Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
399 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 399 επισκέπτες :: 3 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 7]

despoinag

despoinag
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Μικρέ Πρίγκηπα η αλήθεια είναι ότι το παιδί θα πρέπει να μιλάει. Δεν λέει τίποτα? Ούτε απλές λεξούλες όπως κακά ή τσίσα ίσως?

Εμένα ο γιος μου έκοψε την πάνα γύρω στα 2 και κάτι με πολύ κόπο και αρκετά ατυχήματα. Του έφευγαν ας πουμε τα τσίσα και τα πάταγε και γλίστραγε Κόψιμο πάνας: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία και ποιος ο καλύτερος τρόπος; - Σελίδα 6 534787 Κόψιμο πάνας: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία και ποιος ο καλύτερος τρόπος; - Σελίδα 6 534787 Βέβαια αυτό ήταν ίσως εκτός από επίπονο και σωτήριο γιατί καναδυο φορές που έπεσε πήρε τέτοια τρομάρα και μετά άρχισε να προσπαθεί. Τα βράδυα φοράγαμε πάνα μέχρι που την βγάλαμε και αυτή. Βέβαια ατυχήματα είχαμε μέχρι και 6 χρονών !!!! Οταν ήταν κουρασμένος και έπεφτε κούτσουρο στο κρεβάτι το πρωί ξύπναγε κατουρημένος.

Η κόρη μου είναι απίστευτο αλλά έβγαλε την πάνα 12 μηνών. Μία που την βγάλαμε και μετά δεν ξανακατουρήθηκε ΠΟΤΕ!!. Βέβαια μιλούσε. Εβλεπε και τον αδελφό της στην τουαλέτα και ως ζηλιαρόγατα ήθελε και εκείνη να πηγαίνει. Το φοβερό ήταν ότι δεν είχαμε ποτέ ατύχημα.

Πάντως θέλει υπομονή πολύ και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος. Καλή επιτυχία!

mikros prigkipas

mikros prigkipas
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
despoinag έγραψε:Μικρέ Πρίγκηπα η αλήθεια είναι ότι το παιδί θα πρέπει να μιλάει. Δεν λέει τίποτα? Ούτε απλές λεξούλες όπως κακά ή τσίσα ίσως?

Εμένα ο γιος μου έκοψε την πάνα γύρω στα 2 και κάτι με πολύ κόπο και αρκετά ατυχήματα. Του έφευγαν ας πουμε τα τσίσα και τα πάταγε και γλίστραγε Κόψιμο πάνας: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία και ποιος ο καλύτερος τρόπος; - Σελίδα 6 534787 Κόψιμο πάνας: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία και ποιος ο καλύτερος τρόπος; - Σελίδα 6 534787 Βέβαια αυτό ήταν ίσως εκτός από επίπονο και σωτήριο γιατί καναδυο φορές που έπεσε πήρε τέτοια τρομάρα και μετά άρχισε να προσπαθεί. Τα βράδυα φοράγαμε πάνα μέχρι που την βγάλαμε και αυτή. Βέβαια ατυχήματα είχαμε μέχρι και 6 χρονών !!!! Οταν ήταν κουρασμένος και έπεφτε κούτσουρο στο κρεβάτι το πρωί ξύπναγε κατουρημένος.

Η κόρη μου είναι απίστευτο αλλά έβγαλε την πάνα 12 μηνών. Μία που την βγάλαμε και μετά δεν ξανακατουρήθηκε ΠΟΤΕ!!. Βέβαια μιλούσε. Εβλεπε και τον αδελφό της στην τουαλέτα και ως ζηλιαρόγατα ήθελε και εκείνη να πηγαίνει. Το φοβερό ήταν ότι δεν είχαμε ποτέ ατύχημα.

Πάντως θέλει υπομονή πολύ και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος. Καλή επιτυχία!

απλές λεξούλες λέει,αλλά άσχετες με τα κακά και τσίσα!!!
δεν ξέρω τι να κάνω!!!
ευχαριστώ πάντως Crying or Very sad

mamametriazouzounakia

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Αχ σας νιωθω... ειμαστε στην ιδια φαση με τον μεσαιο που σε 22 μερες θα γινει 3 ετων και σε εναν μηνα ξεκιναει παιδικο (λεμε τωρα...) και μια ειναι προθυμος, μια οχι... μια φταιω εγω που με το μωρο και την μεγαλη δεν τα προλαβαινω ολα... ειμαι να σκασω...

http://familyclubproducts.blogspot.com

despoinag

despoinag
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
mikros prigkipas έγραψε:
despoinag έγραψε:Μικρέ Πρίγκηπα η αλήθεια είναι ότι το παιδί θα πρέπει να μιλάει. Δεν λέει τίποτα? Ούτε απλές λεξούλες όπως κακά ή τσίσα ίσως?

απλές λεξούλες λέει,αλλά άσχετες με τα κακά και τσίσα!!!
δεν ξέρω τι να κάνω!!!
ευχαριστώ πάντως Crying or Very sad

Φαντάζομαι ότι τις έννοιες όμως κακά και τσίσα τις ξέρει. Αν όχι κάθε φορά που αλλάζετε πάνα να του επισημαίνεις τί έχει κάνει.

Πουφ κακά!
Τσίσα!

Μετά βάζε το μικρό στο γιο γιο ή στην λεκάνη στο δικό του καθισματάκι (δεν ξέρω τί έχεις) και λέγε του. Κάνε τσίσα ή κάνε κακά. Τις ώρες για τα κακά περίπου τις ξέρεις φαντάζομαι.

Ακόμα και αν ξεκινήσει να κάνει κακά του πάνω του και το αντιληφθείς, πάρε τον (όχι απότομα ή βίαια) και πήγαινέ τον στο γιο γιο. Πες του να συνεχίσει εκεί.

Αν κατουρηθεί μία δύο φορές δεν θα νιώθει και ο ίδιος άνετα οπότε αν τον πηγαίνεις ανά μία ώρα θα το πάρει απόφαση και θα κάνει εκεί.

Θέλει πολλήηηηηηηη υπομονή. Προσπάθησε όμως τώρα γιατί το χειμώνα είναι πιο δύσκολο και θα σε πάει για του χρόνου το καλοκαίρι.

litsakos

litsakos
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
προσφατα δοκιμασα να κοψω τις πανες στον γιο μου με αφορμη εναν ερεθισμο που ειχε και επρεπε να ειναι με βαμβακερο βρακακι για καποιες μερες ειπα ευκαρια να δοκιμασω,αλλα το παιδι δεν ηθελε,μαλλον πιεστηκε με αποτελεσμα να γκρινιαζει.Ρωτησα λοιπον και μου ειπαν οτι απο 18 μηνων-5 χρονων ειναι το διαστημα που το παιδι καταφερνει να ελεγξει τον σφιγκτηρα του πρωκτου,οποτε ειναι καθαρα θεμα του παιδιου.Αν πιεστει πολυ θα τα καταφερει να κοψει την πανα αλλα λεγεται οτι εχει επιπτωσεις στην ψυχολογια του (ψυχαναγκαστικος ενηλικας). Ρωτησα και μια λογοθεραπευτρια κ ειδικο εκπαιδευτικων διαδικασιων (ναι,το παραψαχνω το θεμα Laughing Razz ) και αυτη μου ειπε οτι τα 2 ετη ειναι νωρις,παιζουν ρολο και διαφορα αλλα θεματα οπως ο ερχομος ενος νεου μωρου (η περιπτωση μας).Σας βαζω και καποιες οδηγιες για το κοψιμο της πανας που μου εστειλε και μου φανηκαν πιο απλες απο το να τον αναγκαζω να κατσει στο γιογιο,το παιδι μας βλεπει στην τουαλετα οποτε ξερει οτι εκει ειναι το ...μερος Razz

Αρχεία
Άσκηση τουαλέτας.pptx
Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
(136 Kb) Κατεβάστηκε 31 φορές

Athin@

Athin@
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ρε κορίτσια να σας πω τι μου κάνει η δικιά μου μπας και βοηθήσετε; θα σας πω χι χι.
Προσπαθούσα να της κόψω την πάνα πηγαίνοντας 3 φορές τη μέρα στο γιογιό. Το γιογιό το είχε συνηθίσει αλλά μάλλον το είχε πάρει σαν παιχνίδι.

Όταν την άρχισα σοβαρά, βγάζοντας την πάνα και βάζοντας βρακάκια άρχισε να θυμώνει πολύ με τη συχνότητα που την πήγαινα (με το που την πλησίαζα στην τουαλέτα ή έλεγα τη λέξη κλειδί "τσίσα" έκανε σαν δαιμονισμένο) και λέω άσε μάλλον δεν είναι έτοιμη ακόμα.

Της ξαναέβαλα πάνες αλλά δεν κάνει τσίσα πάνω της καθόλου, ούτε κακά. Οι πάνες είναι μονίμως θεόστεγνες και πεντακάθαρες ακόμα και στον μεσημεριανό ύπνο, ενώ στον βραδινό τις λερώνει ελάχιστα.
Δεν μου ζητάει όμως ποτέ. Και αν τη βάλω στο γιογιό (με το ζόρι εννοείται - φανταστείτε οτι ο άντρας μου δεν μπορεί να τη βάλει) το γεμίζει μέχρι τη μέση.

Υπάρχει κανένα κολπάκι για να την κάνω να τα ζητάει;
Μα καλά δεν την ενοχλεί η κοιλίτσα της; Και για τα κακά την καταλαβαίνω απο τα προυτς προυτς οτι θέλει να κάνει και την πάω αλλά τα τσίσα;

Εχτές την άφησα και λέω ή θα τα ζητήσει ή θα τα κάνει πάνω της. Ε για πέντε ώρες την άφησα και δεν έκανε τίποτα και μόλις την έβαλα στο γιογιό...χείμαρος.

Ευάκι

Ευάκι
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Athin@ έγραψε:Ρε κορίτσια να σας πω τι μου κάνει η δικιά μου μπας και βοηθήσετε; θα σας πω χι χι.
Προσπαθούσα να της κόψω την πάνα πηγαίνοντας 3 φορές τη μέρα στο γιογιό. Το γιογιό το είχε συνηθίσει αλλά μάλλον το είχε πάρει σαν παιχνίδι.

Όταν την άρχισα σοβαρά, βγάζοντας την πάνα και βάζοντας βρακάκια άρχισε να θυμώνει πολύ με τη συχνότητα που την πήγαινα (με το που την πλησίαζα στην τουαλέτα ή έλεγα τη λέξη κλειδί "τσίσα" έκανε σαν δαιμονισμένο) και λέω άσε μάλλον δεν είναι έτοιμη ακόμα.

Της ξαναέβαλα πάνες αλλά δεν κάνει τσίσα πάνω της καθόλου, ούτε κακά. Οι πάνες είναι μονίμως θεόστεγνες και πεντακάθαρες ακόμα και στον μεσημεριανό ύπνο, ενώ στον βραδινό τις λερώνει ελάχιστα.
Δεν μου ζητάει όμως ποτέ. Και αν τη βάλω στο γιογιό (με το ζόρι εννοείται - φανταστείτε οτι ο άντρας μου δεν μπορεί να τη βάλει) το γεμίζει μέχρι τη μέση.

Υπάρχει κανένα κολπάκι για να την κάνω να τα ζητάει;
Μα καλά δεν την ενοχλεί η κοιλίτσα της; Και για τα κακά την καταλαβαίνω απο τα προυτς προυτς οτι θέλει να κάνει και την πάω αλλά τα τσίσα;

Εχτές την άφησα και λέω ή θα τα ζητήσει ή θα τα κάνει πάνω της. Ε για πέντε ώρες την άφησα και δεν έκανε τίποτα και μόλις την έβαλα στο γιογιό...χείμαρος.

αθηνα και η δικη μου το εκοψε το σπορ!επειδη κρυωσε ο καιρος και της εβαλα παμπερ δε το προσεχει το θεμα καθολου,επαναπαυθηκε!και νευριαζει κιολας αμα τη βαζω να κανει!υπομονη λιγος καιρος εμεινε για να καλοκαιριασει και μετα μονο με βρακι θα την εχω,να την δω τι θα κανει!

manoula_24xr

manoula_24xr
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο.Μπορει μερικα να το παρουνε πιο ευκολα,αλλα πιο πεισματικα,εγω δν την εβαλα σε γιογιο γτ το θεωρω κοροιδια να το μαθεις να τα κανει εκει κ μετα αλλο τοσο να μαθει στη λεκανη.Κ της πηρα περιοδικα κ βλεπαμε μαζι κ ξεχνιοταν κ της ερχοταν,αλλα θελει λιγο κοπο μεχρι να συνηθισουνε,φανταστειτε τοσο καιρο να σας καθαριζουνε κ ξαφνικα να πρεπει να τα κανετε μονες σας κ να μαθετε κ να τα ζητατε,οποτε λιγακι υπομονη μανουλιτσες,κ βρακακια θα λερωσουνε κ θα κανουνε κ μερες να κανουνε,αλλα μετα ολα καλα.Αρχικα δοκιμαστε να τα βαζετε καθε ενα τεταρτο η τις ωρες που ξερετε οτι κανουνε.Υπομονη!!

