1 αρνείται με πείσμα το μπιμπερό Δευ Αυγ 29, 2011 2:07 pm
alezi
Σιωπηλή δύναμη
Η κόρη μου είναι σχεδόν 4 μηνών. Τους πρώτους 2 μήνες της έδινε η μητέρα μου μπιμπερό (medela) με μητρικό γάλα 1-2 φορές την εβδομάδα, αν δηλαδή χρειαζόταν να απουσιάσω από το σπίτι για κάποια δουλειά. Το δεχόταν χωρίς κανένα πρόβλημα. Μεσολάβησε το καλοκαίρι, όπου η μαμά μου έφυγε για διακοπές και εγώ με τη σειρά μου έκρινα σκόπιμο να "φυλάω" το γάλα μου, ώστε να το δίνω στη μικρή όταν θα ήταν πραγματικά ανάγκη (π.χ. από Σεπτέμβρη που επιστρέφω δουλειά). Το αποτέλεσμα ήταν ότι "ξεχασε" το μπιμπερό. Με το που το βλέπει, πα8αίνει υστερία, κλαίει με λυγμούς και αναφιλητά, δεν ξέρω τι να την κάνω. Μέχρι στιγμής έχουν προσπαθήσει να την ταϊσουν με μπιμπερό και ο άντρας μου και η μητέρα μου... τζίφος! Χτυπιέται, κοκκινίζει, ουρλιάζει, τη λυπάμαι την καημενούλα αλλά από την άλλη πρέπει να βρω λύση. Δοκίμασα και τα Avent, τίποτα πάλι. Δοκίμασα να την ταϊσω εγώ με το μπιμπερό. Τίποτα πάλι. Εχω πετάξει ένα σωρό σακουλάκια μητρικού γάλακτος προσπαθώντας χωρίς αποτέλεσμα... Εκτός των άλλων, έχουν ξεκινήσει και τα δοντάκια (κάποιες μέρες με πολύ κλάμα), οπότε δεν ξέρω αν και πόσο πρέπει να την πιέσω. Καμιά ιδέα για το πώς να το χειριστώ;
Υ.Γ. Κανονικά επιστρέφω δουλειά σε 3 εβδομάδες, αλλά έχω ζητήσει να πάρω το μειωμένο ωράριο σε μέρες άδειας, οπότε αν αυτό μου κάτσει (θα το ξέρω μέσα στη βδομάδα), θα έχω μεγαλύτερη πίστωση χρόνου...
Υ.Γ. Κανονικά επιστρέφω δουλειά σε 3 εβδομάδες, αλλά έχω ζητήσει να πάρω το μειωμένο ωράριο σε μέρες άδειας, οπότε αν αυτό μου κάτσει (θα το ξέρω μέσα στη βδομάδα), θα έχω μεγαλύτερη πίστωση χρόνου...