Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
690 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 690 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Lida R

Lida R
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ,ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ 50-50 ...ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ....ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ...ΠΧ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΨΩΝΙΑ - ΦΡΟΥΤΑ ΓΑΛΑ ΨΩΜΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΓΩ....ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ..ΖΗΤΑΕΙ ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΡΟΠΕΣ....ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ...ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ...ΟΤΙ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΑΕΙ ΔΙΑ 2
...ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΑΚΡΥΑ@@@

kefi

kefi
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι, όταν δημιουργείται οικογένεια, ο καθένας συμμετέχει κατά ίσο, ανάλογα με τις δυνατότητές του. Αυτό σημαίνει ότι δεν το βλέπω πως ο άντρας μου θα πρέπει να συμμετέχει παραπάνω, μόνο και μόνο επειδή είναι άντρας.
Από εκεί και πέρα, και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, μερικοί μήνες ανεργίας μπορεί να παλεύονται με χρήματα που έχουν αποταμιευτεί. Αλλά 1, 2 ή και παραπάνω χρόνια ανεργίας πώς θα καλυφθούν με αποταμιεύσεις αν δεν υπάρχει άλλη πηγή εισοδήματος;
Πέρα από αυτά όμως, αυτό που θέλω να πω και να εξηγήσω, είναι ότι δε νιώθω καμιά απολύτως καταπίεση με το κοινό ταμείο. Ούτε "ακουμπάω" τα χρήματά μου σε κάποιον. Και μπορεί να είμαι 4 χρόνια άνεργη, αλλά συνεχίζω να έχω ένα ικανό εισόδημα από δικές μου πηγές και επιπλέον στο παρελθόν έβγαζα και περισσότερα χρήματα από τον άντρα μου. Αν ο άντρας μου ήταν στη θέση μου και εφόσον μάλιστα δεν έχει εισοδήματα από άλλες πηγές, φυσικά και τα έξοδα της οικογένειας θα καλύπτονταν από τα δικά μου εισοδήματα. Δε θα συντηρούσα τον άντρα μου, αλλά την οικογένειά μου, έτσι το βλεπω. Απλά ποτέ δεν νιώσαμε, ούτε εγώ, ούτε ο άντρας μου, ότι αυτά τα χρήματα ανηκουν σε κάποιο άτομο συγκεκριμένα. Ανήκουν στην οικογένειά μας.
Ποτέ δεν ένιωσα ότι καταπιέζομαι, γιατί αν ήθελα να κάνω κάποιο έξοδο, έστω και περιττό, πρώτα ο άντρας μου θα με παρακινούσε και θα επέμενε κι όλας, να κάνω το έξοδο αυτό. Ο όποιος προγραμματισμός, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, είναι κοινός και έτσι σκεφτόμαστε και πράττουμε σαν ένα. Είναι θέμα προγραμματισμού για την οικογένεια και αν ο καθένας κρατούσε τα χρήματά του για να τα κάνει ό,τι θέλει, θεωρώ ότι δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τέτοιον προγραμματισμό.
Και ξαναλέω, οι εποχές είναι δύσκολες, πολύ δύσκολες. Αν κάποιος από τους δύο φτάσει σε σημείο να μην έχει ούτε σουσάμι από κουλούρι να αγοράσει, τι θα πρέπει να του πει ο άλλος; ας πρόσεχες να έχεις αποταμιεύσει; Και αν αυτός ο κάποιος είναι ο άντρας μας, ο οποίος συμμετέχει και κατά μεγαλύτερο ποσοστό στα έξοδα της οικογένειας, τι θα πρέπει να γυρίσει να μας πει; τάισέ με γιατί τόσο καιρό εγώ έδινα παραπάνω χρήματα; Κάπως έτσι πιστεύω ότι ξεκινούν τα προβλήματα σε μια οικογένεια όταν τα οικονομικά δεν πηγαίνουν καλά. (Ξανατονίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπική μου άποψη).
Αν ο άντρας μου ήθελε να κάνει μια κίνηση, μια επιχείρηση, που έχει γίνει στο παρελθόν, δε θα του έλεγα να το κάνει με δικά του χρήματα, γιατί στο φινάλε δε θα το έκανε για αυτόν, αλλά για το μέλλον της οικογένειας.
Στο φινάλε, ας δούμε την οικογένεια σαν μια Ο.Ε., όπου ο καθένας είναι υπεύθυνος σε ολόκληρη την ευθύνη που θα προκύψει, ακόμη και με την ατομική του περιουσία. Τουλάχιστον, εγώ και ο άντρας μου έτσι συνεννοούμαστε τόσα χρόνια και έχει αποδώσει πολύ καλά, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις

(Συγνώμη για το σεντόνι)

Iokasti27

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Ειναι γεγονος οτι το καθε ζευγαρι λειτουργει κ σκεφτεται διαφορετικα.. Δεν υπαρχει σωστος τροπος η λαθος αλλα μονο ο τροπος διαχειρισης που βολευει την καθε
οικογένεια....Ειναι αναλογα το πως αισθανεται ο καθενας και δε δεχομαι με τιποτα φυσικα οπως αναφερε καποια κοπελα παραπανω οτι γαμοι που δεν εφαρμοζουν το "kοινο ταμειο" στηριζονται μοναχα στο συμφερον. Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα!

aggeliki5579

aggeliki5579
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Εμεις απο την ημερα που αποφασισαμε να μεινουμε κατω απο την ιδια στεγη εχουμε κοινο ταμειο.Πληρωνομασταν και οι δυο,καθομασταν με χαρτι και στυλο,βγαζαμε τα παγια εξοδα του μηνα(ενοικιο,δεη,νερο,ψωνια),βαζαμε ενα ποσο στην ακρη για απροοπτα εξοδα και οτι εμενε τα μοιραζαμε στην μεση και τα ειχαμε για χαρτζιλικι.ουτε ο ενας πληρωνε περισσοτερα γιατι ειναι αντρας,ουτε η αλλη λιγοτερα γιατι ειναι γυναικα..οποτε μας συμφερει το παιζουμε αρχηγοι της οικογενειας και οποτε δεν μας συμφερει το παιζουμε το αδυναμο φυλο?
οταν αποφασιζεις να δημιουργησεις οικογενεια ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να τα μοιραζεσαι ολα.Τις χαρες και τις λυπες της οικογενειας τις περναει ο καθενας μονος του? δεν καθεστε σαν οικογενεια και συζητατε για να βρειτε λυσεις,δεν συμπασχετε ο ενας με τον αλλον?γιατι με τα λεφτα να κοιταει ο καθενας την παρτη του? και ναι...αν το ταμειο της οικογενειας δεν βγαινει για διακοπες δεν θα παει κανεις απο τους δυο...τι δηλ. θα παω ας πουμε εγω που μπορει να μην εχω χαλασει τιποτα απο το χαρτζιλικι μου για μηνες και θα μεινει ο αντρας μου στο σπιτι επειδη εκεινος δεν θα εχει κρατησει χρηματα στην ακρη?

melpomeni

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Iokasti27 έγραψε:Ειναι γεγονος οτι το καθε ζευγαρι λειτουργει κ σκεφτεται διαφορετικα.. Δεν υπαρχει σωστος τροπος η λαθος αλλα μονο ο τροπος διαχειρισης που βολευει την καθε
οικογένεια....Ειναι αναλογα το πως αισθανεται ο καθενας και δε δεχομαι με τιποτα φυσικα οπως αναφερε καποια κοπελα παραπανω οτι γαμοι που δεν εφαρμοζου
ν το "kοινο ταμειο" στηριζονται μοναχα στο συμφερον. Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα!

Συμφωνω με οσα λες! Μα καλα το ξεχωριστο πορτοφολι δεν υποδηλωνει αγαπη; Μην τρελαθουμε κιολας!
Εγω δουλευω στην εθνικη τραπεζα κ ο αντρας μου στη peugeot.. Πανω κατω τα ιδια παιρνουμε αλλα ο καθενας νοικιαζει και απο ενα σπιτι( εγω ενα δυαρι κ εκεινος ενα τριαρι) που βρηκαμε απο τους γονεις μας. Δινει λοιπον αυτος 350 ευρω απο το νοικι δινω κ εγω 200 απο το νοικι μου κ πληρωνουμε οτιδηποτε σχετικο με το σπιτι.. Τα υπολοιπα καθως κ τα λεφτα απο τις δουλειες μας τα κανει ο καθενας οτι θελει. Φυσικα και εχουμε ξεχωριστους λογαριασμους!!! Ετσι δεν δινει αναφορα ο καθενας για το τι θα αγοαρασει.. Εγω μπορει να χαλασω 200 ευρω για καλυντικα στα hondos! Πρεπει να τον ρωτησω; Η εκεινος να παει ενα τριημερο με τους φιλους του! Με το κοινο ταμειο φυσικο θα με ρωταγε! Τωρα ομως και φυσικα κανει οτι θελει ο καθενας και ετσι πρεπει... Δε σπουδασα τοσα χρονια, δουλεψα για να δινω αναφορα που χαλαω τα λεφτα μου και ποσα χαλαω! Και αυτο μου το ειχαν τονισει και οι γονεις μου! Ο αντρας εχει ενα παραπανω λογο στα οικονομικα , η γυναικα απλα βοηθαει και δουλευει πιο πολυ για τον ευατο της..
Ο αντρας μου συμφωνει σε όλα. Αν ειχε διαφορετικη αντίληψη σιγουρα δε θα προχωρουσαμε σε γαμο...

athina24

athina24
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
καλα αυτο το παραμυθακι περι "ανεξαρτησιας και ισοτητας" πολυ μου αρεσει.....απο τη μια πολλες θελουν να νιωθουν οικονομικα ανεξαρτητες και θελουν και ισοτητα στις δουλειες του σπιτιου τους αλλα στα εξοδα του σπιτιου να συμβαλουν λιγοτερο!!!!!!δεν ειναι ουτε πολυ "τιμιο" ουτε πολυ λογικο!!!!!

με τον αντρα μου ειχαμε κοινη επιχειρηση πριν παντρευτουμε συζησουμε οποτε το ταμειο μας ηταν κοινο!!!!!επισης εχουμε και κοινο λογαριασμο στη τραπεζα!!!!
την επιχειρηση τη κλεισαμε και τωρα δουλευει μονο αυτος!!!!και παλι ειναι κοινο το ταμειο!!!!
και εννοειται πως δεν δινω λογαριασμο για το τι θα παρω οπως και αυτος το ιδιο!!!!

οσο για το αν χωρισουμε κλπ...ετσι κι αλλιως οι καταθεσεις μας δεν ειναι τοσο μεγαλες ωστε να αγχωνομαι και ο καθενας εχει και τη δικη του περιουσια προ γαμου!!!

Lila32

Lila32
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Κοριτσια αυτα περι ισοτητας που λετε δεν τα ασπαζονται κ ολες. Μου αρεσει που ειμαι το αδυναμο φυλο!
Εγω ειμαι φιλολογος στο δημοσιο κ ο αντρας μου εχει φουρνο. Ta πληρωνει ολα εκεινος! Αν τυχει τωρα να βγω εξω κ να παρω ενα γαλα , λιγα φρούτα η ρουχαλακια για το μωρο κλπ ε φυσικα θα τα πληρωσω.. Δε θα τα ζητησω...Αλλα κ εκεινος γενικα δε με αφηνει να πληρωνω ποτε! Μου λεει κρατα τα λεφτα σου για σενα και καντα οτι θες...και εννοειται πως το κανω!

Anna_gt

Anna_gt
Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
Lila32 έγραψε:Κοριτσια αυτα περι ισοτητας που λετε δεν τα ασπαζονται κ ολες. Μου αρεσει που ειμαι το αδυναμο φυλο!
Εγω ειμαι φιλολογος στο δημοσιο κ ο αντρας μου εχει φουρνο. Ta πληρωνει ολα εκεινος! Αν τυχει τωρα να βγω εξω κ να παρω ενα γαλα , λιγα φρούτα η ρουχαλακια για το μωρο κλπ ε φυσικα θα τα πληρωσω.. Δε θα τα ζητησω...Αλλα κ εκεινος γενικα δε με αφηνει να πληρωνω ποτε! Μου λεει κρατα τα λεφτα σου για σενα και καντα οτι θες...και εννοειται πως το κανω!

Α τυχερούλα!!! Θα μειωσω το ποσοστο σε 80-20 !! Ενταξει φανταζομαι ο φουρνος θα αφηνει κερδος! Αυτο ελειπε να συνεβαλλες και στο σπιτι..Smile μια χαρά σας κοβω!! Smile
Οσο για τα περι ισοτητας: δε ζητησα ποτε!
Μετα τον πρωτο τσακωμο για τις δουλειες του σπιτιου , παιρνουμε γυναικα 1-2 φορες το μηνα..
Οσο για τα οικονομικα ουτε εκει ζητησα ισοτητα.. Μου αρεσει που πληρωνει παραπανω...

aggeliki5579

aggeliki5579
Lila32 έγραψε:Κοριτσια αυτα περι ισοτητας που λετε δεν τα ασπαζονται κ ολες. Μου αρεσει που ειμαι το αδυναμο φυλο!

το θεμα ειναι οτι δεν μπορουν να το κανουν ολοι αυτο..και εμενα ο αντρας μου αν εβγαζε τοσα ωστε να μπορει να πληρωνει τα παντα εκεινος και να μην αγχωνομαστε,θα το εκανε...και θα καθομουν εγω να μεγαλωσω το παιδι μας και δεν θα πληρωνα νταντα...και αυτο που λες οτι σου αρεσει να εισαι το αδυναμο φυλο,εγω μαζι σου...συμφωνω απολυτα..αλλα να εισαι το αδυναμο φυλο σε ολα(μιλαω γενικα βεβαια,οχι προσωπικα για καποια κοπελα)και οχι μονο εκει που μας συμφερει...

melpomeni

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Η αληθεια οτι το αδυναμο φυλο το χρησιμοποιω και εγω στα οικονομικα μονο αλλα πιανει! Στα υπολοιπα ειμαι αμειλικτη : κ κανενα σφουγγαρισματακι θα κανει και θα μαγειρεψει και θα φυλαξει το παιδι! Αλλα αφου συμφωνει κανω κ εγω το κοροιδο ως προς τα εξοδα του σπιτιου... Να σα πω ρε κοριτσια ομως και κατι αλλο; Σα γυναικες εχουμε πιο πολλα εξοδα! Πχ εγω πληρωνω περισσοτερη βενζινη γιατι δουλευω 15 χιλ.μακρια ενω ο αντρας μου παει κ με τα ποδια στη δουλεια! Επισης θελω καθε μηνα καλλυντικα , κανενα παπουτσακι, ρουχαλακια , φακουσ επαφησ, υγρα φακων επαφησ, κλπ ...ενω εκεινος ποτε δε παει για ψωνια γιατι τον γεμιζουν ρουχα παπουτσια σε γιορτες !! Ε δεν ειναι αδικο λοιπον να πληρωνει παραπανω!

Iokasti27

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Πεστα!!! Εγω θελω 120 ευρω το μηνα για βενζινη κ εκεινος κανα 30 ( δουλευει απο το ιντερνετ) ....επισης θελω ενα 100 για φρουφρου.. Ε γυναικες ειμαστε... Οι αντρες δε χαμπαριαζουν απο αυτα! Εχουμε πιο πολλα εξοδα ως προς τους εαυτους μας! Ας αναλαβουν αυτοι λιγο παραπανω τη δεη οτε ευδαπ κλπ κλπ.. Δε πειραζει ! Αμαν πια!!

kafedaki?

kafedaki?
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εγώ πάντα ημουν υπέρ του κοινού όταν θα παντρευόμουν.Ίσως γιατί έτσι είχα μάθει από την οικογένεια μου.Και τώρα έχουμε κοινό ταμείο και δεν το έχω μετανοιώσει.Βέβαια αν ο άντρας μου ήταν σα κάποιους άλλους γνωστούς που ξέρω που είναι μες τη τσιγκουνιά και να σε ζαλίζουν αν αυτό που πήρες είναι ακριβό, δεν ξέρω κατά πόσο θα το έκανα το κοινό ταμείο.
Εμένα πάντως σπούδασα για να μπορώ να συνεισφέρω στην οικογένεια που θα κάνω και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να έχω δικά μου λεφτά.Τώρα η έκφραση να τα ακουμπάω στον καθένα τη βρίσκω λίγο βαριά.Γιατί με την ίδια λογική γιατί να ακουμπάει ο αντρα παραπάνω λεφτα σε λογαριασμούς για να μπορούμε εμείς να πάρουμε παραπάνω καλλυντικά.Μήπως είστε λίγο τα δικα μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας;
Να ρωτήσω και κάτι άλλο όταν βγαίνεται έξω με φίλους ή οι δυό σας ποιος πληρώνει;Ρωτάω τα κορίτσια που δεν υπάρχει κοινό ταμείο

Iokasti27

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Στις εξοδους με φιλους ναι πληρωνει αυτος! Οταν βγαινουμε μαζι σιγουρα θα κερασω κ εγω μερικες φορες... Παντως η εκφραση τα " ακουμπαω" μπορει να ακουγεται βαρια αλλα ειναι ρεαλιστικη! Ετσι θα αισθανομουν προσωπικα και ξανατονιζω επειδη ειμαι γυναικα! Και ο αντρας μου ποτε δε θα δεχοταν να του εδινα το μισθο μου κ να βαζα ο, τι μου περισσευε σε κοινο ταμειο και αυτο επειδη σεβεται ολους τους κοπους που εχω κανει για
να σπουδασω , να βρω μια δουλεια κ να ειναι ανεξαρτητη κ δε θα ηθελε να με στενοχωρησει...Γιαυτο κ τον αγαπαω!

aggeliki5579

aggeliki5579
Iokasti27 έγραψε:Στις εξοδους με φιλους ναι πληρωνει αυτος! Οταν βγαινουμε μαζι σιγουρα θα κερασω κ εγω μερικες φορες... Παντως η εκφραση τα " ακουμπαω" μπορει να ακουγεται βαρια αλλα ειναι ρεαλιστικη! Ετσι θα αισθανομουν προσωπικα και ξανατονιζω επειδη ειμαι γυναικα! Και ο αντρας μου ποτε δε θα δεχοταν να του εδινα το μισθο μου κ να βαζα ο, τι μου περισσευε σε κοινο ταμειο και αυτο επειδη σεβεται ολους τους κοπους που εχω κανει για
να σπουδασω , να βρω μια δουλεια κ να ειναι ανεξαρτητη κ δε θα ηθελε να με στενοχωρησει...Γιαυτο κ τον αγαπαω!

δηλαδη εμεις που βαζουμε τον μισθο μας στο σπιτι μας και βαζουμε σε δευτερη μοιρα τα φρουφρου και τα αρωματα και εχουμε κοινο ταμειο,τι σημαινει? οτι ο αντρας μας δεν μας σεβεται,δεν εκτιμαει τους δικους μας κοπους και μας τα ΄΄τρωει΄΄? μαλλον σημαινει οτι και εμεις εκτιμαμε τους δικου του κοπους και τις θυσιες του για να σπουδασει και δεν τον βλεπουμε σαν....χορηγο!

Lila32

Lila32
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Iokasti me kalupses apoluta! Einai kai sto xaraktira tou kathe andra to an kai poso tha ekmetalleytei to eisodima tis gynaikas toy ( k de milaw gia ena pososto pou vazei i gynaika sto spiti - ayto to kanw k egw) kai katepektasi tin idia tou ti gynaika... K emena o andras mou einai kathetos se ayto: prin pantreytoyme mou pe "tha douleyeis gia sena, to kurio varos twn oikonomikwn tha to xw egw".... Alla simera oi perissoteroi den einai etsi dustyxws! Koitane pws na sta arpaksoun!!

melpomeni

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
aggeliki5579 έγραψε:
Iokasti27 έγραψε:Στις εξοδους με φιλους ναι πληρωνει αυτος! Οταν βγαινουμε μαζι σιγουρα θα κερασω κ εγω μερικες φορες... Παντως η εκφραση τα " ακουμπαω" μπορει να ακουγεται βαρια αλλα ειναι ρεαλιστικη! Ετσι θα αισθανομουν προσωπικα και ξανατονιζω επειδη ειμαι γυναικα! Και ο αντρας μου ποτε δε θα δεχοταν να του εδινα το μισθο μου κ να βαζα ο, τι μου περισσευε σε κοινο ταμειο και αυτο επειδη σεβεται ολους τους κοπους που εχω κανει για

δηλαδη εμεις που βαζουμε τον μισθο μας στο σπιτι μας και βαζουμε σε δευτερη μοιρα τα φρουφρου και τα αρωματα και εχουμε κοινο ταμειο,τι σημαινει? οτι ο αντρας μας δεν μας σεβεται,δεν εκτιμαει τους δικους μας κοπους και μας τα ΄΄τρωει΄΄? μαλλον σημαινει οτι και εμεις εκτιμαμε τους δικου του κοπους και τις θυσιες του για να σπουδασει και δεν τον βλεπουμε σαν....χορηγο!

E an φτασεις στο σημειο να δουλευεις σα σκυλι για να τα βαζεις ολαα στο σπιτι επειδη ο αντρας σου δε μπορει να ανταπεξελθει και να μη μπορεις να χαρεις τα λεφτα σου και να ανταμειψεις τους κοπους σου αγοραζοντας πραγματα για σενα τοτε είναι καλυτερα να μη παντρευτεις.. Συμφωνω με την ιοκαστη. Ο αντρας πρεπει να καταλαβαινει οτι η γυναικα ειναι φιλαρεσκη κ χρειαζεται παραπανω λεφτα για αυτην. Συμφωνω και με λιλα που λεει οτι δυστυχως οι περισσοτεροι αντρες σημερα ειναι εκμεταλλευτες.. Οι Αντρες με Α κεφαλαιο σπανιζουν

Myro

σαν σκυλια πια δουλευουμε ολοι νομιζω κ δυστυχως οι μισθοι μας ετσι οπως εχουν μικρινει πια ουτως η αλλως φτανουν μονο για το σπιτι κ οτι αυτο συμπεριλαμβανει κ ετσι πρεπει κ οι δυο να συμβαλουν..ουτως η αλλος δεν μενουν κ πολλα πολλα για αλλα πραγματα..
κ τι λογικη ειναι αυτη οτι η γυναικα δουλευει σαν σκυλι για να τα ξοδευει οπου θελει αυτη κ ο αντρας δουλευει σαν σκυλι για να φροντιζει το σπιτι κ να ειναι ο κουβαλητης...

https://www.facebook.com/myrodeve

Silvia11

Silvia11
Δυστυχως θα συμφωνησω με τα κοριτσια το οτι οι περισσοτεροι κοιτανε πως να εκμεταλλευτουν. Εχω γνωρισει τετοιους. Εγω παντρευτηκα πριν 9 μηνες. Το πρωτο διμηνο εφαρμοσαμε το κοινο ταμειο που δεν απεδωσε αφου εγω σα γυναικα τραβουσα παραπανω λεφτα για μαλλια, μακιγιαζ, κ ο, τι αλλο προεκυπτε. Ο αντρας μου δυσανασχετουσε καθως εκεινος ειναι της πολλης οικονομιας.. Μετα απο μεγαλο καυγα αποφασισαμε να βαζουμε στο σπιτι-εκεινος λιγο παραπανω- κ να κραταει ο καθενας τα λεφτα του. Ο κοινος λογαριασμος που ειχαμε φτιαξει και που τελικα δε χρησιμοποιησαμε , εκλεισε κ ο καθενας εχει το δικο του . Ποτε δε ξαναμαλωσαμε και γενικα αποδιδει στο σπιτι μας το συστημα.. Επισης το θεωρω πιο σωστο απο το να απολογουμαι καθε φορα τι κανω τα λεφτα η τι τα κανει εκεινος.

aggeliki5579

aggeliki5579
κοριτσια μην πατε στο αλλο ακρο....αλλο πραγμα ειναι να τα ακουμπας στον αντρα σου και να μην εχεις να παρεις ουτε τσιχλα που λεει ο λογος και αλλο πραγμα ειναι να βοηθας το σπιτι σου καταρχην και μετα να κοιτας την καλοπεραση σου...και να εχεις την απαιτηση να δουλευεις εσυ για να παιρνεις τα κραγιον σου και τα ρουχα σου και αντιστοιχα να θες να δουλευει ο αντρας σου για να σε συντηρει αποκλειστικα αυτος...οσο υπαρχουν αντρες εκμεταλλευτες αλλο τοσο υπαρχουν και γυναικες...ολα ξεκινανε απο το πως σε εχει μαθει η οικογενεια σου και για ποιο λογο παντρευεσαι...αλλες παντρευοντε για να μοιραστουν την ζωη τους και οτι συνεπαγεται αυτο με τον ανθρωπο τους γιατι υπαρχει αγαπη και αλλες το κανουν γιατι ψαχνουν ενα αιωνιο κοροιδο να τους συντηρει..

Silvia11

Silvia11
Myro έγραψε:σαν σκυλια πια δουλευουμε ολοι νομιζω κ δυστυχως οι μισθοι μας ετσι οπως εχουν μικρινει πια ουτως η αλλως φτανουν μονο για το σπιτι κ οτι αυτο συμπεριλαμβανει κ ετσι πρεπει κ οι δυο να συμβαλουν..ουτως η αλλος δεν μενουν κ πολλα πολλα για αλλα πραγματα..
κ τι λογικη ειναι αυτη οτι η γυναικα δουλευει σαν σκυλι για να τα ξοδευει οπου θελει αυτη κ ο αντρας δουλευει σαν σκυλι για να φροντιζει το σπιτι κ να ειναι ο κουβαλητης...

Μα ο αντρας στην τελικη ειναι ο κουβαλητης! Αυτο δε θα αλλαξει! Πιστεψε με!
Αγγελικη δε νομιζω οτι επειδη θελουμε ο αντρας να πληρωνει γινεται κοροιδο ουτε οτι ψαχνουμε κοροιδο. Η αγαπη ειναι πανω απολα! Αλλα ο καθενας εχει τη θεση του μεσα στο σπιτι! Με την ιδια λογικη αν συμβαλλω εγω οσο αυτος, η βγαινουμε εξω για φαγητο κ δεν ειναι αξιος να κερασει τη γυναικα του τοτε εγω γινομαι το κοροιδο!

Myro

οσο δουλευουν κ οι δυο κ οσο μιλαμε για ισοτητα των φυλων δεν ισχυει το μοτιβο ο αντρας ο κουβαλητης..δουλευουμε για να συντηρουμε το σπιτι μας να πληρωνουμε τα παγια εξοδα μας κ φυσικα κ για την διασκεδαση μας...
δεν θεωρω την γυναικα κοροιδω που θα πληρωσει καφε η φαγητο η και κατι παραπανω μεσα στο σπιτι τυχαινουν κ αυτα...
κ εχει τυχει κ να ξεμεινει ο αντρας μου κ να του δωσω εγω λεφτα μεχρι να πληρωθει..οχι δανεικα φυσικα απλα τα εδωσα..τι σημαινει αυτο οτι ειμαι κοροιδω κ οτι τον πληρωνω εγω???

https://www.facebook.com/myrodeve

Anna_gt

Anna_gt
Ε ρε κοριτσια δλδ αν οι αντρες σας ελεγαν : βαλε 150-200 καθε μηνα στο σπιτι κ τα αλλα καντα ο, τι θες! Τι θα κανατε; Θα το παιζατε καλες σαμαρειτισσες κ θα τα δινατε ολα; Λοιπον , το καθε ζευγαρι εχει κανει το διακανονισμο του.. Απο κει κ περα εξαρταται και ποσα δεχεσαι ως γυναικα, τι μισθο βγαζει ο αντρας σου και παιζουν πολλα ρολο. Αλλα μην λετε τους ανδρες κοροιδα που πληρωνουν γιατι δεν ισχυει. Εξαλλου οι ιδιοι αυτο θελουν: να μας ευχαριστουν! Αυτο εχει αξια!

Ps. Myro καλα εκανες κ του εδωσες. Εγω δε θα εδινα λεφτα στον αντρα μου ουτε αυτος θα τα παιρνε . Δε θα καταδεχοταν.

aggeliki5579

aggeliki5579
Silvia11 έγραψε:
Myro έγραψε:σαν σκυλια πια δουλευουμε ολοι νομιζω κ δυστυχως οι μισθοι μας ετσι οπως εχουν μικρινει πια ουτως η αλλως φτανουν μονο για το σπιτι κ οτι αυτο συμπεριλαμβανει κ ετσι πρεπει κ οι δυο να συμβαλουν..ουτως η αλλος δεν μενουν κ πολλα πολλα για αλλα πραγματα..

Μα ο αντρας στην τελικη ειναι ο κουβαλητης! Αυτο δε θα αλλαξει! Πιστεψε με!
Αγγελικη δε νομιζω οτι επειδη θελουμε ο αντρας να πληρωνει γινεται κοροιδο ουτε οτι ψαχνουμε κοροιδο. Η αγαπη ειναι πανω απολα! Αλλα ο καθενας εχει τη θεση του μεσα στο σπιτι! Με την ιδια λογικη αν συμβαλλω εγω οσο αυτος, η βγαινουμε εξω για φαγητο κ δεν ειναι αξιος να κερασει τη γυναικα του τοτε εγω γινομαι το κοροιδο!

βρε κοριτσια δεν μιλαω να εχεις εναν αντρα που εχει καβουρια στην τσεπη και αναγκαζεσαι να τα πληρωνεις ολα εσυ,ουτε λεω να εχεις κανεναν αχρηστο και να μην μπορει να φροντισει την οικογενεια του...μιλαω για κοινη συνεισφορα απεναντι στο σπιτι και στις αναγκες...και βεβαια θα κρατησω χρηματα για τα δικα μου εξοδα,το ιδιο θα κανει κι εκεινος..απλα λεω οτι με βαση τα οικονομικα της εποχης που ζουμε,που εχουν κοψει απο ολους μας τρελα λεφτα,θυσιες πρεπει να κανουν και οι δυο...αν δω οτι δυσκολευομαστε αυτο τον μηνα π.χ. να ανταπεξελθουμε γιατι προεκυψε ενα εκτακτο εξοδο,δεν θα σκεφτω να χαλασω 50-100€ για καλλυντικα ή ρουχα..τι σημαινει αυτο?οτι ο αντρας μου δεν εκτιμαει το οτι δουλευω επειδη μια φορα δεν θα μπορεσω να κανω κατι για μενα?

Lila32

Lila32
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Myro ανθρωποι ειμαστε κ εγω θα τον βοηθουσα αν κ το θεωρω αδιανοητο ο αντρας μου να μην ειχε κατι στην ακρη κ να ζητουσε απο μενα. Το θεμα που με φοβιζει ειναι οτι η 1 φορα μπορει να γινει 2,3,4 και τοτε δε θα αισθανομαι καλα με τον εαυτο μου.. Και εγω δε θα ζηταγα ποτε ομως λεφτα. Θα προτιμουσα να ζητησω απο τους γονεις μου.

kafedaki?

kafedaki?
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δηλαδή εγώ που δεν αγγίζω τα δικά μου χρήματα και περνάμε με του άντρα μου και όταν ήταν να βγάλουμε εισητηρια για διακοπές τα πληρώσαμε απο τα δικά μου τι σημαίνει ότι ο άντρας μου δε με σέβεται;Απλά αποφασίσαμε τον δικό μου λογαριασμό να μην το πειράζουμε για να έχουμε λεφτά στην άκρη για διακοπές ή ότι άλλο μας προκύψει.Και μάλιστα τώρα 1,5 χρόνο δε μου γκρίνιαξε για το παραμικρό, ούτε γιατί πήρα παπούτσια , ούτε γιατί πήρα 2 μπλούζες αντι 1 και όλα αυτά από το δικό του μισθό, αφού τα δικά μου δεν τα πειράζουμε...Και αυτή τη στιγμή αν το πάρουμε ο χαμένος είναι αυτός αν γίνει κάτι(φτου φτου μακρυα απο μας).Απλά αυτό το σύστημα είχαν οι γονείς μας και μας άρεσε και είπαμε να το καθιερώσουμε και μεις.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | Πολιτισμός | Childhood, Family | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις