Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
559 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 559 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 15 ... 27, 28, 29  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 28 από 29]

676ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Παρ Μάης 16, 2014 1:04 am

tinag

tinag
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΗΠΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ?? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΪΡΟ!!!!

677ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Τετ Μάης 21, 2014 11:01 am

sofia lara

sofia lara
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
tinag έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΗΠΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ?? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΪΡΟ!!!!

Στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ θα αναρτήσουν πίνακες με τους παιδικούς που θα συμμετάσχουν και φέτος.συνήθως μπαίνουν και δημόσιοι και ιδιωτικοί οπότε διαλέγεις όποιον θες.

678ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Μάης 22, 2014 10:39 pm

etso

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
tinag έγραψε:ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΗΠΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ?? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΪΡΟ!!!!

καλημέρα τα νηπιαγωγεία δεν συμπεριλαμβάνονται στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ μη σε μπερδεύουν. Είναι υποχρεωτική εκπαίδευση. Βρεφονηπιακοί (δημόσιοι/ιδιωτικοί) σταθμοί μέχρι 2.5 χρονών και από 2.5 χρονών μέχρι την υποχρεωτική που είναι το νηπιαγωγείο.
Ελευθερία 

679ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Δευ Μάης 26, 2014 10:37 pm

xrysaki!

xrysaki!
Καλημερα!!Ποτε περιπου ανοιγει η εγκυκλιος;εσεις μανουλες ετοιμαζετε χαρτια απο τωρα;πρωτη φορα θα ασχοληθω μ αυτο κ δεν εχω ιδεα κ η αληθεια ειναι πως εχω αγχωθει..

680ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Τρι Μάης 27, 2014 5:20 am

Mimine

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Μπορείτε να ρωτήσετε το ίδιο το νηπιαγωγείο αν θα συμμετάσχει και πόσες θέσεις θα δώσει, εγώ αυτό έχω κάνει μέχρι τώρα.

681ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Τρι Μάης 27, 2014 5:28 am

i_kitty

καλησπέρα και από μένα μανούλες!
είναι σίγουρο το ΕΣΠΑ για φέτος?
δικαιολογητικά? Τα ίδια με πέρυσι?
αχχχ τι άγχος θα τραβήξουμε και φέτος...πέρυσι ήμουν από τις λίγες που έμειναν απ' έξω...

682ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Τετ Μάης 28, 2014 12:12 pm

xrysaki!

xrysaki!
Την αιτηση την εκτυπωνουμε απο το ιντερνετ κ μετα πως την στελνουμε κ που;

683ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Μάης 29, 2014 6:28 am

i_kitty

Η«Αίτηση συμμετοχής– Δήλωση» θα πρέπει να αποστέλλεται σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει
υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα
Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε στις ακόλουθες Διευθύνσεις αντίστοιχα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτουσών
μητέρων, ως ακολούθως:
Γραφεία ΕΕΤΑΑ ....(Κ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ..)
**ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΦΕΤΟΣ!

684ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Μάης 29, 2014 6:37 am

i_kitty

ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

"Απόλυτα έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, κάνουν λόγο για αδυναμία επανεκκίνησης του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ κάθε χρόνο ,για τη σεζόν 2014 – 2015, εάν πρώτα δεν μεταφερθεί η συγκεκριμένη δράση στο νέο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εγκριθούν και οι νέοι πόροι. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει και γι' αυτό έχει κολλήσει και η έναρξη της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων από τις οικογένειες που θέλουν να δηλώσουν και φέτος συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ένα δεύτερο πρόβλημα που έχει ανακύψει, σε άμεση συσχέτιση και με τα προηγούμενα, είναι ότι έχει συμφωνηθεί από τη νέα σεζόν, το ζήτημα των παιδικών σταθμών, ως αρμοδιότητα, να μεταφερθεί στην περιφερειακή διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής δεν θα είναι το υπουργείο Εργασίας, ο κεντρικός φορέας διαχείρισης της διαδικασίας, αλλά οι Περιφέρειες της χώρας. Ούτε αυτή η μετάβαση όμως έχει προχωρήσει με συνέπεια το πρόγραμμα να έχει «κολλήσει» σε δύο ουσιαστικές, αλλά γραφειοκρατικές εμπλοκές. Αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, κάνουν προσπάθειες να επιταχύνουν τη διαδικασία, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει η συγκεκριμένη έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων."

685ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Μάης 29, 2014 9:43 am

xrysaki!

xrysaki!
Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση...δεν πιστευω να ειμαι τοσο ατυχη κ να μην γινει φετος;;;

686ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Παρ Μάης 30, 2014 1:00 am

i_kitty

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΤΥΧΗ...ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 60.000+ ΜΑΝΑΔΕΣ..
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ-ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-(ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΠΑΛΙ ΑΠ'ΕΞΩ....)

687ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Παρ Μάης 30, 2014 9:41 am

xrysaki!

xrysaki!
Φυσικα ολες οι μανουλες..πιστευω θε γινει αλλα θα καθυστερησει...γιατι βρε;μπορει φετος να σας δεχτουν...εργαζεσαι εσυ;εγω ειμαι ανεργη κ χωρισμενη...

688ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Τετ Ιουν 11, 2014 6:26 am

i_kitty

σαν να καθυστερεί πολύ....να δούμε τι θα γίνει!
εργάζομαι...αλλά στον σταθμό που δηλώνω (ο μόνος που στέλνει σχολικό εκεί που μένω...)είναι άλλες μανούλες με τρελά μόρια...δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι μέσα...αλλά θα κάνω μια προσπάθεια ακόμα.. Rolling Eyes   
εσύ σαν χωρισμένη θα έχεις περισσότερα μόρια...

689ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Τετ Ιουν 11, 2014 12:09 pm

Justelene

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κορίτσια καλησπέρα και καλώς σας βρήκα (είμαι καινούργιο μέλος). Από τον παιδικό που πηγαίνει ο γιος μου με το έσπα, μου είπαν ότι δεν έχουν ακόμα κάποια ενημέρωση για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει και το θέμα που αναφέρθηκε παραπάνω για την μεταφορά της διαχείρισης από το υπουργείο εργασίας στις περιφέρειες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα βγει και φέτος μετά από πιέσεις γιατί αλλιώς θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και οι γονείς και οι παιδικοί σταθμοί.

690ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 5:12 am

Σύλβια

Σύλβια
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δυστυχώς,μόλις βρήκα στο internet ένα κακό νέο για το ΕΣΠΑ που το διασταύρωσα και ισχύει για την κακή μας τύχη την ανάποδη.
Επειδή δεν μπορώ να βάλω link γιατί είμαι νέα εδώ , μπείτε στην ιστοσελίδα του μακελειό τελεία gr και δείτε κάνοντας scroll down ότι μεχρι και τα νήπια αφήνουν "άστεγα".κρίμα αν ισχύει. Απορώ ποιοι τους ψηφίζουν όλους αυτούς ακόμα. Πολύ κρίμα.

691ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 5:43 am

i_kitty

Συλβια μόλις το βρήκα και το αντιγράφω και για τις άλλες μανούλες....
πόσο φερέγγυο είναι αυτό το site?

"Τέρμα στη δωρεάν φιλοξενία χιλιάδων βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Αυτό το μήνυμα-προειδοποίηση απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιμένοντας να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι.

Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών».

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν διάφορες κατηγορίες γονέων με παιδιά σε προσχολική ηλικία οι οποίες μοριοδοτούνται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που η αίτηση του γονέα γίνεται δεκτή, εκείνος δικαιούται ένα «κουπόνι» μέσω του οποίου καλύπτεται –δωρεάν έως τώρα- η συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα φιλοξενίας του παιδικού σταθμού. Όμως, πλέον, όπως ανέφερε ο κ.Δανιηλίδης, οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος)."

692ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 5:57 am

Justelene

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
"Τέρμα στη δωρεάν φιλοξενία χιλιάδων βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Αυτό το μήνυμα-προειδοποίηση απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιμένοντας να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι.

Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών».

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν διάφορες κατηγορίες γονέων με παιδιά σε προσχολική ηλικία οι οποίες μοριοδοτούνται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που η αίτηση του γονέα γίνεται δεκτή, εκείνος δικαιούται ένα «κουπόνι» μέσω του οποίου καλύπτεται –δωρεάν έως τώρα- η συμμετοχή του παιδιού στο πρόγραμμα φιλοξενίας του παιδικού σταθμού. Όμως, πλέον, όπως ανέφερε ο κ.Δανιηλίδης, οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου ζητούν επιτακτικά να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος)."[/quote]

Το ίδιο αναφέρεται και στο dikaiologotika.gr (δηλ. συμμετοχή 20-40 euro το μήνα)

693ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 5:59 am

Σύλβια

Σύλβια
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Αν μπείτε στα δικαιολογητικά τελεία gr το έχει και εκεί.Δυστυχώς δεν πάνε καλά τα πράγματα.

694ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 7:14 am

electronio

Σε όσους σταθμούς έχω ρωτήσει μου έχουν ήδη πει για συμμετοχή 50 - 100 €. Συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό που πάει η κόρη μου, έχει συμμετοχή 70 € συν το σχολικό. Όταν λέει 20 - 40 € τι εννοεί;

Ακόμη και για τους δημοτικούς που είχα κοιτάξει τα τροφεία ξεκινούσαν από 60 €.

Νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνω..

695ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 7:18 am

Σύλβια

Σύλβια
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
electronio έγραψε:Σε όσους σταθμούς έχω ρωτήσει μου έχουν ήδη πει για συμμετοχή 50 - 100 €. Συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό που πάει η κόρη μου, έχει συμμετοχή 70 € συν το σχολικό. Όταν λέει 20 - 40 € τι εννοεί;

Ακόμη και για τους δημοτικούς που είχα κοιτάξει τα τροφεία ξεκινούσαν από 60 €.

Νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνω..

Electronio , είναι άλλο πράγμα το ΕΣΠΑ και άλλο πράγμα οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Μέχρι πέρυσι δύο ξεχωριστές αιτήσεις.
Αν δεν το έπαιρναν στους δημοτικούς , υπήρχε η δυνατότητα να το έπαιρναν μέσω ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς άσχετα με τους ιδιωτικούς που έτσι και αλλιώς μπορούσε να δηλώσει κάποιος.

696ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 7:23 am

Σύλβια

Σύλβια
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
20 - 40 ευρώ εννοεί συμμετοχή της μητέρας ή των γονέων , ανά μήνα και για κάθε παιδί στους παιδικούς σταθμούς στους οποίους τα παιδιά θα μπουν μέσω ΕΣΠΑ αν τελικά ισχύσει το πρόγραμμα.
Μέχρι πέρυσι ήταν δωρεάν και απλά πλήρωνε κανείς αν ήθελε, μόνο το σχολικό λεωφορείο.
Τώρα μας λένε ότι αν τα παιδάκια μπουν μέσω ΕΣΠΑ , θα πληρώνουν οι γονείς από 20 έως 40 ευρώ το μήνα ,συν τη μετακίνηση !
Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι , οι άνεργες πως θα πληρώνουμε ;
Θα ξεκινήσουμε να κάνουμε βίζιτες ή θα μας δίνουν οι γονείς μας τα χρήματα ;
Και πες ότι έχει κάποια δύο ή τρία παιδιά ,τι θα κάνει ; Θα δίνει για το κάθε ένα 30 ευρώ μέσω όρο ; Δηλαδή 60 ευρώ για δύο παιδιά και άλλα 130 για το σχολικό λεωφορείο ,μας κάνουν αθροιστικά 190 ευρώ το μήνα.
Εγώ που έχω τρία παιδιά πως θα δίνω 3Χ30=90 (ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) + 65Χ3 (ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ)= 285 ευρώ / μήνα .
Καλά σας λέω , θα αρχίσω να κάνω βίζιτες.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Σύλβια στις Πεμ Ιουν 12, 2014 7:27 am, 1 φορά

697ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 7:26 am

snoopy

snoopy
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
οπως και να χει και μεσω εσπα να παρουν το παιδι αν ειναι σε ιδιωτικο παλι πληρωνεις αλλα σαφεστατα το ποσο δεν ειναι το ιδιο με το να μην ηταν μεσω εσπα.το ποσο πληρωνεις ειναι αναλογα το σταθμο.οπως ακομα αν θες να εχει το παιδι μεταφορα με σχολικο και αυτο χρεωνεται extra

698ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 7:30 am

electronio

Στον παιδικό που πάει η κόρη μου πληρώνουμε τώρα € 300 + το σχολικό. Όταν ρώτησα για το ΕΣΠΑ από Σεπτέμβρη μου είπαν ότι υπάρχει συμμετοχή 70 ευρώ συν το σχολικό.

699ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Πεμ Ιουν 12, 2014 11:09 am

Justelene

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Οσοι έχουν τα παιδιά τους μέσω έσπα σε παιδικό σταθμό είτε ιδιιωτικό είτε δημοτικό κανονικά δεν πληρώνουν καμία συμμετοχή παρά μόνο το σχολικό. Αυτό ίσχυε μέχρι 2013-2014, για την επόμενη χρονιά ίσως υπάρξει μια συμμετοχή και δυστυχώς ακούγεται πολύ έντονα..

700ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ - Σελίδα 28 Empty Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Παρ Ιουν 13, 2014 4:59 am

Mimine

Έχω ρωτήσει σε διάφορους σταθμούς τι θα ισχύσει και αν θα συμμετάσχουν. Σε δύο μου είπαν ότι θα θέλουν έξτρα ένα χιλιάρικο το χρόνο. Σε έναν από αυτούς τους δύο μάλιστα η κυριούλα που ήθελε το έξτρα χιλιάρικο ήταν αρκετά ξινή και μου είπε μεταξύ άλλων ότι ενώ για τα άλλα παιδάκια είναι εντάξει να τα μαζεύουν 16:30 (ωραίο ωράριο, ιδιωτικός σταθμός!) τα παιδάκια με ΕΣΠΑ αποκλειστικά και μόνο στις 16:00 ακριβώς να τους αδειάζουν τη γωνιά. Δεν ξέρω μήπως και θα τα βάζουν στη γωνία ή θα τους δίνουν να φάνε την κόρα που θα κόβουν από τα ψωμάκια των άλλων παιδιών.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 28 από 29]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 15 ... 27, 28, 29  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

phpBB2 forum με ForumGreek | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις