326 Απ: Εγκυούλες Αυγούστου - Σεμπτεμβρίου 2012 # 2 Τρι Απρ 03, 2012 9:36 am
PAMICHA
Είναι σε καλό δρόμο!
kai egoo eimai sti lista 15-8-2012
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
desT έγραψε:Καλημέρα Σοφούλι!
Αλήθεια κοπελιές, τι καιρό έχετε;
Ξάνθη άρχισε να ψιχαλίζει και δεν ξέρω τι καιρό έχει στην Κομοτηνή και όχι τίποτα άλλο αλλά έχω απλώσει και ρούχα. Είπανε ότι η βροχή που θα ρίξει θα είναι λασποβροχή.
Και το πρωί είχε ωραίο καιρό γμτ.
desT έγραψε:Μπριάμ από τα χεράκια της μαμάς.
sofouli έγραψε:
να σε ρωτησω κατι χωρις να παρεξηγηθω.....εχεις αλλα 2 παιδακια σωστα?τωρα που εισαι 37 ο γιατρος σε εβαλε να κανεις παραπανω εξετασεις λογω ηλικιας?γιατι εχω μια φιλη που ειναι 35 και τωρα εκανε το δευτερο και γυρισε και της ειπε τωρα θυμηθηκες να το κανεις?
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά τι τις είπε; έχω πελάτισες που και 40-45 κάνουν παιδάκια, είτε γιατι τους έτυχε και το κρατάνε είτε προσπαθούσαν και δεν μπορούσαν. Απλά συνήθως ζητάνε αμνιοπαρακέντηση επειδή ανεβαίνει το ποσοστό συνδρόμου Down. Ο γιατρός πρέπει να στηρίζει την απόφαση της γυναίκας και όχι να την αποκαρδιώνει και να την φοβίζει.sofouli έγραψε:
να σε ρωτησω κατι χωρις να παρεξηγηθω.....εχεις αλλα 2 παιδακια σωστα?τωρα που εισαι 37 ο γιατρος σε εβαλε να κανεις παραπανω εξετασεις λογω ηλικιας?γιατι εχω μια φιλη που ειναι 35 και τωρα εκανε το δευτερο και γυρισε και της ειπε τωρα θυμηθηκες να το κανεις?
desT έγραψε:sofouli έγραψε:
Ξέρω ότι οι γιατροί πάνω από τα 35 προτείνουν αμνιοπαρακέντηση.
Το συζητήσαμε με τη γιατρό μου και αποφάσισα τελικά να την κάνω μόνο αν τα αποτελέσματα της αυχενικής και του PappA δε βγει καλή που ευτυχώς βγήκαν εντάξει.
Εννοείται ότι δεν μου σχολίασε ποτέ το γεγονός της ηλικίας και της εγκυμοσύνης. Μην τρελλαθούμε κιόλας ρε παιδιά.Τα 35 είναι καλή ηλικία για να κάνεις παιδί.
Το 2012 πλέον με τόσες εξετάσεις για προγεννετικό έλεγχο όλα είναι δυνατά.
Αν σκεφτούμε κιόλας ότι όλο και περισσότερες κοπέλες αποφασίζουν να κάνουν μετά τα 30 οικογένεια τότε είναι φυσιολογικό.
Η μητέρα μου πριν από 37 χρόνια γέννησε εμένα πρώτο παιδί στα 37. Το 1975! Ούτε προγεννητικός ούτε τίποτα. Με ένα ακουστικό μόνο άκουγαν την καρδιά του μωρού.
Είναι καθαρά θέμα δικό μου το πότε "θα θυμηθώ" να κάνω παιδί. Στο κάτω κάτω ο γιατρός δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο καιρό προσπαθώ.
Η κουμπάρα μου προσπαθούμε από τα 33 της να κάνει 2ο παιδί και τα κατάφερε να μείνει έγκυος στα 36.
"Όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει."
MARIA TR έγραψε:
Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά τι τις είπε; έχω πελάτισες που και 40-45 κάνουν παιδάκια, είτε γιατι τους έτυχε και το κρατάνε είτε προσπαθούσαν και δεν μπορούσαν. Απλά συνήθως ζητάνε αμνιοπαρακέντηση επειδή ανεβαίνει το ποσοστό συνδρόμου Down. Ο γιατρός πρέπει να στηρίζει την απόφαση της γυναίκας και όχι να την αποκαρδιώνει και να την φοβίζει.
Απλά όσο μεγαλύτερη η ηλικία τόσο θεωρείτε κύηση υψηλού κινδύνου. Κ πάλι συγνώμη.
Σε μικροβιολογικό εργαστήριο.desT έγραψε:
Μαρία, αν επιτρέπετε, που δουλεύεις;
Επίσης να πω ότι συμφωνώ μαζί σου.
Πέρυσι που είχα την παλίνδρομη, (ήμουν 36) η γιατρός μετά την απόξεση δεν μου είπε τίποτα παρά μόνο ότι αν επιθυμούμε να ξαναπροσπαθήσουμε για μωρό να αφήσω μια περίοδο να περάσει και να προσπαθήσω τον επόμενο μήνα.
Σε καμία περίπτωση δε με αποθάρρυνε και μου τόνισε ότι το περιστατικό της παλίνδρομης (μετά από δύο παιδιά) πρέπει να είναι τυχαίο και να μην το αφήσω να με επηρεάσει (πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε).
MARIA TR έγραψε:
Σε μικροβιολογικό εργαστήριο.
Και ευχάριστα και δυσάρεστα! Τωρα με την εγκυμοσύνη είμαι και πιο ευαίσθητη...κλαίω όταν παίρνουμε μωράκια για ίκτερο, στεναχωριέμαι να λέω σε γυναίκες απο εξωσωματική ότι δεν είναι έγκυες.desT έγραψε:
Σίγουρα, έχεις δει επομένως αρκετά περιστατικά.
Nα και εμενα μια απ τα ιδια μου λεει αλλα οταν το ακουω γινομαι χειροτερα........sofouli έγραψε:μια απο τα ιδια και συνεχεια μου λεει ο αντρας μου:μη κλαις σοφουλα στεναχωρεις το νινι!!!!! οποτε δε μπορω να το κρατησω για πολυ!
NantiaN έγραψε:Nα και εμενα μια απ τα ιδια μου λεει αλλα οταν το ακουω γινομαι χειροτερα........sofouli έγραψε:μια απο τα ιδια και συνεχεια μου λεει ο αντρας μου:μη κλαις σοφουλα στεναχωρεις το νινι!!!!! οποτε δε μπορω να το κρατησω για πολυ!
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης