Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
724 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 724 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

26xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 6:59 am

mommy12585

mommy12585
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Εμένα λόγω του ότι δούλευα κιόλας και έλειπα 7 ώρες από το σπίτι από τότε που ήταν 3,5 μηνών, έχει συνηθίσει κάπως και κάθεται με τους γονείς μου αν την αφήσω κανένα 3ωρο να βγούμε μια βόλτα με τον άντρα μου..δεν γίνεται αλλιώς βρε κορίτσια δεν το λέω από την άποψη ότι κολλάει μαζί σου μόνο το παιδί, δεν είναι κακό αυτό απλά θες και εσύ να ηρεμήσεις λίγο να ξεσκάσεις, αν δε μπορείς να ξεμυτίσεις έχεις χειρότερα νεύρα μετά και από την πίεση μπορεί να ξεσπάς σε αυτούς που δεν φταίνε...γιατί πήζεις όσο να ναι..

Έχω περάσει φάσεις που έλειπε εκτός Αθηνών η μάνα μου για πολλές μέρες και οκ μια χαρά είμασταν με τη μικρή μου, αλλά ώρες ώρες ένιωθα φοβερά εξαντλημένη και δε μπορούσα να ησυχάσω λεπτό γιατί είναι και σε ηλικία που πειράζει τα πάντα...μετά είχα πολλα νεύρα ομολογώ και έπιανα τον ευατό μου να λέω πως έγινες έτσι? χαχα

Εμείς το μόνο θέμα που έχουμε είναι ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί πουθενά άλλου από το σπίτι της πια, δεν ησυχάζει και κλαίει, ακόμα και στο σπίτι των γονιών μου ή στης αδερφής μου όταν πάμε έχει φοβερή υπερένταση μετά από καποιες ώρες και όταν επιστρέφουμε σπίτι μας είναι μέσα στην τρελή χαρά πάλι στο περιβάλλον της..

Εγώ χαίρομαι έστω και που από 13 μηνών την έχω κάθε μέρα όλη μέρα το έχω ευχαριστηθεί και βλέπω και ότι η ίδια έχει δεθεί πολύ περισσότερο μαζί μου σε σχέση με όταν δούλευα...

27xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 7:16 am

phoenix

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
δεν εχω βοηθεια τα παιδια μου ειανι 3.5 και 2.5 .Εχω μονο οικονομικη βοηθεια απο τους γονεις μου και ενα σπιτι να μενω.Κατα τα αλλα......νιωθω πως δεν την παλευω ρε κοριτσια θα θελα να κανω κατι και για μενα αλλα ενταξει...Αντρας δεν υπαρχει εχει φυγει ο πατερας τους εχω το συντροφο μου αλλα ενταξει ποσα να κανει.Ειμαι υπερ της βοηθειας μακαρι να χα γιατι η μανα μου εχει τους φιλους της τη χορωδια τη ζωη της και εγω με ενα χερι αρρωστη μεγαλωνω 2 παιδια μονη τελοσπαντων.....να ναι καλα τα παιδακια απλα τα χω φτυσει και υπνος μου λειπει και καποιος εδω να κανει λιγο καμια δουλεια και να βγω εξω,θα τα κανω οταν θα ναι μεγαλα και θα μπορουν να καθονται μονα τους εδω θα γινω μια εξαλλη 40αρα αυτο λεω στον εαυτο μου...πια ζηλευω πολυ οταν ακουω να μου λενε α εγω θα παω εκει εδω ζηλευω τον κοσμο που κοιμαται σερι το βραδυ νομιζω πως θελω γιατρο αλλα δεν υπαρχουν και φραγκα οποτε τα γραφω εδω ..!

και καποια κοπελα που πε για κηδεια.....εγω αναγκαστηκα να τα παρω μαζι μου σε μια κηδεια ηταν η κηδεια του παππου μου που με μεγαλωσε και ειναι το πιο σημαντικο ατομο στη ζωη μου ηταν πολυ μικρα και κανεις δε τα ηθελε(οχι πως τα θελει τωρα) ε τα πηγα στο καροτσι πηρα γαλατα πανες κτλ και πηγα .Δεν θα αντεχα να μην τον συνοδευα στο τελευταιο του ταξιδι....σιγουρα θα θελα να παω μονη μου να κλαψω με την ησυχια μου να μην κυνηγαω παιδια στους ταφους και να ρωτανε γιατι ο παππους κανει νανι στα λουλουδια αλλα τι να πεις.....

παντως πολυ μου τη σπανε οσοι ξερουν τι τραβαω και δε βοηθανε...αλλα γυρναει το τροχος

28xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 7:23 am

mommy12585

mommy12585
phoenix έγραψε:δεν εχω βοηθεια τα παιδια μου ειανι 3.5 και 2.5 .Εχω μονο οικονομικη βοηθεια απο τους γονεις μου και ενα σπιτι να μενω.Κατα τα αλλα......νιωθω πως δεν την παλευω ρε κοριτσια θα θελα να κανω κατι και για μενα αλλα ενταξει...Αντρας δεν υπαρχει εχει φυγει ο πατερας τους εχω το συντροφο μου αλλα ενταξει ποσα να κανει.Ειμαι υπερ της βοηθειας μακαρι να χα γιατι η μανα μου εχει τους φιλους της τη χορωδια τη ζωη της και εγω με ενα χερι αρρωστη μεγαλωνω 2 παιδια μονη τελοσπαντων.....να ναι καλα τα παιδακια απλα τα χω φτυσει και υπνος μου λειπει και καποιος εδω να κανει λιγο καμια δουλεια και να βγω εξω,θα τα κανω οταν θα ναι μεγαλα και θα μπορουν να καθονται μονα τους εδω θα γινω μια εξαλλη 40αρα αυτο λεω στον εαυτο μου...πια ζηλευω πολυ οταν ακουω να μου λενε α εγω θα παω εκει εδω ζηλευω τον κοσμο που κοιμαται σερι το βραδυ νομιζω πως θελω γιατρο αλλα δεν υπαρχουν και φραγκα οποτε τα γραφω εδω ..!

και καποια κοπελα που πε για κηδεια.....εγω αναγκαστηκα να τα παρω μαζι μου σε μια κηδεια ηταν η κηδεια του παππου μου που με μεγαλωσε και ειναι το πιο σημαντικο ατομο στη ζωη μου ηταν πολυ μικρα και κανεις δε τα ηθελε(οχι πως τα θελει τωρα) ε τα πηγα στο καροτσι πηρα γαλατα πανες κτλ και πηγα .Δεν θα αντεχα να μην τον συνοδευα στο τελευταιο του ταξιδι....σιγουρα θα θελα να παω μονη μου να κλαψω με την ησυχια μου να μην κυνηγαω παιδια στους ταφους και να ρωτανε γιατι ο παππους κανει νανι στα λουλουδια αλλα τι να πεις.....

παντως πολυ μου τη σπανε οσοι ξερουν τι τραβαω και δε βοηθανε...αλλα γυρναει το τροχος

Τώρα τι να πω κούκλα μου πραγματικά αν είσαι μόνη σου εντελώς με 2 μικρά παιδιά με καμία βοήθεια είσαι ηρωίδα μόνο αυτό θα πω...συγνώμη κιόλας αλλά είπες έχει την ζωή της η μαμά σου κλπ κλπ, και έτσι να είναι δεν θα έπρεπε γνωρίζοντας ότι το παιδί της είναι άρρωστο ή έχει κάποιο πρόβλημα να πάει να το βοηθήσει έστω και για λίγες ώρες κάθε μέρα? μου φαίνεται αδιανόητο..και ο πατέρας των παιδιών?δεν τα παίρνει καθόλου σ/κ να τα βλέπει???

29xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 8:55 am

CHRISLA2216

CHRISLA2216
εμενα τα παιδια μου ειναι 6 κ 3 χρονων.. τον τελευταιο χρονο που μετακομισαμε λιγο μακρια, μεχρι κ το καλοκαιρι που εχασα την μαμα μου, καθε σαββατοκυριακο σχεδον τα "μοιραζαμε" στους παππουδες-γιαγιαδες. και πριν ομως τα κρατουσαν παλι.. και αυτοι τα ζητουσαν συνεχεια, αλλωστε συνταξιουχοι ανθρωποι χωρις καμια αλλη ασχολια ειναι οπως λενε κ οι ιδιοι.. κι εγω ειχα λιγο χρονο για μενα..
γνωμη μου ειναι οτι δεν χανεις καμια στιγμη απο το παιδι σου αν το αφησεις μια μερα, η' εστω καποιες ωρες στην μαμα-πεθερα.. αλλα ουτε ενα παιδι κολλαει επανω στη μαμα επειδη ειναι μαζι 24 ωρες το 24ωρο.. ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα!! με τον μεγαλο μου ας πουμε-λογω καταστασεων- τον πρωτο εναμιση χρονο ειμασταν αυτοκολλητοι, αλλα εχει γινει τοσο ανεξαρτητος απο μικρος, ποτε δεν μου δημιουργησε αυτο το προβλημα του κολληματος.. σε αντιθεση με τον μικρο, που μεχρι κ πριν λιγο καιρο, δεν μπορουσα να κανω βημα, ουτε στην τουαλετα για μισο λεπτο δεν με αφηνε να παω, χτυπιοταν κ εκλαιγε εξω απο την πορτα αν τυχαινε να κλειδωθω μεσα..
κατα την γνωμη μου, πολυ καλη ειναι η βοηθεια κ αμα εχετε την δυνατοτητα εκμεταλλευτειτε την!!!

30xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 9:10 am

Maya

Maya
Κι εγω δεν ηθελα βοηθεια οταν γεννησα και ουτε και χρειαστηκα!!! μετα την τεταρτη μερα της καισαρικης, εκανα κανονικα και δουλειες και μαγειρεμα και αποκλειστικο θηλασμο που κρατησε 15 μηνες. Δε δυσκολευτηκα καθολου, γιατι ηταν επιλογη μου ολον τον πρωτο χρονο και λογω του θηλασμου να μην μπορω να αποχωριστω το κοριτσακι μου. Η μικρη μου εξελιχθηκε σε ενα πολυ ανεξαρτητο κοριτσακι με αυτοπεποιθηση και καθολου αγχος αποχωρισμου, νομιζω οτι επαιξε ρολο οτι ημουν παντα διπλα της τον πρωτο χρονο και δεν την αφησα ποτε να κλαψει. Βεβαια, δε μπορω να πω, θυσιασα αρκετα πραγματα και συχνα απελπιστηκα ομως δεν τα παρατησα. Μετα το χρονο πηγε παιδικο σταθμο με μεγαλη της χαρα και τωρα ειμαι ελευθερη τα πρωινα και αυτη περναει παρα πολυ ωραια με τα αλλα παιδακια. Και με τα διδυμα που ερχονται, και παλι δε θελω βοηθεια οσον αφορα τα μωρα. Νομιζω οτι θα τα καταφερω, απλα θελω καποιος να προσεχει τη μεγαλη καποιες ωρες γιατι στην αρχη θα ειμαι με τα μωρα. Αν και οταν κοιμουνται τριωρα τους 2-3 πρωτους μηνες θυμαμαι οτι ειχα απλετο χρονο, βαριομουν, και περιμενα πως και πως να ξυπνησει για να την παρω αγκαλιτσα.. Σε γενικες γραμμες αυτο που γινεται με τις μανες και τις πεθερες που ερχονται και κατοικοεδρευουν διπλα στις λεχωνες, εγω δεν το αντεχω και το θεωρω υπερβολικο..

31xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 9:13 am

Maya

Maya
ξεχασα να πω οτι δεν εκανα καμια δουλεια στο σπιτι πλην του μαγειρεματος, και ειχα αφοσιωθει στο μωρο. Μονο τα γενικα, να βαλω τα πιατα στο πλυντηριο και ερχοταν μια φορα τη βδομαδα μια κοπελα και εκανε γενικη καθαριοτητα πλυντηρια και σιδερο και τα παντα.

32xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 9:48 am

florentiab

florentiab
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εγώ είμαι από τις τυχερές!

πριν γεννήσω έλεγα οτι θα τα καταφέρναμε μόνοι μας και οτι δεν θα χρειαζόμασταν βοηθεια, όμως λίγες μέρες αφότου γέννησα έπαθε ένα ατύχημα ο άνδρας μου με τη μηχανή και ήταν ακίνητος για 3 μήνες στο κρεβάτι (ούτε τουαλέτα τον πρώτο μήνα δεν πήγαινε). όπως καταλαβαίνετε δεχθηκα κάθε βοήθεια που μου προσφέρθηκε γιατί δεν τα έβγαζα πέρα μόνη μου. ευτυχώς, έχουμε πολλούς ανθρώπους δίπλα μας και μας βοήθησαν πολύ. ειδικά τον πρώτο μήνα κάνανε βάρδιες. κάθε μέρα και άλλος.

το πρωί που δουλεύω η μικρή μας πάει παιδικό και το απόγευμα την κρατάμε εγώ και ο μπαμπάς της, αλλά έχουμε την πολυτέλεια οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε να την κρατήσουν ένα σωρό άνθρωποι εμπιστοσύνης για να βγούμε ή να κάνουμε τις δουλειές μας με ησυχία. δεν την αφήνουμε συχνά γιατί δεν θέλουμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αυτή τη δυνατότητα.
το μόνο κακό είναι οτι ο άνδρας μου δουλευει βάρδιες και περνάει και όλόκληρη εβδομάδα που είμαι εντελώς μόνη μου. εκείνες τις ημέρες κουράζομαι λίγο περισσότερο.
οι γονείς μου έχουν μετακομίσει στο εξοχικό μας οπότε δεν έχω για καθημερινή βοήθεια τη μαμά μου (και δίπλα να ήταν δεν θα χρειαζόμουν καθημερινή βοηθεια!) όμως έχω αφήσει τη μικρή κάποιες φορές για 4-5 μέρες που χρειάστηκα για να κάνω γενική το σπίτι ή για απλά να ξεκουραστώ.

νιώθω πολύ τυχερή γιατί βλέπω φίλες μου που δεν έχουν κανέναν να τις βοηθήσει και τρελαίνονται απο την πίεση και την κουραση.
αν χρειαζόμαστε βοήθεια και μας την προσφέρουν, δεν είναι κακό να τη δεχόμαστε. δεν είμαστε παντοδύναμοι και δεν σημαίνει οτι γινόμαστε λιγότερο καλοί γονείς αν αφήσουμε το παιδί μας για λίγες ώρες για να ασχοληθούμε με κάτι που μας αρέσει.

33xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 9:50 am

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Αχ,ρε phoenix μου τι περνας ρε συ....
Αλλα οπως ειπες θα γυρισει ο τροχος....Ερχομαι Αθηνα αμα γουσταρεςι ερχομαι να σας δω...

34xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 9:53 am

tatijana

tatijana
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
florentiab έγραψε:εγώ είμαι από τις τυχερές!

πριν γεννήσω έλεγα οτι θα τα καταφέρναμε μόνοι μας και οτι δεν θα χρειαζόμασταν βοηθεια, όμως λίγες μέρες αφότου γέννησα έπαθε ένα ατύχημα ο άνδρας μου με τη μηχανή και ήταν ακίνητος για 3 μήνες στο κρεβάτι (ούτε τουαλέτα τον πρώτο μήνα δεν πήγαινε). όπως καταλαβαίνετε δεχθηκα κάθε βοήθεια που μου προσφέρθηκε γιατί δεν τα έβγαζα πέρα μόνη μου. ευτυχώς, έχουμε πολλούς ανθρώπους δίπλα μας και μας βοήθησαν πολύ. ειδικά τον πρώτο μήνα κάνανε βάρδιες. κάθε μέρα και άλλος.

το πρωί που δουλεύω η μικρή μας πάει παιδικό και το απόγευμα την κρατάμε εγώ και ο μπαμπάς της, αλλά έχουμε την πολυτέλεια οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε να την κρατήσουν ένα σωρό άνθρωποι εμπιστοσύνης για να βγούμε ή να κάνουμε τις δουλειές μας με ησυχία. δεν την αφήνουμε συχνά γιατί δεν θέλουμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό που έχουμε αυτή τη δυνατότητα.
το μόνο κακό είναι οτι ο άνδρας μου δουλευει βάρδιες και περνάει και όλόκληρη εβδομάδα που είμαι εντελώς μόνη μου. εκείνες τις ημέρες κουράζομαι λίγο περισσότερο.
οι γονείς μου έχουν μετακομίσει στο εξοχικό μας οπότε δεν έχω για καθημερινή βοήθεια τη μαμά μου (και δίπλα να ήταν δεν θα χρειαζόμουν καθημερινή βοηθεια!) όμως έχω αφήσει τη μικρή κάποιες φορές για 4-5 μέρες που χρειάστηκα για να κάνω γενική το σπίτι ή για απλά να ξεκουραστώ.

νιώθω πολύ τυχερή γιατί βλέπω φίλες μου που δεν έχουν κανέναν να τις βοηθήσει και τρελαίνονται απο την πίεση και την κουραση.
αν χρειαζόμαστε βοήθεια και μας την προσφέρουν, δεν είναι κακό να τη δεχόμαστε. δεν είμαστε παντοδύναμοι και δεν σημαίνει οτι γινόμαστε λιγότερο καλοί γονείς αν αφήσουμε το παιδί μας για λίγες ώρες για να ασχοληθούμε με κάτι που μας αρέσει.

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που εγραψες...Η μανα μου ειχε γυρισει και μου ειχε πει οτι εκεινη δεν ειχε καμια βοηθεια και μεγαλωσε 3 παιδια μονη της γιατι ειχε χασει την μανα της,ενω εγω που την εχω θα πρεπει λεει να την εκμεταλλευτω...Με την καλη εννοια...Και ειχε δικιο ρε κοριτσια...

35xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 9:56 am

trilly

trilly
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μακαρι να ειχα κι εγω λιγη βοηθεια.περα απο τον πρωτο μηνα οπου ειχα τους δικους μου, δεν εχω πια καμια βοηθεια απο τοτε που εφυγα απο την πολη μου. ολα εγω κι ο αντρας μου και ειναι εξαντλητικο καμια φορα. ειδικα φετος που ξεκινησα και δουλεια, ζοριζομαο πολυ κι ας απασχολουμαι λιγοτερες ωρες απ'το κανονικο (στην δουλεια εννοω). εδω εχω το ολο το σοι του αντρα μου αλλα κανεις δεν θελει να μας βοηθησει. οχι οτι θα την αφηνα να παω για ποτο, απλα καποιος να την απασχολησει λιγο οσο εχω δουλειες, να μην εχω τοση πιεση και τοσο τρεξιμο και αγχος. οσες εχετε βοηθεια εκμεταλλευτειτε το!

36xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 10:18 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Δεν θα ξεχάσω όταν είχαμε πρωτοέρθει εδώ ο Σταύρος ήταν 2 χρονών ο άντρας μου τότε δούλευε απο της 7,30 το πρωί μέχρι της 9 το βράδυ π(παλιές καλές εποχές)Εγώ βρισκόμουν σε μια άγνωστη περιοχή σε μια πολυκατοικία με άλλα 7 διαμερίσματα τα οποία δεν είχαν κατοικηθεί ακόμα γείτονες δεν υπήρχαν παρά μόνο 3 οικογένειες στην απέναντι πολυκατοικία πιο μεγάλη ηλικιακά και χωρίς μαγαζιά . ΤΙΠΟΤΑ φρίκη κορίτσια . Το πρωί μάζευα το σπίτι έκανα ένα φαΐ έπαιζα με το παιδί αυτό ήταν ... Να φανταστείτε κάποια στιγμή σφουγγάριζα και μίλαγα μόνη μου να μην ξεχάσω πως είναι . Κάποια στιγμή παθαίνω ένα ατύχημα το οποίο είχε σαν συνέπεια να κάνω κάκωση στο σύνδεσμο στο γόνατο και να με έχουν με νάρθηκα απο πάνω μέχρι κάτω και να μην έχω απολύτως κανένα . Ευτυχώς που το παιδάκι μου ήταν ήσυχο και με ακολουθούσε αλλά ρε κορίτσια και σε αυτή τη φάση το πάλεψα άσχετο αν τα νεύρα μου είχαν γίνει τσατάλια.

37xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 11:05 pm

Kastallia

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
florentiab έγραψε:εγώ είμαι από τις τυχερές!

]δεν είμαστε παντοδύναμοι και δεν σημαίνει οτι γινόμαστε λιγότερο καλοί γονείς αν αφήσουμε το παιδί μας για λίγες ώρες για να ασχοληθούμε με κάτι που μας αρέσει.[/u][/u]
[u]

Συμφωνω απόλυτα.Ισα ισα που αμα ασχοληθεις και με κατι που σου αρεσει, εχεις καλυτερην διαθεση μετα και με τα παιδια σου.
Και κατι αλλο...εγω προτιμω να με βοηθησει η μαμα μου ή η πεθερα μου σε μια δουλεια αμα χρειαζομαι από το να παρω βοηθεια απο μια ξενη γυναικα που να ερχεται να μου κανει δουλειες.Το λεω αυτο γιατι μια κοπελια παραπανω ελεγε πως δεν πηρε καθολου βοηθεια και τα καταφερε ολομοναχη και πως δε θελει γονεις στα ποδια της.Μετα ομως διευκρινισε πως εχει γυναικα για τις δουλειες του σπιτιου...αμα δεν ειναι αυτο βοηθεια τοτε ποιο ειναι; Very Happy Δεν εχουν ολες οι κοπελες την οικονομικη δυνατοτητα αυτη και εμενα προσωπικα και να την εχω θα ηταν η τελευταια μου επιλογη.Προτιμω να βαζω γονεις στο σπιτι οταν χρειαζομαι παρα ξενους.

38xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Σαβ Νοε 26, 2011 11:40 pm

moroulou

moroulou
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Maya έγραψε:Κι εγω δεν ηθελα βοηθεια οταν γεννησα και ουτε και χρειαστηκα!!! μετα την τεταρτη μερα της καισαρικης, εκανα κανονικα και δουλειες και μαγειρεμα και αποκλειστικο θηλασμο που κρατησε 15 μηνες. Δε δυσκολευτηκα καθολου, γιατι ηταν επιλογη μου ολον τον πρωτο χρονο και λογω του θηλασμου να μην μπορω να αποχωριστω το κοριτσακι μου. Η μικρη μου εξελιχθηκε σε ενα πολυ ανεξαρτητο κοριτσακι με αυτοπεποιθηση και καθολου αγχος αποχωρισμου, νομιζω οτι επαιξε ρολο οτι ημουν παντα διπλα της τον πρωτο χρονο και δεν την αφησα ποτε να κλαψει. Βεβαια, δε μπορω να πω, θυσιασα αρκετα πραγματα και συχνα απελπιστηκα ομως δεν τα παρατησα. Μετα το χρονο πηγε παιδικο σταθμο με μεγαλη της χαρα και τωρα ειμαι ελευθερη τα πρωινα και αυτη περναει παρα πολυ ωραια με τα αλλα παιδακια. Και με τα διδυμα που ερχονται, και παλι δε θελω βοηθεια οσον αφορα τα μωρα. Νομιζω οτι θα τα καταφερω, απλα θελω καποιος να προσεχει τη μεγαλη καποιες ωρες γιατι στην αρχη θα ειμαι με τα μωρα. Αν και οταν κοιμουνται τριωρα τους 2-3 πρωτους μηνες θυμαμαι οτι ειχα απλετο χρονο, βαριομουν, και περιμενα πως και πως να ξυπνησει για να την παρω αγκαλιτσα.. Σε γενικες γραμμες αυτο που γινεται με τις μανες και τις πεθερες που ερχονται και κατοικοεδρευουν διπλα στις λεχωνες, εγω δεν το αντεχω και το θεωρω υπερβολικο..
θα ερθω κ θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.αν υπαρχει καλη διαθεση τιποτα δεν ειναι δυσκολο.δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα για να εχουμε στα ποδια μας και πεθερογιαγιες!εγω εβαζα κ ηλεκτρικη κ σφουγγαριζα και ολα.(μετα απο καισαρικη).δηλαδη ολες τις ωρες που μπαινουμε εδω και γραφουμε η διαβαζουμε δεν ειναι ωρες χαλαρωσης για μας?

39xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 2:14 am

Kastallia

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Τι να πω...προφανώς έχετε πολυ κακές εμπειρίες με τις πεθερές και τις μαναδες σας και ειστε τοσο αρνητικες.Και γω αν ενιωθα οτι ανακατευονται στη ζωή μου ή επηρεάζουν τις αποφασεις που παιρνουμε σαν οικογενεια ή μας βαζουν σπιουνιες κτλ και γω απο μακρια θα τις ειχα.Αλλα εμενα δεν ειναι ετσι ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ.Με τους γονεις μου μας χωριζουν πολλα ναυτικα μιλια ετσι κι αλλιως.Αλλα οταν ερχεται η μανα μου την αφηνω να κανει ο,τι δουλειες θελει, γιατι δηλαδη;Αφου και οταν δεν ημουν εγκυος και της φωναζα να μην κανει τιποτα δε με ακουγε.Της αρεσει να βοηθα το παιδι της οπως θα μου αρεσει και μενα ευχομαι οταν γινω γιαγια. Για τα πεθερικα μου ολοι εδω λενε το εξης:"Οποιος δεν κανει με αυτους τους ανθρωπους δεν κανει με κανεναν".Ισως να ειμαι εξαιρεση, τι να πω...κατα τα αλλα δε θεωρω οτι οποιες εχουμε βοηθεια ειμαστε αχρηστες ή αναισθητες.Αν οι ανθρωποι καταπεσουν καποια στιγμη και χρειαστουν να τους βοηθησω θα το κανω και γω.Και χαιρομαι που ζω σε διευρυμενη οικογενεια που βοηθουμε ο ενας τον αλλον χωρις μαλακιες μεταξυ μας. Ζουσα απο τα 18 μονη μου τελειως πολυ μακρια απο τον τοπο μου και οταν διοριστηκα συνειδητα πηγα να ζησω παλι μακρια απο τον τοπο μου.Τωρα εκανα οικογενεια και οταν ο συζυγος μου προτεινε να μεινουμε κοντα στους γονεις του και μενα μου φανηκε καπως στην αρχη.Μου ειπε ομως να τους γνωρισω καλα και να αποφασισω.Ετσι κι εγινε και τελικα ειχε δικιο.Βγηκαμε ολοι μας κερδισμενοι απο αυτο και δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν.Σεβομαι τις εμπειριες σας και εχετε δικιο αν δεν εχετε καλες σχεσεις.Οταν ομως δινουμε συμβουλες σε γυναικες που διανυσουν περιοδο πρωτης εγκυμοσυνης που δεν ξερουν τι τις περιμενει και ειδικα σε γυναικες που δε γνωριζουμε τις οικογενειες τους καλο ειναι να τους αφηνουμε περιθωριο επιλογης στο αν θα παρουν βοηθεια η οχι χωρις να καταδικαζουμε την παρουσια της ευρυτερης οικογενειας στη ζωη μας.Δεν ειμαστε ουτε Αγγλοι ουτε Αμερικανοι και για μενα Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΒΥ SITTER ο,τι και να λετε.

40xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 2:32 am

xara

xara
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Kαι εγω ειμαι της γνωμης οτι αν υπαρχουν καλες σχεσεις και απο τις 2 πλευρες γιατι να μην βοηθησουν εφ οσον θελουν??
Εμενα ερχεται η μαμα μου καθε μερα ενα διωρακι, τωρα τα πρωινα γιατι θελει να βλεπει τα παιδια κ να τα χαρει.Πινουμε καφε κ παιζει μαζι τους.Οπως λεει κ η διαφημιση της Mastercard, καφες 3€, παιχνιδι με τα εγγονια:ANEKTIMHTO..
Εγγονια τους ειναι, τωρα που ειναι καλα γιατι να μην τα χαρουν?Δεν θελω σε καμια περιπτωση να τους το στερησω αυτο.Επισης κ εγω παρεα θελω, ολες οι φιλες μου δουλευουν.
Για τα ορια κ την διαπαιδαγωγηση μην τρελαινεστε, εμεις οι γονεις τα βαζουμε.Τα παιδια μαθαινουν απο νωρις τον ρολο της μαμας κ της γιαγιας.

41xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 2:33 am

xara

xara
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Kastallia έγραψε:Τι να πω...προφανώς έχετε πολυ κακές εμπειρίες με τις πεθερές και τις μαναδες σας και ειστε τοσο αρνητικες.Και γω αν ενιωθα οτι ανακατευονται στη ζωή μου ή επηρεάζουν τις αποφασεις που παιρνουμε σαν οικογενεια ή μας βαζουν σπιουνιες κτλ και γω απο μακρια θα τις ειχα.Αλλα εμενα δεν ειναι ετσι ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ.Με τους γονεις μου μας χωριζουν πολλα ναυτικα μιλια ετσι κι αλλιως.Αλλα οταν ερχεται η μανα μου την αφηνω να κανει ο,τι δουλειες θελει, γιατι δηλαδη;Αφου και οταν δεν ημουν εγκυος και της φωναζα να μην κανει τιποτα δε με ακουγε.Της αρεσει να βοηθα το παιδι της οπως θα μου αρεσει και μενα ευχομαι οταν γινω γιαγια. Για τα πεθερικα μου ολοι εδω λενε το εξης:"Οποιος δεν κανει με αυτους τους ανθρωπους δεν κανει με κανεναν".Ισως να ειμαι εξαιρεση, τι να πω...κατα τα αλλα δε θεωρω οτι οποιες εχουμε βοηθεια ειμαστε αχρηστες ή αναισθητες.Αν οι ανθρωποι καταπεσουν καποια στιγμη και χρειαστουν να τους βοηθησω θα το κανω και γω.Και χαιρομαι που ζω σε διευρυμενη οικογενεια που βοηθουμε ο ενας τον αλλον χωρις μαλακιες μεταξυ μας. Ζουσα απο τα 18 μονη μου τελειως πολυ μακρια απο τον τοπο μου και οταν διοριστηκα συνειδητα πηγα να ζησω παλι μακρια απο τον τοπο μου.Τωρα εκανα οικογενεια και οταν ο συζυγος μου προτεινε να μεινουμε κοντα στους γονεις του και μενα μου φανηκε καπως στην αρχη.Μου ειπε ομως να τους γνωρισω καλα και να αποφασισω.Ετσι κι εγινε και τελικα ειχε δικιο.Βγηκαμε ολοι μας κερδισμενοι απο αυτο και δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν.Σεβομαι τις εμπειριες σας και εχετε δικιο αν δεν εχετε καλες σχεσεις.Οταν ομως δινουμε συμβουλες σε γυναικες που διανυσουν περιοδο πρωτης εγκυμοσυνης που δεν ξερουν τι τις περιμενει και ειδικα σε γυναικες που δε γνωριζουμε τις οικογενειες τους καλο ειναι να τους αφηνουμε περιθωριο επιλογης στο αν θα παρουν βοηθεια η οχι χωρις να καταδικαζουμε την παρουσια της ευρυτερης οικογενειας στη ζωη μας.Δεν ειμαστε ουτε Αγγλοι ουτε Αμερικανοι και για μενα Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΒΥ SITTER ο,τι και να λετε.
Τωρα ειδα το μηνυμα σου..Ποσο συμφωνω μαζι σου..

42xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 3:06 am

αγγελικημαρια

Kastallia έγραψε:Τι να πω...προφανώς έχετε πολυ κακές εμπειρίες με τις πεθερές και τις μαναδες σας και ειστε τοσο αρνητικες.Και γω αν ενιωθα οτι ανακατευονται στη ζωή μου ή επηρεάζουν τις αποφασεις που παιρνουμε σαν οικογενεια ή μας βαζουν σπιουνιες κτλ και γω απο μακρια θα τις ειχα.Αλλα εμενα δεν ειναι ετσι ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ.Με τους γονεις μου μας χωριζουν πολλα ναυτικα μιλια ετσι κι αλλιως.Αλλα οταν ερχεται η μανα μου την αφηνω να κανει ο,τι δουλειες θελει, γιατι δηλαδη;Αφου και οταν δεν ημουν εγκυος και της φωναζα να μην κανει τιποτα δε με ακουγε.Της αρεσει να βοηθα το παιδι της οπως θα μου αρεσει και μενα ευχομαι οταν γινω γιαγια. Για τα πεθερικα μου ολοι εδω λενε το εξης:"Οποιος δεν κανει με αυτους τους ανθρωπους δεν κανει με κανεναν".Ισως να ειμαι εξαιρεση, τι να πω...κατα τα αλλα δε θεωρω οτι οποιες εχουμε βοηθεια ειμαστε αχρηστες ή αναισθητες.Αν οι ανθρωποι καταπεσουν καποια στιγμη και χρειαστουν να τους βοηθησω θα το κανω και γω.Και χαιρομαι που ζω σε διευρυμενη οικογενεια που βοηθουμε ο ενας τον αλλον χωρις μαλακιες μεταξυ μας. Ζουσα απο τα 18 μονη μου τελειως πολυ μακρια απο τον τοπο μου και οταν διοριστηκα συνειδητα πηγα να ζησω παλι μακρια απο τον τοπο μου.Τωρα εκανα οικογενεια και οταν ο συζυγος μου προτεινε να μεινουμε κοντα στους γονεις του και μενα μου φανηκε καπως στην αρχη.Μου ειπε ομως να τους γνωρισω καλα και να αποφασισω.Ετσι κι εγινε και τελικα ειχε δικιο.Βγηκαμε ολοι μας κερδισμενοι απο αυτο και δεν εχω να αποδειξω τιποτα σε κανεναν.Σεβομαι τις εμπειριες σας και εχετε δικιο αν δεν εχετε καλες σχεσεις.Οταν ομως δινουμε συμβουλες σε γυναικες που διανυσουν περιοδο πρωτης εγκυμοσυνης που δεν ξερουν τι τις περιμενει και ειδικα σε γυναικες που δε γνωριζουμε τις οικογενειες τους καλο ειναι να τους αφηνουμε περιθωριο επιλογης στο αν θα παρουν βοηθεια η οχι χωρις να καταδικαζουμε την παρουσια της ευρυτερης οικογενειας στη ζωη μας.Δεν ειμαστε ουτε Αγγλοι ουτε Αμερικανοι και για μενα Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΒΥ SITTER ο,τι και να λετε.

συμφωνω σε ολα...ειδικα αν πρεπει να δουλεψεις , οχι για να κανεις καριερα αλλα για να εχετε τα βασικα τι θα κανεις?κ σε καμια περιπτωση δεν ειναι κακο να εχεις βοηθεια.

43xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 5:19 am

Kastallia

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!

