276 Απ: Εγκυούλες Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012 μαζευτείτεεεε!!!! Παρ Μάης 25, 2012 11:49 pm
ZOO
Σιωπηλή δύναμη
ZOO έγραψε:καλημερα... φυσικα αν εχεις πρόβλημα θα κανεις την εξεταση εγω την εκανα γιατι ειχα προηγουμενο ιστορικο πριν 1 χρονο περιπου απεβαλα στισ 22 εβδομαδες κ μου ειχαν πει πως το μωρο μου ειχε καποιο προβλημα μαλον με καρδια??? επιδη λοιπον η εμπειρια ηταν πολυ τραυματικη κ δεν ηθελα με τπτ να την ξαναζησω αποφασισα να κανω ληψη τροφοβλαστης να ηρεμησω και να απολαυσω την εγγυμοσυνη μου. Στις μανούλες που εχουν αγχοθει για καποιο λογο απευθυνομουν.crazymommy έγραψε:Merjana έγραψε:Κοριτσάκια βγήκαν και οι αιματολογικές μου και ο γιατρός μου συστήνει αμνυοπαρακέντηση. Μου λέει είναι ατιμούτσικος ο μικρός θα μας βγάλει το λάδι μέχρι το τέλος αλλά πρέπει να επιβεβαιώσουμε τις μετρήσεις. Ενώ είναι ορατό το ρινικό οστό η αυχενική μου βγήκε 2,42 στα ανώτατα φυσιολογικά και 1/400 για τρισωμία 21. Οπότε δεν την γλιτώνω δυστυχώς. Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι δεν θέλω να περάσουν 6 μήνες ακόμα χωρίς να νιώθω ασφαλής για τον μικρούλη μου. Το μόνο μου άγχος είναι πως θα περάσουν 4 εβδομάδες ακόμα περιμένοντας την αμνυοπαρακέντηση..
Merjana μου να μην ανησυχείς. Δε σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό, για την ακρίβεια εξακολουθεί να είναι μικρή η πιθανότητα για κάποια ανωμαλία. Όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου είχα πιθανότητα 1/296 αν θυμάμαι καλά. Τελικά έκανα αμνιοπαρακέντηση και όλα πήγαν καλά. Αλλά να σου πω, πιο πολύ την έκανα για να μου φύγει το άγχος και η αγωνία και λιγότερο γιατί πίστευα ότι μπορεί να έχει κάτι το μωρό... Εσύ έχεις μικρότερη πιθανότητα. Αν όμως σε αγχώνει αυτό, τότε ίσως και να είναι καλύτερα να την κάνεις γιατί δεν είναι καλό να περάσεις τους υπόλοιπους μήνες μέσα στο άγχος!Καλωσήρθες zoo και με το καλό να γνωρίσεις το κοριτσάκι σου!!!! Έκανες και λήψη τροβοφλάστη και όλα πήγαν καλά!ZOO έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΗΤ 11/11/2012 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑ ΛΗΨΗ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ 12 ΜΕ 14 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ. ΜΟΥ ΕΦΗΓΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Κ ΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΤΗΝ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.. ΣΥΣΤΗΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΗΨΗ ΤΡΟΦ.Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ... ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ...Vicky Kol έγραψε:stellaef έγραψε:Σημερα καναμε ακι εμεις αυχενικη και ειναι ολα τελεια!!! ηταν βεβαια επεισοδιακη μιας και καναμε τρεις προσπαθειες για να καταφερει ο γιατρος να κανει μετρησεις.απο 10 λεπτα εξεταση καναμε 3,5 ωρες!!!!!!!!!!!αλλα αφου τα αποτελεσματα εναι καλα ....!!!!!!εγω ειχα ηθελα να μας πει και το φυλο.. εδω ο ανθρωπος δεν μπορουσε να μετρησει καλα ... χαχαχα!παει και αυτο!
Κοπελα μου τι να σου πω! Νομιζα οτι ειμαι μοναδικη περιπτωση που η αυχενικη ηταν μαραθωνια. Εγω εκανα 2 ωρες γιατι δεν γυριζε το μωρο με τιποτα να κανει καποιες μετρησεις. Κουραστηκα πολυ, αγχωθηκα και η μητρα μου εκανε συσπασεις και το εγκλωβιζε σε ενα σημειο, γ'αυτο δεν μπορουσε να γυρισει το καημενο. Μετα πολλης δυσκολιας εκανε μετρησεις, μου ειπε οτι ειναι ικανοποιημενος απ'τις μετρησεις που εκανε, υπαρχει ρινικο οστο, ο αυχενας ειναι 1,5 χιλ. Ολα τελεια και φυσιολογικα. PappA παιρνω τη Δευτερα, αλλα μου μιλησε ξεκαθαρα για αμνιοπαρακεντηση λογω ηλικιας, και δεν ξερω τι να κανω. Ειπε οτι το παιδι φαινεται υγιες αλλα στην ηλικια μου να μην το διακυνδινευσω αλλα να κανω και αυτη την εξεταση!
Περιμενω λοιπον, αλλα νιωθω οτι το μωρο μου ειναι καλα και τα αποτελεσματα θα ειναι ικανοποιητικα!!
Οχι φορμακι δεν μπορεσα να αγορασω, αλλα ειχα ενα τεραωρο στο ιατρειο μεχρι να ρτελειωσει η εξεταση. Στενοχωρηθηκα παντως πολυ, αλλα αφου συμβαινει και σε αλλους θα το ξεχασω!!
Οσο για το φυλλο, πιθανον αγορι μου ειπε ο γιατρος, τι πιθανον εγω ζω σε ενα μπλε συννεφο πλεον! Ειναι αγοροχρονια ή μου φαινεται; Πιο πολυ αγορακια διαβαζω!
Merjana μην αγχωνεσαι, το μωρακι σου θα ειναι καλα!!!Αλλα καποιες απο μας εχουμε ενα σκαλι παραπανω να ανεβουμε!!!
Θα πω όμως, με όλη την καλή διάθεση (κι εγώ είχα κάνει αμνιοπαρακέντηση στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου, όπως προανέφερα) ότι η αμνιοπαρακέντηση / λήψη τροβοβλάστη σίγουρα εγκυμονεί και κάποιους κινδύνους. Σπάνιοι αλλά υπαρκτοί. Συνεπώς, την κάνουμε μόνο όταν συντρέχει λόγος. Σίγουρα αν η εγκυούλα έχει φρικάρει από το άγχος της, τότε καλύτερα να κάνει - κατά τη γνώμη μου πάντα- ώστε να ηρεμήσει και να προχωρήσει ομαλά την εγκυμοσύνη της. Διαφορετικά, και αν δεν έχει ανάλογες ενδείξεις, τότε καλύτερα να την αποφύγει. Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλή όσο μια εξέταση αίματος... Μακάρι να είχε προχωρήσει η επιστήμη και να είχαμε προλάβει αυτή την εξέταση αίματος που λένε ότι είναι σε πειραματικό στάδιο και αναμένεται να αντικαταστήσει την αμνιοπαρακέντηση... Αλλά τώρα έχουμε αυτά τα δεδομένα!
Η Barbie μας πού χάθηκε; Ελπίζω όλα καλά!!!
Αλήθεια, έχετε αρχίσει να φουσκώνετε καθόλου στην κοιλίτσα; Εγώ πάντως άρχισα, είναι βέβαια και η 2η μου εγκυμοσύνη και λένε πως φουσκώνει πιο νωρίς η κοιλιά... Πήρα και σχεδόν ένα κιλό, η άτιμη γιορτή του Κωσταντίνου και της Ελένης φταίει για όλα...
Σας φιλώ γλυκά!