Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
543 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 543 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6, 7, 8 ... 24 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 41]

151 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Πεμ Σεπ 22, 2011 2:20 pm

αγγελικημαρια

Παίζει το forum στα δάχτυλα!
που ειστε καλε????

152 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Πεμ Σεπ 22, 2011 11:06 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Θα το σκοτώσω το παιδί μου! Ήμάλλον θα το φασκιώσω! Το έχω τόσες μέρες με γάντια για να μην τρώει τα χέρια. Του τα βγάζω λίγο για να παίξει και να τα εξασκεί και αυτός τα χώνει κατευθείαν στο στόμα!!!!!!!!!!!!!!! Και μάλιστα ενώ στην αρχή βάζαμε μόνο τη μπουνιά τώρα πιπιλάει δάχτυλο!!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό και γάντια που βάζω γλύφει τα γάντια!

Ρε κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι; Εσάς πιάνουν με τα χέρια τους; Εμένα παρ' ότι του βάζω μικρές κουδουνίστρες στα χέρια της παρατάει δεν τις κρατάει. Μόνο με τα πόδια χτυπάει κάποιες με ένα σκοινί τεντωμένες στο καρότσι. Τα χέρια μόνο στο στόμα τα βάζουμε! Και όταν τον παίρνω αγκαλιά επειδή τον κρατάω όρθιο αλλά του στηρίζω την πλάτη, αν φοβηθεί γραπώνεται από την μπλούζα!

Να ρωτήσω και κάτι πιο προσωπικό όσες θηλάζετε; Τι κάνετε όταν βρίσκεστε πιο κοντά με τον μπαμπά;;; Να φανταστώ το σουτιέν δεν βγαίνει ε;;

Χτες το βράδυ μου έκανε κάτι πολύ περίεργο ο μπέμπης... Ξύπνησε να φάει και ενώ τον έβαλα στο στήθος, το έπιανε, ρούφαγε μια φορά, και τραβιότανε πίσω με πολύ κλάμα. Αυτό έγινε αρκετά και όταν τον έβαλα στο άλλο στήθος, εκεί έκατσε κανονικά και έφαγε. Φοβάμαι γιατί η διαιτολόγος μου είπε αν δω να κόβεται το γάλα να την πάρω τηλ αλλά εγώ που το πίεσα είχε γάλα... Τι μπορεί να τον πείραξε;;;

Έπιασε η πολυλογία τη μαμά πάλι, έχει πιάσει και τον μπέμπη....

ΥΓ. Η χαζομαμά θα πηδήξει από το μπαλκόνι... Ξέρω ότι είμαι υπερβολική αλλά μέσα στις κουβεντούλες που λέει τώρα πέταξε ένα μα και ένιωσα ότι με φωνάζει...  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 654316  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 654316  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 604962  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 604962

153 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Πεμ Σεπ 22, 2011 11:12 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
"Τώρα που κατάλαβε ότι τα χέρια είναι δικά του, δεν σταματάει ούτε στιγμή να τα κοιτάει. Τα γυρνάει από κάθε πλευρά για να μπορεί να δει καλύτερα τα δάχτυλά του. Ανοιγοκλείνει τα δάχτυλά του και παρακολουθεί ένα ένα δάχτυλο πως ανεβαίνει πάνω κάτω, λες και τα δάχτυλά του είναι κούκλες και παρακολουθεί την προσωπική του παράσταση στο κουκλοθέατρο. Για να βοηθήσετε το μωρό σας στην ανάπτυξή του και στην ικανότητα να συνδυάζει αυτό που βλέπει με το σώμα του, βάλτε ένα παιχνίδι του λίγο πιο μακριά, ώστε να χρειαστεί να το πιάσει.
Το μωρό σας θα προσπαθήσει να βάλει τα δάχτυλά του ή ακόμα καλύτερα όσο το δυνατό περισσότερο χωράει από όλο το χέρι του στο στόμα του. Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να μάθει για το χέρι του -το σχήμα του, το μέγεθός του και τη γεύση του. Το χέρι είναι εύκολο να το εξετάσει, γιατί πολύ απλά είναι πάντα στη διάθεσή του, και δεν μπορεί να το χάσει ποτέ."

Μόλις διάβασα αυτό σε ένα ενημερωτικό e-mail που μου στέλνει μια εταιρεία σχετικά με την ανάπτυξη κάθε βδομάδα. Θα σκάσω... Λέτε να του κάνω κακό που του βάζω γάντια; Μια φίλη μου είπε μήπως γίνουν ατροφικά τα χέρια του... Αλλά δεν θέλω γαμώτο να μάθει να πιπιλάει το δάχτυλο... Λέτε να μιλήσω με την παιδίατρο ή είναι γελοίο;

154 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Πεμ Σεπ 22, 2011 11:41 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
georgia84 έγραψε:..
Στεναχωρηθηκαμε πολυ με την ιωση γιατι σπαραζε στο κλαμα κ ποναγε! Τωρα ευτυχως ειναι πιο ηρεμη.

Περαστικούλια σας για την ίωση! Ελπίζω να είσαστε καλύτερα τώρα!

Αγγελική τι καλά που είσαι ξανά όπως πριν!!! Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία σου! Και μην σκας για την κοιλιά σε 9 μήνες έχει μαζευτεί η μήτρα! Αλλά αν θες μπορείς να κάνεις και γυμναστική!

tsiph έγραψε:...Και μάλιστα ενώ στην αρχή βάζαμε μόνο τη μπουνιά τώρα πιπιλάει δάχτυλο!!!! Και σαν να μην έφτανε αυτό και γάντια που βάζω γλύφει τα γάντια!

Πρίζονται τα ούλα του καλέ! Αλλά μην περιμένεις να δεις άμεσα δόντι! Απλά η διαδικασία του πρηξίματος διαρκεί... Rolling Eyes Έχει φαγούρα το παιδί.

Ρε κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι; Εσάς πιάνουν με τα χέρια τους; Εμένα παρ' ότι του βάζω μικρές κουδουνίστρες στα χέρια της παρατάει δεν τις κρατάει. Μόνο με τα πόδια χτυπάει κάποιες με ένα σκοινί τεντωμένες στο καρότσι. Τα χέρια μόνο στο στόμα τα βάζουμε! Και όταν τον παίρνω αγκαλιά επειδή τον κρατάω όρθιο αλλά του στηρίζω την πλάτη, αν φοβηθεί γραπώνεται από την μπλούζα!

Το οτι γραπώνεται είναι αντανακλαστικό. Τα χέρια όμως δεν ξέρει ακόμα πως να τα χρησιμοποιεί. Τα κοιτάει, τα βάζει στο στόμα, τα μαθαίνει σιγά-σιγά. Τον άλλο μήνα ή λιγο νωρίτερα ή αργότερα θα δεις ότι θα προσπαθεί να πιάσει παιχνιδια που θα κρέμονται στο ρηλάξ ή στο καρότσι. Εμένα ο δικός μου ήταν τοσο νευρικος που απο επειδη δεν μπορούσε να πιασει τα παιχνίδια -γιατι δεν είχε τον έλεγχο των χεριών του αλλά πάλεβε να τον αποκτίσει- θύμωνε απίστευτα! Έχω και βίντεο, πολύ γέλιο μιλάμε! Στο τέλος κούναγε τα χέρια πολύ γρήγορα και φώναζε και καταλάθως έπιανε ένα παιχνίδι με το χέρι του και ξαφνιαζόταν και σταματούσε, χαχα! Προσεχώς...

Να ρωτήσω και κάτι πιο προσωπικό όσες θηλάζετε; Τι κάνετε όταν βρίσκεστε πιο κοντά με τον μπαμπά;;; Να φανταστώ το σουτιέν δεν βγαίνει ε;;

Αν βγει να φανταστώ πως κάνεις πως λούζεις τον άντρα σου σε γάλα; Αν είσαι ανάσκελα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Τώρα η αλήθεια είναι ότι με το "ζούληγμα" μπορει να έχετε κανένα ατυχηματάκι αλλά έχουν και αυτά την πλάκα τους, χαχαχα!

Χτες το βράδυ μου έκανε κάτι πολύ περίεργο ο μπέμπης... Ξύπνησε να φάει και ενώ τον έβαλα στο στήθος, το έπιανε, ρούφαγε μια φορά, και τραβιότανε πίσω με πολύ κλάμα. Αυτό έγινε αρκετά και όταν τον έβαλα στο άλλο στήθος, εκεί έκατσε κανονικά και έφαγε. Φοβάμαι γιατί η διαιτολόγος μου είπε αν δω να κόβεται το γάλα να την πάρω τηλ αλλά εγώ που το πίεσα είχε γάλα... Τι μπορεί να τον πείραξε;;;

Το μόνο που σκέφτομαι είναι να έχει μεγάλη ροή. Δοκιμασες στην πορεία να τον ξαναβάλεις σε αυτό το στήθος για να δεις αν στο ξανακάνει; Έχω ακουσει πάντως πως πολλά μωράκια σνομπάρουν το ένα απο τα δύο στήθη. Προσοχή για μαστίτιδα.

tsiph έγραψε:"Τώρα που κατάλαβε ότι τα χέρια είναι δικά του, δεν σταματάει ούτε στιγμή να τα κοιτάει. Τα γυρνάει από κάθε πλευρά για να μπορεί να δει καλύτερα τα δάχτυλά του. Ανοιγοκλείνει τα δάχτυλά του και παρακολουθεί ένα ένα δάχτυλο πως ανεβαίνει πάνω κάτω, λες και τα δάχτυλά του είναι κούκλες και παρακολουθεί την προσωπική του παράσταση στο κουκλοθέατρο. Για να βοηθήσετε το μωρό σας στην ανάπτυξή του και στην ικανότητα να συνδυάζει αυτό που βλέπει με το σώμα του, βάλτε ένα παιχνίδι του λίγο πιο μακριά, ώστε να χρειαστεί να το πιάσει.
Το μωρό σας θα προσπαθήσει να βάλει τα δάχτυλά του ή ακόμα καλύτερα όσο το δυνατό περισσότερο χωράει από όλο το χέρι του στο στόμα του. Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να μάθει για το χέρι του -το σχήμα του, το μέγεθός του και τη γεύση του. Το χέρι είναι εύκολο να το εξετάσει, γιατί πολύ απλά είναι πάντα στη διάθεσή του, και δεν μπορεί να το χάσει ποτέ."

Μόλις διάβασα αυτό σε ένα ενημερωτικό e-mail που μου στέλνει μια εταιρεία σχετικά με την ανάπτυξη κάθε βδομάδα. Θα σκάσω... Λέτε να του κάνω κακό που του βάζω γάντια; Μια φίλη μου είπε μήπως γίνουν ατροφικά τα χέρια του... Αλλά δεν θέλω γαμώτο να μάθει να πιπιλάει το δάχτυλο... Λέτε να μιλήσω με την παιδίατρο ή είναι γελοίο;

Σωστά τα λέει το κείμενο, έτσι είναι και καλό είναι αν τον έχεις ξαπλωμένο να αρχίσεις να του κρεμάς παιχνιδάκια απο πάνω του σε μικρή αποσταση για να του τραβήξουν την προσοχή. Για τα γάντια δεν νομίζω να γίνουν ατροφικά τα χέρια το θεωρώ τραβηγμένο. Νομίζω ομως πως τα γάντια δεν τα χρειάζεστε πια γιατί τώρα που δείχνει περιέργεια για τα χέρια του πρέπει να μάθει να τα χρησιμοποιεί. Αν παίρνει πιπίλα δεν θα μάθει να πιπιλάει δάχτυλο αλλα και να μάθει δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Μην αγχωνεσαι για το πως θα το κόψει, είναι μακρυά ακόμα. Και αν δεν παίρνει τώρα την πιπίλα ίσως να την πάρει λίγο αργότερα. Και χέρια θα βάλει στο στόμα, και τα πόδια θα τα βάλει και ότι άλλο βρίσκει θα περνάει πρώτα απο το στόμα του! Τι θυμήθηκα τώρα;

Πέρυσι τον χειμώνα τον είχα στο καρότσι περίπου 8 μηνών και είχαμε μπει σε ένα μαγαζί και όλοι τον κοιτούσαν και γελούσαν... Τι είχε κάνει ο κύριος; Είχε βγάλει το παπούτσι και το είχε πετάξει κάτω (ευτυχως το βρήκα), είχε βγάλει και την καλτσα και την είχε αφήσει δίπλα του και είχε τραβήξει με τα δυο χεράκια του το ποδαράκι του και το είχε στο στόμα!

ΥΓ: Τσίπη μου αρέσει που γράφεις πολλά!
ΥΓ2: Και εσεις κορίτσια, πείτε καμια ιστορία με τα μωράκια σας να γελάσουμε λίγο! Σας έχουν κατουρήσει ποτέ; Έχουν κάνει κατι αστείο; Ο βαπτιστίκος μου οταν τρώει βάζει την παλάμη του μπροστά και κρύβεται σαν να λέει μυστικό, χαχαα! Δεν κάνουν απίστευτα αστείες γκριμάτσες ειδικά όταν "μαγειρεύουν"; Ο δικός μου είχε ένα πλατύ αλλά παγωμένο χαμόγελο και γινόταν και κατακόκκινος, χαχαχα! Πείτε, πείτε...

155 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 12:22 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ούφ! Μόλις φάγαμε απ' αυτό το στήθος και όλα καλά. Αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως επειδή δεν τον πρόλαβα νωρίς που πείναγε αλλά ξύπνησα με το κλάμα του, από την τσαντίλα και τη λαιμαργία δεν έβρισκε σωστά να φάει.

Αν εξαιρέσουμε τις ύπουλες γουλιές όλη την ώρα από κατούρημα άλλο τίποτα! Σχεδόν σε κάθε αλλαγή πάνας Και το συντριβανάκι κόβει βόλτες! Το χειρότερο που μου έχει κάνει είναι που τον έκανα μια μέρα μπάνιο και τον έχω ακουμπήσει στο σελτεδάκι τυλιγμένο στο μπουρνούζι και όπως ξεκινάω να τον σκουπίζω αρχίζει να χέζει! Έκανε μπουρνούζι, σελτεδάκι και σεντόνι μαμάς καινούριο!

Επίσης όταν γελάμε φέρνουμε τα χέρια στο πρόσωπο να κρυφτούμε σαν να ντρεπόμαστε!

Και τέλος όταν τρώμε το χέρι που έχουμε κάτω από τη μαμά το ανοίγουμε και αν βαριόμαστε να τη γαργαλήσουμε το φέρνουμε στον κρόταφο να στηρίξουμε το κεφάλι κια αραχτοί σνεχίζουμε να τρώμε!

Ρε γαμώτο πως το κάνει αυτό το παιδί να κοιμάται 2 λεπτά και να ξυπνάει;;;

Τέρμα με τον μπέμπη.... Να με χαιρόσαστε σήμερα κορίτσια μου! Έχω τη γιορτή μου! Και για να μην έχω όσα πέρασα στα γενέθλιά μου λέω το πρωί στον αντράκο μου πρόσεχε τον μπέμπη πάω εκκλησία γιατί έχω τη γιορτή μου! Πήρα το Χρονια πολλά. Τώρα αν θα πάρω κάτι άλλο θα δείξει... (Δεν με νοιάζει τι αλλά να σε ποιον δεν αρέσουν τα δώρα; ακόμα κια ένα λουλούδι από ένα κήπο να κόψει θα ξετρελαθώ!)

156 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 12:30 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Χρόνια πολλα!!!!!!!!! cheers Να σε χαίρονται και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!!!!!!!

Έβαλε την σφραγίδα του στο σεντόνι σου ε; Χαχαχαχα!

157 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 12:35 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εννοείται! Αφού δεν μου έχει αφήσει μπλούζα για μπλούζα από τις γουλιές είπε να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο και στο σεντόνι μου...

158 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 12:40 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Εννοείται! Αφού δεν μου έχει αφήσει μπλούζα για μπλούζα από τις γουλιές είπε να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο και στο σεντόνι μου...

Χαχαχχα! Ο πιο ωραίος σκ@τολεκές! Τουλάχιστον βγήκε με το πλυσιμο ή ήταν ανεξίτηλο το μελάνι;

159 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 1:35 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ευτυχώς βγήκε δεν έχω παράπονο! Στο σελτεδάκι έμεινε μόνο λίγο χρώμα!

160 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 11:31 am

αγγελικημαρια

καλησπερα κουκλες! εμενα πιανει μονο πετσετουλες κ την πιπιλα οταν θελει να τη βγαλει απ το στομα.κουδουνιστρα οχι δεν εχει πιασει ακομα κ επισης το γελιο της δεν συμπεριλαμβανει κ φωνουλα . ειχα παθει πανικο με το γελιο αληθεια κοριτσια και με μαλωσε ασχημα η παιδιατρος. απλα πρεπει να το χωνεψω οτι καθε παιδι εχει το ρυθμο του.

161 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 12:03 pm

Veraki

Veraki
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 654316 Χρονια Πολλλλααααααααααααα  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 654316

Δλδ σε λενε Ξανθιπη ή Πολυξενη Razz το κοιταξα, το ξερες οτι σημερα ειναι ΚΑΙ Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας?????????δεν νομιζω να ειναι αυτος ο λογο που γιορταζεις ε!? Laughing Laughing

Εμενανεεεεε δεν με εχει κατουρησει ουτε μια φορα,γιατι του βαζω βρεγμενο βαμβακι στο πουλακι μπρωστα ΧΑ!!ετσι αλλαζουμε πανα,εχω ενα μπολακι μικρο ,ζεστο νερακι μεσα και πλενομαστε με βαμβακακι στα τσισακια,κακακια δεν κανει μονος του,γτ προνοω να του γαργαλαω τον προκτο με βαμβακι βρεγμενο με ζεστο νερακι,το πρωτιμω,ετσι δεν πασαληφει τα κακα του στην πανα ουτε φοβαμε για σιγκαματα,φτανει μας ζαλισες!!!

Αλλαγη θεματος, tsiph συμφωνω με τη Μαρια δεν πειραζει να τα βαλει τα χερακια στ στομα,εμενα τα βαζει σε δυο περιπτωσεις πειναει,νανουριζετε και καμια φορα το βγαζει απο το στωμα και κανει μια ξινισμενη γκριματσα,και τον κοροιδευουμε με τ μαμπα οτι του ξινισε γτ το χε στο κ@λο του πριν Laughing Laughing τα γαντακια πεταξε τα,εγω το τολμισα και αρχισε να γραπονει,ατροφικο μην υπερβαλουμε δεν γινετε,απλα θα δεις οτι δεν θα σταματαει να γραπωνει οταν τα βγαλεις,εμεις τσακονομαστε στο ταισμα γτ γραπονει την σαλιαρα και την τραβαει,ΚΑΙ η μαγικη στιγμη που στο ταισμα σε αγκιζει στο χερακι και παιζει με τον αντιχειρα σου,το σφιγκει/ξεσφιγκει.Προσοχη στα νυχια οταν ξεκινησεις ν του βγαζεις τα γαντακια,εμενα μ εχει γρατσονιστει πολλες φορες στ προσωπο κ φοβαμε ακομα για κανενα ματι,αλλα θελω να μαθει να χρεισιμοποιει τα χερακια του,αυτο που λεει το αρθρο,εχω κανει και εγω συνδρομη στο συγκεκριμενο newsleter,και εγω την ιδια σκεψη ειχα,οτι κατι δεν παει καλα με την αναπτυξη του μωρου μου....αλλα σκεψου οτι εκει αναφερει το μεσο ορο υποθετω,γτ εμενα μου τα κανει με 1-2 βδομαδες καθυστεριση οσα λεει εκει,αν δεν γραπωσει αυτη τη βδομαδα θα γραπωσει την αλλη!φτανει μας ζαλισες!!

Αλο θεμα,εμενα κοριτσια χαμογελαει και σκιβει το κεφαλι και με κοιταει λοξα το κωλοπαιδο και με τρελενει,κανω και ενα πειραμα,τον αφηνω στην αλλαξιερα(απολυτα ασφαλες το εχω τσεκαρει) και παω σε αλλα δωματια να κανω δουλιες(εχω ιδη κανει το γαλα του ομως να μην τρεχω στον εκνευρισμο του)και τον εχω παρατυρισει οτι μου μουρμουραει σαν να με ψαχνει σαν να με φοναζει,οταν κανει παυση του μουρμουραω και εγω ή του μιλαω κανονικα,κανουμε σαν διαλογο για κανα 40 λεπτο ΚΑΙ κανω και δουλιτσες,ε καπου εκει χανει την υπομονη του και το μουρμουρυτο γινετε γκρινια,αν δεν τον ταισω στη γκρινια θα γινει σπαραχτικο κλαμα.

Να πω και κατι ασχετο!!??βγηκα για δουλιες σημερα και γυρησα καπως....ανασφαλης,πεσμενη...πιο συγκεκριμενα...ειδα ολες τις κοπελιτσες τρυγιρο μου περιποιημενες στην τριχα και ενιωσα οτι εχω παραμελησει τον εαυτο μου,ολη μερα με τις μπιτζαμες ειμαι,ερχετε αυτος ο δωλιος απο τη δουλεια και βλεπει την ιδια σκατοφατσα με το ατημελητο κοτσο μαλι και τις ριχτες ατσουμπαλες πιτζαμες.....με επιασε μια downΗλα και γιαυτοοοοοοοοοοοοο κανονησα κομωτηρειο αυριο!!ΚΑΙ την Κυργιακκη εχω βαφτησια να παω να νιωσω λιγο σεξυ λιγο γυναικα το δωλιο ρεεειιιι!!!

162 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Παρ Σεπ 23, 2011 12:19 pm

αγγελικημαρια

να ρωτησω κατι.τα προωρακια μεγαλουν με αλλους ρυθμους ή δεν εχει σχεση?

163 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Σεπ 24, 2011 12:12 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Χαχαχαχα! Βεράκιιιιιιι, είσαι τρελή! Τί ωραία που τα λες!!! Ναι φτιάξε μαλλί, καλά το πας! Και εγώ εννοείται το ίδιο χάλι στην αρχή...

Αγγελική ναι απο όσο ξέρω ισχύει ότι τα προωράκια έχουν άλλη ανάπτυξη!

164 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Σαβ Σεπ 24, 2011 12:48 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Veraki ξανθίππη με λένε! Και δεν το ήξερα για την αμφισεξουαλικότητα! Και εγώ το ίδιο με τις πιτζάμες-νυχτικό όλη μέρα! Αφού μια μέρα είχα μείνει ντυμένη μετά από ψώνια και μου λέει ο άντρας μου γδύσου μη τα λερώσεις και του λέω άσε με να νιώσω λίγο όμορφη γιατί στο τέλος θα με χωρίσεις όλο πιτζάμα και πιτζάμα!

Κορίτσια από χτες που έβγαλα τα γάντια είδα μεγάλη διαφορά! Του έχω στο καρότσι ένα τεντωμένο σκοινί με κουδουνίστρες και ενώ μέχρι χτες τα χτύπαγε με τα πόδια μόνο από χτες που έβγαλα τα γάντια άρχισε να παίζει και με τα χέρια του! Με τα νύχια γρατσουνιέται όλη την ώρα! Κια τα κόβω συνέχεια! Χτες τα έκοψα σήμερα γρατσουνιέται! Που να δείτε όταν φοβάται στην αγκαλιά και γραπώνεται από το χέρι μου με πεθαίνει στον πόνο!

Το πρωί ξύπνησε στις 7 για φαί και είδα το ένα ματάκι κατακόκκινο γύρω στα βλέφαρα και σαν δακρυσμένο. Μετά τον κρατήσαμε στο κρεβάτι μας ξανακοιμήθηκε, τον έβαλα στο δικό του κοιμήθηκα πάλι εγώ η γαιδούρα(!) και όταν ξαναξύπνησε γύρω στις 10 είχε καθαρίσει. Θα το παρακολουθήσω και αν χρειαστεί θα πάρω τη παιδίατρο. Βασικά δεν αγχώνομαι γιατί τρίβει τα μάτια του συνέχεια με τις μπουνίτσες άρα λογικό είναι να το μολύνει κάποια στιγμή!

Αγγελική σίγουρα το κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό! Αυτό δεν το συζητάω!

165 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Κυρ Σεπ 25, 2011 9:06 am

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κοριτσάκια μου τι κάνετε;;; Εγώ σήμερα είμαι μια χαζομαμά χωρίς προηγούμενο. Έγινε κάτι που ενώ είμαι σίγουρη ότι ήταν τυχαίο γεγονός θέλω να πετάξω από τη χαρά μου! Το μεσημέρι είχα ξαπλώσει στο καναπέ και λαγοκοιμόμουν, ο μπαμπάς μας καθόταν στο γραφείο και ο μπέμπης δίπλα του στο καρότσι ψιλογκρίνιαζε. Μέσα στη γκρίνια και στις φωνούλες κορίτσια μου, είπε 2 φορές μα τη μια μετά την άλλη και ακούστηκε μαμά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 215994

Αφού πετάχτηκα από τον ύπνο και ο Λευτέρης είχε γυρίσει και με κοίταγε! Ξέρω ήταν τυχαίο αλλά με ξετρέλανε!!! Και γενικά (Μαρία μη με βαρέσεις!) μου γελάει όλη την ώρα και με ψάχνει συνέχεια μόλις μιλάω! Ναι ξέρω γκρίνιαζα χωρίς λόγο!

Επίσης τα χέρια άρχισαν να παίζουν πάρα πολύ και σήμερα 2 φορές πλησίασα κοντά του το πρόσωπό μου και άπλωνε το χεράκι και μου έπιανε τη μύτη, τα μάτια και με περιεργαζόταν!

166 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Κυρ Σεπ 25, 2011 12:07 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Επιτέλους το κατάλαβες!!!! cheers Χαχαχαχα! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ναι είναι γεγονός! Το παιδί σου σου έχει τρελή αδυναμία!

ΥΓ: Για να σου εχει φύγει η ανασφάλεια και να βλέπεις τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, σου έχει φύγει και το τρελό άγχος των πρώτων ημερών, σωστά; (Τι να σε βαρέσω, τα έχω περάσει και εγώ. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω, χαχαα!)

167 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Κυρ Σεπ 25, 2011 12:22 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Άγχος; ποιό άγχος; Να φανταστείς έχω αρχίσει και καταλαβαίνω πρίν χορτασει και τον σταματάω να μη φάει περισσότερο, το κάθε κλάμα γιατί είναι και γενικά νομίζω πως είμαι χρόνια μ'αυτό το παιδί!!!! Όχι ότι δεν θα υπάρξει κάτι καινούριο να με αγχώσει... Να αυτές τις μέρες έχω θέμα με το ντύσιμό του... Μια κάνει κρύο,μια ζέστη, μια το ξυλιάζω το παιδί, μια το σκάω από τη ζέστη. Και το κόλπο πως νιώθω εγώ δεν πιάνει γιατί κάνει ζεστή για όλους και εγώ κρυώνω. Που θα πάει θα το βρώ και αυτό! αλλά στα βασικά το πέρασα τοτεστ....

168 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Κυρ Σεπ 25, 2011 12:28 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
tsiph έγραψε:Άγχος; ποιό άγχος; Να φανταστείς έχω αρχίσει και καταλαβαίνω πρίν χορτασει και τον σταματάω να μη φάει περισσότερο, το κάθε κλάμα γιατί είναι και γενικά νομίζω πως είμαι χρόνια μ'αυτό το παιδί!!!! Όχι ότι δεν θα υπάρξει κάτι καινούριο να με αγχώσει... Να αυτές τις μέρες έχω θέμα με το ντύσιμό του... Μια κάνει κρύο,μια ζέστη, μια το ξυλιάζω το παιδί, μια το σκάω από τη ζέστη. Και το κόλπο πως νιώθω εγώ δεν πιάνει γιατί κάνει ζεστή για όλους και εγώ κρυώνω. Που θα πάει θα το βρώ και αυτό! αλλά στα βασικά το πέρασα τοτεστ....

Πωπω, είδες όμως βρε παιδί μου! Μαγικό! Χαχαχαχα! Και στο τεστ παίρνεις πολύ καλό βαθμό! Αν τα άγχη σου είναι για το ντύσιμο, μην το πεις ούτε του παπά χαχαχα! Για τέτοια χαζά θα αγχωνόμαστε για το υπόλοιπο της ζωής μας, είμαστε καταδικασμένες! Αμετανόητες ελληνίδες μάνες...

169 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Κυρ Σεπ 25, 2011 10:52 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Πραγματικά δεν πρέπει να υπάρχουν μανάδες "χειρότερες" από τις Ελληνίδες σε αυτό το θέμα! Και ενώ λέμε αυτο που έκανε η μάνα μου εγώ δεν θα το κάνω και πάλι το κάνουμε!

Περισσότερο όμως χαίρομαι που πέτυχα αποκλειστικό θηλασμό με μόνη βοήθεια εσένα Μαρία μου και την υπομονή του μπέμπη φυσικά! Ούτε μαία χρειάστηκα ούτε τίποτα! Και ενώ όταν το συζήταγα με την κολλητή μου έλεγα αμάν να περάσει ο καιρός να το κόψω στο εξάμηνο τώρα Θεού θέλοντος σκέφτομαι να το τραβήξω μέχρι να σκάσει μύτη το πρώτο δοντάκι μας. μην αρχίσουμε να εξασκούμαι και το δοντια πάνω στο ζιζί της μαμάς!

170 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Κυρ Σεπ 25, 2011 11:39 pm

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τσίπη μου νομίζω πως με κολακεύεις! Embarassed Πραγματικά ότι έκανες το κατάφερες μόνη σου με το μπέμπη σου που κόλλησε στο στήθος σου απο την αρχή και το ζητούσε όταν σε ένιωθε κοντά είτε για να φάει είτε για να μυρίσει την μανούλα του που την λάτρευε απο την αρχή! Κι ας μην το έβλεπες τότε! Wink Θα θηλάσεις όσο το θέλετε οι δυο σας! Και με τα δόντια υπάρχει τρόπος να μην σε δαγκώνει, μην ανησυχείς! Όταν έρθει η ώρα εκείνη με το καλό και σκάσει το πρωτο σας δοντάκι θα δεις πως δεν είναι πρόβλημα! Είναι οπως τα μωρά με το μπιμπερό. Όταν πίνουν γάλα, δεν δαγκώνουν την θηλή. Ίσως να το κάνει στην αρχή αλλά μπορείς να το κόψεις εύκολα! Δεν θα τον αφήσουμε τον μπαγασάκο να κάνει το στήθος σου μασητικό, χαχα! Μόνο μαμ και πιπίλα, τέλος!
Πολύ χαίρομαι που είσαι στην φάση που απολαμβάνεις τον θηλασμό! Από εδώ και πέρα θα είναι μόνο απόλαυση! Θα έχετε κάποιες φορές και κάποια μικρά βασανάκια που θα είναι σε άλμα ανάπτυξης αλλά δεν θα κρατούν πολύ και δεν θα έχουν καμία σχέση με το ζόρι του πρώτου καιρού. Απλά κάνεις αυτό που έμαθες να κάνεις με μεγάλη επιτυχία. Βάζεις το μωρό στο στήθος όταν το ζητά απλόχερα και χωρις περιορισμούς και αρνητικές σκέψεις του τύπου "δεν φτάνει πια το γάλα μου". Γιατί να ξέρεις πως όσο θηλάζεις αποκλειστικά, το γάλα σου θα φτανει πάντα! Δεν έχεις κάνει καμία ενέργεια που θα σε κάνει να αποθηλάσεις! Πρόσεχε το στήθος σου από εδω και πέρα. Πρόσεχε να μην σε πιεζουν οι μπανελες του σουτιέν και μην κοιμάσαι μπρούμητα όλο το βράδυ για να μην δέχεται πίεση (έχεις δει που σε μερικές που δεν θέλουν να θηλάσουν τους δένουν σφιχτά το στήθος; ). Καλούς θηλασμούς για όσο θέλετε! Και το κυριότερο! Επειδή όσο μεγαλώνει το παιδί εσύ θα ακούς πολλά χαζά από ειδικούς και μη, κλεισε τα αυτιά σου!!! Ότι σου λένε πάρε το απλά σαν ανεκδοτο. Προταση: Γράψε κάπου τις καλύτερες ατάκες που θα ακούσεις! Ίσως να είναι τόσες πολλές που να γράψεις και βιβλίο με τίτλο "ανέκδοτα για τον θηλασμό", χαχαχα! Μην θυμώνεις, απλά να γελάς με όσα ακούς! Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις να σε επηρεάσουν. Η φύση που έκανε μέχρι τώρα την δουλειά της με την συγκατάθεσή σου, ξέρει ΠΑΝΤΑ καλύτερα από τους ανθρώπους, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

171 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Δευ Σεπ 26, 2011 12:43 am

αγγελικημαρια

TSIPH ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΖΑΜΠΟΥΚΑ!ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ! Respect Respect

μαρακι εισαι συμβουλος θηλασμος πουλακι μου, τελος! εγω οποια φιλη ξερω οτι θα θελει βοηθεια θα την παραπεμπω σε σενα και ελπιζω να με βοηθησεις κ μενα στο δευτερο πρωτα ο θεος γιατι στο πρωτο τα κανα μανταρα!

172 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Δευ Σεπ 26, 2011 12:44 am

αγγελικημαρια

τσαμπουκας τζαμπουκας ! καταλαβες τι ηθελα να πω! Very Happy

173 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Δευ Σεπ 26, 2011 1:58 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
αγγελικημαρια έγραψε:TSIPH ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΖΑΜΠΟΥΚΑ!ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ! Respect Respect

μαρακι εισαι συμβουλος θηλασμος πουλακι μου, τελος! εγω οποια φιλη ξερω οτι θα θελει βοηθεια θα την παραπεμπω σε σενα και ελπιζω να με βοηθησεις κ μενα στο δευτερο πρωτα ο θεος γιατι στο πρωτο τα κανα μανταρα!

Χαχαχαα, πίστεψέ με για να γίνω έστω και μισή σύμβουλος θηλασμού, έχω πολύυυυυυυυυυυ δρόμο ακόμα! Μαθαίνω καθημερινά καινούργια πράγματα! Και στο δεύτερο εδώ θα είμαστε και εγώ και εσύ να τα καταφέρουμε και οι δύο και θα έχουμε και την Τσίπη να μας δίνει συμβουλές στην πράξη! Wink Βοηθα με να σε βοηθώ ν' ανεβούμε το βουνό! Εγώ αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι στο δεύτερο:
1. Θα είμαι πολύ πιο ψύχραιμη ότι κι αν αντιμετωπίσω.
2. Δεν θα ακούσω κανέναν που θα μου πει ότι:
-δεν έχω γάλα
-δεν έχει κατέβει το γάλα μου
-δεν έχω καλό γάλα
-είναι ξινό το γάλα μου
-είναι αραιό το γάλα μου και δεν χορταίνει
-πρέπει να δώσω ξένο
-είναι καλυτερο να δώσω ξένο
-δεν πειράζει να δώσω ξένο
-να δώσω ξενο για να κοιμάται το βράδυ
-να δώσω χαμομήλι για τους κολικούς
-να δώσω ζαχαρόνερο για το εντεράκι του (τι αλλο θα σκεφτούν; )  μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 679259
-να ταίζω με πρόγραμμα και συγκεκριμένες ώρες
Και 1002 τέτοια χαζά που λένε πολλοί και μέσα σε αυτούς τους πολλούς μαίες και γιατροί! Αν δεν έχουν την σωστή πληροφορία, ας μην λένε τίποτα. Η κακή πληροφορία κάνει την ζημιά και αποπροσανατολίζει την μαμά. Και ξέρουμε και εσύ και εγώ πως δεν θέλει και πολύ για να χάσεις την εμπιστοσύνη στον ευατό σου... Έχεις και τα εμπόδια του ότι είσαι πρώτη φορά μαμά και δεν ξέρεις και το μωρό στην αρχή και ο αποκλειστικός θηλασμός είναι πολύ δύσκολος. Θα δεις όμως που στο δεύτερο θα τα καταφέρουμε και οι δύο. Απλά θα κάνεις και εσύ αυτο που θα κάνω και εγώ. Θα κλείσουμε τα αυτάκια μας -αφού δεν μπορουμε να κλείσουμε κάποια στόματα- και θα κάνουμε την δουλειά μας ανενόχλητες! Wink Το ξέρεις πως εγώ αποθήλασα σταδιακά και εντελώς φυσιολογικά εξαιτίας 1 μόνο κακής πληροφορίας; Αλλά τότε δεν ήξερα. Η γνώση είναι δύναμη. Αν βρεις τι έφταιξε, θα γεμίσεις αυτοπεποίθηση και δεν θα σε κουνάει κανείς την δεύτερη φορά. Πολλές μαμάδες τα έχουν καταφέρει στο δεύτερο! Εμείς γιατί όχι; Wink

174 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Δευ Σεπ 26, 2011 10:25 pm

tsiph

tsiph
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Καλημέρα! Μαρία συμφωνώ με την Αγγελική και ας λες ότι θες! Είσαι σύμβουλος θηλασμού τέρμα!

Πιστεύεεις ότι είναι νωρίς για άλμα ανάπτυξης αυτές τις μέρες; Χτες ήθελε πολύ συχνά φαί αλλά χειροτερέψαμε την παλινδρόμηση... Έτρωγε χωρίς να θέλει και μη σου πω τι έγινε... Πόσες φορές πνίγηκε, πόσες φορές με έκανε μπάνιο, πόσα φορμάκια αλλάξαμε...

Κορίτσια μου εχτές το βράδυ τα έπαιξα! Πριν ξαπλώσω με πόναγε λίγο η πατούσα κοντά στη φτέρνα. Δεν έδωσα σημασία και μόλις ξάπλωσα το έτριψα λίγο με το χέρι μου. Ξυπνάει ο μπέμπης στις 3 για μαμ και πάω να σηκωθώ να τον σηκώσω και δεν μπορούσα να πατήσω το πόδι από τον πόνο... Μην τα πολυλογώ αργότερα που ήρθε ο μπαμπάς από τη δουλειά κράταγε τη γιαγιά να πάει μέχρι το μπάνιο....Όσο κοιμόμουν δεν πόναγα.

Τώρα το πρωί τον ξύπνησα να φέρει το μπέμπη στο σαλόνι που ξύπνησε γιατί δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, δεν διακινδύνευα να σηκώσω και το μωρό... Τελικά επειδή είχα να κάνω πολλές δουλειές ξεκίνησα να το πατάω, κουτσαίνοντας στην αρχή αλλά καλύτερα σιγά σιγά. Τώρα θα δείξει... Μάλλον κάποιος νευρόπονος θα ήταν... Πάει την έχασα τελικά την αναπηρική....!

175 μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2!  - Σελίδα 7 Empty Απ: μανουλες ιουλιος 2011 Ν.2! Τρι Σεπ 27, 2011 2:13 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Τα άλματα ανάπτυξης σε εβδομάδες όπως τα ειχε γράψει η φίλη Λίτσα σε ένα άλλο θέμα του φόρουμ μας:

"Τα μωράκια περνουν αναπτυξιακά αλματα . Επειδη ομως καθε μωρο ειναι ξεχωριστο και διαφορετικό , δεν παιρνουν ολα τα μωρα με την ιδια ένταση τα άλματα .

Στο αναπτυξιακό αλμα τα θηλάζοντα μωρά αυξάνουν την παραγωγή συμφωνα με τις ανάγκες του , ενω τα μωρα που πινουν ξένο γάλα μπορει είτε να αυξήσουν την ποσοτητα φαγητού είτε να την μειωσουν για εκεινη την περιοδο .

Τα αλματα ανάπτυξης σε εβδομάδες :

Η 5η
Η 8η και η 9η
Η 12η
Η 15η -16η-17η-18η-19η (συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η)
Η 23 -24-25-26 (με κορύφωση στην 26η)
Η 29-30 (αγχος αποχωρισμού /προσκόλληση)
Η 34-35-36-37 (με κορύφωση στην 36η)
Η 42-43-44-45-46 (με κορύφωση στην 44)
Η 51-52-53-54 (με κορύφωση στην 53)
Η 60-61-62-63-64 ( με κορύφωση μεταξή 61-62)
Η 71-72-73-74-75 (με κορύφωση μεταξύ 72-73)

Στα αλματα ανάπτυξης τα βρεφη παιρνουν μια πολυ εντονη περίοδο που τα αναστατώνει . Ετοιμάζουν τα νεα τους κατορθώματα ( μπουσούλημα , σηκωμα , περπάτημα , ομιλια ) και αυτα τα αναστατωνει , τα κανει να φοβουνται και αναζητουν την γνωριμη αγκαλια της μητέρας . Μονο εκει νιωθουν ασφάλεια και σιγουρια !"

το εχω παρατηρησει και στα 2 παιδια μου.Μπορει να χουν αποκλιση μιας εβδομαδας,δεν ειναι απολυτο.

και ενα λινκ σχετικο
http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html"

Οπότε κορίτσια μπορείτε τωρα να δείτε αναλογα με την εβδομάδα που ωφείλονται οι αλλαγές στην συμπεριφορά των μικρών σας! I love you Τα άλματα ανάπτυξης φανταστείτε τα σαν μικρά διαστήματα στα οποίο το μωρό παίρνει φόρα για κάτι που θα συμβεί και εκείνο γνωρίζει και αισθάνεται ενώ εσείς όχι. Απλά παρατηρείστε και πηγαίνετε πάντα με τα νερά του.

YΓ: Τσίπη αν κρίνω απο το τικεράκι σου μάλλον είσαστε στην 8η εβδομάδα. Wink

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 7 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6, 7, 8 ... 24 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Invision forum με ForumGreek | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις