51 Απ: Μη μου το βγάζεις από τη μύτη ρε γαμώτο... Τετ Ιουλ 28, 2010 3:21 am
lianikos
Πανταχού παρούσα!
florentiab έγραψε:Ξέρω ότι μπορεί και να με δείρετε με αυτά που θα πω, αλλά εγώ δεν σας φοβάμαι.χαχαχαχα
Τα παιδιά είναι δική μας ευθύνη και όχι των παππούδων τους. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι για να κάνουν τα χατίρια στο παιδί, για να ξεφύγουν και λίγο από το πρόγραμμα. Χωρίς υπερβολές βέβαια.
Το να θέλουμε να είναι πάντα διαθέσιμες οι γιαγιάδες όταν τις χρειαζόμαστε αλλά να μην τολμούν να πουν και τίποτα, είναι σαν να θέλουμε να έχουμε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.
Καμιά φορά πρέπει να ζυγιάζουμε τα πράγματα και ακολουθούμε το λιγότερο κακό.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά ούτε και συμφωνώ. Πιστεύω ότι υπάρχουν ανώδυνα πραγματάκια στα οποία οι παππούδες μπορούν να κακομάθουν το παιδι και δεν έγινε και τίποτα. π.χ. αν του δώσουν παραπάνω γλυκά ή αν του πάρουν περισσότερα παιχνίδια ενώ εσύ του έχεις μια ρέγουλα ή αν δεν μπορούν να του χαλάσουν χατήρι σε κάτι που τα παιδιά ζητούν.
ΑΛΛΑ:
1. Είναι άλλο αυτά τα μικρά και άλλο να σου αλλάζουν βασικές συνήθειες όπως το ωράριο φαγητού και ύπνου του παιδιού. Ή π.χ. σε άλλες περιπτώσεις όταν εσύ προσπαθείς να κόψεις κάτι σημαντικό, όπως την πιπίλα ή τις πάνες ή το αλεσμένο φαγητό, να κάνουν πισωγυρίσματα στα παιδιά και να σε ρίχνουν μήνες ή και χρόνια (στην περίπτωσή μου ενάμιση χρόνο) πίσω.
2. Είναι άλλο να ζητήσει κάτι το παιδί και να μην μπορούν να του πουν όχι και άλλο πράγμα για λίγες μέρες μέσα στο καλοκαίρι να μην μπορούν να "θυσιάσουν" τη δική τους καλοπέραση και να το παίρνουν μαζί τους στις ταβέρνες όπου πηγαίνουν, με αποτέλεσμα το παιδί να χαλάει όλη του τη ρέγουλα χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη ευχαρίστηση από την κατάσταση!!
Βλέπεις, το θέμα είναι λίγο πιο βαθύ από το επίπεδο στο οποιο το έθεσες, και σου το εξηγώ χωρίς να σε... δείρω!!