701 Απ: ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΣΠΑ Παρ Ιουν 13, 2014 5:21 am
Σύλβια
Η ψυχή της παρέας!
Justelene έγραψε:Οσοι έχουν τα παιδιά τους μέσω έσπα σε παιδικό σταθμό είτε ιδιιωτικό είτε δημοτικό κανονικά δεν πληρώνουν καμία συμμετοχή παρά μόνο το σχολικό. Αυτό ίσχυε μέχρι 2013-2014, για την επόμενη χρονιά ίσως υπάρξει μια συμμετοχή και δυστυχώς ακούγεται πολύ έντονα..
Mimine έγραψε:Έχω ρωτήσει σε διάφορους σταθμούς τι θα ισχύσει και αν θα συμμετάσχουν. Σε δύο μου είπαν ότι θα θέλουν έξτρα ένα χιλιάρικο το χρόνο. Σε έναν από αυτούς τους δύο μάλιστα η κυριούλα που ήθελε το έξτρα χιλιάρικο ήταν αρκετά ξινή και μου είπε μεταξύ άλλων ότι ενώ για τα άλλα παιδάκια είναι εντάξει να τα μαζεύουν 16:30 (ωραίο ωράριο, ιδιωτικός σταθμός!) τα παιδάκια με ΕΣΠΑ αποκλειστικά και μόνο στις 16:00 ακριβώς να τους αδειάζουν τη γωνιά. Δεν ξέρω μήπως και θα τα βάζουν στη γωνία ή θα τους δίνουν να φάνε την κόρα που θα κόβουν από τα ψωμάκια των άλλων παιδιών.
Έτσι είναι .Πληρώναμε 65 ευρώ την μετακίνηση δηλαδή το σχολικό λεωφορείο.
Τώρα δεν ξέρω τι θα πουν με το νέο πρόγραμμα.Λένε ότι εκτός από τη μετακίνηση θα πληρώνουμε και στους δημόσιους και στους ιδιωτικούς σταθμούς ένα ποσό κάθε μήνα.
Πέραν των τροφείων που υπάρχουν για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Για το ωράριο συμφωνώ,κάνουν διακρίσεις όπως κάνουν και σε μερικά παιδάκια που είναι από ΕΣΠΑ ,στο φαγητό και αλλού.Ντροπή είναι να κάνουν διακρίσεις αλλά δυστυχώς στη ζωή μας οι διακρίσεις είναι αυτονόητες και ίσως και αναγκαίες,εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπει κανείς.
Για την κοπέλα που έβαλε σύνδεσμο με τους παιδικούς τους ΟΑΕΔ , έχω να πω ότι δεν συμφέρει πολλούς γονείς γιατί οι παιδικοί του ΟΑΕΔ είναι ελάχιστοι και ωφελούν μερικές μαμάδες και μπαμπάδες που μένουν κοντά σε αυτούς.
Αδυνατώ να καταλάβω τι ώρα πρέπει να ξυπνάμε για να περνάει το σχολικό έτσι ώστε να πηγαίνει ας πούμε στο Ολυμπιακό χωριό από το Χαλάνδρι ή από του Ζωγράφου (πεθερικά και εμείς) που μένουμε.
Δεν έχει νόημα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Σύλβια στις Πεμ Ιουν 19, 2014 8:50 am, 1 φορά