Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
745 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 745 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

vanap

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Σε καμία περίπτωση μην παραιτηθείς...
μπορείς να παίρνεις αναρρωτικές άδειες μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης σου.
Μια φίλη μου που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ με το που έμαθε πως είναι έγκυος άρχισε να παίρνει αναρρωτικές και πήγε στην δουλειά αφού γέννησε και μετά...
Γιατί δεν παίρνεις κι ένα τηλ στο ΙΚΑ μήπως κι έχει αλλάξει κάτι... Πες πως έχεις πρόβλημα και θα σου πουν τι δικαιούσαι να κάνεις....

27ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ... - Σελίδα 2 Empty Προβλημα με την δουλεια! Σαβ Μάης 12, 2012 12:27 am

maria88

maria88
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κοριτσια καλημερα σας!
Ειμαι κι εγω 7 εβδομαδων εγκυος και εχω σοβαρο προβλημα με τη δουλεια μου.Ειμαι μαγειρισσα και πρεπει να δουλευω 11 με 12 ωρες την ημερα χωρις διακοπη.Μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος το ανακοινωσα στον Σεφ της κουζινας ελπιζωντας πως δεν θα χρειαστει σε αυτη την κατασταση να δουλευω πια τοσες ωρες..Δυστυχως τιποτα δεν αλλαξε.Εχω αρχισει και νιωθω εξαντλημενη με το αποτελεσμα μετα τη δουλεια να πεφτω στο κρεβατι μου και να κοιμαμαι....Ξερει καποια απο εσας μηπως μπορω να παρω αδεια απο τον γιατρο μου κι ας μην ειμαι ασφαλισμενη!?!? Sad

danik

danik
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
maria88 έγραψε:Κοριτσια καλημερα σας!
Ειμαι κι εγω 7 εβδομαδων εγκυος και εχω σοβαρο προβλημα με τη δουλεια μου.Ειμαι μαγειρισσα και πρεπει να δουλευω 11 με 12 ωρες την ημερα χωρις διακοπη.Μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος το ανακοινωσα στον Σεφ της κουζινας ελπιζωντας πως δεν θα χρειαστει σε αυτη την κατασταση να δουλευω πια τοσες ωρες..Δυστυχως τιποτα δεν αλλαξε.Εχω αρχισει και νιωθω εξαντλημενη με το αποτελεσμα μετα τη δουλεια να πεφτω στο κρεβατι μου και να κοιμαμαι....Ξερει καποια απο εσας μηπως μπορω να παρω αδεια απο τον γιατρο μου κι ας μην ειμαι ασφαλισμενη!?!? Sad

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ??ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ???ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙΣ?

maria_naf79

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
[quote="ISMININI"]
ioannageo έγραψε:Στην επιθεώρηση εργασίας πήρες τηλέφωνο? Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις νομίζω. Αν θυμάμαι καλά μια έγκυος δεν μπορεί να απολυθεί. Μάλλον το ξέρουν αυτό και έτσι σου προτείνουν απόλυση.

Ευχαριστω για την απαντηση!!
δεν μου προτείνουν απολυση αλλα παραίτηση!!! Ο λογιστής της εταιρίας μου είπε ότι δεν μπορει να με απολύσουν και ότι δεν μπορω να παρω επανηλημενες αδειες...προφανως θελουν να με κανουν να παραιτηθω! Εγω ομως θα προτιμουσα την απολυση σε αυτη τη περιπτωση για να μην χάσω το ταμειο μου..

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ....ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΑΝΑΡΡΩ ΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ...ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΔΕΙΑ ΠΧ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ....ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΕΥΑΙΤΕ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ..ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

maria88

maria88
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
[quote="danik"]

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ??ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ???ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙΣ?[/quot

Ειμαι μονο ενα μηνα σε αυτη τη δουλεια..Δεν εχω ασφαλεια διοτι περισυ δουλευα στο εξωτερικο και εχω ενσημα εξωτερικου μονο..Μου φαινεται ομως περιεργο που δεν μπορω με αυτα τα ενσημα να ασφαλιστω..Στην Ευρωπη ειμαστε ρε γαμωτο....Απο βιβλιαρια εχω μονο το ατομικο βιβλιαριο υγειας αλλα αυτο δεν χρησιμευει σε τιποτα για να ασφαλιστω!

maria88

maria88
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
[quote="maria88"]
danik έγραψε:

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ??ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ???ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙΣ?[/quot

Ειμαι μονο ενα μηνα σε αυτη τη δουλεια..Δεν εχω ασφαλεια διοτι περισυ δουλευα στο εξωτερικο και εχω ενσημα εξωτερικου μονο..Μου φαινεται ομως περιεργο που δεν μπορω με αυτα τα ενσημα να ασφαλιστω..Στην Ευρωπη ειμαστε ρε γαμωτο....Απο βιβλιαρια εχω μονο το ατομικο βιβλιαριο υγειας αλλα αυτο δεν χρησιμευει σε τιποτα για να ασφαλιστω!

Καλημερα...Ευχομαι να εχετε μια ομορφη και ηρεμη μερα σημερα...Μηπως ξερει καποια αν μπορω να ασφαλιστω εδω στην Ελλαδα και με ισπανικα ενσημα???

kat3r1na

kat3r1na
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
[quote="maria88"][quote="maria88"]
danik έγραψε:

Καλημερα...Ευχομαι να εχετε μια ομορφη και ηρεμη μερα σημερα...Μηπως ξερει καποια αν μπορω να ασφαλιστω εδω στην Ελλαδα και με ισπανικα ενσημα???[/quot

Καλή σου μέρα.
Αυτό με τα ένσημα ποιος σου το είπε???Όταν προσλαμβάνεσαι σε μια δουλειά,ο εργοδότης ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σε δηλωσει στον οαεδ και να σε ασφαλίσει από την πρώτη μέρα,ανεξάρτητα με το που δούλευες παλιά,αν δουλευες,αν είσαι έλληνς ή αλλοδαπός!!Αυτη τη στιγμή το αφεντικό σου σε απασχολεί παράνομα,και προφανως δν έχεις υπογράψει καν πρόσληψη,γιατί αποκλείεται να σε δήλωσε στον οαεδ και να σε εχει ανασφάλιστη.

Όσον αφορά στην κοπέλα που άνοιξε το θέμα,οι παραπάνω κοπελιές σε κάλυψαν αναφορικά με τις άδεις και το ότι φυσικα και δε μπορεί να σε απολύσει.Αυτό που θέλω εγώ να προσθέσω,είναι ότι ο κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος,αν η εργασία που εκτελεί η έγκυος είναι επικίνδυνη ή επιβαρυντική για την κατάστασή της,να την αλλάξει θέση,χωρίς φυσικά καμμιά μεταβολή στο μισθό της.με μια βόλτα στην επιθεώρηση εργασίας θα το εξακριβώσεις και θα βρεθεί μια λύση..

kat3r1na

kat3r1na
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
[quote="maria88"]
maria88 έγραψε:
danik έγραψε:

Καλημερα...Ευχομαι να εχετε μια ομορφη και ηρεμη μερα σημερα...Μηπως ξερει καποια αν μπορω να ασφαλιστω εδω στην Ελλαδα και με ισπανικα ενσημα???

να προσθέσω επίσης οτι θα φας μεγάλο πακέτο ως ανασφάλιστη στην εγκυμοσύνη.Μόνο τα έξοδα για τις εξετάσεις και τον τοκετο να αναλογιστεις....Οπότε κάνε κάτι άμεσα.Οτιδήποτε άλλο χρειαστεις στειλε μνμ.

mama-chris

mama-chris
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
μου την δινουν αυτοι οι εργοδοτες!!!!!!!!

ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ! ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΟΥ!
ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΑΝΑΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ Ν ΑΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΤΙΣ ΚΙΟΛΑΣ! ΕΤΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ, ΠΧ ΚΑΙ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18 ΜΗΝΩΝ.
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ! ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗ! ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ!

ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ 1 ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΤΟΥ ΓΕΝΗΣΑ. ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΦΤΥΣΕΙ ΙΔΡΩΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ. ΔΥΣΤΥΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!

http://www.panescakes.gr

Merjana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
mama-chris έγραψε:
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ 1 ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΤΟΥ ΓΕΝΗΣΑ. ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΦΤΥΣΕΙ ΙΔΡΩΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ. ΔΥΣΤΥΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!

Επειδή φοβάμαι πολύ για τα ίδια αποτελέσματα μόλις επιστρέψω στην δουλειά μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις δεν τους κυνήγησες μόλις επέστρεψες και σε απέλυσαν? Σε υποχρέωσαν σε παραίτηση? Και κάτι ακόμα επειδή έχω μπερδευτεί, το εξάμηνο του ΟΑΕΔ ποιές το δικαιούνται??

dora74

dora74
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Να μην παρατηθείς σε καμία περίπτωση. Εγώ όταν έμεινα έγκυος λόγω προβλημάτων στην εγκυμοσύνη καθόμουνα από 1,5 μηνών. Ευτυχώς δεν είχα τέτοια προβλήματα με τον εργοδότη μου. Πήγαινα στον γιατρό του ΙΚΑ όμως όχι σε ιδιώτη και μου έγραφε άδειες. Πέρναγα επιτροπή κάθε τόσο και μου ανανεώνανε τις άδειές μου. Πήγαινε σε γιατρό το συντομότερο και μην τους χαριστείς. Δεν θα σου χαλάσουν αυτές τις υπέροχες μέρες της ζωής σου επειδή είναι απάνθρωποι!!!

mama-chris

mama-chris
Merjana έγραψε:
mama-chris έγραψε:

Επειδή φοβάμαι πολύ για τα ίδια αποτελέσματα μόλις επιστρέψω στην δουλειά μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις δεν τους κυνήγησες μόλις επέστρεψες και σε απέλυσαν? Σε υποχρέωσαν σε παραίτηση? Και κάτι ακόμα επειδή έχω μπερδευτεί, το εξάμηνο του ΟΑΕΔ ποιές το δικαιούνται??

εγω δεν τους κυνηγησα αν και θα το ηθελα παααααρα πολυ, για δυο λογους.
πρωτον μου ειπανε να μου δοσουνε πααπανω αποζημιωση και αυτο σημαινει πως απο πλευρας τους ηταν καλυμμενοι σε αυτο το θεμα
και δευτερον επειδη ητανμεγαλη εταιρια-βιομηχανια τροφιμων, δεν ηθελα να τα τσουγκρισω αζι τους γιατι αν πηγαινα πουθενα για συνεντευξη θα ζητυσανε συστασεις και μετα...............
ετσι πηρα την διπλη αποζημιωση και τα εχω και καλα μαζι τους (αν και με αναγουλιαζουνε) ωστε αν χρειαστω ποτε (λεμε τωρα....) συστασεις να μου δοσουνε.

Το 6μηνο του ΟΑΕΔ το δικαιουνται ολες οι μητερες που εργαζονατι στον ιδιωτικο τομεα. το παιρενεις 2 μηνες μετα που θα γεννησεις και ο εργοδοτης ειναι υποχρεωμενος να στο δοσει θελει δε θελει! πληρωνεσαι κανα 500αρι το μηνα και εχεις και ενσημο. κ μετα που θα γυρισεις θα μπορουνε να σε απολυσουνε οταν το νινι θα ειναι 18 μηνων.

kat3r1na

kat3r1na
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Κορίτσια μη μασάτε.Η μητρότητα είναι ίσως απο τα λίγα εργασιακά δικαιώματα που εξακολουθούν να προστατεύονται.Για πόσο δε το γνωρίζω,αλλά τουλάχιστον πρως το παρόν,ο εργοδότης δε μπορεί να σου κάνει τπτ,όσο και να χτυπιέται κάτω.Αρκεί φυσικά,να μην υποκείψει η εργαζόμενη και υπογράψει παραίτηση ή όποιου είδους αλλαγή στη σύμβασή της.

Merjana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Mama-chris σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντησή σου! Ακόμα δεν έχω κάνει γνωστή στον εργοδότη την εγκυμοσύνη μου αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη για όλα καθότι είμαι η μοναδική γυναίκα σε όλη την επιχείρηση και τον συνάδερφο στον οποίο στηριζόμουν ότι θα αναλάμβανε την εργασία εξ'ολοκλήρου κατά την διάρκεια της άδειας μου, τον απέλυσε πριν λίγες μέρες...

Katerina δυστυχώς λόγω της κρίσης που διανύουμε είναι πολύ εύκολο να γίνει αλλαγή στους όρους της σύμβασης γιατί ο νόμος προστατεύει τον εργοδότη που αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και ασφάλεια. Φυσικά σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γίνει αλλαγή της σύμβασης σε όλο το προσωπικό και όχι μόνο στην έγκυο! Διαφορετικά θα είναι πασιφανές ότι γίνεται επίτηδες και προσβάλλει τα δικαιώματα της εγκύου.

mama-chris

mama-chris
Merjana έγραψε:Mama-chris σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντησή σου! Ακόμα δεν έχω κάνει γνωστή στον εργοδότη την εγκυμοσύνη μου αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη για όλα καθότι είμαι η μοναδική γυναίκα σε όλη την επιχείρηση και τον συνάδερφο στον οποίο στηριζόμουν ότι θα αναλάμβανε την εργασία εξ'ολοκλήρου κατά την διάρκεια της άδειας μου, τον απέλυσε πριν λίγες μέρες...

Katerina δυστυχώς λόγω της κρίσης που διανύουμε είναι πολύ εύκολο να γίνει αλλαγή στους όρους της σύμβασης γιατί ο νόμος προστατεύει τον εργοδότη που αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και ασφάλεια. Φυσικά σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γίνει αλλαγή της σύμβασης σε όλο το προσωπικό και όχι μόνο στην έγκυο! Διαφορετικά θα είναι πασιφανές ότι γίνεται επίτηδες και προσβάλλει τα δικαιώματα της εγκύου.

ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ (που ελεγε και η Ζουμπουλια!)
να το ανακοινωσεις αμεσως!!!!!!!!! γρηγορα!!!!!!!!
ισως ψιλιαστει κατι κ μετα σε απολυσει και μετα κλαφτα.... δεν θα δικαιουσαι τιποτα απολυτως!!!!!!!
να το ανακοινωσεις οπωςδηποτε και με κανα χαρτι κιολας.

Merjana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Οτσν λες με χαρτί, τι χαρτί??? Shocked

mama-chris

mama-chris
Merjana έγραψε:Οτσν λες με χαρτί, τι χαρτί??? Shocked

καμια φωτοτυπια τπυ υπερηχου, καμαι βεβαιαωση του γυναικολογου που να λεει οτι εισαι πχ 7 εβδομαδων, κατι τετοιο. δεν ειναι παραιτητο βεβαια.

Merjana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
Μπα δεν έχει ψιλιαστεί κάτι γιατί τότε σίγουρα θα απέλυε εμένα και όχι τον συνάδερφο πριν μερικές μέρες. Όπως και να έχει στεναχωριέμαι πολύ γιατί μας φέρνουν σε μία κατάσταση να ντρεπόμαστε που θα φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί και να νιώθουμε και υποχρέωση αν τύχει να μας κρατήσουν στην δουλειά!! Twisted Evil

Καλά λες ένα αποδεικτικό της εγκυμοσύνης θα ήταν καλό να του το προσκομίσω μόλις το ανακοινώσω. Σε ευχαριστώ πολύ!

kat3r1na

kat3r1na
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Merjana έγραψε:Mama-chris σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντησή σου! Ακόμα δεν έχω κάνει γνωστή στον εργοδότη την εγκυμοσύνη μου αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένη για όλα καθότι είμαι η μοναδική γυναίκα σε όλη την επιχείρηση και τον συνάδερφο στον οποίο στηριζόμουν ότι θα αναλάμβανε την εργασία εξ'ολοκλήρου κατά την διάρκεια της άδειας μου, τον απέλυσε πριν λίγες μέρες...

Συμφωνώ οτι με πρόσχημα την κρίση αλλάζουν άρδην όλα,αλλά δεν μπορεί να γίνει μονομερώς.Χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζόμενου εννοώ.Ακόμα και αν έχει αλλάξει ο νόμος,που δεν επιτρέπει αλλαγή στους όρους σύμβασης της εγγύου,δε βρίσκω τον λόγο-δεδομένου οτι δε μπορεί να σε απολυσει-να υπογράψεις μείωση...

kat3r1na

kat3r1na
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Merjana έγραψε:Μπα δεν έχει ψιλιαστεί κάτι γιατί τότε σίγουρα θα απέλυε εμένα και όχι τον συνάδερφο πριν μερικές μέρες. Όπως και να έχει στεναχωριέμαι πολύ γιατί μας φέρνουν σε μία κατάσταση να ντρεπόμαστε που θα φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί και να νιώθουμε και υποχρέωση αν τύχει να μας κρατήσουν στην δουλειά!! Twisted Evil

Καλά λες ένα αποδεικτικό της εγκυμοσύνης θα ήταν καλό να του το προσκομίσω μόλις το ανακοινώσω. Σε ευχαριστώ πολύ!

Ακόμα και αν δεν έχει γνώση της εγκυμοσύνης σου,δε μπορεί να σε διώξει..Και να αποπειραθει δλδ,του λες: "Εέεεεεεεκπληξηηηηη!!"Και του κολλάς τον υπέρηχο στη μάπα!

mama-chris

mama-chris

Ακόμα και αν δεν έχει γνώση της εγκυμοσύνης σου,δε μπορεί να σε διώξει..Και να αποπειραθει δλδ,του λες: "Εέεεεεεεκπληξηηηηη!!"Και του κολλάς τον υπέρηχο στη μάπα![/quote]

καλο!!!!!!!!!!! ναι ναι ετσι να του πεις!!!!!!! ΕΚΠΛΗΞΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

βεβαια αν εχεις καλες σχεσεις μαζι του καλο θα ηταν να του το πεις για να του δεσεις τα χερια. επισης αν εχεις καναν γωνστο δικηγορο, λογιστη κλπ κλπ μπορεις να τον ρωτησεις σχετικες λεπτοεριες.

Merjana

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
kat3r1na έγραψε:
Ακόμα και αν δεν έχει γνώση της εγκυμοσύνης σου,δε μπορεί να σε διώξει..Και να αποπειραθει δλδ,του λες: "Εέεεεεεεκπληξηηηηη!!"Και του κολλάς τον υπέρηχο στη μάπα!

Ε μα είστε απίστευτες! Έχω πεθάνει στα γέλια! Very Happy Very Happy Very Happy

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
χαχα να σε κανω να γελασεις???

οταν πηγα στην δουλεια μετα την αδεια του γαμου μου μου ειπαν αντε σε λιγο καιρο και το μωρο ειρωνικα φυσικα και εγω βγαζω τον υπερηχο και τους λεω 'ηρθε!!! σε 8 μηνες για την ακριβεια ερχεται''

παγωσαααααααανννν

με το καλο το μωρακι σου!!!!

momirene

ISMININI έγραψε:Καλησπέρα σας,
Ειμαι καινούργια στο φορουμ!
Ειμαι στην 7η εβδομαδα και το εμαθα την προηγουμενη μολις εβδομάδα!Εχω ηδη αρκετά δύσκολη εγκυμοσυνη μιας και ειναι πρωτη φορα και εχω πολλες αναταραχες κτλ... Η εργασία μου ειναι πολυ δυσκολη και σκληρη και απαιτεί πολλές ώρες ορθοστασίας και κινησης. Ετσι επειδη δεν μπορω να συγκεντρωθω αλλα ουτε να σταθω τοσο ευκολα θεωρησα να το ανακοινωσω στον υπευθυνο ωστε να βρουμε μια λυση ωστε να σταματήσω αλλα να μην χάσω και το ταμείο μου (ΟΑΕΔ).Οταν το ανακοίνωσα στην μου ειπε να μιλησω με τον διευθυντη προσωπικου! Οταν βρεθήκαμε ήταν παρόν ο διευθυντης, ο υπευθυνος του καταστήματος και μια ακομα υπευθυνη... Η απάντηση ήταν ότι "με τους νεους νομους θα παρεις κανα 1000€ και αυτό ειναι όλο", αλλα εγω εχω κλεισει 11 μηνες εργασίας και δεν με συμφέρει να παρετειθώ οπως μου ζήτησε. Εγω προσπαθησα να του ζητησω ευγενικα μια συμφωνια ωστε να μην χάσω και το ταμείο ανεργείας αλλα προσποιηθηκε ότι δεν του το επιτρεπει ο νόμος να με απολύσει και ότι προτιμα να μείνω ενω γνωρίζει ότι ειναι πολυ δυσκολη η εργασία (σε χώρο μαζικης εστίασης) και ότι δεν υπαρχει αναλογη θεση που θα είναι πιο ηπια. Με πιέζει εμεσα να παραιτηθω και να μου δώσει ότι αυτος θέλει για να με ξεφωρτοθει. Τώρα ομως εμενα με συμφερει να πηγαινω στην εργασία μου παρόλο ότι δεν μπορω να ανταπεξέλθω ή να παραιτηθω ή κατι αλλο???... εχω απελπιστεί!!! Ευχαριστώ εκ των προταίρων για την βοηθεια! Shocked
Οι νομοι προστατευουν το αγεννητο παιδι σου. Θα πας χαρτι απο γιατρο του ΙΚΑ οτι εχεις επαπιλουμενη κυηση. Ο γιατρος του ΙΚΑ αν του εξηγησεις την κατασταση δηλαδη οτι η δουλεια σου ειναι δυσκολη και δεν μπορεις να κουραζεσαι και οτι ειναι η πρωτη σου εγκυμοσυνη και φοβασαι θα στο δωσει το χαρτι. Μετα το δινεις στον υπευθυνο προσωπικου και καθαριζεις (αντιγραφο). Δεν μπορει αν σε απολυσει γιατι εχει μειωθει η αποδοση σου λογο της καταστασης σου. Εσυ θα κανεις την δουλεια σου αλλα χαλαρα. Θα ζητας βοηθεια και δεν θα κουραζεσαι. Οποιος βλαψει το μωρο σου εχει ποινη μεχρι 3 χρονια να του πεις αν σου κανει τον καμποσο. Μην παραιτηθεις σε καμια περιπτωση. Θα χασεις αρκετα χρηματα συν το 6μηνο μητροτητας. Το ταμειο ανεργειας πλεον ειναι πολυ λιγα τα λεφτα.

mama-chris

mama-chris
το κακο ειναι πως και οι γιατροι του ικα πλεον δεν γραφουνε ευκολα αναρωτικη στις εγκυμοουσες. μονο ανα εισαι πελατισσα τους το κανουνε με μεγαλη εκολια.
η αδερφη μου με την δευετερη της εγκυμοσυνη αλλαξε γυναικολογο και πηγε σε εναν του ικα, που ειχε ακουσει βεβαια και καλα λογια σαν γιατρο. Μονο ετσι θα τις εγραφε αναρωτικες καθε μηνα με ευκολια.
διοτι ο ιδιος γιατρος στο ικα εμενα δεν μου εγραψε αναρωτικες οταν τις χρειαστηκα, διοτι απλα δεν ημουνα πελατισσα του.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 3]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Δωρεάν φόρουμ | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις