1 Γέννα σε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική; Τετ Οκτ 12, 2011 3:27 am
Σοφία Ρ.
Σιωπηλή δύναμη
Επειδή διάβασα διάφορες απόψεις για τις γέννες σε νοσοκομεία ή σε ιδιωτικές κλινικές θέλω να παραθέσω και τη δική μου διότι έχω εμπειρία και από τα δύο. Την πρώτη μου κόρη τη γέννησα πριν από 5 χρόνια στο Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη με καισαρική, λόγω επιπλοκών. Η εξυπηρέτηση, η καθαριότητα, το φαγητό και το προσωπικό, όλα άψογα, αλλά πως να μην είναι βρε κορίτσια με τόσα λεφτά που πληρώνουμε; Σε πεντάστερο ξενοδοχείο να πας λιγότερο θα σου βγει. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν ότι στα δωμάτια (ήμουν σε 3κλινο) αν και κατακαλόκαιρο δεν υπήρχε ψυγείο και δεν μπορούσαμε ούτε κρύο νερό να έχουμε. Επίσης το γεγονός ότι δεν ήταν αυστηροί με την τήρηση του επισκεπτηρίου και είχαμε συνέχεια κόσμο στο δωμάτιο και δεν ξεκουράστηκα, ήμασταν άλλωστε 3 μανούλες!! Την άλλη μου κόρη τη γέννηση πέρισυ το Μάιο στο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Αν και δεν είχα γιατρό να με παρακολουθεί εκεί, η γιατρός μου δεν είναι σε δημόσιο νοσοκομείο, πήγα, δεν πλήρωση ΤΙΠΟΤΑ, δεν έδωσα κανένα φακελλάκι και μάλιστα όταν πήγα να ρωτήσω τι χρωστάω μου είπαν ότι επειδή ήταν καισαρική, θεωρούνταν χειρουργείο και καλυπτόνταν πλήρως από το ταμείο μου. Το προσωπικό ήταν φανταστικό, οι ώρες επισκεπτηρίου τηρούνταν αυστηρά και αν και ήμουν σε 4κλινο (τα 2κλινα ήταν πιασμένα) πέρασα πολύ καλά, ξεκουράστηκα απίστευτα και είχα συνέχεια το μωρό μαζί μου, το έδινα μόνο για ύπνο το βράδυ. Μάλιστα το θήλασα από την πρώτη στιγμή ενώ στο Διαβαλκανικό, λόγω καισαρικής, δεν με άφησαν, τη θήλασα μετά από 2 ημέρες. Το μονο που ζήτησαν στο νοσοκομείο ήταν πάνες και μωρομάντηλα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο το συνιστώ ανεπιφύλακτα, τώρα αν έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωρίζω.