26 Απ: ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΜΩΡΑ...;;; Τετ Φεβ 29, 2012 12:22 am
Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
twinlotus έγραψε:Rinoula έγραψε:twinlotus έγραψε:Elena84 έγραψε:ΕΧΩ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΩ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΠΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΝΤΥΝΩ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΡΑΩ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 37 ΠΧ 37,2.
ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΤΑ. ΤΕΣΠΑ, ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ; ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ; ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΗΤΩ … ΟΠΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ…
http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100406&itmid=2987069
Ειχαμε και εμεις ακριβως το ιδιο προβλημα και πηραμε ηλεκτρονικο θερμομετρο αυτιου (http://www.kaz-europe.com/braun-thermoscan-4520/).Με εχει βολεψει παρα πολυ και δεν εχει ιδιατερη αποκλιση.Αλλωστε να εχεις υπ'οψην οτι το ιδιο το ανθρωπινο σωμα εχει διαφορετικη θερμακρασια απο σημειο σε σημειο.Οτι και αν αποφασισεις να χρησιμοποιησεις ρωτα το γιατρο σου για τις φυσιολογικες τιμες που αντιστοιχουν στο σημειο του σωματος που θα θερμομετρεις και ακολουθησε αυτο.Εννοειτε βεβαια πως αν το θερμομετρο σου λεει πχ 37 και εσυ το νιωθεις περισσοτερο τσεκαρεις και με ενα υδραργυρικο απο το ποπουδακι.
Κι εμείς τώρα αυτιού έχουμε της Braun και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Πριν βάζαμε του μαιευτηριου στον πωπό. Μια χαρά ήτανε αλλά έπρεπε όλη την ώρα να την ξεντύνουμε.
Στη μασχάλη δεν κάθεται με τίποτα να της το βάλουμε! Όσο γα τα υδραργύρου είναι αξιόπιστα αλλά αν σπάσουν κλαφτα Χαράλαμπε! Ειδικά στο στόμα του παιδού! Προσωπικά δεν το ρισκάρω.
Και εμεις με την ιδια λογικη το αγορασαμε (βαλε-βγαλε ρουχα) αλλα σημερα εφαγα ενα ωραιοτατο Χ απο το γιατρο και ξεθαψα το υδραργυρικο....
Με ποιο επιχείρημα το λέει αυτό ο γιατρός σου? Γνωρίζει ότι τα υδραργυρικά θερμόμετρα έχουν καταργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση? Εσύ έκανες δοκιμές να δεις αν οι μετρήσεις συμφωνούν με το υδραργυρικό σου? Και πόση απόκλιση μπορεί να έχει κατά το γιατρό σου? Πόση σημασία έχουν τα 2-3 δέκατα, αν υπάρχει αυτή η απόκλιση με σωστή τοποθέτηση?