26 Απ: ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΥΗΣΗΣ Τρι Απρ 10, 2012 12:55 am
Panik11
Η ψυχή της παρέας!
Ευχαριστω πολυ Panta.Εγω ενσυμα εχω απο το 2006 μεχρι και τον Σεπτεμβριο του 2011 οποτε μαλλον ολα τα διακαιουμαι.Αλλα πρεπει 56 μερες πριν την πητ να καταθεσω εεεε?
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5
panta έγραψε:Panik11 έγραψε:Καλησπερα κοριτσια.θα θελα να με ενημερωσετε και εμενα που ειμαι τελειως ασχετη.Ειμαι στην 15η εβδομαδα της εγκυμοσυνης και ανεργη.Περνω ταμειο ανεργιας αλλα σταματαει 13/10/2012 και ΠΗΤ εχω 4/10/2012.Αν μπορειτε να με ενημερωσετε τι δικαιουμαι και απο που θα τα παρω???Ειπαμε ειμαι τελειως ασχετη.Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!!!!
Θα πρεπει να εχεις 200 ενσημα απο την ΠΗΤ σου και πισω για 2 χρονια. Δηλαδη εχεις ΠΗΤ 4-10-12 θα πρεπει απο 4-10-10 μεχρι την ΠΗΤ να εχεις 200 ενσημα για να παρεις επιδομα κυοφοριας, λοχειας και τοκετου. Το επιδομα τοκετου το παιρνεις στο χερι ή οχι αναλογα με το που θα γεννησεις. Το τοκετου το δικαιουσαι ειτε εχεις 200 ενσημα ειτε οχι. Αρκει που εισαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ. Το οτι εισαι ανεργη δεν παιζει κανενα ρολο στα επιδοματα.
Θα μαζεψεις οσα δικαιολογητικα χρειαζονται και θα πας στο ΙΚΑ της περιοχης σου 56 μερες πριν την ΠΗΤ, θα τα καταθεσεις και θα περιμενεις να πληρωθεις το επιδομα κυησης. Το λοχειας και τοκετου τα παιρνεις αφου γεννησεις.
adamantini έγραψε:panta έγραψε:Panik11 έγραψε:Καλησπερα κοριτσια.θα θελα να με ενημερωσετε και εμενα που ειμαι τελειως ασχετη.Ειμαι στην 15η εβδομαδα της εγκυμοσυνης και ανεργη.Περνω ταμειο ανεργιας αλλα σταματαει 13/10/2012 και ΠΗΤ εχω 4/10/2012.Αν μπορειτε να με ενημερωσετε τι δικαιουμαι και απο που θα τα παρω???Ειπαμε ειμαι τελειως ασχετη.Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!!!!
Θα πρεπει να εχεις 200 ενσημα απο την ΠΗΤ σου και πισω για 2 χρονια. Δηλαδη εχεις ΠΗΤ 4-10-12 θα πρεπει απο 4-10-10 μεχρι την ΠΗΤ να εχεις 200 ενσημα για να παρεις επιδομα κυοφοριας, λοχειας και τοκετου. Το επιδομα τοκετου το παιρνεις στο χερι ή οχι αναλογα με το που θα γεννησεις. Το τοκετου το δικαιουσαι ειτε εχεις 200 ενσημα ειτε οχι. Αρκει που εισαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ. Το οτι εισαι ανεργη δεν παιζει κανενα ρολο στα επιδοματα.
Θα μαζεψεις οσα δικαιολογητικα χρειαζονται και θα πας στο ΙΚΑ της περιοχης σου 56 μερες πριν την ΠΗΤ, θα τα καταθεσεις και θα περιμενεις να πληρωθεις το επιδομα κυησης. Το λοχειας και τοκετου τα παιρνεις αφου γεννησεις.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το επίδομα τοκετού αν το παίρνεις σίγουρα ακόμα και αν δεν έχεις τα 200 ένσημα όπως λες,εγώ έχω 188 και μου είπαν οτι δεν δικαιούμαι να πάρω τίποτα...σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
panta έγραψε:adamantini έγραψε:panta έγραψε:Panik11 έγραψε:Καλησπερα κοριτσια.θα θελα να με ενημερωσετε και εμενα που ειμαι τελειως ασχετη.Ειμαι στην 15η εβδομαδα της εγκυμοσυνης και ανεργη.Περνω ταμειο ανεργιας αλλα σταματαει 13/10/2012 και ΠΗΤ εχω 4/10/2012.Αν μπορειτε να με ενημερωσετε τι δικαιουμαι και απο που θα τα παρω???Ειπαμε ειμαι τελειως ασχετη.Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!!!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το επίδομα τοκετού αν το παίρνεις σίγουρα ακόμα και αν δεν έχεις τα 200 ένσημα όπως λες,εγώ έχω 188 και μου είπαν οτι δεν δικαιούμαι να πάρω τίποτα...σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
Κοιτα από όσο ξέρω το επίδομα κύησης δίνεται ανεξαρτητα απο τα ενσημα που εχεις. Το δικαιουσαι επειδη εισαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ ειτε αμεσα ειτε εμεσα μεσω του συζυγου σου και το παιρνεις αφου γεννησεις.
Τωρα ισως σου το ειπαν αυτο επειδη αλλαξε το συστημα και αναλογως που θα γεννησεις το παιρνεις στο χερι ή το παιρνει απευθειας το μαιευτηριο.
Ξαναρωτα σε αλλο υπαλληλο ή σε ικα αλλης περιοχης.
Να φανταστεις εγω οταν πηγα να ρωτησω για τα επιδοματα η μια υπαλληλος μου ελεγε πως επειδη ειμαι ανεργη δε δικαιουμαι τιποτα και πως δεν εχω τα ενσημα που απαιτουνται και γενικως τι θελω και την ενοχλω. Της λεω στα ισια, καταλαβες τι σου λεω ή τα εχεις μπερδεμενα στο μυαλο σου; Αν ειναι να παω διπλα. Και πηγα διπλα και εβγαλα ακρη. Ισως αυτος που ρωτησε να μην ειχε ιδεα για τα επιδοματα ή απλα να βαριοταν να σου εξηγησει. Ξαναρωτα για να εισαι σιγουρη.
Οτι αλλο θες εδω ειμαστε!
mirmigi έγραψε:Καλησπερα σας.Ειμαι και εγω εγκυος με ΠΗΤ 15/06/13.Η συμβαση μου ειναι η εθνικη γενικη με 586 ευρω μεικτα μισθο-ναι καλα διαβασατε.
Βασει της παραπανω συμβασης μπορειτε να μου πειτε με ποιο τροπο θα υπολογισω τα επιδοματα που δικαιουμε να παρω πριν και μετα τη γεννα?
Και κατι τελευταιο.Ακουσα οτι εχει καταργηθει τελειως το επιδομα τοκετου.Εγω που θα γεννησω σε κλινικη θα πληρωσω δηλαδη εξολοκληρου το ποσο χωρις καποια εισφορα απο ικα???Σας παρακαλω να μου δωσετε καποια απαντηση γιατι εχω αγχωθει πολυ....
vetaki..! έγραψε:mirmigi έγραψε:Καλησπερα σας.Ειμαι και εγω εγκυος με ΠΗΤ 15/06/13.Η συμβαση μου ειναι η εθνικη γενικη με 586 ευρω μεικτα μισθο-ναι καλα διαβασατε.
Βασει της παραπανω συμβασης μπορειτε να μου πειτε με ποιο τροπο θα υπολογισω τα επιδοματα που δικαιουμε να παρω πριν και μετα τη γεννα?
Και κατι τελευταιο.Ακουσα οτι εχει καταργηθει τελειως το επιδομα τοκετου.Εγω που θα γεννησω σε κλινικη θα πληρωσω δηλαδη εξολοκληρου το ποσο χωρις καποια εισφορα απο ικα???Σας παρακαλω να μου δωσετε καποια απαντηση γιατι εχω αγχωθει πολυ....
δεν ξερω να σου απαντησω για το ποσο που θα παρεις αλλα για το επιδομα τοκετου εχει καταργηθει οσον αφορα οτι δεν παιρνεις χρηματα στο χερι..αλλα πληρωνεις καποιο ποσο λιγοτερο στο νοσοκομειο..δλδ...
εγω θα εδεινα 1300€ για φτ τελικα εδωσα 650€ ..
αυτο ειναι για 3κλινο δωματιο!!παρε ενα τιμοκαταλογο απο το νοσοκομειο να ρωτησεις κ φπα κτλ!!!
σου ευχομαι μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κ με το καλο να παρεις αγκαλιτσα το μωρακι σου!!!!
GeorgiaM έγραψε:Ρε κοριτσια για βοηθείστε..εγω εχω καρτα ανεργιας απο νοεμβριο του 2010-δεν επιδοτουμαι -φυσικα- αλλα δικαιουμαι κατι απο ΟΑΕΔ; Με εχει ασφαλισει ο αντρας μου στο βιβλιαριο του ΙΚΑ..ευχαριστω..
Μπιρμπιλομάτα έγραψε:Εγώ έκανα 6 παιδιά για να παίρνω επιδόματα και τώρα παίρνω το τρίτο το μακρύτερο !
loukia_84 έγραψε:GeorgiaM έγραψε:Ρε κοριτσια για βοηθείστε..εγω εχω καρτα ανεργιας απο νοεμβριο του 2010-δεν επιδοτουμαι -φυσικα- αλλα δικαιουμαι κατι απο ΟΑΕΔ; Με εχει ασφαλισει ο αντρας μου στο βιβλιαριο του ΙΚΑ..ευχαριστω..
μια απο τα ιδια κι εγω..θα παω απο Δευτερα στο ικα, θα ρωτησω κ σου λεω..
απο ιουλιο του 2010 ειμαι ανεργη εγω..με την διαφορα οτι εχω μεχρι τις 28/02 ασφαλεια με το δικο μου βιβλιαριο
Μπιρμπιλομάτα έγραψε:Ναι αν και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος,συγνώμη κηφήνας ήθελα να πω, τα έκανα όλα για να τα παίρνω από τον ΟΓΑ.Τώρα θα μείωσαν και πρέπει να βρω ισόποσο μέτρο για να δω πως θα την βγάζουμε με τέτοια κρίση.
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης