Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
460 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 460 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΜΟΥΣΑΚΑΣ Ο ΥΓΙΕΙΝΟΣ!!
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΧΝΙΖΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΑΦΟΥ ΑΣΠΡΙΣΕΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΡΙΧΝΩ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΦΡΕΣΚΙΑ, ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ (ΠΙΠΕΡΙ , ΛΙΙΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ, ΑΛΑΤΙ) ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ . ΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ: ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΤ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ (ΛΑΙΤ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ.
ΑΦΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ ΤΣΟΥΠ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΑΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ , ΒΑΖΩ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

miki2009

miki2009
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
elenidek έγραψε:ΜΟΥΣΑΚΑΣ Ο ΥΓΙΕΙΝΟΣ!!
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΧΝΙΖΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΑΦΟΥ ΑΣΠΡΙΣΕΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΡΙΧΝΩ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΦΡΕΣΚΙΑ, ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ (ΠΙΠΕΡΙ , ΛΙΙΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ, ΑΛΑΤΙ) ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ . ΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ: ΒΟΥΤΥΡΑΚΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΤ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ (ΛΑΙΤ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ.
ΑΦΟΥ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ ΤΣΟΥΠ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΑΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΙΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ , ΒΑΖΩ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ


Elenidek μια φορά που έψησα τις μελιτζάνες όπως λες εσύ και δεν τις τηγάνισα , όταν ψήθηκε ο μουσακάς είχε πολλά υγρά. Σου συμβαίνει εσένα αυτό?

ioanna85


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ελενη καπως ετσι το κανω κι εγω γιατι εχω αντρα φιτ!Χαχαχα!Την πατατα ομως την τριβω στον τριφτη ετσι οπως ειναι ωμη και βραζει ευκολα απο τα ζουμακια!

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΩ ΚΑΛΑ. ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΑΔΙΛΑ ΜΠΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧ. ΩΜΗ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ.... ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ

ioanna85


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
miki2009 κι εγω πιστευω πως η μελιτζανα δεν επαιξε ρολο στα ζουμια που εβγαλε το φαι γιατι η μελιτζανα στο φουρνο αφυδατωνεται ακομα κι αν την εχεις ξεπικρισει πριν σε νερακι και δεν την εστυψες καλα!Ισως ειχε πολυ νερο ο κιμας ή εβαλες ωμο λαχανικο οπως ντοματα ή κολοκυθακι!

Ελενη ειναι νοστιμη η τριμμενη πατατα γιατι παιρνει γευση απο τον υπολοιπο μουσακα και βραζει πολυ ευκολα λογω του μικρου μεγεθους!

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
θα την κάνω τη δοκιμή, μάλλον το σ/κ

Myro


Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
εγω καπου ειχα βρει συνταγη ο μουσακας της τεμπελας.κ οντως ειναι πολυ ευκολο ετσι κ γλιτωνεις πολυ χρονο...κοβεις τις πατατες κ τις απλωνεις στο ταψι κ απο πανω βαζεις κ την μελτζανα που εχεις κοψει σε ροδελες κ τα ψηνεις κανενα μιασαωρο στο φουρνο..κανεις κ τα υπολοιπα κανονικα κιμα κ μπεσαμελ τα ριχνεις απο πανω(πρωτα κιμα μετα μπεσαμελ) κ παλι στο φουρνο..
δεν χρειαζετε να μπλεξεις κ με το βρασιμο της πατατας..τελειοοο

https://www.facebook.com/myrodeve

ioanna85


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Μια γρηγορη κι απλη συνταγη απο την αργυρω που μπορει ειτε να φαγωθει σαν γευμα ή να συνοδεψει κρεας ειναι:

2 κουπες κριθαρακι, το βραζουμε κανονικα και το σουρωνουμε.
Σε ενα τηγανι βαθυ σε λιγο λαδι σωταρουμε 1σκελιδα σκορδο και 1 κουτακι μανιταρια κονσερβα στραγγισμενα ή φρεσκα να πιουν τα υγρα τους, τα αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε το κριθαρακι
στη συνεχεια βαζουμε μιση κουπα τυρι τριμμενο οπως κεφαλοτυρι, 2κ.σ. γιαουρι και μαϊντανο φρεσκο ή αποξηραμενο!
Αποσυρουμε απο τη φωτια και ανακατευουμε καλα!

????????


Επισκέπτης
μπισκοτάκια γεμισμένα με ελίτσες.
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
75 ml ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα τριμμένη
12 ελιές
125 ml χλιαρό νερό
ριγανη για πασπαλισμα


Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι μαλακό, εύπλαστο και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλευράκι ακόμη, συνήθως όμως δεν χρειάζεται.
Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα πλαταίνουμε ανάμεσα από τις παλάμες μας.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.


τα εκανα προχτες αλλα κανεις δεν εφαγε......δεν τους αρεσουν οι ελιες, ενω εγω πεθαινω!!!!!!!!!



SadSadSadSadSad






????????


Επισκέπτης
Για πλούσια σάλτσα ντομάτας


  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

????????


Επισκέπτης
Βασική ζύµη για πίτσα


  • 500 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) προαιρετικά



Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή. Πασπαλίζοντας το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας. Διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένη με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη.

????????


Επισκέπτης
Σπιτικά κρουασανάκια!

1 αβγό, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 8 γρ νωπή, 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κούπα γάλα, 1/2 κούπα ελαιόλαδο


1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

2. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώνει για μισή ώρα.

3. Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε τριγωνάκια, το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θέλετε να γίνουν.

4. Τα τυλίγουμε και ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στους 180 για 30'.



Έχει επεξεργασθεί από τον/την arco iris στις Τετ Οκτ 24, 2012 9:20 am, 1 φορά

????????


Επισκέπτης
Ζύμη για κρέπες


3 αβγά, 1 1/2 κούπα γάλα, 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο, 1/2 κουτ.γλ. αλάτι


1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα,το βούτυρο, το αλάτι και σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι.Χτυπήστε καλά να γίνει χυλός.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, μόλις κάψει, με μια χαρτοπετσέτα αλείψτε με λίγο βούτυρο και ρίχνετε μία μεγάλη κουταλιά, όταν ψηθεί από τη μία γυρίστε από την άλλη

toxotina

toxotina
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
λοιπον δινω κ εγω μια γρηγορη κ νοστιμη συνταγη που την κανω συχνα.Για να φτιαξετε το γλυκοξινο κοτοπουλακι θα χρειαστειτε :4 μπουτακια κοτοπουλου τα οποια τα τσιγαριζετε μαζι με ενα κρεμμυδι κ αν θελετε κ με μια ψιλοκκομενη πρασινη πιπερια.Επειτα προσθετετε νερο ετσι ωστε να αρχισουν να βραζουν κ συμπηρωνεται με 2 φρεσκοστυμμενα λεμονια,2 κουταλιες της σουπας μουσταρδα κ προαιρετικα ενα κυβο κοτοπουλου.Λιγο πριν τελειωσει τ μαγειρεμα προσθετετε 1 κουταλια της σουπας μελι κ αν χρειαζεται αλατι!Πραγματικα βγαινει πολυ ωραιο κ γινεται κ γρηγορα!Αν θελετε το συνοδευεται με λιγο ρυζι!Καλη ορεξη σε οσες το δοκιμασουν

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
toxotina έγραψε:λοιπον δινω κ εγω μια γρηγορη κ νοστιμη συνταγη που την κανω συχνα.Για να φτιαξετε το γλυκοξινο κοτοπουλακι θα χρειαστειτε :4 μπουτακια κοτοπουλου τα οποια τα τσιγαριζετε μαζι με ενα κρεμμυδι κ αν θελετε κ με μια ψιλοκκομενη πρασινη πιπερια.Επειτα προσθετετε νερο ετσι ωστε να αρχισουν να βραζουν κ συμπηρωνεται με 2 φρεσκοστυμμενα λεμονια,2 κουταλιες της σουπας μουσταρδα κ προαιρετικα ενα κυβο κοτοπουλου.Λιγο πριν τελειωσει τ μαγειρεμα προσθετετε 1 κουταλια της σουπας μελι κ αν χρειαζεται αλατι!Πραγματικα βγαινει πολυ ωραιο κ γινεται κ γρηγορα!Αν θελετε το συνοδευεται με λιγο ρυζι!Καλη ορεξη σε οσες το δοκιμασουν

Εναλλακτικα μπορειτε αντι για μουσταρδα κ λεμονι να χρησιμοποιησετε κετσαπ κ ξυδι μπαλσαμικο.Το μελι ισχυει κανονικα! Smile εγω συνηθως εκτος απο πιπερια (οποιουδηποτε χρωματος αλλα οχι καυτερη)βαζω κ καροτα κ κολοκυθακια κομμενα σε λεπτες λωριδες.

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Κ επειδη λατρευω τα μηλα...
Μηλα ψητα
Ξεφλουδιζω κ κοβω στα τεσσερα τα μηλα κ απλωνω σε ταψακι.Ριχνω απο πανω ζαχαρη,κανελα κ γαρυφαλλο κ μισοσκεπαζω με λικερ της αρεσκειας μου.Ολα γινονται με το ματι κ αναλογα με το μεγεθος του ταψιου.Ψηνω στους 180 για 45 περιπου λεπτα.Αν τα μηλα ηταν μεγαλα ισως θελει κ λιγο περισσοτερο.Προσεχω προς το τελος μηπως πρεπει να προσθεσω λιγο νερακι για να μην εξατμηστει ολο το λικερ.Στο τελος τα μηλα θα εχουν ενα καστανοκοκκινο χρωμα κ στο ταψακι θα εχει μεινει κ αρκετο σιροπακι...

Την τελευταια φορα εβαλα σπιτικο λικερ απο κρανα αλλα ταιριαζει πολυ κ λικερ κερασι με πικραμυγδαλο.Κ αν το ταψακι δε γεμιζει βαζω κ κανενα αχλαδακι.Κ με κυδωνια γινεται εξισου ωραιο απλα θελουν περισσοτερη ωρα ψησιμο.

dina kardoyla

dina kardoyla
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
doritaki έγραψε:Κ επειδη λατρευω τα μηλα...
Μηλα ψητα
Ξεφλουδιζω κ κοβω στα τεσσερα τα μηλα κ απλωνω σε ταψακι.Ριχνω απο πανω ζαχαρη,κανελα κ γαρυφαλλο κ μισοσκεπαζω με λικερ της αρεσκειας μου.Ολα γινονται με το ματι κ αναλογα με το μεγεθος του ταψιου.Ψηνω στους 180 για 45 περιπου λεπτα.Αν τα μηλα ηταν μεγαλα ισως θελει κ λιγο περισσοτερο.Προσεχω προς το τελος μηπως πρεπει να προσθεσω λιγο νερακι για να μην εξατμηστει ολο το λικερ.Στο τελος τα μηλα θα εχουν ενα καστανοκοκκινο χρωμα κ στο ταψακι θα εχει μεινει κ αρκετο σιροπακι...

Την τελευταια φορα εβαλα σπιτικο λικερ απο κρανα αλλα ταιριαζει πολυ κ λικερ κερασι με πικραμυγδαλο.Κ αν το ταψακι δε γεμιζει βαζω κ κανενα αχλαδακι.Κ με κυδωνια γινεται εξισου ωραιο απλα θελουν περισσοτερη ωρα ψησιμο.

είχα πάει σε ένα σπιτι κάποτε και μου πρόσφεραν φιρίκια ψητά ολόκληρα και μέσα στην τρυπα που δημιουργήθηκε απο τα κουκουτσια που ελειπαν ειχαν βαλει γλυκο του κουταλιου κεράσι. ηταν υπεροχο και τρομερά αρωματικό.

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το κερασακι ειχε μπει πριν το ψησιμο ή τελευταια στιγμη?Συνηθως στα ολοκληρα μηλα βαζουν στο κεντρο καρυδια κ σταφιδες.Αυτο με το κερασι δεν το ηξερα...Ωραιο ακουγεται παντως! :)

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
μετά το ψήσιμο και πριν το σερβίρισμα. Ηταν ΤΕΛΕΙΟ. Ελαφρύ γλυκάκι και απολαυστικό

foteini35


Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
καλημέρα κι απο μένα!ευκολη και γρήγορη συνταγή για μιλφειγ!
2 πακέτα σφολιατίνια bonomi( αυτά που είναι σκέτα οχι με το ασπρο γλάσο,τα έχουν όλα τα σ/μ)
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής γιώτης βανίλια
1 garni.
στρώνουμε μια σειρά σφολιατίνια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ (εγώ παίρνω τα sanitas τα παραλληλόγραμμα που ειναι 27χ21χ6 για να μήν πλένω μετά κιόλας).
χτυπάμε τις κρέμες όπως λέει το σακουλάκι και απλώνουμε πάνω απο τα σφολιατίνια.βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ακόμα μόνο που τα έχουμε χω΄ρισει κατα μήκος στην μέση για να μην βγει πολύ χοντρό.χτυπάμε την garni όπως λέει το κουτί και την βάζουμε απο πάνω.για το τέλος τρίβουμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα σφολιατίνια,τα απλώνουμε πανω απο την garni και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με άχνη.ψυγείο και μαμ!!!το γάλα που θα χρειαστειτε ειναι μόνο όσο λένε τα σακουλάκια της κρέμας και της garni περιπου 1 λίτρο νομίζω!όποιος το έχει φάει δεν έχει μείνει στο ένα κομμάτι....καλή επιτυχία σε όσες το φτιάξουν!

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Απο οσες φτιαχνουν τσιζ κεικ θελω τη γνωνη σας.Τι μαρμαλαδα χρησιμοποιειτε?(ποια μαρκα εννοω οχι ποια γευση)Την αραιωνετε με νερο ή οπως ειναι?Μια φορα που δοκιμασα να αραιωσω μαρμελαδα εγινε χαλια.Μολις βγηκε το τσερκι η μαρμελαδα αρχισε να τρεχει γιατι ηταν πολυ αραιη! Sad

ioanna85


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

doritaki


Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ioanna85 έγραψε:doritaki απο μαρμελαδα την Bonne Maman χωρις να την αραιωσω. Αν θες κατι πιο ελαφρυ προτεινω ζελε. Αν παλι θες κατι πιο επαγγελματικο προτεινω 1 κομποστα βυσσινο με 1,5 κ.σ. κορν φλαουρ.Να πως παει η συνταγη...
Στραγγιζεις τα βυσσινα και βαζεις σε κατσαρολακι το χυμο με το κορν φλαουρ ανακατευοντας συνεχεια με συρμα 2-3 λεπτα!Την βγαζεις απο τη φωτια και βαζεις μεσα τα βυσσινα.Την αφηνουμε να κρυωσει πριν την απλωσουμε!Το αποτελεσμα ειναι μια κολλωδης πηχτη σαλτσα σαν τις ετοιμες!

Ευχαριστω!Θα το δοκιμασω με κομποστα.Εγω ειχα μαρμελαδα του Mr.Grand νομιζω κ ηταν λιγο πηχτη.Δε μπορουσα να την απλωσω γι'αυτο κ δοκιμασα να αραιωσω με νερο σε μπρικι πανω σε χαμηλη φωτια.Καπου το ειχα διαβασει οτι ετσι κανεις μια πιο απαλη σαλτσα αντι να βαλεις τη μαρμελαδα οπως ειναι αλλα ηταν μια αποτυχια!

elenidek

elenidek
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
κάποτε είχα δοκιμάσει να κάνω με μαρμελάδα αγοραστή και είχα πάρει απο τα Σ/Μ Αρβανιτίδη μία σε ένα μπολάκι με κόκκινο καπάκι. Ηταν σαν ζελέ μέσα. Την ζέσταινα λιγάκι να ρευστοποιηθεί, την έβαλα μέσα στο τσερκι και μετα οταν παγωσε το γλυκο εγινε παλι σαν ζελε. Τις υπόλοιπες φορες όμως που έκανα έβαλα σπιτική μαρμελάδα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 4]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 
  •  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις