26 Απ: apotelesmata amnioparakentisis Τρι Ιουλ 31, 2012 7:35 am
μαμακα μου
Πρωταγωνιστής!!
Maryanastasia έγραψε:πάει και η αμνιο τώρα αναμένουμε.......................
ειμαι σιγουρη οτι θα εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
anabela έγραψε:Κοριτσια γεια σας δεν ειμαι εγγυος αλλα προσπαθω να μεινω. Ειδα το θεματακι σας εδω. Ποτε κρινεται πως μια γυναικα πρεπει να κανει αμνιοπαρακεντιση??? Ποια η διαδικασια? Ποναει?? Επισης εχει μεγαλο κοστος??? η καλυπτεται απο καποιο ταμειο? Ετσι ενημερωτικα για να ξερω
bou-boukitsa έγραψε:
Μείνε με το καλό έγκυος .....και αχρείαστη να σου είναι η αμνιοπαρακέντηση...
Όσο για το πότε μια γυναίκα πρέπει να την κάνει???
Όταν σκοπεύει να μην κρατήσει το μωρό , αν αυτό έχει κάποιο πρόβλημα.!!
Αλλιώς είναι τσάμπα ταλαιπωρία!
elena1983 έγραψε:bou-boukitsa έγραψε:
Μείνε με το καλό έγκυος .....και αχρείαστη να σου είναι η αμνιοπαρακέντηση...
Όσο για το πότε μια γυναίκα πρέπει να την κάνει???
Όταν σκοπεύει να μην κρατήσει το μωρό , αν αυτό έχει κάποιο πρόβλημα.!!
Αλλιώς είναι τσάμπα ταλαιπωρία!
Εγώ πάντως θα έκανα αμνιοπαρακέντηση είτε υπήρχε λόγος είτε όχι. Απλά για να είμαι σίγουρη. Είναι κάτι πάρα πολύ απλό, δεν πονάει, ο κίνδυνος για το έμβρυο είναι μηδαμινός...Δε νομίζω στις μέρες μας να επέλεγε μία γυναίκα να φέρει στον κόσμο ένα άρρωστο παιδί...
elena1983 έγραψε:Bouboukitsa εννοώ ότι θα την έκανα ούτως ή άλλως είτε υπήρχε λόγος-ένδειξη από αυχενική, ΡΑΡΡ-Α κλπ είτε όχι, δηλαδή οι υπόλοιπες ενδείξεις να ήταν φυσιολογικές. Χωρίς να θέλω να κριτικάρω την άποψή σου, και απλά επειδή το υπογράμμισες, το να γεννήσω ένα παιδί υγιές που να μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζωή είναι για μένα πολύ σημαντικό. Το να γεννήσω όμως ένα άρρωστο παιδί, ή με κάποιο γενετικό νόσημα ή σύνδρομο, δε με ενδιαφέρει. Σκέψου ότι κάποια στιγμή οι γονείς φεύγουν, και το παιδί αυτό θα πρέπει να σταθεί μόνο του στην κοινωνία. Τότε τι; Θα μπει σε ένα ίδρυμα; Και γενικότερα, τι ποιότητα ζωής θα μπορέσει να λάβει; Θεωρώ ότι η επιστήμη λειτουργεί προς όφελος όλων μας.
elena1983 έγραψε:Bouboukitsa εννοώ ότι θα την έκανα ούτως ή άλλως είτε υπήρχε λόγος-ένδειξη από αυχενική, ΡΑΡΡ-Α κλπ είτε όχι, δηλαδή οι υπόλοιπες ενδείξεις να ήταν φυσιολογικές. Χωρίς να θέλω να κριτικάρω την άποψή σου, και απλά επειδή το υπογράμμισες, το να γεννήσω ένα παιδί υγιές που να μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζωή είναι για μένα πολύ σημαντικό. Το να γεννήσω όμως ένα άρρωστο παιδί, ή με κάποιο γενετικό νόσημα ή σύνδρομο, δε με ενδιαφέρει. Σκέψου ότι κάποια στιγμή οι γονείς φεύγουν, και το παιδί αυτό θα πρέπει να σταθεί μόνο του στην κοινωνία. Τότε τι; Θα μπει σε ένα ίδρυμα; Και γενικότερα, τι ποιότητα ζωής θα μπορέσει να λάβει; Θεωρώ ότι η επιστήμη λειτουργεί προς όφελος όλων μας.
astrellita έγραψε:.οσο για το θεμα:να το γεννησω αρρωστο η να το σκοτωσω,δεν ειναι τοσο απλο το διλλημα...ειναι μια κατασταση ιδιαιτερα ψυχοφθορα και ειλικρινα δεν ξερω αν ενα παιδι με σοβαρο προβλημα θα μπορουσε να επιβιωσει μετα την απωλεια των γονεων του..
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥς.
ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ , Η ΝΑ ΤΟ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΉΣΕΙ???
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ??
ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΩς Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΓΑΝ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩς ΟΧΙ..
.τωρα απο κει και περα αν κατι θεος φυλαξει συμβει σε καποιον στο μελλον αυτο αναγκαστηκα θα το αντιμετωπισει...ας μην ειμαστε λοιπον μοιρολατρες και ας εμπιστευτουμε την επιστημη που στην συγκεκρημενη περιπτωση βοηθαει.
..επισης δεν υπαρχει περιπτωση να βγουν προβληματικα τα αποτελεσματα στην αμνιο και το μωρο να γεννηθει υγειες.
bou-boukitsa έγραψε:αχ βρε κορίτσια...
γιατί μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία?
από προσωπική πείρα ,πιστεύω πως αν είναι να σου τύχει κάτι....αν είναι γραφτό να αντιμετωπίσεις κάτι ...θα γίνει..
τόσα παιδιά έχουν πει οι γιατροί ότι θα έχουν πρόβλημα και γεννήθηκαν τέλεια (για όσους το κράτησαν τελικά για να το δουν βέβαια) ..
και τόσες χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που όλες οι εξετάσεις ήταν τέλειες και γεννήθηκαν παιδιά με πρόβλημα..
απλά άλλη μια μέθοδος για να μας τα παίρνουν είναι το άμνιο!!
bou-boukitsa έγραψε:astrellita έγραψε:.οσο για το θεμα:να το γεννησω αρρωστο η να το σκοτωσω,δεν ειναι τοσο απλο το διλλημα...ειναι μια κατασταση ιδιαιτερα ψυχοφθορα και ειλικρινα δεν ξερω αν ενα παιδι με σοβαρο προβλημα θα μπορουσε να επιβιωσει μετα την απωλεια των γονεων του..
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥς.
ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΑΙΔΙ , Η ΝΑ ΤΟ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΉΣΕΙ???
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ??
ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΩς Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΓΑΝ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩς ΟΧΙ..
.τωρα απο κει και περα αν κατι θεος φυλαξει συμβει σε καποιον στο μελλον αυτο αναγκαστηκα θα το αντιμετωπισει...ας μην ειμαστε λοιπον μοιρολατρες και ας εμπιστευτουμε την επιστημη που στην συγκεκρημενη περιπτωση βοηθαει.
..επισης δεν υπαρχει περιπτωση να βγουν προβληματικα τα αποτελεσματα στην αμνιο και το μωρο να γεννηθει υγειες.
ΕΠΙΣΗς ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙς ΛΑΘΟς ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...
ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟς!!
ΟΠΟΤΕ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑς ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙς ΠΟΤΕ ΑΝ ΟΝΤΩς ΘΑ ΓΕΝΝΙΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
doritaki έγραψε:
Μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενη? Τι ασθενεια ειχαν πει οτι εχει το μωρακι που τελικα γεννηθηκε υγιεστατο? Γιατι αν κρινω απο αυτα που εμαθα στο πανεπιστημιο αν το DNA λεει οτι εχεις καποια τρισωμια τοτε την εχεις. Κ εκτος απο το νταουν (τρισωμια 21) υπαρχουν κ αλλες χειροτερες. Ψαξε λιγακι πχ την τρισωμια 18 κ τι συμβαινει σε ενα παιδακι που την εχει.
Οσο για το αν θα επιλεξει καποια μαμα τον τερματισμο μιας τετοιας κυησης ειναι δικαιωμα της. Καποιες φορες, κ το τονιζω, ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ειναι προτιμοτερο να τερματησεις μια κυηση παρα να φερεις στον κοσμο ενα παιδακι που θα ταλαιπωρειται κ θα πεθανει σε 2 το πολυ χρονια. Αν παρολα αυτα καποια μητερα θεωρει οτι το παιδι εχει το αναφαιρετο δικαιωμα να γεννηθει εστω κ αν ειναι να ζησει 1 μερα τοτε επιλεγει να το γεννησει. Δεν πρεπει να κρινουμε ουτε τη μια επιλογη ουτε την αλλη.
astrellita έγραψε:θαυμαζω αυτες που αποφασιζουν να κρατησουν ενα τετοιο παιδακι,και που στηριζουν την αποφαση τους,χωρις αυτο να καταληξει σε ιδρυμα,εγω θα το κανα μονο αν καποιος μου εξασφαλιζε πως θα ζησω οσο χρειαστει για να ειμαι παντα διπλα του...
bou-boukitsa έγραψε:astrellita έγραψε:θαυμαζω αυτες που αποφασιζουν να κρατησουν ενα τετοιο παιδακι,και που στηριζουν την αποφαση τους,χωρις αυτο να καταληξει σε ιδρυμα,εγω θα το κανα μονο αν καποιος μου εξασφαλιζε πως θα ζησω οσο χρειαστει για να ειμαι παντα διπλα του...
astrellita μου αυτό δεν το ξέρουμε ούτε για τα παιδάκια που κάνουμε και είναι καλά!
αν το σκεφτείς κανείς μας δεν ξερει αν θα ζει αυριο!
astrellita έγραψε:θαυμαζω αυτες που αποφασιζουν να κρατησουν ενα τετοιο παιδακι,και που στηριζουν την αποφαση τους,χωρις αυτο να καταληξει σε ιδρυμα,εγω θα το κανα μονο αν καποιος μου εξασφαλιζε πως θα ζησω οσο χρειαστει για να ειμαι παντα διπλα του...
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης