51 Απ: ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ??????????????? Παρ Απρ 06, 2012 5:36 am
Νενεν
Η ψυχή της παρέας!
Ετσι ακριβως!!!!!florentiab έγραψε:η μαμα είναι πάντα σίγουρη, ο μπαμπάς όμως; αστειεύομαι φυσικά.
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
Ετσι ακριβως!!!!!florentiab έγραψε:η μαμα είναι πάντα σίγουρη, ο μπαμπάς όμως; αστειεύομαι φυσικά.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ada στις Παρ Απρ 06, 2012 10:20 pm, 1 φορά
Theofania έγραψε:Να ρωτήσω ρε κορίτσια, εσείς ποιο όνομα έχετε ???
Του πατέρα σας δεν έχετε? Εγώ είμαι πολύ περήφανη που έχω του μπαμπά μου και δεν θα το άλλαζα ποτέ. Επίσης πολλές φορές χρησιμοποίησα και της μητέρας μου και ας μην το είχα στα χαρτιά απλά γιατί "βοηθούσε" οταν ήθελα κάτι και φυσικά δεν υπήρχε πρόβλημα.
Ναι χαίρομαι που ο γιός μου έχει το όναμα του μπαμπά του και οτι εγώ συνεχίζω να έχω το δικό μου, αν τώρα υπήρχαν προβλήματα ή ένα διαζύγιο ίσως να το σκεφτόμουν διαφορετικά.
andith έγραψε:[
οταν γεννηθηκαμε ομως εμεις ηταν αλλη εποχη και ακομα και η γυναικα επρεπε να παιρνει το επιθετο του αντρα που παντρευοταν, δεν θυμαμαι ποια χρονια καταργηθηκε αυτο.
andith έγραψε:Theofania έγραψε:Να ρωτήσω ρε κορίτσια, εσείς ποιο όνομα έχετε ???
Του πατέρα σας δεν έχετε? Εγώ είμαι πολύ περήφανη που έχω του μπαμπά μου και δεν θα το άλλαζα ποτέ. Επίσης πολλές φορές χρησιμοποίησα και της μητέρας μου και ας μην το είχα στα χαρτιά απλά γιατί "βοηθούσε" οταν ήθελα κάτι και φυσικά δεν υπήρχε πρόβλημα.
Ναι χαίρομαι που ο γιός μου έχει το όναμα του μπαμπά του και οτι εγώ συνεχίζω να έχω το δικό μου, αν τώρα υπήρχαν προβλήματα ή ένα διαζύγιο ίσως να το σκεφτόμουν διαφορετικά.
Και καλα κανεις, εμενα απο την αλλη δεν με νοιαζει, ειτε ειχα της μαμας μου ειτε του μπαμπα μου το ιδιο περηφανη θα ενιωθα, δεν εχει διαφορα, οταν γεννηθηκαμε ομως εμεις ηταν αλλη εποχη και ακομα και η γυναικα επρεπε να παιρνει το επιθετο του αντρα που παντρευοταν, δεν θυμαμαι ποια χρονια καταργηθηκε αυτο.
chicken έγραψε:Εμένα πάλι μαρέσει το παιδί να παίρνει το επίθετο του πατέρα, αλλά δεν μαρέσει η γυναίκα να παίρνει το επίθετο του αντρός της...!
Δηλαδή, οκ το παιδί μου να το λένε με το επίθετο του άντρα μου, αλλά όταν γεννάω γιατί με φωνάζουν αλλιώς?
Τα είχε ακούσει ο γιατρός μου εκείνη την ημέρα. Μία φορά δεν με έχει φωνάξει με το επίθετό μου και αυτός ο άθρωπος.. Με του αντρός μου απο τότε που με γνώρισε.
Δε λέω, καλό είναι και του στεφανιού μου, αλλά το δικό μου είναι πχιο εύηχο
Οκ το βρήκα! θα τονε χωρίσω.
Μα και να με δέρνει και να δίνει το επίθετό του στο παιδί μας?
Btw, η μικρή είναι σα φωτοτυπία του συζύγου, οπότε και να μην είχε το επίθετο, θα το έβρισκαν πχιανού είναι...!!!!
giorgina έγραψε:
chicken, η γυναίκα πια δεν παίρνει το επίθετο του άντρα της εκτός και αν το αλλάξει από μόνη της. Μόνο στο μαιευτήριο γράφουν το επίθετο του πατέρα πάνω στο κορδελάκι του μωρού και αυτό επειδή το δηλώνεις, αλλιώς μπορείς να πεις το δικό σου και να το γράψουν.
Ασε και μένα πολλές φορές που με παίρναν από το παιδικό και με ζητάγαν σαν κα ..... (με το επίθετο του άντρα μου δηλαδή) πέρναγαν κάποια λεπτά για να καταλάβω ότι ήθελαν εμένα
chicken έγραψε:giorgina έγραψε:
chicken, η γυναίκα πια δεν παίρνει το επίθετο του άντρα της εκτός και αν το αλλάξει από μόνη της. Μόνο στο μαιευτήριο γράφουν το επίθετο του πατέρα πάνω στο κορδελάκι του μωρού και αυτό επειδή το δηλώνεις, αλλιώς μπορείς να πεις το δικό σου και να το γράψουν.
Ασε και μένα πολλές φορές που με παίρναν από το παιδικό και με ζητάγαν σαν κα ..... (με το επίθετο του άντρα μου δηλαδή) πέρναγαν κάποια λεπτά για να καταλάβω ότι ήθελαν εμένα
Καλέ το ξέω οτι δεν το παίρνει η γυναίκα το επίθετο του αντρός της βάση νόμου, για το μαιευτήριο λέω και εγώ. Και δεν το καταλαβαίνω το για να μην μπερδευτούν με το επίθετο του αντρός τα καρτελάκια με τα μωρά, μια γραμμούλα παραπάνω θα είχε το χαρτάκι και τέλος! μ!
Ακούς εκεί!
Βασικά είναι λίγο μπέρδεμα για εμάς τις γυναίκες, αλλά οκ, του άντρα μας έχουν το επίθετο, μικρό το κακό
giorgina έγραψε:
Το αστείο είναι ότι ο μεγάλος μου θέλει να αλλάξει το επίθετό του και να πάρει το δικό μου. Πολύ γέλιο!!!!
joannakuba έγραψε:tatijana έγραψε:Εγω Ρια δεν στραβωσα μαζι σου,απλα ειπα την γνωμη μου πανω σε αυτο που εγραψες...
Σαλονικιά μουυυυυ
Σε συμπαθούσα που σε συμπαθούσα απο άλλα θεματάκια που διάβαζα...
ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΣΟΥ....σε συμπαθώ ακόμη περισσότερο....χι χι χι
tatijana έγραψε:Κι εγω όταν πήγαμε για την αναγνώριση κ βιαζομουνα κι ολας ήθελα να μπει το επώνυμο του άντρα μου.Απλά αν είχα μικρότερο επώνυμο δε θα εβγαζα κ το δικο μου στάνταρ.Έχω αλλα δυο αδέρφια.Και οι δυο παντρεμένοι.Ο μεσαιος έκανε ΈΝΑ αγοράκι πήρε το επώνυμο του,ο μεγάλος είπε ότι αν ποτ με τη νύφη μου κάνουν παιδια επειδή είναι μοναχοπαιδι θα βάλουν το επώνυμο της γιατί εμείς απο το σόι είμαστε αρκετοί...Και το βρίσκω γαμάτο.
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
Είμαι μαμά! » ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ » Τα... πεθερικά! » ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ???????????????
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης