1 Πως έκανα αποθήκη.... Σαβ Οκτ 22, 2011 7:45 am
prozak
Πανταχού παρούσα!
μετά από λαική απαίτηση (λέμε τώρα χεχε) ανοίγω θέμα για το πως έκανα εγώ αποθήκα γάλακτος, αφού ήξερα ότι πολύ γρήγορα θα επέστρεφα στην δουλειά, αλλά ήθελα, και θέλω να πίνει ο γιος μου μαμίσιο γάλα..
θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν είμαι ειδική, ότι ό,τι γράφω είναι καθαρά από την εμπειρία μου ως τώρα, κι αν κάποια κοπέλα έχει κάποια καλύτερη ιδέα ή λύση θα ήταν χαρά μου να την γράψει, για να μάθω κι εγώ περισσότερα πάνω σε αυτό το ζήτημα...
Επίσης να τονίσω ότι δεν είναι εύκολο, το αντίθετο μάλιστα είναι αρκετά κουραστικό, ειδικά αν έχεις γυρίσει στην δουλειά, και πρέπει το πρωί που ξυπνάς, εκτός από τον θηλασμό, να αντλήσεις κι ένα μπουκάλι για το επόμενο γεύμα του παιδιού, και στην δουλειά να χωθείς στην τουαλέτα για κάνα τέταρτο για να βγάλεις άλλο ένα.. Εγώ μέχρι τώρα τα καταφέρνω, με πολύ πείσμα, αλλά για να είμαι ειλικρινής μαζί σας μετράω τις μέρες, για να φτάσουμε στους 6 μήνες, να αρχίσει ο μικρός να τρώει και στερεά, και να μειώσει τις ποσότητες που πίνει..
στο θέμα μας τώρα..
πώς κάνουμε αποθήκη..
θα σου πω πως έκανα εγώ αποθήκη:
πρώτα από όλα αγόρασα αυτό κυπελα αποθήκευσης , για να έχω κάπου να τα βάζω, και στη συνέχεια κάθε πρωί έβγαζα με το θήλαστρο 80-100 ml, έγραφα από έξω απο το κυπελλο ημερομηνία και τσουπ στην κατάψυξη..!!
η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν κουραστικό, αφού με δυσκολία έβγαζα 80 ml, αλλά στην πορεία έγινε συνήθεια. Με αυτό τον τρόπο έβαλα 20 κυπελλάκια στην κατάψυξη...!!
και μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμα, αφού όταν πήγα πχ. στην κηδεία της γιαγιάς μου στο χωριό και έλειψα μια μέρα, ο Απολλωνάκος δεν στερήθηκε το γάλα του..
Όταν έρθει η ώρα να το ξεπαγώσετε έχετε δύο επιλογές.. Ή το βγάζετε από την κατάψυξη, τον αφήνετε 4-5 ώρες εκτός ψυγείου, και όλα οκ, ή αν βιάζεσται κι έχετε θερμαντήρας , όπως εγώ, το βάζετε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, και ξεπαγώνει σε 15 λεπτα...
Σε καθημερινή βάση, αντλώ ένα μπουκάλι το πρωί, το βάζω στην ψύξη, οπου αντέχει εώς και 24 ώρες, και άλλη μία φορά στην δουλειά.. οπότε το παιδί μου έχει κάθε μέρα 2 μπουκάλια γάλα στο ψυγείο, και την κατάψυξη για έκτακτες ανάγκες..
Και το Σαββατοκύριακο φροντίζω να ανανεώνω την αποθήκη μου..
Τι άλλο..??
Α, ναι στην κατάψυξη αντέχουν μέχρι 6 μήνες, οπότε είναι σημαντικό να γράφετε ημερομηνίες απέξω..
Να σας δώσω να καταλάβετε, εμείς τώρα περνάμε τη φάση που αυξάνονται οι ανάγκες του για γάλα, και θέλει 130-150ml. Εγώ όμως μπορώ να βγάλω 100 άντε 120 με το ζόρι.. Οπότε βγάζω ένα μπουκάλι απο την κατάψυξη, το ξεπαγώνω και προσθέτω από μισό σε κάθε μπουκάλι που έχω βγάλει, οπότε όλα οκ..!!!
ελπίζω να μην σας κούρασα..Ό,τι απορίες έχετε, στείλτε μου μνμ
Άννα Laughing
θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν είμαι ειδική, ότι ό,τι γράφω είναι καθαρά από την εμπειρία μου ως τώρα, κι αν κάποια κοπέλα έχει κάποια καλύτερη ιδέα ή λύση θα ήταν χαρά μου να την γράψει, για να μάθω κι εγώ περισσότερα πάνω σε αυτό το ζήτημα...
Επίσης να τονίσω ότι δεν είναι εύκολο, το αντίθετο μάλιστα είναι αρκετά κουραστικό, ειδικά αν έχεις γυρίσει στην δουλειά, και πρέπει το πρωί που ξυπνάς, εκτός από τον θηλασμό, να αντλήσεις κι ένα μπουκάλι για το επόμενο γεύμα του παιδιού, και στην δουλειά να χωθείς στην τουαλέτα για κάνα τέταρτο για να βγάλεις άλλο ένα.. Εγώ μέχρι τώρα τα καταφέρνω, με πολύ πείσμα, αλλά για να είμαι ειλικρινής μαζί σας μετράω τις μέρες, για να φτάσουμε στους 6 μήνες, να αρχίσει ο μικρός να τρώει και στερεά, και να μειώσει τις ποσότητες που πίνει..
στο θέμα μας τώρα..
πώς κάνουμε αποθήκη..
θα σου πω πως έκανα εγώ αποθήκη:
πρώτα από όλα αγόρασα αυτό κυπελα αποθήκευσης , για να έχω κάπου να τα βάζω, και στη συνέχεια κάθε πρωί έβγαζα με το θήλαστρο 80-100 ml, έγραφα από έξω απο το κυπελλο ημερομηνία και τσουπ στην κατάψυξη..!!
η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήταν κουραστικό, αφού με δυσκολία έβγαζα 80 ml, αλλά στην πορεία έγινε συνήθεια. Με αυτό τον τρόπο έβαλα 20 κυπελλάκια στην κατάψυξη...!!
και μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμα, αφού όταν πήγα πχ. στην κηδεία της γιαγιάς μου στο χωριό και έλειψα μια μέρα, ο Απολλωνάκος δεν στερήθηκε το γάλα του..
Όταν έρθει η ώρα να το ξεπαγώσετε έχετε δύο επιλογές.. Ή το βγάζετε από την κατάψυξη, τον αφήνετε 4-5 ώρες εκτός ψυγείου, και όλα οκ, ή αν βιάζεσται κι έχετε θερμαντήρας , όπως εγώ, το βάζετε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, και ξεπαγώνει σε 15 λεπτα...
Σε καθημερινή βάση, αντλώ ένα μπουκάλι το πρωί, το βάζω στην ψύξη, οπου αντέχει εώς και 24 ώρες, και άλλη μία φορά στην δουλειά.. οπότε το παιδί μου έχει κάθε μέρα 2 μπουκάλια γάλα στο ψυγείο, και την κατάψυξη για έκτακτες ανάγκες..
Και το Σαββατοκύριακο φροντίζω να ανανεώνω την αποθήκη μου..
Τι άλλο..??
Α, ναι στην κατάψυξη αντέχουν μέχρι 6 μήνες, οπότε είναι σημαντικό να γράφετε ημερομηνίες απέξω..
Να σας δώσω να καταλάβετε, εμείς τώρα περνάμε τη φάση που αυξάνονται οι ανάγκες του για γάλα, και θέλει 130-150ml. Εγώ όμως μπορώ να βγάλω 100 άντε 120 με το ζόρι.. Οπότε βγάζω ένα μπουκάλι απο την κατάψυξη, το ξεπαγώνω και προσθέτω από μισό σε κάθε μπουκάλι που έχω βγάλει, οπότε όλα οκ..!!!
ελπίζω να μην σας κούρασα..Ό,τι απορίες έχετε, στείλτε μου μνμ
Άννα Laughing