Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
719 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 719 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 41  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 26 από 41]

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλά λες ρε Σοφάκι και εγώ τις έχω κάπως αλλιώς τις συσπάσεις το μωρό είναι μωρό ας πούμε..........πως το μπέρδεψες ρε Τανιά μου...τι ένιωθες???Σοφία με την απορία για τις συσπάσεις θα μείνουμε...κάτσε να δείς!!!

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τι να πω ρε βικακο!τοσο ντιπ για ντιπ ειμαστε???????????????? scratch scratch scratch

Fotitsa

Fotitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
sofouli έγραψε:καλημερα τανια!
δε μπορω να καταλαβω πως οι συσπασεις συγκρινονται με το μωρο.το ιδιο ειναι?συγνωμη που σε ρωταω ετσι αλλα δε ξερω πως ειναι οι συσπασεις.εγω τις φανταζομαι ανυποφορες.στον υπερηχο δε σου κανουνε ντοπλερ μητριαιων?
Afou eimai protara.Otan ksaplona estanomouna san kounete kato pano den ponaga alla eixa varos kai piesi kato.Telika eitan elafres sispasis .Alla tromaksa.

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
πιεση απο κατω και εγω εχω αρκετες φορες αλλα ειναι το κεφαλι της!στους υπερηχους που ρωταω το γιατρο λεει οτι ειναι το κεφαλι.και εμεις πρωταρες ειμαστε γι'αυτο σε ρωταω!

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κ εμείς το ίδιο ρε Τανιά μου απλά σε ρωτάμε για να ξέρουμε σε περίπτωση που μας συμβεί........παρόλαυτα...πχ εμένα χθές κάτω πό τον αφαλό σκλήραινε μια δεξιά και το ένιωθα βέβαια να κινείται σα φίδι και να πηγαίνει απότην αριστερη μεριά και να νιώθω το ίδιο σκλήρημα....και μετα ηρεμούσε αλλά ήταν το παιδί ....διότι το έπιανα με το χέρι .......και το ένιωθα ....αλλά έτσι όπως το περιέγραψες ...άνετα θα το μπέρδευα και εγώ....!!!!

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Με τη σειρά μου να καλωσορίσω τις νέες αφίξεις στο γκρουπάκι.
Με το καλό κορίτσια!

Σεπτέμβριος 2012
flower athinabehappy 08/09/2012 Αγοράκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 Annia 10/9/2012 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 desT 12/9/2012 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126sofouli 21/09/2012 Κοριτσάκι
flower giotaki2 21/9/2012 Αγοράκι
flower vgog 23/9/2012 Αγοράκι
@XRUSA 23/9/2012 (φύλο άγνωστο)
flower joanna100883 27/9/2012 Αγοράκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126Κωνσταντίνα 28/9/2012 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 Despoina83 29/9/2012 Κοριτσάκι
flower LizaG 30/9/2012 Αγοράκι
Lia1987 30/09/2012 (φύλο άγνωστο)

Οκτώβριος 2012
flowerInakriti 01/10/2012 αγορακι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126Deb 03/10/2012 Κοριτσάκι
flower Panik11 4/10/12 Αγοράκι
flower Κat3rina 5/10/12 Αγοράκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126Iokasti 6/10/12 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126Tini13 6/10/12 Κοριτσάκι
flowerMarianthi_m 11/10/12 Aγοράκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 Anna_gt 12/10/12 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 Kristinaki 13/10/12 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 Rita_ki 17/10/12 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 maroulo 21/10/12 Κοριτσάκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 KLELIANNA 21/10/12 Κοριτσάκι
flowerΑurora 23/10/12 Αγοράκι
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 xara64 24/10/12 Κοριτσάκι
elina27 27/10/2012 (φύλο άγνωστο)
 Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 351126 Fotitsa 27/10/12 Κοριτσάκι
alexia-marinos 31/10/2012 (φύλο άγνωστο)

Αγοράκια - Κοριτσάκια
10 - 15

Ναταλία, σε παρακαλώ πες μας την προβλεπόμενη ημερ/νία τοκετού καθώς και τι φύλο περιμένεις για σε βάλω στη λίστα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την desT στις Τρι Ιουν 26, 2012 11:52 pm, 1 φορά

marianthi_m

marianthi_m
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Kαλημέρα  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994

Τανια μου ευχομαι να περάσουν σύντομα οι συσπάσεις.. κάτσε στο κρεββατάκι τωρα να ξεκουράζεσαι!

Και εγώ που δεν είμαι πρωτάρα με την ιδια απορία θα μείνω... και εγω αισθάνομαι σφίξιμο 1 -2 φορες όταν ξαπλώνω ανάσκελα αλλα βλέπω απο τη μία μερια να εξέχει μια μπαλα... άρα νομίζω είναι το μωρό... τι να πω...

http://www.creativebeez.gr

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
βικακο και εγω ξαπλωνω και βλεπω τη κινηση της σα φιδι.τη βλεπω που παει σε μια πλευρα και κανει βουναλακι!τη πιανω και φευγει μετα παει στην αλλη πλευρα!ε τι να πω...συσπαση και αυτο?

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
πω πω κοριτσια η λιστα!!!!!!!!!!!σας κατατροπώσαμε!!!!!!!!!!!!!!ω ρε νυφες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994

Fotitsa

Fotitsa
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
δε μπορω να καταλαβω πως οι συσπασεις συγκρινονται με το μωρο.το ιδιο ειναι?συγνωμη που σε ρωταω ετσι αλλα δε ξερω πως ειναι οι συσπασεις.εγω τις φανταζομαι ανυποφορες.στον υπερηχο δε σου κανουνε ντοπλερ μητριαιων?
Mou petrone kilia apo mia plevra ,sfiksimo,kai apo tin ali eida eksogwma.Otan moraki kounete estanomaste-fterougismata,apala xtipimatakia,vlepoume kilitsa na kounete.

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Και για όσες αναρωτιούνται σε ποιο μήνα είναι:
1ος μήνας: 1η, 2η, 3η, 4η βδομάδα

2ος μήνας: 5η, 6η, 7η, 8η βδομάδα

3ος μήνας: 9η, 10η, 11η, 12η, 13η βδομάδα (εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

4ος μήνας: 14η, 15η, 16η, 17η βδομάδα

5ος μήνας: 18η, 19η, 20η, 21η βδομάδα

6ος μήνας: 22η, 23η, 24η, 25η, 26η βδομάδα (και εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

7ος μήνας: 27η, 28η, 29η, 30η βδομάδα

8ος μήνας: 31η, 32η, 33η, 34η, 35η βδομάδα (και εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

90ς μήνας: 36η, 37η, 38η, 39η, 40η βδομάδα (και εδώ έχουμε μία παραπάνω!)

Η εγκυμοσύνη χωρίζεται επίσης σε τρίμηνα! Ε αυτό είναι απλό:

1ος -3ος μήνας = 1η – 13η βδομάδα = 1ο τρίμηνο

40ς -6ος μήνας= 14η – 26η βδομάδα = 2ο τρίμηνο

7ος -9ος μήνας= 27η – 40η βδομάδα = 3ο τρίμηνο

Ή για να μην μπερδεύεσαι παίρνεις την ημέρα από την ΠΗΤ και αλλάζεις τότε μήνα. Π.χ. Εγώ έχω ΠΗΤ 12/9 αρα κάθε 12 αλλάζω μήνα.
Θυμίζω ότι ο μήνας είναι για φίλους, συγγενείς και γνωστούς που ρωτάνε σε ποιον μήνα είσαι. Επίσημα, στον γιατρό και στο νοσοκομείο-κλινική, η εγκυμοσύνη μετριέται σε εβδομάδες.

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
χαχαχαχαχ!Καλημέρα ρε Μαριανθάκο ....!!!Άστα όπως είπα με τη απορία θα μείνουμε....!!!Δεν ξέρω....και εύχομαι να μη μάθω ακόμης πως είναι.........οι συσπάσεις...Τάνια μου περαστικά εύχομαι τα καλύτερα!!!!!

Σοφάκι δεν νομίζω να είμαστε τόσο ηλίθιες....και οι 2!!!!χαχαχχαχαχα
Καλημέρα Δέσποινα!!!

Λυσάρεςςςςςςςςςςς γυναίκες στη λίστα.....!!!!!Μας φάγατε.........

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Fotitsa έγραψε:
Mou petrone kilia apo mia plevra ,sfiksimo,kai apo tin ali eida eksogwma.Otan moraki kounete estanomaste-fterougismata,apala xtipimatakia,vlepoume kilitsa na kounete.

Ε τώρα μας προβλημάτισες νομίζωωωωω!!!!Κάπως έτσι το νιώθω και εγώ αλλά από τη μια μεριά και βάζω το χέρι και στα καπάκια χαλαρώνει η μια μεριά και το νιώθω από την άλλη αλλά αισθάνομαι και τη κίνηση του......!!!Τι να πώ θα το δεί η γιατρός έτσι και αλλιώς.......σε 2 βδομάδες αν δε προκυψει κάτι!!!!

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
τανια μου,εγω απο τη 18η εβδομαδα μονο απαλα χτυπηματακια δε βλεπω!εδω σε λιγο θα βγει απ'εξω απο τους χτυπους!τι να πω!συσπασεις απλες θα εχουμε αλλα οχι συσπασεις 'κακες'.

βικακο,μακαρι να μην εχουμε τετοια γιατι και να εχουμε δε κοβω να το καταλαβουμε και απλα θα ρωταμε! scratch scratch

καλημερα μαριανθη!!!!!!!!!!!!! flower

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
vgog65 έγραψε:
Fotitsa έγραψε:

Ε τώρα μας προβλημάτισες νομίζωωωωω!!!!Κάπως έτσι το νιώθω και εγώ αλλά από τη μια μεριά και βάζω το χέρι και στα καπάκια χαλαρώνει η μια μεριά και το νιώθω από την άλλη αλλά αισθάνομαι και τη κίνηση του......!!!Τι να πώ θα το δεί η γιατρός έτσι και αλλιώς.......σε 2 βδομάδες αν δε προκυψει κάτι!!!!

ας μην αρχισουμε γιατι στο τελος θα αναρωτιομαστε παλι και θα ρωταμε τους παντες παλι! tongue tongue

inakriti

στην συσπαση ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ πετρωνει ΟΛΗ Η ΚΟΙΛΙΑ (γινετε σκληρη)... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΥΣΠΑΣΗ μονο ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!! οταν η κοιλια εξογκωνετε απο την μια μερια ή την αλλη ειναι το μωρακι ... και το ιδιο και αν υπαρχει πονος . ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΑΣΗ δεν μπορεις να προσδιορισεις το σημειο στην κοιλια που πονας ... ενω οταν πονας π.χ. δεξια και εχει πετρωσει ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΣΕ ΤΥΡΑΝΝΑΕΙ

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Σοφάκο καλά λές..........!!!Ούφα τελίως.......είμαστε!!!!!Εγώ που τη ρώτησα τη γιατρό πως θα καταλάβω τις συσπάσεις με έβρισε του στυλ....δεν σου λέω γιατί μετά θα μου λές οτι έχεις συσπάσεις....πάντως μου λέει θα το καταλάβεις αν έχεις συσπάσεις μην αγχώνεσαι...!!!Το άφησα και εγώ στο έλεος αφου μου είπε έτσι!!!

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
και εγω αυτο που λεει η Ινα ξερω!ειναι δυνατον η μητρα να κανει συσπαση απο τη μια?προχθες που μιλησα με το γιατρο,ενω ξερει οτι δεν εχω συσπασεις,μου ειπε πως δεν ειναι ανησυχητικο οτι και να εχω σ'αυτη τη βδομαδα!εφοσον και στους υπερηχους και στο ντοπλερ βγαινουν ολα ηρεμα!

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Καλά λες αλλαγή θέμαατος!!!
Ανυπομονώ να έρθει ο Αύγουστος να αράξωωωωωωω θα φύγουνε και οι δικοί μου διακοπές (μάνα -πατέρας αδερφη και ανηψιά...ο γαμπρός μου θα δουλέυει στη λαχαναγορά οπόταν παρέα μαζί μου)και τι θα κάνω μόνη........οεο!!!Μπορεί να τουε επισκεφτώ γιαα καμιά ημερήσια .....στο Νάυπλιο θα πάνε κοντά είναι ....αλλά θα δούμε μέχρι τότες!!!!

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εγω απλα περιμενω να εξαφανιστωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!!!!!α!αυριο καμπυλη σακχαρου με λουκοζειντ!!!!!!!!!!!!!!!  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 215994 θα παρουμε ενεργεια πρωι πρωι!!!!!!!!!!

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Άλλος προβληματισμός...αυτός εμένα δεν μου την έχει αναφέρει καθόλου τη καμπύλη αλλά θα στείλω το Μάκη απο βδομάδα να μου γράψει γενική αίματοςκαι ούρων και φάρμακα οπόταν θα το αναφέρω και για τη καμπύλη...δειλά δειλά!!!

sofouli

sofouli
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
εγω τον ρωτησα και μου ειπε λουκοζειντ και 2 τρυπηματα!θεικος!!!!!!!!!!
χαπια εγραψα τις προαλλες!ε αυριο μαζι μ'αυτο θα κανω και τη γενικη!ουρα δε μου εγραψε γιατι απο τη συχνοουρια και τα πολλα νερα βγαινουν διαφανες!

desT

desT
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Θα επανέλθω λίγο σ' αυτά που έγραψε η Ίνα για το θηλασμό.
Άνευ παρεξήγησης φυσικά, θα ήθελα να πω ότι σε πολλά από αυτά που ανέφερε η Ίνα οι απόψεις διίστανται.
Οι μαίες στο νοσοκομείο της Αλεξ/πολης που γέννησα μου έλεγαν ότι πρέπει να θηλάζω από ένα στήθος τη φορά.
Βρήκα και μία πηγή που αναφέρει το ίδιο.
Δείτε λίγο:
http://www.thilasmos.gr/Poso%20sixna.htm

"Τα παραπάνω ερωτήματα απασχολούν συχνά, πολλές μητέρες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πολλές διαφορετικές απόψεις, σχετικά με το πόση ώρα θα πρέπει να θηλάζει ένα μωρό, μετά από πόση ώρα πρέπει να αλλάζει κανείς το στήθος και πόσο συχνά θα πρέπει να θηλάζει κανείς. Η επικρατούσα άποψη την προηγούμενη δεκαετία, που δυστυχώς διαδίδεται ακόμα και σήμερα, εν μέρει, από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν ότι το παιδί «επιτρέπεται» να θηλάζει κάθε τέσσερις ώρες και μόνο για συγκεκριμένο χρόνο στην κάθε πλευρά. Τις πρώτες ημέρες για πέντε λεπτά και μετά μέχρι δέκα έως δεκαπέντε λεπτά στο κάθε στήθος. Αυτό, γιατί παλιότερα πιστεύονταν, ότι όταν το παιδί πίνει για περισσότερη ώρα στο στήθος, υπάρχει κίνδυνος ραγάδων των θηλών για την μητέρα. Η παραπάνω μέθοδος οδήγησε πολλές μητέρες στην απελπισία και στον απογαλακτισμό! Πάρα πολλές μητέρες αναγκάστηκαν να διακόψουν το θηλασμό, γιατί δεν είχαν αρκετό γάλα, ενώ το πρόβλημα των ραγάδων των θηλών δε μειώθηκε από αυτή την πρακτική. Επίσης πιστεύονταν ότι το μωρό πρέπει από την αρχή να συνηθίσει να είναι ξύπνιο και να πίνει σε συγκεκριμένες ώρες και να αποκτήσει σταθερό «πρόγραμμα» για να μην «κακομαθαίνει». Ένα μωρό χρειάζεται πολύ χρόνο, μέχρι να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη διαφορά της ημέρας από τη νύχτα και να ζει με το δικό μας ρυθμό. Όταν οι ανάγκες του για τροφή και σωματική επαφή δεν καλύπτονται, γιατί δεν έχει έρθει η «κατάλληλη» ώρα, το μωρό αγχώνεται. Αρνητικά συναισθήματα αυτού του είδους επηρεάζουν την ψυχική του ανάπτυξη.

Σήμερα, έχει πλέον, μετά από πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες, αποδειχθεί, ότι όσο πιο συχνά θηλάζει κανείς, τόσο πιο πολύ γάλα παράγεται από το στήθος. Όταν κανείς σεβαστεί τους ρυθμούς του παιδιού και θηλάζει κάθε φορά που το παιδί δείχνει σημάδια πείνας, τότε το στήθος παράγει αρκετή ποσότητα γάλακτος, για να καλύψει τις ανάγκες του. Αυτό μπορεί να απαιτεί από εσάς στην αρχή, μέχρι να έρθει το κανονικό γάλα, να θηλάζετε αρκετά συχνά, η ανταμοιβή έρχεται όμως με το κανονικό γάλα, όταν το μωρό σας είναι ικανοποιημένο και κοιμάται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι προηγουμένως. Το πρόβλημα των πληγών των θηλών, δεν προκαλείται όταν το παιδί πίνει συχνά στο στήθος, αλλά όταν το παιδί «παίρνει» λάθος το στήθος. Bλ και τοποθέτηση του μωρού στο στήθος

Όταν από την πρώτη ημέρα θηλάζετε ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας, η εγκατάσταση της κανονικής γαλουχίας είναι ομαλή και λιγότερο επώδυνη από ότι όταν θηλάζετε κάθε τέσσερις ώρες. Το γάλα γίνεται σταδιακά περισσότερο και έρχεται νωρίτερα και αυτό είναι πολύ φυσικότερο και πολύ πιο ευχάριστο από το να βρεθείτε, ξαφνικά μέσα σε λίγες ώρες, με ένα «πετρωμένο» στήθος.

Όταν το μωρό είναι ικανοποιημένο και έχει χορτάσει, συνήθως αποκοιμιέται και αφήνει το στήθος από μόνο του. Επειδή το γάλα, μετά από 15 έως 20 λεπτά θηλασμού στην ίδια πλευρά, γίνεται παχύτερο και πλουσιότερο σε λίπος, άρα και πιο χορταστικό, είναι σημαντικό να μην αλλάζετε το στήθος πολύ γρήγορα. Όταν το μωρό σας αφήσει το στήθος, μπορείτε να το βάλετε να ρευτεί, κρατώντας το σε όρθια θέση και χτυπώντας το απαλά στην πλάτη. Εάν δείχνει ακόμα ότι πεινάει, δοκιμάστε να το θηλάσετε από την άλλη πλευρά. Τις πρώτες ημέρες, με το πρωτόγαλα μπορεί το μωρό σας να χρειάζεται και τις δύο πλευρές για να χορτάσει. Όταν το γάλα γίνει περισσότερο, συνήθως αρκεί η μια πλευρά.

Ανακεφαλαιώνοντας: Πόσο συχνά; Όσο συχνά θέλει το μωρό σας. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Τα μεσοδιαστήματα των θηλασμών ποικίλουν ανάμεσα σε δύο με τέσσερις ώρες. Σε κάθε περίπτωση τα μεσοδιαστήματα των θηλασμών, ειδικά στην αρχή και κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τέσσερις ώρες.

Για πόση ώρα; Εμπιστευτείτε τα σημάδια του μωρού σας και αφήστε το να πίνει μέχρι να σας δείξει ότι είναι ικανοποιημένο. Συνήθως, όχι λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά στην κάθε πλευρά."

Βασικά, υπάρχουν πολλά σαιτ στο ιντερνετ που δίνουν οδηγίες και παρέχουν και στήριξη στις νέες μητέρες που θηλάζουν.
Κάποια από τα οποία μπόρεσα να βρω μετά από απλή περιήσηση στο γούγλη είναι:
http://www.thilasmos.gr/index.htm
http://www.mitrikosthilasmos.com/
http://www.perithilasmou.gr/
http://mamalydia.wordpress.com/tag/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/ (εδώ θα βρείτε και τη θαυματουργή κεραλοιφή για τις ερεθισμένες θηλές)

vgog65

vgog65
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ευχαριστούμε......Δεσποινάκο........

xara64

xara64
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλημερα κουκλιτσες μου!!!

Ναταλια μου πρεπει να προσπαθησεις να κοιμασε στο πλαι κ ειδικα στα αριστερα γιατι διαβασα οτι ανασκελα πιεζει η μητρα την κεντρικη αρτηρια κ δεν στελνει ευκολα αιμα στην καρδια με αποτελεσμα να νιωθεις δυσφορια κ ταχυπαλμια!!εγω εχω τωρα τουλαχιστον 2,3 μηνες που κοιμαμαι μονο στο πλαι..με ποναει πολυ η αριστερη μου πλευρα αλλα ειναι καλυτερα απο ανασκελα!!

Σοφακι μου θελω κ εγω βροχουλα κ δροσουλα...τυχερουλααααα!!

Τανια μου κ εγω ψιλομπερδευτικα γιατι κ εγω κατι τετοια νιωθω κ νομιζω οτι ειναι η μπεμπα...σημασια εχει εσυ να εισαι καλα κ να ξεκουραστεις οπως σου ειπε κ ο γιατρος σου!!!

Δεσποινακι αν μπορεις διορθωσε την λιστα η ΠΗΤ μου ειναι 24 κ οχι 21 γιατι εγω δεν ξερω να το κανω!!!

Ινακι & Βικυ  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 417472  Εγκυούλες Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012 Νο9 - Σελίδα 26 417472

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 26 από 41]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 41  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις