Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
487 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 487 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

kefati

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
valerakievelinaki έγραψε:μηπως-να-πηγαινες-σε-αναπτυξιολογο;;;;να-κανεις-ενα-τεστ-για-διασπαση;;;
Καλησπέρα!
Είχα σκεφτεί την περίπτωση αυτή από την αρχή. Μάλιστα, παρακολούθησα και ένα σχετικό σεμινάριο για διάσπαση προσοχής, και έκανα το σχετικό τεστ για τον γιο μου. Απ΄ότι είδα, τελικά δεν πρόκειται για τέτοια περίπτωση. (Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία, σίγουρα θα απευθυνόμουν σε ειδικό, δεν το συζητώ, οπωσδήποτε). Μάλλον , ήταν μέχρι να μπει στο κλίμα και να προσαρμοστεί (το καλοκαίρι ξεσυνηθίζουν είναι η αλήθεια).
Τις τελευταίες ημέρες - δόξα τω Θεώ - συγκεντρώνεται και διαβάζει με άλλο κέφι. Μάλλον ήταν μία φάση..

Έχει επεξεργασθεί από τον/την kefati στις Τετ Οκτ 09, 2013 9:56 am, 1 φορά

27Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στο διάβασμα!!! - Σελίδα 2 Empty ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΩΣΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ Τετ Δεκ 12, 2012 5:40 am

anipomoni

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Εμείς έχουμε άλλο θέμα. Δεν αρθρώνει σωστές προτάσεις συντακτικά. Όταν διηγείται κάτι δεν καταλαβαίνει κανείς τί θέλει να πει. Τη σταματάμε και της ζητάμε να ξεκινήσεια από την αρχή την ιστορία ώστε να καταλάβουμε.
Το κορίτσι μου πάει τρίτη δημοτικού.
Μήπως μπορεί να με βοηθήσετε τί μπορώ να κάνω? Σκέφτηκα να διαβάζει παιδικά βιβλία αλλά θα βοηθήσει? Επίσης σκέφτηκα να τη βάζω να διαβάσει μια ιστορία και μετά να της τη σπάω σε αριθμούς που πρέπει να τη βάλει σε σειρά.

anipomoni

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Γεια σας κορίτσια,
Εμείς είμαστε τρίτη δημοτικού. Η δασκάλα της μου λέεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ότι δεν προσέχει και κάνει φασαρία. Σαν μαθήτρια δεν παρουσιάζει πρόβλημα σημαντικό εκτός της δομής του λόγου.Διαβάζει γρήγορα τα θεωρητικά μαθήματα όταν έχει διαβάσει σωστά την ορθογραφία της δεν κάνει λάθη. Στα διαγωνίσματα κάνει μικρολαθάκια στα μαθηματικά πάμε καλά.Το παιδί φαίνεται ότι διαβάζει αλλά η δασκάλα της μου κάνει παράπονα ότι σηκώνεται στην τάξη ότι πολλές φορές πετάγεται και λέει άσχετα.Αλλά τη ρώτησα αν της έχει κάνει ποτέ παρατήρηση και μου απαντά ότι δεν μπορεί να τη μαλώσει. Επομένως έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου αν το παιδί έχει διάσπαση προσοχής ή οχι. Βοηθήστε με να καταλάβω. Έχω ξεχάσει να σας αναφέρω ότι είναι γεννημένη 13.12.2004.Μήπως χρειάζεται ακόμη μία πίστωση χρόνου?

kefati

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
anipomoni έγραψε:Γεια σας κορίτσια,
Εμείς είμαστε τρίτη δημοτικού. Η δασκάλα της μου λέεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ότι δεν προσέχει και κάνει φασαρία. Σαν μαθήτρια δεν παρουσιάζει πρόβλημα σημαντικό εκτός της δομής του λόγου.Διαβάζει γρήγορα τα θεωρητικά μαθήματα όταν έχει διαβάσει σωστά την ορθογραφία της δεν κάνει λάθη. Στα διαγωνίσματα κάνει μικρολαθάκια στα μαθηματικά πάμε καλά.Το παιδί φαίνεται ότι διαβάζει αλλά η δασκάλα της μου κάνει παράπονα ότι σηκώνεται στην τάξη ότι πολλές φορές πετάγεται και λέει άσχετα.Αλλά τη ρώτησα αν της έχει κάνει ποτέ παρατήρηση και μου απαντά ότι δεν μπορεί να τη μαλώσει. Επομένως έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου αν το παιδί έχει διάσπαση προσοχής ή οχι. Βοηθήστε με να καταλάβω. Έχω ξεχάσει να σας αναφέρω ότι είναι γεννημένη 13.12.2004.Μήπως χρειάζεται ακόμη μία πίστωση χρόνου?

