926 Απ: ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 #10 Πεμ Οκτ 04, 2012 5:11 am
grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
γεωργία02/07/10 έγραψε:α καλά για τις μέρες μπορεί να καταλαβα λάθος, αλλά νομίζω ότι ο Διονυσάκης είχε πυρετο μέρες και πήρε τον γιατρό προχθες η Βιβή και της είπε για αντιβίωση... sorry!!!
Όσο για το άγχος μου βρε τιτίκα μου, όταν μου είπε η υπεύθυνη ότι ασχολήθηκε μια ώρα περισσότερο η παιδοψυχολόγος μαζί του, προφανώς δεν το έκανε γιατι όλα πάνε κάλα, κατι μη φυσιολογικό παρατήρησε, και έτσι όπως τα μάσαγε η κοπέλα, κατάλαβα ότι δεν θα μου το έλεγε καν αν απλώς η ειδικός είχε μόνο μια υποψία γιατι ξέρει πόσο αγψωτική είμαι με το θέμα... προσωπική μου άποψη, παρατήρησε κάτι αλλά πριν κάνει πλήρη διάγνωση θέλει να τον ξαναδεί, και να το ψάξει... έχω να κοιμηθω 2 μέρες γιατι στο μυαλό μου γυρίζει μόνο μια λέξη... ΑΥΤΙΣΜΟΣ!!!
Μπορεί να είναι και η απογοήτευση μου, αλλά πλεον τα περιθώρια μας στενεύουν όλο και πιο πολύ, ο γαβριηλ βρίσκεται σε επίπεδο ομιλίας σε ηλικία 12 μηνων, και η βελτιώση του σε σχέση με την αναπτυξη του είναι δραματικά αργεί... δυστυχώς μεγαλώντας (φαινέται και μεγαλύτερος από ότι δείχνει), το πόσο πίσω βρίσκεται φαίνεται σιγα σιγα πεντεκάθαρα... Συνέχεια, όποτε συναντάμε κόσμο στο δρόμο, του μιλανε τον ρωτάνε απλά πραγματα περιμένωντας να απαντήσει, και αυτος γυρνάει το κεφάλι, στην αρχη αναγκαζόμουνα να τους λέω ότι δεν μιλάει, και ξεκινούσε ένα λογίδριο του στυλ ... και μένα το παιδί της ξαδερφης, θείας, κουμπάρας... και έφτανα στο σημείο να λέω σε κάθε ένα, το ιστορικό του Γαβριηλ και να προσπαθω να δικαιολογω καταστάσεις... τώρα κουράστηκα, άσε που δεν πιστεύω να είναι καλό μπροστα στο Γαβριηλ να γίνεται πλέον κάθε φορά αυτή η συζήτηση, γιατι όσο να είναι καταλαβαίνει... και υπάρχει μια πιθανότητα στο εκατομύριο να βγάζει και αντίδραση... Λέω απλά σε όλους ότι είναι ντροπαλός, αν και έχω αρχίσει να αποφεύγω πια τις πολλές βόλτες... ο Γαβριηλ δεν μπορεί να ταιριάξει με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του... την προηγούμενη βδομάδα ένα κορίτσακι 4 χρόνων στον παιδότοπο τον έδειχνε και έλεγε συνεχεια σε όλους "ΑΣΤΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ"... Μπήκα άρον αρον με την μαμα της μέσα και τα πήραμε, εκείνη μάλωσε πολύ το δικό της... ο Γαβριηλ γύρισε σε κάποια φάση και την κοίταξε, αλλά δεν αντέδρασε συνέχισε να παίζει με τις μπάλες... εγω όμως είχα την ανάγκη να τον πάρω από εκεί... τον χάιδεψα το κεφαλάκι και του είπα ότι τον αγαπώ, και ότι ξέρω ότι η φωνούλα του είναι κάπου εκει μέσα και θα περιμένω...
Μετα από αυτο το σκηνικό που εγινε και με την παιδοψυχολόγο καταλαβαίνεις, γιατι δεν κοιμάμαι 2 μέρες... μίλησα με την υπεύθυνη στον παιδικό και μου είπε ότι εκει όλα τα παιδάκια τον παίζουν και δεν είχαν κανενα τέτοιο πρόβλημα βέβαια εκείνα είναι όλα μικροτερα ή συνομίλικα...
αχ ρε γεωργια με συγκινησες πολυ.εγω πιστευω οτι οι περισσοτεροι το λενε επειδη εχει πολυ αναπτυξη το παιδακι σου.απο οτι εχω καταλαβει καταλαβαινει τα παντα σωστα;αρα γιατι να ειναι αυτισμος;δε λεει τιποτα δηλαδη πλεον;ουτε καν ακαταλαβιστικα;ραντεβου με τον γιατρο ποτε εχεις;