26 Απ: προτάσεις για νόστιμα και υγιεινά 'σνάκς' από 12 μηνών Τετ Ιουν 29, 2011 4:22 am
aris17anna14
Είναι σε καλό δρόμο!
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.ΠΑΤΑΤΑ,ΑΥΓΟ,ΓΙΑΟΥΡΤΡΙ,ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.ΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΣΥΧΝΑ!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
αλικακι έγραψε:Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αλλά το έχω κάνει για εμάς τους μεγάλους,για πιο υγειηνά.
Κόβουμε τις πατατούλες σαν για να τις τηγανίσουμε.Τις βάζουμε όμως στο ταψί,σε αντικολλητική κόλλα,πως λέγεται αυτό, και τις περυχύνουμε με λίγο λαδάκι.Όταν ροδοψιθούν τις βγάζουμε και είναι σαν τηγανιτές!!!
αλικακι έγραψε:Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αλλά το έχω κάνει για εμάς τους μεγάλους,για πιο υγειηνά.
Κόβουμε τις πατατούλες σαν για να τις τηγανίσουμε.Τις βάζουμε όμως στο ταψί,σε αντικολλητική κόλλα,πως λέγεται αυτό, και τις περυχύνουμε με λίγο λαδάκι.Όταν ροδοψιθούν τις βγάζουμε και είναι σαν τηγανιτές!!!
aris17anna14 έγραψε:ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.ΠΑΤΑΤΑ,ΑΥΓΟ,ΓΙΑΟΥΡΤΡΙ,ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.ΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΣΥΧΝΑ!
athina24 έγραψε:αλικακι έγραψε:Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα αλλά το έχω κάνει για εμάς τους μεγάλους,για πιο υγειηνά.
ετσι φτιαχνω και εγω τις πατατες!!!!!νοστιμοτατες!
athina24 έγραψε:...τωρα οσον αφορα το ζυμαρι πιτσας μπορω να ρωτησω τον αντρα μου(φουρναρης) πως το φτιαχνει
aris17anna14 έγραψε:ΧΑΜΠΟΥΡΓΕΡ!
ΨΩΜΑΚΙ ΤΟΣΤ, ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΡΙΜΕΝΗ, ΤΥΡΑΚΙ.
athina24 έγραψε:την συνταγη δεν την ρωτησα ακομη γιατι μολις ξυπνησε και θα με βριζει....τον ρωτησα ομως και μου ειπε οτι πιθανον να μην βγει το ιδιο αφρατη γιατι τα περισσοτερα αλευρια του εμποριου δεν ειναι πολυ "δυνατα"
MariaM έγραψε:Ιδέα εύκολη!
2 φρούτα πολτοποιημένα, λίγο γάλα και έτοιμο το παιδικό smoothie!
Εμένα θα με βόλευε πολύ γιατί λόγω καλοκαιριού προτιμάει τα ροφήματα...
Όχι καλέ δεν είσαι άσχετη! Εμένα η παιδίατρος που πήγαμε την Δευτέρα μου είπε πολλούς χυμούς τώρα το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα αυτό του το έδωσα σήμερα για απογευματινό γιατί ήθελα κάτι μικρό σε ποσότητα γιατί σε λίγο θα έπινε γάλα. Το ψιλοεκμεταλλεύτηκα γιατί σήμερα δεν είχε φάει πολλά φρούτα και γενικά δεν είχε πολύ όρεξη. Έβαλα ένα ροδάκινο με λίγο γάλα και τα χτύπησα και έτοιμο. Ο χυμός πορτοκάλι κάνει για 12 μηνών. Νομίζω ότι δεν κάνει πια αλλεργίες, εκτός αν έχετε ιστορικό. Εμένα μου είχε κάνει αλλεργία στο πορτοκάλι 8 μηνών αλλά τώρα πια τίποτα. Εμένα πίνει σχεδόν κάθε μέρα με το δεκατιανό του που περιέχει πάντα φρούτα. Γενικά από τον δικό μου έχω δει ότι με το που άρχισαν οι ζέστες, άρχισε να τρώει λιγότερο και να πίνει περισσότερο. Λογικό μου ακούγεται. Ροφήματα λοιπόν για εμάς! Πάντως αν ο δικός σου πίνει σκέτο νεράκι μην το αντικαθιστάς. Δώσε του επιπλέον αν θες λίγο χυμό μετά την φρουτόκρεμα.αλικακι έγραψε:MariaM έγραψε:Ιδέα εύκολη!
Να σε ρωτήσω Μαράκι,αυτό πότε το δίνεις???Αντί για φρουτόκρεμα???Ή όποτε να'ναι???Επίσης χυμό πορτοκάλι από 12 μηνών και πάνω κάνει???Κι αυτό πότε το δίνουμε????Αντί για νεράκι π.χ. το απόγευμα είναι καλά????
Ααααχ, ώρες ώρες είμαι πολύ άσχετη ε??
MariaM έγραψε:αλικακι έγραψε:MariaM έγραψε:Ιδέα εύκολη!
Να σε ρωτήσω Μαράκι,αυτό πότε το δίνεις???Αντί για φρουτόκρεμα???Ή όποτε να'ναι???Επίσης χυμό πορτοκάλι από 12 μηνών και πάνω κάνει???Κι αυτό πότε το δίνουμε????Αντί για νεράκι π.χ. το απόγευμα είναι καλά????
Όχι καλέ δεν είσαι άσχετη! Εμένα η παιδίατρος που πήγαμε την Δευτέρα μου είπε πολλούς χυμούς τώρα το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα αυτό του το έδωσα σήμερα για απογευματινό γιατί ήθελα κάτι μικρό σε ποσότητα γιατί σε λίγο θα έπινε γάλα. Το ψιλοεκμεταλλεύτηκα γιατί σήμερα δεν είχε φάει πολλά φρούτα και γενικά δεν είχε πολύ όρεξη. Έβαλα ένα ροδάκινο με λίγο γάλα και τα χτύπησα και έτοιμο. Ο χυμός πορτοκάλι κάνει για 12 μηνών. Νομίζω ότι δεν κάνει πια αλλεργίες, εκτός αν έχετε ιστορικό. Εμένα μου είχε κάνει αλλεργία στο πορτοκάλι 8 μηνών αλλά τώρα πια τίποτα. Εμένα πίνει σχεδόν κάθε μέρα με το δεκατιανό του που περιέχει πάντα φρούτα. Γενικά από τον δικό μου έχω δει ότι με το που άρχισαν οι ζέστες, άρχισε να τρώει λιγότερο και να πίνει περισσότερο. Λογικό μου ακούγεται. Ροφήματα λοιπόν για εμάς! Πάντως αν ο δικός σου πίνει σκέτο νεράκι μην το αντικαθιστάς. Δώσε του επιπλέον αν θες λίγο χυμό μετά την φρουτόκρεμα.
αλικακι έγραψε:MariaM έγραψε:Ιδέα εύκολη!
andith έγραψε:αλικακι έγραψε:MariaM έγραψε:Ιδέα εύκολη!
για το χυμο που λες(δεν διαβασα ολες τις απαντησεις)εγω της δινω απο 8 μηνων(απο 6 μηνων τρωει πορτοκαλι)γιατι σταματησε να τρωει φρουτοκρεμα κ ηθελε τα φρουτα ενα ενα,αχ αυτο το κοριτσι μου!να φανταστεις εβραζα τα αχλαδια κ τα μηλα να μαλακωσουν να τα πατησω με το πηρουνι!ευτυχως απο 9 μηνων τρωει κομματακια!κ τωρα επειδη δεν ειναι κ πολυ του φαγητου,για δεκατιανο της δινω ενα αυγο μερα παρα μερα κ στιβω κ 2 πορτοκαλια κ πινει!(καθε μερα τα πορτοκαλια για βιταμινες κ αν θελει νερο,το ποτηρακι της ειναι παντα καπου που το βλεπει οποτε αν θελει να πιει τ περνει κ πινει
Maya έγραψε:Ολοι ξετρελαίνονται οταν τη φτιάχνουμε οι πιτσαρίες στη γειτονιά μου έχουν αναδουλειές χιχι
3 και 1/2 κούπες αλεύρι (τσαγιου)
1 μαγιά ξηρή
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
λίγο λάδι
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μπωλ. Διαλύουμε τη μαγιά σε μια κούπα χλιαρό νερό (οχι καυτό) και μετά τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε νερό με το μάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα δάχτυλα. αν βγει νερουλή ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα μέχρι ίσα να φύγει αυτό το νερουλό δεν ξέρω πως αλλιώς να περιγράψω την υφή της. Ρίχνουμε λάδι στα χέρια μας και ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα και την κάνουμε μια μπάλα στο μπωλ. Το βάζω στο φούρνο στους 50 βαθμούς να φούσκώσει λίγο, αλλά δεν ειναι απαραιτητο. εγω το αφηνω μεχρι να γινει η σαλτσα. Ριχνω λάδι στο ταψι και απλώνω το ζυμάρι με λαδωμένα χέρια. Ειναι ελαστικο.
Πριν αρχισω τη ζυμη εχω ηδη βαλει τη σαλτσα με 1 κουτι ντοματακια, λιγο λαδι, αλατι πιπερι ριγανη και σκορδο σκονη, την αφηνω να πιει τα υγρα. απλωνω στη ζυμη και μετα ο,τι αλλο υλικο θελουμε. Εμεις βαζουμε τυρι ενταμ, μπεικον ψιλοκομμενο, πιπερια και κρεμμυδι. Η μπεμπα τρωει χωρις μπεικον. Γινεται απιθανη και οσες φορες τη φτιαχνουμε ολοι μας ζητανε τη συνταγη!
αλικακι έγραψε:andith έγραψε:αλικακι έγραψε:MariaM έγραψε:Ιδέα εύκολη!
για το χυμο που λες(δεν διαβασα ολες τις απαντησεις)εγω της δινω απο 8 μηνων(απο 6 μηνων τρωει πορτοκαλι)γιατι σταματησε να τρωει φρουτοκρεμα κ ηθελε τα φρουτα ενα ενα,αχ αυτο το κοριτσι μου!να φανταστεις εβραζα τα αχλαδια κ τα μηλα να μαλακωσουν να τα πατησω με το πηρουνι!ευτυχως απο 9 μηνων τρωει κομματακια!κ τωρα επειδη δεν ειναι κ πολυ του φαγητου,για δεκατιανο της δινω ενα αυγο μερα παρα μερα κ στιβω κ 2 πορτοκαλια κ πινει!(καθε μερα τα πορτοκαλια για βιταμινες κ αν θελει νερο,το ποτηρακι της ειναι παντα καπου που το βλεπει οποτε αν θελει να πιει τ περνει κ πινει
Σ'ευχαριστώ!!!!!Τόσο μικρούλα η κόρη σου τα σταμάτησε τα αλεσμένα???Μωρέ μπράβο της!!!!!!!!!Οπότε έσύ κάθε μέρα της δίνεις ε??Μμμμ....εγώ λέω να τα αρχίσω τώρα.Επειδή τρώει πολύ την φρουτόκρεμα πιστεύω αν περιμένω να παράσει λίγη ώρα θα την πίνει,να μην βαρυστομαχιάσει κιόλας.
6 μηνών του έβαλα κατά λάθος τον χυμό μέσα στην φρουτόκρεμα,δεν είχα καταλάβει καλά τον παιδίατρο,και μου έκανε εμετό.
Ο παιδίατρος μου είχε πει αργότερα να τα ξεκινήσω.
Τώρα κοντεύει 13 μηνών σε λίγες μέρες,οπότε δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα.Θα δείξει!!!!!
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
Είμαι μαμά! » Είμαι μαμά! » Μωράκια 1-2 ετών » προτάσεις για νόστιμα και υγιεινά 'σνάκς' από 12 μηνών
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης