Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
373 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 373 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 2]

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Ειμαι στη 31η εβδομαδα της εγκυμοσυνης μου και χτες συναντησα τη μαια με την οποια συνεργαζεται η γυναικολογος μου στο Ιασω που θα γεννησω. Θελω να σας πω τι συζητησαμε περιπου και να μου πειτε τη γνωμη σας για το τι να κανω...
Στη συναντηση λοιπον που ειχαμε στο μαιευτηριο με ξεναγησε στους χωρους που γινεται ο τοκετος και μου ειπε καποια πραγματα για τους πονους, πως νιωθεις, πως ερχονται οι συσπασεις,κτλ. Μου ειπε οτι ποτε δε στελνει αντικαταστατρια, ειναι εκει ολη την ωρα οση ωρα κι αν μου παρει να γεννησω και δε χρησιμοποιει φαρμακα που μπορει να επισπευσουν τον τοκετο παρα μονο επισκληριδιο οταν οι συσπασεις γινονται ανα τρια λεπτα (δηλαδη στο τελευταιο σταδιο του τοκετου).
Ειναι 100% υπερ του θηλασμου και μαλιστα μου ειπε οτι θα ζητησουμε rooming in για να ειμαστε σιγουρες οτι το μωρο δε θα παρει ξενο γαλα...

Γενικα σε οσα συζητησαμε με ηρεμησε παρα πολυ και οι αποψεις της ταυτιζονταν με τις δικες μου. Και η γυναικολογος μου μου εχει πει πολυ καλα λογια για τη μαια. flower

Τα δυσκολα αρχισαν οταν τη ρωτησα για συναντησεις και ποσο θα κοστισουν. Μου ειπε οτι για αλλες τεσσερις συναντησεις η τιμη ειναι συνολο 450 ευρω! Κοριτσια, θα ηθελα τις γνωμες σας... 585182 Φανταζομαι οτι περιλαμβανει και τη παρουσια της στο τοκετο αν και δε τη ρωτησα γιατι το θεωρησα δεδομενο αφου συνεργαζεται με τη γυναικολογο μου!
Το θεμα ειναι οτι η τιμη μου φανηκε "τσιμπημενη" (βαλτε και τις βενζινες γιατι δε μενουμε Αθημα...). Απο την αλλη ομως πιστευω οτι οι συναντησεις μας θα με ηρεμησουν και θα μου μαθουν πραγματα για να μπορεσω να ανταπεξελθω καλυτερα στο τοκετο και το θηλασμο. Ειναι το πρωτο μου παιδακι και δε ξερω τι με περιμενει...
Τι λετε να κανω? Να τα δωσουμε τα 450 αφου ειναι για το μωρο και εμενα η να το αφησω και οτι γινει?
Μηπως αν τα δωσουμε και συνεργαστουμε πιο στενα με τη μαια εχω και αλλη αντιμετωπιση στο μαιευτηριο (ειδικα στο θηλασμο)?
Εγω σκεφτομαι να τα δωσουμε και να κανω τις συνατησεις με τη μαια αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι και δε μας περισσευουν κιολας...
Εχετε να μου προτεινετε μηπως καποια εναλλακτικη?
Μανουλες τη βοηθεια σας! Shocked Very Happy

CHRISLA2216

CHRISLA2216
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
georgia84 έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι η τιμη μου φανηκε "τσιμπημενη" (βαλτε και τις βενζινες γιατι δε μενουμε Αθημα...). Απο την αλλη ομως πιστευω οτι οι συναντησεις μας θα με ηρεμησουν και θα μου μαθουν πραγματα για να μπορεσω να ανταπεξελθω καλυτερα στο τοκετο και το θηλασμο. Ειναι το πρωτο μου παιδακι και δε ξερω τι με περιμενει...
Τι λετε να κανω? Να τα δωσουμε τα 450 αφου ειναι για το μωρο και εμενα η να το αφησω και οτι γινει?
Μηπως αν τα δωσουμε και συνεργαστουμε πιο στενα με τη μαια εχω και αλλη αντιμετωπιση στο μαιευτηριο (ειδικα στο θηλασμο)?
Εγω σκεφτομαι να τα δωσουμε και να κανω τις συνατησεις με τη μαια αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι και δε μας περισσευουν κιολας...
Εχετε να μου προτεινετε μηπως καποια εναλλακτικη?
Μανουλες τη βοηθεια σας! Shocked Very Happy

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΙΑ..
ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΑ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΠΑΤΑΛΗ,ΧΑΣΙΜΟ ΤΟΣΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!
ΦΥΣΙΚΑ Κ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ,ΚΤΛ ΚΤΛ...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΒΕΒΑΙΑ!
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Κ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Κ ΘΑ ΣΕ ΗΡΕΜΗΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΓΝΩΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΓΧΩΘΕΙΣ Κ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΙΑ ΑΥΤΗ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. Η' ΓΙΑ ΤΟ ROOMING IN ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ- ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ..... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ- ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΟΣ ΜΩΡΟΥ..
ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ Σ'ΕΠΗΡΡΕΑΣΩ..
ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ Κ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!

elenimagou

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
κορίτσι μου τι να σου πω δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν κάπου συγκεκριμένα αυτές οι επισκέψεις, την ώρα εκείνη του τοκετού όλοι θα σε καθοδηγούν και θα σε βοηθήσουν σε ότι χρειάζεται, ίσως και από την αγωνία σου να μη θυμάσαι κι αυτά που σου έχει πει. είναι πολλά τα χρήματα για κάτι που δεν είναι απαραίτητο. οι περισσότερες τις μαίες μας τις συναντήσαμε την ώρα του τοκετού, κι εγώ προσωπικά είχα μια πολύ καλή μαία που τη γνώρισα εκείνη την ημέρα και δεν έφυγε λεπτό από το πλάι μου.
Α! και για το θηλασμό επειδή θήλαζα το μικρό μου 1 χρόνο πίστεψε με αν έχεις θέληση να θηλάσεις θα τα καταφέρεις και μόνη σου.
αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα πως νιώθεις και αν πραγματικά σου κάνει καλό ψυχολογικά κάνε το. ελπίζω να μη σε μπέρδεψα. συγνώμη για το μεγάλο post

nopi30

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Θα συμφωνησω με την Χρυσλα...
Δεν ειναι εποχες για εξοδα εκτος κι αν τα 'χεις...
Κι εγω σε δημοσιο χωρις μαια προσωπικη, αλλα τη μαια της βαρδιας η οποια επισης με βοηθεισε την ωρα της γεννας. Εγω πιστευω οτι αν ακουσεις το σωμα σου εκεινη τη στιγμη αυτο ξερει τι πρεπει να κανει. Πριν γεννησω διαβασα βιβλια για την διαδικασια του φυσιολογικου τοκετου... Ολα εγιναν ετσι ακριβως οπως τα εγραφαν τα βιβλια... Ηξερα τι με περιμενει και η γνωση ειναι οπλο...
Οσο για την επισκληριδιο, εγω νομιζα οτι αν σου την κανουν τελευταια στιγμη μπορει να γεννησεις και μετα να πιασει ή να καθυστερησει τον τοκετο αλλα... μαλλον λαθος νομιζα. Εγω δεν εκανα επισκληριδιο οποτε δεν εχω προσωπικη εμπειρια να σου πω...

Βασικα εχω εκνευριστει αφανταστα με ολα αυτα που ακουω... Η αδερφη μου ειναι εγκυος και ειναι λες και εχει καποια βαρια αρρωστια, εξετασεις κοντρα εξετασεις, τροφοβλαστη για το τιποτα... και μια αντιμετωπηση λες και ψαχνει να βρει απο τι πασχει για να το αντιμετωπισει... ελεος πια.. εχουν κανει την εγκυμοσυνη και τη γεννα εμποριο...
Εγω εμεινα εγκυος σε ενα νησι που δεν ειχε γυναικολογο της προκοπης και αν παθαινα κατι σημαντικο θα με εστελναν Αθηνα κι ομως ποτε μα ποτε δεν φοβηθηκα οτι κατι θα παει στραβα, βεβαια δεν γεννησα εκει αλλα εμεινα εκει μεχρι και τον 8ο μηνα...
Η γεννα ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο...
Γι' αυτο σε συμβουλευω να κανεις αυτο που εσυ νιωθεις... αλλα επισης σε συμβουλευω να μην φοβασε, ολα θα πανε καλα, φυσιολογικα, θα γεννησεις οπως τοσες γυναικες, δεν εχεις να φοβασε τιποτα...

Ευάκι

Ευάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
απο τη στιγμη που στο ιδιωτικο μαιευτηριο θα δωσεις ενα καρο λεφτα νομιζω ειναι υπερβολικα τα χρηματα που σου ζηταει.κι εγω εκανα μαθηματα ανωδυνου,4 επισκεψεις,στο χωρο μου,με την προισταμενη της μαιευτικης κλινικης,εδωσα 100 ευρω και αυτο γιατι τοσο εκαναν τα μαθηματα ανωδυνου στο μαιευτηριο και τοσα πληρωσα και κατ'οικον...δε μπορει κανεις να ξερει την οικονομικη σου κατασταση καλυτερα απο εσενα οποτε η αποφαση ειναι δικη σου...να σου πω μονο πως 500 ευρω κοστιζει ενα καλο καροτσι με καθισματακι αυτοκινητο και καλαθουνα ασφαλειας...

valerakievelinaki

valerakievelinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
δεν ξερω πως θα το παρετε αλλα εγω θα πω την γνωμη μου ! αλωστε δημοκρατια εχουμε ! μου φαινονται πολλα αυτα τα χρηματα και κυριως ασκοπα ! θα μπορουσες να τα ξοδεψεις σε χρησιμα πραγματα για το μωρακι σου με το καλο και οχι στην εν λογο κυρια που οφειλει να ειναι εκει στην ωρα του τοκετου και πληρωνεται ουτως η αλλως απο τον μισθο της ! στο ελενας γινονται μαθηματα δωρεαν αλλα ...... ξερεις πως πανε αυτα ιασω σου λεει δεν θες ;; εχεις χρηματα οποτε σκασε τωρα το 450αρακι και αν θες ! και να σκεφτεις οτι καποτε γεννουσαν οι γυναικες στα χωραφια μονες τους !

CHRISLA2216

CHRISLA2216
nopi30 έγραψε:
Βασικα εχω εκνευριστει αφανταστα με ολα αυτα που ακουω... ελεος πια.. εχουν κανει την εγκυμοσυνη και τη γεννα εμποριο...
Η γεννα ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο.....

ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΟΠΗ.. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ Κ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ... ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ Κ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ Κ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ..
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ- ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ....

Σούλα

Σούλα
Γεωργία εγώ έκανα μαθήματα τοκετού,αλλά όχι με τέτοια τιμή και όχι μόνο τοσες συναντήσεις..
για 10 μαθήματα 2ωρα δώσαμε 200 και για να είναι η μαία μαζί μου άλλα 200..
έχω ξαναπεί και σε άλλο ανάλογο θέμα πως θα το ξαναέκανα,με βοήθησαν ΠΑΡΑ πολύ..ήξερα σε ποια φάση βρίσκομαι και με τις αναπνοές κατάφερα να είμαι συνεργάσιμη..για εμένα εκείνη την στιγμή που είχα δίπλα μου έναν άνθρωπο που τον είχα δει κάποιες φορές μου έφτανε από μόνο του!!
νομίζω ότι είναι λίγο ακριβή η μαία του γιατρού σου,αν και θα έπρεπε να την ρωτήσεις αν μέσα σε αυτά τα χρήματα είναι και η μέρα του τοκετού..και οι συναντήσεις σας λίγες είναι αλλά ο καθένας δουλεύει διαφορετικάβ τι να πώ?
εγώ είμαι υπέρ πάντος..

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μόλις δίαβασα τις πρώτες σειρές είπα..τι καλή μαία!!!!Αλλά τελικά όλα έχουν το τίμημά τους ε???Αν δεν κάνω λάθος πριν μέρες μιλάγανε τα κορίτσια για μαθήματα ανώδυνου μέσω ΙΚΑ και κάποιων άλλων νοσοκομείων..θα πληρώσεις ελάχιστα και όχι ένα σκασμό λεφτά...και μην πέφτεις στην παγίδα "για το καλό του παιδιού μου" γιατί μπορεί να βρεθούν πολλοί επιτήδιοι που προσπαθούν να αρπάξουν λεφτά...στο νοσοκομείο γιατί να ξεναγηθείς???Μήπως πρόκειται να το αγοράσεις???Όσο για την βοήθειά της,εφ'όσον είναι μαία του γιατρού σου είναι υποχρεωμένη να σε βοηθήσει...
Εμείς βέβαια της δώσαμε και κάτι,και δεν ήθελε κιόλας να τα πάρει,και με βοήθησε και τα πάντα μου εξηγούσε εκείνες τις δύσκολες ώρες...
Προσωπική μου άποψη...όπως λέει και το ευάκι,πήγαινε καλύτερα να ψωνίσεις για το μωράκι σου!!!!
Με το καλό!!!!!!!!!!!!!

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας! Πραγματικα οσα γραψατε -υπερ και κατα- ειναι αυτα που στριφογυριζουν στο μυαλο μου!
Η αληθεια ειναι οτι οσο συζητουσαμε σκεφτομουν οτι εχω βρει τη τελεια μαια για μενα! Αλλα μολις ακουσα τη τιμη σκαλωσα.Αν μου ελεγε λιγοτερα δε θα το σκεφτομουν. Δυστυχως ομως επειδη ηταν μαζι και μια αλλη κοπελα που ειχε παει συστημενη ντραπηκα να ρωτησω τις λεπτομερειες (πχ τι περιλαμβανει η τιμη). Σκεφτομαι ομως να τη παρω τηλεφωνο.
Οσο για μαθηματα στο ΙΚΑ ρωτησα και εδω που μενω δεν εχει.(Ειμαι επαρχια κοντα στην Αθηνα ομως) Σκεφτομαι να παρω τηλεφωνο στο Ελενα να ρωτησω τι παιζει εκει...
Σκεφτομαι ομως και αυτο που ειπατε καποιες..Αν δηλαδη δεν την ειχα συναντησει τωρα και την εβλεπα κατευθειαν στο μαιευτηριο θα αλλαζε πολιτικη? Σα μαια λογικα θα εχει ενα τροπο που δουλευει τοσα χρονια (και της εχει δωσει τη φημη που εχει) και που δε νομιζω να επηρεαζεται απο το αν μια κοπελα εχει κανει μαθηματα η οχι μαζι της. Αλλωστε η γιατρος μου μου ειπε οτι μ'αυτη συνεργαζεται αρα αυτη δε θα ερθει οταν ερθει η ωρα του τοκετου?

Παντως οσον αφορα την εμπορευματοποιηση της γεννας ειναι αληθεια οτι παιζει και πεφτει πολυ χρημα πολλες φορες χωρις λογο. Εγω θεωρω οτι ειμαι απο τις τυχερες γιατι παρολο που θα γεννησω στο Ιασω - σημειωτεον απλα και μονο γιατι η γιατρος μου ειναι εκει - η γυναικολογος μου δε νιωθω να μας εχει εκμεταλευτει με ανουσιες εξετασεις και υπερηχους ουτε στιγμη! Μαλιστα μας κανει και καλυτερη τιμη επειδη παμε απο επαρχια και γενικα δε νιωθω να μας κοιταει στη τσεπη, κατι που εκτιμω πολυ!

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Α! Και κατι αλλο.. Η μαια δε θα πληρωθει ουτως ή αλλως απο το νοσοκομειο η τη γιατρο μου? (Δε ξερω πως πανε αυτα..) Αν μεσα στη τιμη ειναι και η πληρωμη της για να ειναι στο τοκετο δεν ειναι λιγο σα να της δινω "φακελακι"?
Εχω βαλει και μια φιλη μου να ρωτησει μια ξαδερφη της που γεννησε με την ιδια γιατρο με μενα μηπως μαθω κι απο κει λεπτομερειες! Very Happy

Ελπιζω να μη με λετε τρελη ακομα! Χαχα! Κοριτσια, θα ηθελα τις γνωμες σας... 215994 Απλα εχω αγωνια να πανε ολα καλα και ψαχνομαι συνεχως! Ισως δε θα επρεπε βεβαια γιατι πολλα δεν ειναι στο χερι μας....Ελπιζω στο δευτερο να ειμαι πιο ψυχραιμη! Very Happy Σας ευχαριστω και παλι ολες για την ανταποκριση! Κοριτσια, θα ηθελα τις γνωμες σας... 417472

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αν είναι η μαία του γιατρού σου εννοείται ότι θα'ναι μαζί σου..τώρα αν δεν την πληρώσεις για τα μαθήματα υπάρχει περίπτωση να "συμπεριφερθεί"αλλιώς..
Για παράδειγμα μπορεί να μην είναι συνέχεια συνέχεια μαζί σου και μπορεί να μην ενδιαφερθεί για το rooming in.
Μπορείς όμως να της τηλεφωνήσεις όπως λες και να την ρωτήσεις..
Πάντως κι εγώ που γέννησα στο ΙΑΣΩ υπάρχουν πολλές μαίες,νοσοκόμες τι ήταν δεν ξέρω,που θα σε βοηθούν συνέχεια..και επίσης δεν θα είναι και ο άντρας σου εκεί???Οπότε θα έχεις την αμέριστη συμπαράσταση του αντρούλη σου,να σου κρατάει και το χεράκι..που είναι και δωρεάν!!!!
Οτι και να αποφασίσεις με το καλό σου εύχομαι!!!!!!

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:Α! Και κατι αλλο.. Η μαια δε θα πληρωθει ουτως ή αλλως απο το νοσοκομειο η τη γιατρο μου? (Δε ξερω πως πανε αυτα..) Αν μεσα στη τιμη ειναι και η πληρωμη της για να ειναι στο τοκετο δεν ειναι λιγο σα να της δινω "φακελακι"?
Εχω βαλει και μια φιλη μου να ρωτησει μια ξαδερφη της που γεννησε με την ιδια γιατρο με μενα μηπως μαθω κι απο κει λεπτομερειες! Very Happy

Ελπιζω να μη με λετε τρελη ακομα! Χαχα! Κοριτσια, θα ηθελα τις γνωμες σας... 215994 Απλα εχω αγωνια να πανε ολα καλα και ψαχνομαι συνεχως! Ισως δε θα επρεπε βεβαια γιατι πολλα δεν ειναι στο χερι μας....Ελπιζω στο δευτερο να ειμαι πιο ψυχραιμη! Very Happy Σας ευχαριστω και παλι ολες για την ανταποκριση! Κοριτσια, θα ηθελα τις γνωμες σας... 417472

Καλά τρελή δεν είσαι σίγουρα....απλά ρωτάς τα απαραίτητα...Το θέμα της πληρωμής είναι άλλο ένα θέμα...εμένα ο γιατρός μου έχει 2 μαίες.Εγώ γέννησα με την μία,η οποία παίρνει ότι προσφέρει ο γονιός.Η άλλη που γέννησε η κουμπάρα μου,τους το είπε απ'την αρχή..εγώ παίρνω τόσα.Αυτό μάλλον είναι αναλόγως τον γιατρό και την μαία.Μπορείς να την ρωτήσεις ευθέως ή την γιατρό σου.
Δεν είναι κακό...πως θα ξέρετε κι εσείς να υπολογίσετε τα έξοδά σας???

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αλικακι κι εγω τη "συμπεριφορα" σκεφτομαι,μηπως αυτα τα ωραια που μου ελεγε χτες αλλαξουν αν δε κανω τα μαθηματα. Αλλα απ'οτι ελεγε ετσι δουλευει τοσα χρονια. Παντως τις ερωτησεις εγω θα τις κανω και μιση ντροπη δικη τους, μιση δικη μου! Very Happy
Η αληθεια ειναι οτι ο αντρουλης μου θα ειναι εκει και θα ειναι η πιο πολυτιμη συμπαρασταση, αν και δωρεαν! I love you

Υ.Γ. Να προσπαθησω να σου στειλω προσωπικο μηνυμα με το ονομα της μαιας μηπως την ειχε παρει το ματι σου η το αυτι σου στο Ιασω??

snoopy

snoopy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
egw den tha sou pw tin apopsi mou gia ti maia giati dika soy einai ta xrimata kai ta kaneis oti theleis..kai opws aisthanesai kalitera...egw tha sou pw tin apopsi mou gia to rooming in..epeidi kai mena propathousan na me pisoun na parw idiko dwmatio sto mitera gia na exw apoklistika to mwro mera nixta..den to ekana giati pragmatika tha eisai arketa kourasmeni ,,kai tha thes estw aytes tis 4 meres paramonis ekei na eisai oso pio xalari mporeis..pistepse me meta arxizoun ta diskola!!!!tha exeis to mwro oli ti mera tha mpenovgenoun oloi panw apo to mwro..tha prepei eite ponas eite oxi na eisai apiko...epidi tha eisai sinexeia apo panw tou otan tha epistrepseis spiti akouse me kai des to maieytirio san xenodoxeio kai kane diakopes!!!eilikrina mou leipei apisteyta ayti i xekourasi!!!me to kalooooooo

TΟΥΡΤΙΤΣΑ

TΟΥΡΤΙΤΣΑ
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΓΕΩΡΓΙΑ,ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΕ ΝΗΣΙ(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ) ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ Η ΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗΚΗ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΧΓΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ,ΣΕ ΟΛΑ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ.Η ΚΑΛΗ ΜΑΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ.

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
snoopy το ιδιο μου ειπε και η γυναικολογος μου οταν τη ρωτησα την αποψη της για το rooming in! Να ξεκουραστω στο μαιευτηριο και να μαζεψω δυναμεις γιατι θα μου χρειαστουν μετα! Και ο αντρας μου συμφωνει με αυτη την αποψη. Εγω ο μονος λογος που το σκεφτομουν ειναι για το θηλασμο, γιατι τους δινουν ξενο ακομα κι αν εχεις ζητησει αποκλειστικο θηλασμο! Mad
Αληθεια,υπαρχουν ειδικα δωματια η το εχεις μαζι σου στο κλασικο τρικλινο? Εγω νομιζα οτι ισχυει το δευτερο.
Τουρτιτσα δικιο εχεις...

snoopy

snoopy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
georgia84 έγραψε:snoopy το ιδιο μου ειπε και η γυναικολογος μου οταν τη ρωτησα την αποψη της για το rooming in! Να ξεκουραστω στο μαιευτηριο και να μαζεψω δυναμεις γιατι θα μου χρειαστουν μετα! Και ο αντρας μου συμφωνει με αυτη την αποψη. Εγω ο μονος λογος που το σκεφτομουν ειναι για το θηλασμο, γιατι τους δινουν ξενο ακομα κι αν εχεις ζητησει αποκλειστικο θηλασμο! Mad
Αληθεια,υπαρχουν ειδικα δωματια η το εχεις μαζι σου στο κλασικο τρικλινο? Εγω νομιζα οτι ισχυει το δευτερο.
Τουρτιτσα δικιο εχεις...
giayto den eimai sigouri alla sigoura den tha eisai sto klasiko me tis mamades pou den exoun ta mwra mazi..

valerakievelinaki

valerakievelinaki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλο ειναι να εισαι χαλαρη και ξεγνοιαστη στο μαιευτηριο αλλα και εκεινο το δολιο το νεογεννητο θελει κοντα την μαμα του και μονο την μαμα του συνεχεια !

snoopy

snoopy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
valerakievelinaki έγραψε:καλο ειναι να εισαι χαλαρη και ξεγνοιαστη στο μαιευτηριο αλλα και εκεινο το δολιο το νεογεννητο θελει κοντα την μαμα του και μονο την μαμα του συνεχεια !
den pathenei tipota gia 3-4 meres..sto fernoun sinexeia..prwsopika me kaisariki kai tetoious ponous na eixa to mwro na to frontizw apokleistika moni mou tis prwtes meres den ipirxe periptwsi...oi kaliteres diakopes epanalamvanw einai sto nosokomeio...ekana paragelia ti tha faw ekana tis voltoules mou,,alla meta ta kefalia mesa!!!

gaidouritsa

gaidouritsa
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
geia se oles tis mamades... 1o post apo mia nea mama enos koritsarou 4,5 mhnon.. kalos sas brhka loipon...

egw eimai katoikos ollandias kai fysika genhsa edw.... kamia sxesh to pws einai to systhma ygeias edw pera me thn ellada..(exei ta kala tou exei kai ta kaka tou alla tha anafertho se alla post an tyxh) gia to sygkekrimeno thema omws ena exw na pw.... an kai exw aderfh maia pou doulebh se idiotiko maieythrio sthn athina otan erthei ekeinh h wra na genhshs osa kai an exeis diabash h exeis mathei apo idiotika mathimata osa kai an sou exoyn pei kai se exoun symboulepsei oso proetimasmenh kai na eisai ta ksexnas OLA.... (pataei tetoio delete o egkefalos pou to mono pou skeftese einai na teleiosh o ponos...)kai gi ayto alwste einai konta sou oi maies..gia na sou thymhsoyn ola ayta poy ksafnika ekanes delete.... opote h se idiotiko pas h se dhmosio h maia thn douleia pou einai na kanei tha thn kanei... ooosa lefta kai na plyrwseis me kameia maia kai me kanena giatro den prokeite na glytoseis ton pono...kai egw pisteyw oti apo thn stigmh pou kapoia exei kalh egkymosinh kai kales prooptikes gia fysiologiko toketo einai MEGALH koroidia na plyrwsh estw kai 100 eyrw gia na genhsh se idiotiko.... na exeis problhma ok!!! to katalabenw giati mporei na niotheis psyxologika pio asfaleis.. se fysiologikes periptoseis omws giati na ta dwseis??? mhpws oses genhsan se dhmosio den einai mia xara twra????mia xara einai kai ta asterakia tous einai ygiestata... edw sthn ollandia se "parakalane" na genhshs sto spiti kai ena mhna prin ton toketo sou stelnei h asfaleia ygeias kouta me ta aparethta gia toketo sto spiti (panes-servietes-adiabroxa sentonakia-gazes- mexrei kai nysteraki exei mesa) kai ksafnika sthn ellada mas exoyn balei sto trypakh na skame ena swro lefta exoyme den exoume gia na kanoyme kati pou prin liga xronia to kanane sta xorafia....eleos....(egw p.x genhthika sto dromo gia to nosokomeio kai me "afalokopse" opws lene mia giagia..kai mia xara gaidoura eimai..)

(sorry an fenome ligo apotomh alla tetoia wra pou me epiase na grapsw o misos eggegalos koimate kai o allos misos ipolitourgh... )

ζουμπι

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Εχουν υποθει ολα στο ερωτημα της κοπελας,αλλα ας γραψω κ εγω αυτο που θελω.
Καταρχας να σου ευχηθω με το καλο να φερεις το παιδακι σου στον κοσμο κ να ειστε κ οι δυο σας γεροι.
Δεν θα πω πολλα,απλα απο την εμπειρια που εχω ενος τοκετου που εχω κανει μεχρι στιγμης,ειναι οτι ολα αυτα για μενα μοιαζουν λιγο...πως να το πω....ανωφελα;;;Εννοω ολα αυτα που περιγραφεις για την μαια,μαθηματα,επισκεψεις κ.τ.λ..Δεν καταργω τιποτα,προς Θεου,απλα την γνωμη μου εκφερω,μη παρεξηγηθω.
Η γεννα δεν βασιζετε πουθενα αλλου,παρα στο ενστικτο της επιτοκου κ στη δυναμη που μας δινετε εκεινη τη στιγμη(απο τη φυση,απο το Θεο...δεν ξερω).
Και εγω πηγα σαν το προβατο,ουτε μαθηματα ανωδυνου,ουτε μαιες.Και αν τους τελευταιους μηνες το σκεφτομουν κ ενοιωθα οπως ολες,λιγο φοβο,λιγο πανικο...δικαιολογημενα,οταν με επιασαν οι πονοι,ηταν σαν να ηξερα τι πρεπει να κανω.
Εγω βεβαια δεν πονεσα τοσο οσο λενε..δεν ειναι οτι αντεχω κ τετοια,απλα...μου φανηκε πως στην περιοδο πονουσα κ ποναω πιο πολυ.
Αυτο που θυμαμαι απο τη γεννα της κορης μου ηταν η απολυτη ηρεμια που ενοιωθα κ η δυναμη στον εαυτο μου για οτι συνεβαινε εκεινες τις στιγμες,το μονο που ηθελα ηταν να γεννησω ενα γερο μωρο.
Οπως καταλαβαινεις ολα αυτα ειναι πολυ υποκειμενικα.Το καλυτερο(περα απο την οικονομικη δυσκολια)ειναι να κανεις αυτο που εσυ νομιζεις πως θα σε βοηθησει κ θα σε κανει να ανταπεξελθεις σε ολη αυτη τη διαδικασια με τον καλυτερο τροπο.Η καθεμια μας θα μιλησει βαση της εμπειριας της,ετσι ειναι..εσυ μονο ξερεις ποιο ειναι το καλυτερο για σενα.
Αυτα απο μενα κ παλι σου ευχομαι..με εναν πονο!!!!(πιανει η ευχη!!).Με το καλο!

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Κοριτσια καλησπερα! Κατ' αρχην ενα μεγαλο ευχαριστω στη καθεμια που μπαινετε στον κοπο να μου πειτε τις γνωμες σας, οποιες κι αν ειναι αυτες, γιατι πραγματικα οι εμπειριες της καθεμιας με βοηθουν να διαμορφωσω μια εικονα για το τι με περιμενει, τι θελω εγω και πως μπορω να το πετυχω καλυτερα με τα μεσα που διαθετω! I love you Μπορω να πω οτι ολες λιγο πολυ εκφραζετε σκεψεις που εχω μεσα στο μυαλο μου γιατι ειμαι απο τους ανθρωπους που θελω να βλεπω παντα και τις δυο πλευρες του νομισματος και μετα να αποφασιζω τι μου ταιριαζει εμενα.
Στο θεμα μας τωρα....Πιστευω οτι καπου εχω αρχισει να καταληγω. cheers Θελω να ειμαι ενημερωμενη αλλα οχι αγχωμενη γιατι κι εγω πιστευω οτι οσο και να εχεις προετοιμαστει η φυση θα κανει τη δουλεια της εν τελη και δε μπορεις να προβλεψεις και το καθετι. Σκεφτομαι να μην κανω τις συναντησεις με τη συγκεκριμενη μαια λοιπον (για οικονομικους λογους) αλλα να προτιμησω μια που γνωρισα σημερα σε μια συναντηση που οργανωσε βρεφικο καταστημα της περιοχης μου. Στην αρχη πηγα επιφυλακτικη (θεωρησα οτι θα πεσει διαφημιση) αλλα τελικα μου αρεσαν οι αποψεις της. Η κοπελα μενει στη περιοχη μου, ειναι σαφως πιο οικονομικη (περιπου στο 1/4 της τιμης που μου ειχε πει η πρωτη) και το πιο βασικο για μενα υποστηριζει εντονα το θηλασμο! Σκεφτηκα οτι θα εχω μια ενημερωση για το τι περιπου με περιμενει, θα γλιτωσω τις μετακινησεις στην Αθηνα και θα εχω και μια γνωστη μαια στη περιοχη σε περιπτωση που χρειαστω καποια βοηθεια μετα τη γεννα.
Μεσα στις επομενες μερες πιστευω θα εχω καταληξει γιατι στενευουν και τα περιθωρια! bom
Οι γνωμες σας ειναι παντα ευπροσδεκτες (γι αυτο ανοιξα και το θεμα αλλωστε) και οι πιο εμπειρες βοηθατε εμας τις καινουργιες που καμια φορα πελαγωνουμε! Very Happy
Κοριτσια, θα ηθελα τις γνωμες σας... 417472

αλικακι

αλικακι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Γεωργία,έχεις πμ!!!!!

georgia84

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Αλικακι σ'ευχαριστω! Μολις σου απαντησα (ελπιζω!)...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις