751 Απ: Εγκυούλες Αυγούστου - Σεμπτεμβρίου 2012 # 5 Πεμ Ιουλ 12, 2012 6:46 am
Viviene
Σιωπηλή δύναμη
Καταρχήν Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!desT έγραψε:Viviene έγραψε:Κορίτσια καλησπέρα! Είναι η πρώτη μου δημοσίευση εδώ και θέλω απελπισμένα τα φώτα σας..
Μόλις επέστρεψα από το γιατρό όπου έκανα ένα υπέρηχο και το πρώτο μου non stress.
Είμαι στην 36η εβδομάδα + 3 μέρες και το βάρος του μπέμπη είναι 3332gr.. Ο γιατρός μου με άγχωσε αρκετά λέγοντάς μου ότι είναι μεγάλο μωρό και ίσως χρειαστεί πρόκληση τοκετού νωρίτερα (Η ΠΗΤ μου είναι 6 Αυγούστου)
Θα ήθελα όσο μπορώ και μου το επιτρέπουν οι συνθήκες να γεννήσω φυσιολογικά αλλά πλέον δεν νομίζω ότι μου αφήνει περιθώρια ο γιατρός μου..
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω εγώ προκειμένου να εμποδίσω την περαιτέρω αύξηση του βάρους του σπόρου μου?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλησπέρα Viviene!
Δεν νομίζω ότι πρέπει να στεναχωριέσαι για την περίπτωση της πρόκλησης. Δε σου πρότεινε καισαρική, πρόκληση σου πρότεινε ο γιατρός σου. Το μωρό σου είναι ήδη αρκετά μεγάλο. Σκέψου ότι υπάρχουν μωρά που κλείνουν τον ένατο και δεν φτάνουν καν το βάρος του δικού σου.
Μη νομίζεις ότι αν τυχόν σπάσουν τα νερά σου γεννάς φυσιολογικά πάντα. Στα προηγούμενα παιδιά μου σπάσανε και τις φορές τα νερά αλλά δεν είχα ούτε πόνους ούτε διαστολή και μου βάλανε φάρμακο (ωκιτοκίνη) για να έρθουν. Δηλαδή στην ουσία έγινε πρόκληση. Σταμάτα να ανησυχείς για το βάρος του μωρού σου. Αν σου πει ο γιατρός σου για πρόκληση θα σου το πει για καλό. Για να μη δυσχεραίνεται άλλο το μωρό στην κοιλιά. Κοίτα να απολαύσεις τις τελευταίες μέρες σου και περπάτα όσο μπορείς. Αν έχεις σκαλοπάτια στο σπίτι ανεβοκατέβαινέ τα. Που ξέρεις μπορεί ο τοκετός να έρθει πριν τη μέρα που λέει ο γιατρός σου.
Ο λόγος για τον οποίο μου ήρθε κάπως όλο αυτό σήμερα είναι γιατί στο μυαλό μου είχα πώς θα γεννήσω αρχές Αυγούστου όντας η πρώτη μου εγκυμοσύνη και ξαφνικά άκουσα τον γιατρό μου να μου λέει πώς μπορεί να γεννήσω και την άλλη εβδομάδα..
Όλα τα έχουμε προγραμματίσει σύμφωνα με την ΠΗΤ μου και τώρα θα πρέπει να τα επαναπρογραμματίσουμε και να βιαστούμε κιόλας..!
Έχω πελαγώσει και στην σκέψη μόνο..αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει για καλό του μωρού οπότε..