Για τα ορια κ την διαπαιδαγωγηση μην τρελαινεστε, εμεις οι γονεις τα βαζουμε.Τα παιδια μαθαινουν απο νωρις τον ρολο της μαμας κ της γιαγιας.[/quote]

Αυτό που λες είναι πολύ σωστό.Εχω ρωτησει παιδοψυχολογο ακριβως για αυτό το θέμα και μου ειπε οτι δεν ειναι φοβερο αν εχουμε σε καποια πραγματα αλλη τακτικη οι γονεις και αλλη η γιαγια και ο παππους ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.Και μου'πε ακριβως αυτο που λες πως το παιδι ξερει τι ακριβως να περιμενει απο τον καθενα.

44xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 8:28 am

βανια

βανια
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το θέμα που ανοίχτηκε λέει χωρίς η με βοήθεια δεν αναφέρει νομίζω κάπου αν η βοήθεια αυτή έρχεται από κάποιο συγγενικό πρόσωπο η κάποιο άνθρωπο που θα επιλέξεις να το πληρώνεις και να σου προσφέρει τις υπηρεσίες αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας .
Πριν αποκτήσω το Σταύρο για 3 χρόνια το πρόγραμμα μου ήτα ως εξής :ξύπναγα στις 6,30 έπινα ένα καφέ με τον άντρα μου έφευγε εκείνος για τη δουλειά εγω έστρωνα το κρεβάτι μας και έφευγα γα το κομμωτήριο έπαιρνα 2 λεωφορεία και καθόμουν μέχρι της 2,30 το μεσημέρι έφευγα πήγαινα απευθείας στη σχολή όλη μέρα μόνο με καφέ και ένα σάντουιτς στα όρθια, έφευγα πήγαινα στο σπίτι κατα της 9,30 και μαγείρευα για την επόμενη μέρα μάζευα. χαλαρώναμε λίγο με τον άντρα μου και μετά διάβασμα μέχρι της 2,00 τ πρωί δεν ήθελα να ΄πηγαίνω απροετοίμαστη δεν μου άρεσαν τα ελαφρυντικά της παντρεμένης και εργαζόμενης .
Κάθε Σάββατο πήγαινα στο κομμωτήριο από το πρώι ως το βράδυ της 9 και τις Κυριακές έκανα τις δουλειές μου . ήταν επιλογή μου να το κάνω ήταν η θεραπεία μου να ξεχάσω να έχω το μυαλό μου απασχολημένο να μην σκέφτομαι..
όταν έμεινα έγκυος στο Σταύρο μου δεν μπορούσα να αλλάξω το πρόγραμμα μου το σώμα μου είχε μάθει αν και το είχα ταλαιπωρήσει πολύ ο γιατρός μου φώναζε να κοιμάμαι να ξεκουράζομαι εγω δεν άκουγα . όταν γεννήθηκε ο Σταύρος ω ρε γέλια και γλέντια εντάξει ξενύχτια δνε είχα αρκετά αλλά ξέρετε πως είναι και εγώ μαθημένη αλλιώς τα είδα όλα .
Αρπάξτε την ευκαιρία αν μπορείτε να έχετε βοήθεια και δεν είναι κακό δεν μας κάνει λιγότερο καλές και υπεύθυνες μανούλες δώστε και την φροντίδα του παιδιού και στο σύζυγο ναι να το κάνει μπάνιο να ασχοληθεί μαζί του να βγάλει τα ρούχα απο το πλυντήριο να πάει σούπερ μάρκετ απλά πράγματα , και αυτα κυρίως σε όσες δε εργάζονται γιατί η γυναίκα που εργάζεται έχει ρυθμίσει το πρόγραμμα της .

45xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 8:36 am

αγγελικημαρια

βανια έγραψε:Το θέμα που ανοίχτηκε λέει χωρίς η με βοήθεια δεν αναφέρει νομίζω κάπου αν η βοήθεια αυτή έρχεται από κάποιο συγγενικό πρόσωπο η κάποιο άνθρωπο που θα επιλέξεις να το πληρώνεις και να σου προσφέρει τις υπηρεσίες αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας .
Πριν αποκτήσω το Σταύρο για 3 χρόνια το πρόγραμμα μου ήτα ως εξής :ξύπναγα στις 6,30 έπινα ένα καφέ με τον άντρα μου έφευγε εκείνος για τη δουλειά εγω έστρωνα το κρεβάτι μας και έφευγα γα το κομμωτήριο έπαιρνα 2 λεωφορεία και καθόμουν μέχρι της 2,30 το μεσημέρι έφευγα πήγαινα απευθείας στη σχολή όλη μέρα μόνο με καφέ και ένα σάντουιτς στα όρθια, έφευγα πήγαινα στο σπίτι κατα της 9,30 και μαγείρευα για την επόμενη μέρα μάζευα. χαλαρώναμε λίγο με τον άντρα μου και μετά διάβασμα μέχρι της 2,00 τ πρωί δεν ήθελα να ΄πηγαίνω απροετοίμαστη δεν μου άρεσαν τα ελαφρυντικά της παντρεμένης και εργαζόμενης .
Κάθε Σάββατο πήγαινα στο κομμωτήριο από το πρώι ως το βράδυ της 9 και τις Κυριακές έκανα τις δουλειές μου . ήταν επιλογή μου να το κάνω ήταν η θεραπεία μου να ξεχάσω να έχω το μυαλό μου απασχολημένο να μην σκέφτομαι..
όταν έμεινα έγκυος στο Σταύρο μου δεν μπορούσα να αλλάξω το πρόγραμμα μου το σώμα μου είχε μάθει αν και το είχα ταλαιπωρήσει πολύ ο γιατρός μου φώναζε να κοιμάμαι να ξεκουράζομαι εγω δεν άκουγα . όταν γεννήθηκε ο Σταύρος ω ρε γέλια και γλέντια εντάξει ξενύχτια δνε είχα αρκετά αλλά ξέρετε πως είναι και εγώ μαθημένη αλλιώς τα είδα όλα .
Αρπάξτε την ευκαιρία αν μπορείτε να έχετε βοήθεια και δεν είναι κακό δεν μας κάνει λιγότερο καλές και υπεύθυνες μανούλες δώστε και την φροντίδα του παιδιού και στο σύζυγο ναι να το κάνει μπάνιο να ασχοληθεί μαζί του να βγάλει τα ρούχα απο το πλυντήριο να πάει σούπερ μάρκετ απλά πράγματα , και αυτα κυρίως σε όσες δε εργάζονται γιατί η γυναίκα που εργάζεται έχει ρυθμίσει το πρόγραμμα της .
καθε φορα εισαι to the point!!!!

46xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 12:26 pm

ksapphire

ksapphire
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Χωρις βοηθεια δυστυχως, και ειναι δυσκολα τα πραγματα.

47xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Κυρ Νοε 27, 2011 1:15 pm

ΜΑΝΟΥΛΑ Μ+Δ

ΜΑΝΟΥΛΑ Μ+Δ
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
κάθε βοήθεια είναι δεκτή!(αρκεί να μην είναι καμιά τρελή πεθερά κλπ). ειδικά εαν ο παππούς και η γιαγιά έχουν κουράγια είναι ότι καλύτερο και πιο ιερό. η αγάπη τους είναι πιο συμαντική για το παιδί ακόμα και απο αυτή των γονιών. βλέπω τη μεγάλη μου κόρη... καμία σχέση όταν είναι μαζί τους. άλλο παιδί....έλειψαν για 10 μέρες και λάλησε...
πάντως κάθε βοήθεια είναι καλή για να έχεις λίγο χρόνο και για σένα αλλά και σαν ζευγάρι με τον άντρα σου!καλή τύχη σε όλες!

48xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Δευ Νοε 28, 2011 12:35 am

????????

Επισκέπτης
Εγω ημουν μονη απο την αρχη,δεν ηθελα να εχω κανεναν γιατι νομιζω πιο πολυ θα με εκνευριζαν Laughing , παρα θα βοηθουσαν!!!
Δεν ειναι και τοσο δυσκολο παντως,οι πρωτες 2 μερες ειναι μονο τρομακτικές!!! Εννοειται βεβαια οτι στο σπιτι κανω μονο μαγειρεμα ,πλυσιμο,σιδερωμα,τα υπολοιπα ο αντρας μου. Και εδω και μερες θηλαζω αποκλειστικα,οποτε εχω ενα μωρο κολλημενο πανω μου,κοιμαμαι ελαχιστα,αλλα παλευεται. Δε θα αντεχα να ειχα παντως τις γιαγιαδες να με πρηζουν!!!! Και ειλικρινα δε ξερω γιατι το παρουσιαζουν ολοι τοσο τραγικο και με ειχαν τρομαξει και εμενα!!! Ειναι δυσκολο,αλλα προσωπικα καμαρωνω που τα κσταφερα ολομοναχη!!! Very Happy

49xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Δευ Νοε 28, 2011 12:42 am

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Εγω οταν βγηκα απο το νοσοκομειο ο αντρας μου κ η μανα μου συνεχισαν κανονικα τη δουλεια το πρωι,κι εμεινα μονη με τ μωρο τελειως.Δν μου φανηκε δυσκολο ουτε κατι το διαφορετικο...Ενιωθα ετοιμη..Κι μαλιστα μαρεσε που ελειπαν ολοι κι οποτε κοιμοταν το μωρο κοιμομουν κ γω για να ηματε ξεκουραστοι κι οι 2.Το απογευμα που σχολαγαν ολοι,εγω εκανα τις δουλιτσες μου,αλλα δν σκοτωνομουν κιολας.ΑΑΥΤΑ τις πρωτες μερες,μετα που ξεπεταχτηκε,φτιξαμε προγραμμα.

50xwris i me voitheia??? - Σελίδα 2 Empty Απ: xwris i me voitheia??? Δευ Νοε 28, 2011 1:11 am

Nena

Nena
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Θα συμφωνησω μαζι σου στα περισσοτερα. Αν υπάρχουν καλες σχεσεις με τις γιαγιαδες, μοννο καλο θα μας κανει να δεχτουμε και καμια βοηθεια πού και πού.
Οταν γεννησα τον Αλεξανδρο ειχα τοσα πολλλά ραμματα κατω που δεν μπορουσα να ειμαι ορθια για περισσοτερο απο 5 λεπτα. Και μονο που εφτιαχνα το γαλα του μωρου κουραζομουν, με επιανε τρεμουλο στα γονατα. Ο αντρας μου δουλευε 12ωρα τοτε, και δεχτηκα με χαρα τη βοηθεια της μαμας και της πεθεράς μου. Η μια εκανε δουλειες στο σπιτι, κανενα πιατο να πλυνει, κανενα σκουπισμα, απλωμα ρουχων κτλ, η άλλη μαγειρευε. Και να τονισω και την παρεα που μου εκαναν! Εστω για μιση-μια ωρα, ειχα καποιον να μιλαω, ακομα κι αν διαφωνουσαμε. Αλλίως ειναι να εισαι όλη μερα μεσα με ενα μωρο, κι αλλιώς να πεις 5 κουβεντες με εναν ανθρωπο!
Εκανα πολυ λιγες δουλειες, πιο πολύ το καθημερινο συμμαζεμα. Ο αντρας μου σκουπιζε κυριως, μια φορα την εβδομαδα, εβγαινε για ψωνια κτλ.
Αν δεν εχεις κανενα κοντα σου, αναγκαστικα θα πρεπει να βρεις τροπο να τα βγαλεις παρα μονη σου. Αν ομως σου προσφερεται βοηθεια, μην την αρνηθεις. Και αν η σχεση με τις μαμαδοπεθερες ειναι καλη, μονο καλο θα κανει και στους γονεις, και στο μωρο, το να ειναι μέρος του μεγαλώματός του.
(εξαιρουνται οι στριγγλες πεθερες κι αυτες που επιμενουν οτι το ασαραντιστο μωρο δεν παθαινει τίποτα αν φαει λιγο σαλαμι...)

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δημιουργία Φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις