51 Απ: TI ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ ΕΓΚΥΟς::::: Πεμ Ιουν 09, 2011 12:45 am
bou-boukitsa
Πρωταγωνιστής!!
[quote="kalliopitsa"]
kalliopitsa μπραβο που εβαλες και αποδειξεις...εγω τοσο καιρο το λεω και σε φιλες μου και δεν ειχα γραπτες αποδειξεις για να με πιστεψουν καλυτερα...τωρα θα χρισιμοποιω τις δικες σου...
φιλια και χρονια πολλα για εχτες!
bou-boukitsa έγραψε:βανια έγραψε:Ακριβως Μαρία μου το θέμα με το προφυλακτικό το έγραψα και καλά ότι όπως εκέινο δεν αφήνει το σπέρμα να εισβάλλει λειτουργεί σαν φράγμα έτσι και το σπιραλ αλλά με τελειως διαφορετικό και πιο έγκυρο τρόπο.
Ναι το χάπι της επόμενης ημέρας κάνει ακριβως τα ίδια απλά καλό είναι να μην χρησιμοποιεέιτε σαν μέθοδος αντισύλληψης . και το χάπι της επόμενης μέρας εμποδίζει την ωωορηξία και την γονοιμοποίηση αλλά και την εμφυτευση στη μήτρα . Το χάπι έχει βοηθήσει πολύ στο να μειωθούν οι εκτρωσεις. /quote]
βρε βανια μου κατι αλλο εννοεις μαλλον...το χαπι επομενης μερας το λεει και το ονομα του....εχει γινει η ΄΄δουλεια΄΄ και το περνεις μετα...αρα τι εννοεις εμποδιζει οωριξια και γονιμοποιηση..αυτα μπορει να εχουν ηδη γινει...οποτε αν παρεις το χαπι μετα...παλι εκτρωτικο δεν ειναι???
εχουμε ξεφυγει απο το θεμα...απλα για να ξεκαθαρισω τι ειπα εγω...
εγω προσωπικα θεωρω το σπιραλ και το χαπι επομενης μερας εκτρωτικα...
το προφυλακτικο οχι...αντισυλλιπτικο μονο γιαυτο εχει και ποσοστα αποτυχιας...
αυτα
Συμφωνώ πολύ με την μπουμπουκίτσα και με το ότι ουδεμία σχέση έχει αν το βάζουν οι γιατροί αφού κάνουν και εκτρώσεις.(δεν θυμάμαι ποια το ανέφερε)
Επειδή όμως έχω διαβάσει διάφορα βιβλία καθώς περιμένω το πρώτο μου παιδάκι θα σας παραπέμψω στο βιβλίο "Ο τοκετός είναι αγάπη" το οποίο γράφτηκε από Ελληνίδα Μαία καθηγήτρια ΤΕΙ, Αλέκα Συκάκη Δούκα.
Στο τέλος του βιβλίου της λέει για τα μέτρα αντισύλληψης και για το σπιράλ (ενδομήτρειο σπείραμα) γράφει τα εξής:
Το σπείραμα ακουμπώντας στο ενδομήτριο το ερεθίζει και εμποδίζει την υπεραιμία και υπερτροφία του βλεννογόνου, προϋποθέσεις απαραίτητες για την δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την εγκατάσταση του γονιμοποιημένου ωαρίου.
Μου είχε δημιουργηθεί κι εμένα η απορία αν μπορεί να γίνει γονιμοποίηση (οπότε στην ουσία δεν αφήνεις ένα γονιμοποιημένο ωάριο πια να επιβιώσει στη μήτρα) και επειδή το αφήνει έτσι θεώρησα ότι είναι πιθανό αλλά δε θέλει να το πει ξεκάθαρα.
Επίσης σε άλλο βιβλίο, από τη στιγμή που γίνεται γονιμοποίηση δεν αναφέρει τη λέξη ωάριο αλλά γράφει "το γονιμοποιημένο κύτταρο, ο ζυγώτης".
Τα γράφω αυτά για να είναι κάπως πιο τεκμηριωμένη η άποψη ότι το σπιράλ είναι εκτρωτικό. Η καθεμία μπορεί να έχει πάντα την άποψή της, αλλά μπορεί και να ζητήσει να μάθει περισσότερα από ειδικούς.
Φιλιά και καλό ξημέρωμα!
kalliopitsa μπραβο που εβαλες και αποδειξεις...εγω τοσο καιρο το λεω και σε φιλες μου και δεν ειχα γραπτες αποδειξεις για να με πιστεψουν καλυτερα...τωρα θα χρισιμοποιω τις δικες σου...
φιλια και χρονια πολλα για εχτες!