Καλησπέρα!!
Πώς τα πάει τώρα το κορίτσι? Η κατάσταση είναι ακόμη η ίδια όπως την περιγράφεις ή έχει βελτιωθεί;
Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού τα πάει καλά στα μαθήματα και σίγουρα παίζει ρόλο ότι έχει γεννηθεί στο τέλος της χρονιάς. Πάντως, μπορείς να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά της γενικώς: αν μπορεί να αφοσιώνεται για αρκετή ώρα σε δραστηριότητες που την ενδιαφέρουν, χωρίς να αποσπάται η προσοχή της.
Μπορείς να συζητήσεις μαζί της να δεις πώς νιώθει για όλα αυτά και να παρατηρήσεις - μπορεί να το ξέρεις ήδη - αν όταν της μιλάς σε ακούει ή "ταξιδεύει" αλλού... Από εκεί θα έχεις κάποιες ενδείξεις αν πρόκειται για διάσπαση προσοχής.
Πάντως, καλού - κακού δεν χάνεις και τίποτα να ρωτήσεις κάποιον ειδικό επί του θέματος...
Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, και θα δεις, όλα καλά θα πάνε..! Wink

anipomoni

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Καλησπέρα,
Τώρα διαβάζουμε καλά, αλλά δεν γράφει καλά στα διαγωνίσματα ενώ είναι πολύ καλά προετοιμασμένη.Στα αγγλικά πάει εξαιρετικά.Δεν κάνει φασαρία και πάει πολύ καλά.Στο σχολείο όμως σε κανένα προγραμματισμένό διαγώνισμα δεν γράφει καλά. Πάντα τα διαγωνίσματά της τελειώνουν με την ένδειξη "ΔΙΑΒΑΣΕ".Η δασκάλα της τη σηκώνει σχεδόν καθημερινά και την εξετάζει και της γράφει "ΜΠΡΑΒΟ" στα τετράδιά της ή στα βιβλία της.Αλλά στα διαγωνίσματ ατελείωτα χάλια. Να φανταστείτε η δασκάλα της, την Παρασκευή της είπε ότι ξέρει ότι διαβάζει και να μην ανησυχεί. Αλλά κορίτσιά πώς μπορώ να το λύσω το θέμα? Είναι κρίμα γιατί αντί να ανεβαίνει η αυτοπεποίηθησή της πέφτει. Όταν της μίλησα το Σαββατοκύριακο για το θέμα μου είπε ότι θέλω μόνο μπράβο και ότι συνέχεια την μαλώνω. Αλλά της εξήγησα ότι είναι κρίμα να διαβάζει να τα ξέρει τόσο καλά όλα και όταν γράφει να μη το αποδεικνύει. Αφού είτε διαβάσει, είτε όχι παίρνει τον ιδιο βαθμό της είπα, να κάνει επανάληψη ας πηγαίνει να γράφει μόνη της. Τη βλέπεις ότι στενοχωριέται αλλά στο επόμενο διαγώνισμα πάλι τα ίδια. Σε ένα μη προγραμματισμένο διαγώνισμα πήγε καλά. Τι με συμβουλεύτετε?

kefati

Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
anipomoni έγραψε:Καλησπέρα,
Τώρα διαβάζουμε καλά, αλλά δεν γράφει καλά στα διαγωνίσματα ενώ είναι πολύ καλά προετοιμασμένη.Στα αγγλικά πάει εξαιρετικά.Δεν κάνει φασαρία και πάει πολύ καλά.Στο σχολείο όμως σε κανένα προγραμματισμένό διαγώνισμα δεν γράφει καλά. Πάντα τα διαγωνίσματά της τελειώνουν με την ένδειξη "ΔΙΑΒΑΣΕ".Η δασκάλα της τη σηκώνει σχεδόν καθημερινά και την εξετάζει και της γράφει "ΜΠΡΑΒΟ" στα τετράδιά της ή στα βιβλία της.Αλλά στα διαγωνίσματ ατελείωτα χάλια. Να φανταστείτε η δασκάλα της, την Παρασκευή της είπε ότι ξέρει ότι διαβάζει και να μην ανησυχεί. Αλλά κορίτσιά πώς μπορώ να το λύσω το θέμα? Είναι κρίμα γιατί αντί να ανεβαίνει η αυτοπεποίηθησή της πέφτει. Όταν της μίλησα το Σαββατοκύριακο για το θέμα μου είπε ότι θέλω μόνο μπράβο και ότι συνέχεια την μαλώνω. Αλλά της εξήγησα ότι είναι κρίμα να διαβάζει να τα ξέρει τόσο καλά όλα και όταν γράφει να μη το αποδεικνύει. Αφού είτε διαβάσει, είτε όχι παίρνει τον ιδιο βαθμό της είπα, να κάνει επανάληψη ας πηγαίνει να γράφει μόνη της. Τη βλέπεις ότι στενοχωριέται αλλά στο επόμενο διαγώνισμα πάλι τα ίδια. Σε ένα μη προγραμματισμένο διαγώνισμα πήγε καλά. Τι με συμβουλεύτετε?

Καλησπέρα!.. Αν και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, ωστόσο θα σου πω την ταπεινή μου γνώμη..
Απ' ότι ξέρω - και θυμάμαι και από το σχολείο - κάποια παιδιά μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα στην προφορική εξέταση και άλλα στη γραπτή εξέταση. Είναι στο παιδί: αν είναι, πχ, περισσότερο οπτικός ή ακουστικός τύπος. Στην περίπτωσή σου, θεωρώ ότι θα βοηθούσε την κόρη σου κάποια εξάσκηση, ώστε να μπορεί να συγκεντρώνεται στα γραπτά και να μην κάνει "επιπόλαια" λάθη. Γιατί αφού διαβάζει σίγουρα τα ξέρει!
Θα μπορούσες πχ για εξάσκηση να τις βάζεις κάποιες εργασίες στο σπίτι, παρόμοιες με τα τεστ που κάνουν στο σχολείο και κυρίως όταν έχουν κάποια επανάληψη για να γράψουν διαγώνισμα στο σχολείο, ώστε, μετά το διάβασμα της, να κάνει καλύτερη εξάσκηση όσων έμαθε και γραπτώς.
Αυτά...
Ελπίζω να βοήθησα. Δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις.
Καλή επιτυχία!!! Wink Wink Wink

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις