Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
653 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 653 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

51ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:02 am

Kalliopi

Kalliopi
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
MariaM έγραψε:
grammatiki έγραψε:
MariaM έγραψε:
Kalliopi έγραψε:...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ "ΖΥΓΙΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ... Wink

Πολύ σωστά το έθεσες. Και εγω από τον δικό μου γιο σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει.

Το θέμα είναι ότι πάντα υπάρχουν κάποιοι που με μια κουβέντα μπορούν να σε αγχώσουν... Εμένα μου έλεγαν ότι επειδή είναι αγόρι θα αργήσει... Και χθες μου λέει μια κοπέλα που συζητούσαμε πότε περπάτησε ο μικρός "τόσο νωρίς; Συνήθως τα αγόρια αργούν". Δεν νομίζω ότι μπαίνουν τα παιδιά σε καλούπια. Είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Εμείς πρέπει να τα βοηθάμε χωρίς να τα πιέζουμε να μεγαλώσουν.

εγω αχχωθηκα το σαββατο που ειχαμε παει επισκεψη σε ενα φιλικο ζευγαρι οπου εχουν ενα αγορακι 13 μηνων το οποιο περπαταει και εχει και δοντακια και η μαμα του ξεκινησε να μου κανει ερωτησεις του τυπου α δεν εχει δοντια ακομη η δικια σου ;α δεν μπουσουλαει ακομη;οποτε καταλαβαινετε πως αισθανθηκα Crying or Very sad

Μα τα παιδάκια σας έχουν 5 μήνες διαφορά!!! Απαράδεκτη!

Και που ξέρεις ότι δεν θα σου τα βγάλει όλα τα δοντάκια με την μία; Πολλά παιδάκια, βγάζουν δόντια μαζεμένα και όχι ένα-ένα. Και τι σημαίνει αυτό;
Υπάρχει παιδί που δεν έβγαλε δόντια;
Υπάρχει παιδί που δεν περπάτησε;
Υπάρχει παιδί που δεν μίλησε;

ΟΧΙ! Απλά μερικές με το να μειώνουν το παιδί σου, αισθάνονται πως το δικό τους είναι πιο "έξυπνο". Τις δικές τους ανησυχίες πάνε να ικανοποιήσουν.

ΑΧ ΤΟ ΠΟΣΟ ΦΟΡΤΩΝΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ......Ε ΡΕ ΜΠΟΥΦΛΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ!ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ "KID OF THE YEAR"!

52ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:05 am

Kalliopi

Kalliopi
grammatiki έγραψε:ουτε εγω την εχω και αν τελικα μου ερθει καμια απαντηση εκεινη την στιγμη θα ειναι χοντραδα απο τα νευρα μου οποτε το βουλωνω και απλα στενοχωριεμαι μετα και προβληματιζομαι.

ΚΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ;;;;;;ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΚΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΟΥΛΑ;;;;ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΡΑΤΣΑ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ!ΠΑΛΙ ΠΙΕΣΗ ΑΝΕΒΑΣΑ!!!! ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 679259

53ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:10 am

Gianna_V

Gianna_V
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Kalliopi έγραψε:
grammatiki έγραψε:απο ολα αυτα που περιγραφετε για τα μωρα σας καταληγω στο συμπερασμα οτι η δικη μου ειναι τεμπελα. Very Happy τιποτα απο ολα αυτα δεν κανει ακομη και ας ειναι 8 μηνων μονο στο γυμναστηριο της παιζει και σερνεται σαν το φιδι και απλα στριβει και προσπαθει να λυγισει τα ποδια προφανως για να μπουσουλησει.τι να πω δε ξερω τι κανει αυτο το παιδι. Very Happy

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ,ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ!ΣΤΑ ΕΙΠΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΜΑΡΙΑ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΣΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ 10 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΕΡΠΕΙΝ,ΟΠΩΣ Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ!ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΓΟΝΤΑ.ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΕ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΓΑΙΝΕΙ....ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ...

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΑΣ ΤΩΡΑ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ.ΠΡΩΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ "ΖΥΓΙΖΟΥΝ" ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ... Wink

Πανω-κατω συμφωνω με τις αποψεις σας..Και εγω με την στρατα δεν ξερω αν θα την παρω. Ειναι πολυ νωρις βεβαια για εμας ακομα μιας και ειναι 5 μηνων αλλα καπου ακουσα οτι και καλα η στρατα τα κανει τα παιδια και τεμπελιαζουν και δεν τα βοηθαει ουσιαστικα να περπατησουν.
Ωστοσο Καλλιοπη αυτο που ανεφερες με τα ατυχηματα, ναι μεν εχεις δικιο αλλα το ιδιο δεν θα ηταν αν περπατουσε? Την ιδια πιθανοτητα δεν εχει? Βεβαια δεν ξερω και πως ειναι το σπιτι σου και αν εξυπηρετει (π.χ. αν εχει σκαλοπατια) αλλα που λενε οτι με την στρατα φτανει και τραβαει πχ πραγματα απο το τραπεζι. Οταν με το καλο περπατησει δεν θα υπαρχει και αυτος ο φοβος?

54ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:16 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Gianna_V έγραψε:
...Ωστοσο Καλλιοπη αυτο που ανεφερες με τα ατυχηματα, ναι μεν εχεις δικιο αλλα το ιδιο δεν θα ηταν αν περπατουσε? Την ιδια πιθανοτητα δεν εχει? Βεβαια δεν ξερω και πως ειναι το σπιτι σου και αν εξυπηρετει (π.χ. αν εχει σκαλοπατια) αλλα που λενε οτι με την στρατα φτανει και τραβαει πχ πραγματα απο το τραπεζι. Οταν με το καλο περπατησει δεν θα υπαρχει και αυτος ο φοβος?

θα σου απαντήσω εγώ. Ο γιατρός μου είπε χαρακτηριστικά ό΄τι με την στράτα δίνεται στα παιδιά η ευκαρία και η δυνατότητα να κάνουν πράγματα και να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες όταν δεν είναι νοητικά ακόμα έτοιμα να το κάνουν. Σίγουρα το παιδί όταν μάθει να περπατάει από μόνο του θέλει κάποια προσοχή αλλά όλα περνάνε από αυτό το στάδιο όταν είναι έτοιμα. Γιατί να πιέζουμε καταστάσεις; Πιο σωστό δεν είναι να συμβαίνουν όλα στον καιρό τους;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την MariaM στις Τρι Μάης 03, 2011 2:18 am, 1 φορά

55ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:17 am

Kalliopi

Kalliopi
ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ "ΤΑΧΥΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ!ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΙΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Razz
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ,ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΩ! Wink

56ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:24 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Kalliopi έγραψε:ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ "ΤΑΧΥΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ!ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΙΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Razz
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ,ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΩ! Wink

Καλλιόπη και εγώ αυτό έχω κάνει. Έχω βάλει ασφάλειες στα συρτάρια και στις πρίζες, έχω βγάλει το τραπεζάκι του καθιστικού, έχω στρώσει κάτω αυτά τα παζλ δαπέδου και έχω απομονώσει το υπόλοιπο σπίτι βάζοντας στο πέρασμα το πάρκο. Τώρα τελευταία όμως έχει δυναμώσει ο άτιμος και το σπρώχνει και περνάει και σήμερα για πρώτη φορά έφτασε το πόμολο της πόρτας του μπάνιου και την άνοιξε... Οπότε πρέπει να πάρω νέα μέτρα!

57ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:25 am

Gianna_V

Gianna_V
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κοριτσια μου, δεν το ειχα σκεφτει αυτο με την ταχυτητα. Να σας πω την αληθεια ειχα και στο νου μου τα χαλιά που οσον να ναι κοβουν την ταχυτητα. Αλλα σε λιγο καιρο τα χαλια θα βγουν και μετα παιζει πλακακι που δινει δυνατη ωθηση Cool
Εγω, σας ειπα ειμαι ντεμι στο τι θα κανω γιατι σκεφτομαι αυτο με το τεμπελιασμα. Προτιμω και εγω αυτο που ανεφερες Μαρια μου να γινει οτι ειναι να γινει στο χρονο του και με το πλεον φυσικο τροπο..

58ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:30 am

Kalliopi

Kalliopi
MariaM έγραψε:
Kalliopi έγραψε:ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ "ΤΑΧΥΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ!ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΙΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Razz

Καλλιόπη και εγώ αυτό έχω κάνει. Έχω βάλει ασφάλειες στα συρτάρια και στις πρίζες, έχω βγάλει το τραπεζάκι του καθιστικού, έχω στρώσει κάτω αυτά τα παζλ δαπέδου και έχω απομονώσει το υπόλοιπο σπίτι βάζοντας στο πέρασμα το πάρκο. Τώρα τελευταία όμως έχει δυναμώσει ο άτιμος και το σπρώχνει και περνάει και σήμερα για πρώτη φορά έφτασε το πόμολο της πόρτας του μπάνιου και την άνοιξε... Οπότε πρέπει να πάρω νέα μέτρα!

ΑΧ ΜΩΡΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΑΝΤΡΑΚΙ ΣΟΥ!ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΑ 3ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΜΕΤΡΑ! Razz Razz Razz Razz

59ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 2:31 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Gianna_V έγραψε:Κοριτσια μου, δεν το ειχα σκεφτει αυτο με την ταχυτητα. Να σας πω την αληθεια ειχα και στο νου μου τα χαλιά που οσον να ναι κοβουν την ταχυτητα. Αλλα σε λιγο καιρο τα χαλια θα βγουν και μετα παιζει πλακακι που δινει δυνατη ωθηση Cool
Εγω, σας ειπα ειμαι ντεμι στο τι θα κανω γιατι σκεφτομαι αυτο με το τεμπελιασμα. Προτιμω και εγω αυτο που ανεφερες Μαρια μου να γινει οτι ειναι να γινει στο χρονο του και με το πλεον φυσικο τροπο..

Αχ, και πόσο μα πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός! Βιαζόμουν να στρώσω χαλιά για να τον βγάλω από το πάρκο και να τον αφήνω κάτω και τώρα έχω ξεστρώσει ήδη εδώ και 2 μήνες γιατί με το που του άνοιγα την πάνα να τον αλλάξω σηκωνόταν (τον αλλάζω στο πάτωμα γιατί δεν κάθεται καθόλου ήσυχος) και έτρεχε γυμνός για να μην του βάλω άλλη! Οπότε φοβόμουν μην μου "μαγαρίσει" το χαλί και το έβγαλα! Αλλά καμία σχέση με το παιδί που είχα όταν έβαζα το χαλί! Laughing Laughing Laughing Θα δείτε από εδώ και πέρα τι έχετε να πάθετε -με την καλή έννοια πάντα- από τα μικρά σας!

60ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 3:03 am

Stacy

Stacy
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
grammatiki έγραψε:απο ολα αυτα που περιγραφετε για τα μωρα σας καταληγω στο συμπερασμα οτι η δικη μου ειναι τεμπελα. Very Happy τιποτα απο ολα αυτα δεν κανει ακομη και ας ειναι 8 μηνων μονο στο γυμναστηριο της παιζει και σερνεται σαν το φιδι και απλα στριβει και προσπαθει να λυγισει τα ποδια προφανως για να μπουσουλησει.τι να πω δε ξερω τι κανει αυτο το παιδι. Very Happy

Μην το λες! Κι εμένα η δικιά μου, στο 10ο μήνα ξεκίνησε να μπουσουλάει, πιο πριν έκανε ο,τι και η δικιά σου. Ασε μη βιάζεσαι, κι εγώ έτσι έλεγα και τώρα έχω ξεπατωθεί στο κυνήγι!

61ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 3:29 am

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου:
Η μεν κόρη μου περπάτησε πολύ νωρίς (καλά καλά δεν είχε κλείσει τον δέκατο μήνα). Δεν την έβαλα σε περπατούρα όχι λόγω ιδεολογίας, απλά γιατί δεν το είχα σκεφτεί. Είχα άφθονο χρόνο να ασχολούμαι μαζί της τότε.
Ο δε γιος μου περπάτησε πριν κλείσει τον ενδέκατο μήνα (σχετικά νωρίς πάλι). Αυτός μπήκε σε περπατούρα που την είχαμε πάρει δανεικιά. Όμως ξεχάσαμε να βάλουμε τα φρένα (δεν ξέραμε καν ότι τα πλαστικά που ήταν μέσα στο κουτί της περπατούρας chicco ήταν φρένα). Μένουμε στο δεύτερο όροφο και μόλις ανοίγεις την πόρτα μπροστά είναι τα σκαλοπάτια. Και το λάθος έγινε. Αφήσαμε μια μέρα (για μια αναθεματισμένη στιγμή) την πόρτα ανοιχτή και βρέθηκε να κατρακυλάει τα σκαλοπάτια.
Δεν θέλω να περιγράψω την οδυνηρή εκείνη στιγμή μιας και δεν είχε χτυπήσει πολύ και ευτυχώς είμαστε καλά. Που θέλω να καταλήξω; Το λάθος γίνεται από εμάς. Μετά από το ατύχημα τον έβαλα πάλι στην περπατούρα όταν χρειάστηκε, κάπως διστακτικά βέβαια και με πολύ φόβο. Με βόλευε γιατί μπορούσα να κάνω τις δουλειές όταν ήμουν μόνη μου.
Αν εξαιρέσεις το γεγονός της τούμπας για το οποίο υπεύθυνοι είμασταν εμείς, η περπατούρα με βοήθησε πολύ και όλα αυτά που λένε ότι προκαλεί ατυχήματα μπορώ να πω ότι από την στιγμή που έβγαλα τον γιο μου από την περπατούρα κινδύνεψε περισσότερες φορές (από πράγματα που προσπαθούσε να πιάσει, πτώσεις λόγω κακής ισορροπίας κτλ).
Όσον αφορά την ηλικία που μπορούν τα παιδιά να μπουν στην περπατούρα, η παιδίατρος μας, μας είχε πει χαρακτηριστικά ότι όταν το παιδί κάθεται πλέον μόνο του χωρίς να το στηρίζει κανείς είναι έτοιμο για περπατούρα. Στην αρχή φυσικά μας είπε να τον βάζουμε για μικρό χρονικό διάστημα (αν θυμάμαι καλά για κανένα 20λεπτο).
Και όπως είπε και η MariaM δεν υπάρχει παιδί που δεν περπάτησε ή να περπάτησε "καλύτερα" ή "χειρότερα".

Παρεπιπτόντως ΜariaM και εμένα ο γιος μου κάπως έτσι εξελίχθηκε: έρπην (σε σημείο που έλεγα "δε θα μπουσουλήσει αυτό το παιδι") και λίγο πριν περπατήσει, μπουσούλησε.

62ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 3:39 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
desT έγραψε:...
Αν εξαιρέσεις το γεγονός της τούμπας για το οποίο υπεύθυνοι είμασταν εμείς, η περπατούρα με βοήθησε πολύ και όλα αυτά που λένε ότι προκαλεί ατυχήματα μπορώ να πω ότι από την στιγμή που έβγαλα τον γιο μου από την περπατούρα κινδύνεψε περισσότερες φορές (από πράγματα που προσπαθούσε να πιάσει, πτώσεις λόγω κακής ισορροπίας κτλ).
...

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία θα σου πω τι μου είπε η παιδίατρος για αυτό το θέμα και θέλω την γνώμη σου γιατί έχεις παιδί που μπήκε σε περπατούρα αλλά και παιδί που δεν μπήκε. Η παιδίατρος μου είπε ότι όταν ένα παιδί το βγάλεις από την περπατούρα κινδυνεύει περισσότερο γιατί δεν έχει μάθει να έχει τον έλεγχο του εαυτού του χωρίς την περπατούρα και δεν έχει μάθει να προστατεύεται. Επίσης, η περπατούρα δυναμώνει μόνο τις γάμπες και γι' αυτό λέει δυσκολεύονται να ισορροπήσουν μετά.

63ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 4:27 am

CHRISLA2216

CHRISLA2216
MariaM έγραψε:
...

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία θα σου πω τι μου είπε η παιδίατρος για αυτό το θέμα και θέλω την γνώμη σου γιατί έχεις παιδί που μπήκε σε περπατούρα αλλά και παιδί που δεν μπήκε. Η παιδίατρος μου είπε ότι όταν ένα παιδί το βγάλεις από την περπατούρα κινδυνεύει περισσότερο γιατί δεν έχει μάθει να έχει τον έλεγχο του εαυτού του χωρίς την περπατούρα και δεν έχει μάθει να προστατεύεται. Επίσης, η περπατούρα δυναμώνει μόνο τις γάμπες και γι' αυτό λέει δυσκολεύονται να ισορροπήσουν μετά.

ΜΑΡΑΚΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ DEST, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..
ΚΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΛΕΣ-ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΛΑΝΙΕΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ- ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΤΑΙΓΑ ΕΓΩ!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΑΡΑΚΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ ΛΙΓΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΣΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.. ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ (ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΩΡΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΚΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ- ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Η' ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ, ΑΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ "ΝΑΙ ΒΑΛΤΟ", ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ.

64ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 4:44 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
κορίτσια μην μας πιάνει πανικός ατυχήματα μπορεί να συμβούν όχι μόνο με την στράτα . Για πολλούς το πάρικο θεωρείτε ότι πιο ασφαλές εμένα ο Σταύρος σε ηλικία 8 μηνών είχαμε το πάρκο αυτό το κλασικό με το μεγάλο δίχτυ λοιπόν επι μια εβδομάδα τον έβλεπα και έβαζε το πόδι του στη τρύπα και έλεγα θα τον πάρει το βάρος τον κοίταγα καθόταν και έπαιζε κάποια στιγμή εγω σιδέρωνα και πήγα στο διπλανό δωμάτιο να πάρω τα ασυδερωτα αυτό καθόταν μέσα και έπαιζε λοιπόν σε χρόνο μηδεν ακούω ένα μπαμ :τρέχω και τη να δω είχε φύγει και έσκασε με το καφέλι αποτέλεσμα έκανε ενα ωραιότατο καρούμπαλο -απο τη κούνια πόσα μωρά έχουν πέσει ; εμένα έβαλε τα πόδιοα του ανάμεσα στα κάγκελα και δεν έβγαιναν , απο το καρότσι πόσες μαμάδες έχουμε βάλει πράγματα και τα έχει παρει το βάρος; δεν είναι μόνο η στράτα αν το δούμε λειτουργικά βολεύει εμένα μπήκε απο 6 μηνών μέχρι 11 μετά βαρέθηκε περπατησε 13 μηνών

65ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 4:45 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
CHRISLA2216 έγραψε:
MariaM έγραψε:
...

ΜΑΡΑΚΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ DEST, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..
ΚΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΛΕΣ-ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΛΑΝΙΕΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ- ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΤΑΙΓΑ ΕΓΩ!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΑΡΑΚΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ ΛΙΓΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΣΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.. ΚΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ (ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ.. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΩΡΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΚΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ- ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Η' ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ, ΑΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ "ΝΑΙ ΒΑΛΤΟ", ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ.

Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση. Ρώτησα την desT, πως συμπεριφέρεται ένα μωρό και κατά πόσο έχει τον έλεγχο του σώματός του την πρώτη φορά που θα περπατήσει χωρίς την περπατούρα. Σε αυτόν τον έλεγχο αναφέρθηκα γιατί είναι λογικό αν έχεις μάθει να περπατάς με βοήθεια να μην έχεις τον πληρη έλεγχο του ευατου σου να δυσκολευτείς.

Όσο για το ότι ένα μωράκι χωρίς περπατούρα είναι ασταθές στην αρχή, είναι φυσικό. Και βέβαια είναι και αυτό επικίνδυνο, αλλά νομίζω ότι το παιδί μαθαίνει πολύ γρήγορα. Καταρχάς μαθαίνει να πέφτει και να μην τα κάνει όλα ίσωμα. Οι λόγοι που δεν έβαλα τον μικρό σε περπατούρα είναι πολύ συγκεκριμένοι αν και εγώ μπηκα σε περπατούρα και θεωρούσα ότι θα έβαζα και τον μικρό. Εκτός λοιπόν από το πρόβλημα με το ισχίο του που έτσι και αλλιώς δεν έκανε να μπει, δεν είναι μόνο η παιδίατρος που μου μίλησε για τα αρνητικά της περπατούρας αλλά και άλλα που διάβασα και άκουσα στην πορεία και έτσι και στο δεύτερο παιδάκι μου δεν θα χρησιμοποιήσω. Όσο για το αν εμείς μπήκαμε ή δεν μπήκαμε και το τι πάθαμε που μπήκαμε... έχω να πω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εγώ έτρωγα αβγό από 2 μηνών ενώ τώρα τα παιδιά τρώνε μετά τον 8ο το νωρίτερο. Επίσης, τότε οι γονείς μου δεν μου είχαν κάθισμα αυτοκινήτου, ενώ τώρα όλοι ξέρουμε την αξία του. Πάμε μπροστά.

66ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 5:03 am

CHRISLA2216

CHRISLA2216
[quote="MariaM"][quote="CHRISLA2216"][quote="MariaM"]
έχω να πω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εγώ έτρωγα αβγό από 2 μηνών ενώ τώρα τα παιδιά τρώνε μετά τον 8ο το νωρίτερο. Επίσης, τότε οι γονείς μου δεν μου είχαν κάθισμα αυτοκινήτου, ενώ τώρα όλοι ξέρουμε την αξία του. Πάμε μπροστά.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ!!
Σ'ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΙΣΤΑ!!
ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΤΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΑΒΓΟ 2 ΜΗΝΩΝ? ΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 8ο? Η' ΤΑ ΑΒΓΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ??
ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ....
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την CHRISLA2216 στις Τρι Μάης 03, 2011 5:12 am, 1 φορά

67ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 5:11 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
CHRISLA2216 έγραψε:
ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΙΝ, ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ..
ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 7-8 ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ, ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ 1,2,3 ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ.. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ-ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!! ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΛΕΜΕ "ΒΡΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΜΩΡΑΚΙ, ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ??"...

Α, καλό αυτό γιατί με την λογική μου πάντα σκεφτόμουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδάκι να "αποχωριστεί" την περπατούρα και να ανεξαρτητοποιηθεί γρήγορα. Έχεις δίκιο πάντως που λες ότι είναι στο παιδί γιατί από άλλες μαμαδες ακούς ότι η περπατούρα βοήθησε στο περπάτημα και από άλλες ότι τους έκανε κακό γιατί φοβόντουσαν να περπατήσουν τα μωρά χωρίς αυτή.

68ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 6:15 am

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αρα ρε κοριτσια που καταληγουμε;γιατι εγω να πω την μαυρη μου αληθεια μπερδευτηκα.

69ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 6:28 am

cassiani

cassiani
na kaneis oti nomizeis esi kalo gia tin mikri.to pote tha perpatisei to kathe paidi i pote tha vgalei ta dodia pou akoma kai emeis den ta exoume dei i pote tha milisei einai se kathe paidi dioaforetiko.an se volepsei kai aresei sto apidi valto afou rotiseis prota to giatr

70ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 6:40 am

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
MariaM έγραψε:

Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν πολύ γρήγορα.

Αν συνέβη κάτι τέτοιο εγώ δεν το παρατήρησα. Δε νομίζω ότι αν τα παιδιά τα βάζεις στην περπατούρα θα έχει κάποια επίδραση στο περπάτημά τους. Δεν τον είχα και όλη μέρα στην περπατούρα.

Αντιθέτως η κόρη μου από τον χαρακτήρα της είναι άτσαλη. Περπατάει και σκοντάφτει στην ισιάδα (πήρε από την μαμά της). Ο γιος μου αντιθέτως είναι πολύ σταθερός και αν πάει να πέσει προλαβαίνει και βάζει τα χέρια του μπροστά για να μη χτυπήσει (κάτι που δε το κάνει η κόρη μου). Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

71ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τρι Μάης 03, 2011 7:38 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
cassiani έγραψε:na kaneis oti nomizeis esi kalo gia tin mikri.to pote tha perpatisei to kathe paidi i pote tha vgalei ta dodia pou akoma kai emeis den ta exoume dei i pote tha milisei einai se kathe paidi dioaforetiko.an se volepsei kai aresei sto apidi valto afou rotiseis prota to giatr

Συμφωνώ.

72ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Τετ Μάης 04, 2011 11:17 pm

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τελικα χτες ρωτησα και την παιδιατρο για το θεμα της περπατουρας και μου ειπε οχι κατηγορηματικα .οχι σε αυτην την ηλικια τουλαχιστον αν θελω να την βαλω να το κανω οταν πλεον θα εχει περπατησει και θελω να κανω τις δουλειες μου.πρωτον γιατι με την περπατουρα τα παιδια δεν μαθαινουν να περπατανε σωστα οποτε το θεμα ειναι καθαρο ορθοπεδικο και δευτερον μου ειπε αυτο που ειπε και μια κοπελα εδω οτι με την περπατουρα τα μωρα δεν μαθαινουν τον κινδυνο οποτε οταν περπατησουν μονα τους χωρις αυτην θα εχουν προβλημα.

73ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Πεμ Μάης 05, 2011 12:03 am

FOYNTOYKAKI

FOYNTOYKAKI
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ,ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΑΠΟ 6ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΑ ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ.Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ ΒΑΛΤΗΝ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ

74ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Πεμ Μάης 05, 2011 12:50 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!

75ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; - Σελίδα 3 Empty Απ: ΣΤΡΑΤΑ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Πεμ Μάης 05, 2011 1:44 am

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τελικα μαλλον θα την αφησω χωρις στρατα και οταν κανει τα πρωτα της βηματα βλεπω τοτε τι θα κανω.υπαρχουν και καποια αλλα που τα κρατας και τα σπρωχνεις αυτα πρεπει να λεγονται στρατες δεν ξερω και καλα πως τα λενε.ισως της αγορασω ενα τετοιο τοτε.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις