26 Απ: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 0-18ΚΙΛΑ Παρ Ιαν 06, 2012 2:35 pm
ΜΑΝΟΥΛΑ Μ+Δ
Η ψυχή της παρέας!
chicken έγραψε:[quote="ΜΑΝΟΥΛΑ
ξέρεις εαν υπάρχει κάτι έως 12 ετών? μην αλάζω 500 καρεκλάκια....
στη μεγάλη κόρη έχω το chicco neptune που είναι μέχρι τα 12 (αποσπάται η πλάτη και μένει μόνο το κάθισμα με τη ζώνη του αυτοκινήτου) αλλά μου φαίνεται ψιλομούφα...
Καλησπέρα!!!!
Εννοείς αν υπάρχει κάθισμα που να κοιτά το παιδί προς τα πίσω και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι το παιδί να είναι δώδεκα ετών?
Αν ναι, τότε να σου πω -απο ότι ξέρω- υποχρεωτικό είναι μέχρι 4 χρονών το παιδί να κοιτά προς τα πίσω. Μετά η αναλογία κεφαλιού σώματος δεν είναι δυσανάλογη και ο αυχένας έχει δυναμώσει αρκετά. Οπότε ένα καλό κάθισμα αυτοκινήτου θα σε καλύψει.
Εγώ προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι την chicco για κάθισμα αυτοκινήτου, γιατί δεν εξειδικεύεται στον τομέα αυτόν, όμως πολλές μαμάδες έχουν μείνει ευχαριστημένες
Με ένα πρόχειρο ψάξιμο, το παιδάκι μου είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν έχει χρειαστεί να το ψάξω πιο πολύ, μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό:
http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10402&colID=617&itmid=711519
Την recaro την θεωρώ απο τις καλύτερες στο είδος της. Αν όμως έχεις ήδη κάθισμα το οποίο δεν έχει εμπλακεί σε σύγκρουση, τότε, κρίμα δεν είναι να αγοράσεις κιάλλο με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά?
[/quote]
οχι, οχι! δεν εννοούσα να κοιτάω πίσω έως 12 ετών. αλλά να μη χρειαστεί να αλλάξω απο 1-12. καιεγώ για της recero προσανατολίζομαι μιας και το chicco της μεγάλης δεν με τρελένει για να το πάρω και για τη μικρή. η αγορά του πάντως είναι "αναγκαστική" αφού και η μικρή μου πασχαλίτσα χρονίζει σε λίγους μήνες! καμία άλλη πρόταση για καλό καθισματάκι? είναι φωτιά και λαύρα ρε παιδί μου!