ο γυναικολόγος της που είχε γεννήσει στο Ελενα της είχε πει ότι θα γεννήσει με καισαρική απο το 4 μήνα επειδή λεει είχε στενή λεκάνη !!καμιά σχέση δηλαδή .άλλοι πάλι βρίσκουν πατήματα του στυλ είναι μεγάλο το παιδί η έχεις μυωπία και άλλα πολλά απο τα οποία κάποια είναι υπερβολές .Επίσης θεωρώ απαράδεκτο να κλείνουν ραντεβού για να πας για ποιό λόγο να μην αφήσεις τη φύση να λειτουργήσει απο μόνη της και ναι αν η γυανίκα περάσει την ΠΗΤ ναι εκει να πάει αλλά εδω βλέπουμε πρωτοτοκες να πηγαίνουν με το που μπαίνουν στο μήνα τους με πρόκληση .Όσο για το τη τα μωρά που γεννιουνται με καισαρική είναι πιο έξυπνα ; μεγάλη βλακεία απλά κάποιες φορές επειδή δνε τρώνε το ζόρι του φυσιολογικού βγαίνουν λιγότερο ταλαιπωρημένα . Μια έρευνα που είχαν κάνει σε παιδιά ποπυ αντιμετώπιζαν προβλήματα με την ομιλία η η με το βάδισμα διαπίστωσαν ότι τα περισότερα είχαν γεννηθει με καισαρική τομή . Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά έρχετε κόντρα με τα όσα είπε ο εν λόγο επιστημονας στην εκμπομπή
Θα σου απαντήσω τι σήμαινε στην δική μου περίπτωση όταν το μωρό μου έριχνε τους παλμούς του. Εμένα μέχρι που έφτασα στο μαιευτήριο με πόνους όμως, το μωρό ήταν ψηλά και κάπως διαγώνια που σημαίνει ότι δεν είχε πάρει θέση. Ο λόγος ήταν ό΄τι ήταν δεμένος με τον λώρο 2 φορές. Βέβαια για καλή μου τύχη και χάρη στην εμπειρία του γιατρού μου και της μαίας του ΙΑΣΩ, γέννησα φυσιολογικά. Εμένα προς το τέλος με διαστολή 7 πια μου έκαναν την επισκληρίδιο για να παίρνω βαθιές αναπνοές αντί για μικρές κοφτές όπως μέχρι εκείνη την στιγμή (αλλιώς από ότι κατάλαβα δεν υπήρχε περίπτωση να μου κάνουν ειδικά τότε που ήμουν προς το τέλος). Εμένα όταν κατέβαινε ο μικρός με κάθε σύσπαση, καταλάβαιναν από τους παλμούς ότι δεν έπαιρνε οξυγόνο λόγω του λώρου. Μου έβαλαν και οξυγόνο και μόλις ερχόταν η σύσπαση έπαιρνα ελεγχόμενα πολύ βαθιές ανάσες. Γι'αυτό και κεφάλωσε το παιδί πριν με πάνε για τον τοκετό και μέσα στον τοκετό απλά έσπρωξα 4 φορές και βγήκε. Και όλα αυτά σε περίπου 50 λεπτά από την έπισκληρίδιο, γι' αυτό λέω ότι αν δεν υπήρχε πρόβλημα δεν υπήρχε περίπτωση να μου την έκαναν στο τέλος. Δόξα τω Θεώ όλα καλά πήγαν γιατί αγχώθηκα και ανησύχησα για το μωρό μου, αλλά ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα ότι θα συνέβαινε το χειρότερο γιατί φαινόταν ο γιατρός μου ότι ήξερε τι έκανε και η ψυχραιμία του μου έδινε σιγουριά. Παρόλο που δεν πολυσυμπαθώ πλέων το ΙΑΣΩ σαν μαιευτήριο, μάλλον εκεί θα πάω πάλι στο δεύτερο, μόνο και μόνο για να έχω τον ίδιο γιατρό. Ξέρω ότι εύκολα θα βρισκόταν κάποιος άλλος που δεν θα έμπαινε στην διαδικασία αυτή και θα αποφάσιζε να κάνει καισαρική για να ξεμπερδεύει.