Athin@

Athin@
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ευάκι έγραψε:αθηνα και η δικη μου το εκοψε το σπορ!επειδη κρυωσε ο καιρος και της εβαλα παμπερ δε το προσεχει το θεμα καθολου,επαναπαυθηκε!και νευριαζει κιολας αμα τη βαζω να κανει!υπομονη λιγος καιρος εμεινε για να καλοκαιριασει και μετα μονο με βρακι θα την εχω,να την δω τι θα κανει!
Εσυ όμως λες οτι τα κάνει στην πάνα. Η Γωγώ δεν κάνει, αυτό είναι το θέμα. Απο τη Δευτέρα μέχρι σήμερα κάνει σχεδόν ΜΟΝΟ στο γιογιό αλλά ΔΕΝ το ζητάει, μόνο αν την πάω. Απ'ότι έχω καταλάβει αν την αφήσω θα σκάσει.

manoula_24xr έγραψε:Αρχικα δοκιμαστε να τα βαζετε καθε ενα τεταρτο η τις ωρες που ξερετε οτι κανουνε.Υπομονη!!
Αυτό έκανα και νευρίασε. Όταν την πήγαινα 3 φορές τη μέρα το είχε για παιχνίδι. Όταν την άρχισα με τα βρακάκια και την πήγαινα κάθε ένα τέταρτο ή μισάωρο τσαντίστηκε και δεν θέλει ούτε τη λέξη να ακούει. Το σιχάθηκε.

Το τελευταίο παράδειγμα: Στις 2 πήγε γιογιό. Στις 3 κοιμήθηκε και στις 5 ξύπνησε, την πήγα στο γιογιό πριν μισή ώρα (5:30)η πάνα ήταν καθαρή και το γιογιό το τίγκαρε. Πριν την πάω τη ρώτησα αν θέλει και έφυγε τρέχοντας.
Mad

Νενεν

Νενεν
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Δεν ξερω τι να πω βρε κοριτσια! Η δικη μου, απο 2 και κατι κανει τσισα στο γιογιο. Για τα κακα ομως ζηταει πανα. Στο γιογιο τα εχει κανει μονο 2 φορες και αν αρνηθω να της βαλω πανα ειναι ικανη να κραταει τα κακα μεχρι την αλλη μερα. Την βραδυνη πανα παροτι ειναι 3,5 δεν την εχουμε κοψει. Της εχω πει να με φωναζει αν θελει τσισα στον υπνο, αλλα δεν ξυπναει και το πρωι η πανα ειναι ασηκωτη! Η παιδιατρος μου εχει πει να μην την ζορισω... Παντως εχω σκοπο τωρα που θα βγαλουμε τον υπνοσακο να την βαζω το βραδυ για υπνο με βρακακι... Δεν ειχα και ποτε σκυλακι ρε γαμ@το για να ξερω τι να κανω !!!!! tongue tongue tongue tongue tongue tongue

CHRISLA2216

CHRISLA2216
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
Νενεν έγραψε:Δεν ξερω τι να πω βρε κοριτσια! Η δικη μου, απο 2 και κατι κανει τσισα στο γιογιο. Για τα κακα ομως ζηταει πανα. Στο γιογιο τα εχει κανει μονο 2 φορες και αν αρνηθω να της βαλω πανα ειναι ικανη να κραταει τα κακα μεχρι την αλλη μερα. Την βραδυνη πανα παροτι ειναι 3,5 δεν την εχουμε κοψει. Της εχω πει να με φωναζει αν θελει τσισα στον υπνο, αλλα δεν ξυπναει και το πρωι η πανα ειναι ασηκωτη! Η παιδιατρος μου εχει πει να μην την ζορισω... Παντως εχω σκοπο τωρα που θα βγαλουμε τον
υπνοσακο να την βαζω το βραδυ για υπνο με βρακακι... Δεν ειχα και ποτε σκυλακι ρε γαμ@το για να ξερω τι να κανω !!!!!
tongue tongue tongue tongue tongue tongue

ΧΑΧΑΧΑ!!!
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΣΟΥ ΒΡΕΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕΝΤΟΝΙ,ΣΤΡΩΜΑ, ΟΠΟΤΕ ΒΑΛΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ...

ntina

ntina
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
μανούλες γειας σας κι από μένα....εμένα λοιπόν ο μικρούλης μου σε λίγο θα κλείσει τον 18 μήνα....και εδώ και ένα μήνα, κάθε φορά πριν κάνει τα κακάκια του έρχεται δίπλα μου και μου λέει "μαμα κακα" και αμέσως μετά τα κάνει......να αρχίσω να τον βάζω στο γιογιό ή στην λεκάνη μόλις μου το λέει ή είναι πολύ μικρός ακόμα?

φωτεινουλα

φωτεινουλα
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
κοριτσακια μου μια χαζη ερωτηση δηλαδη η δικια μου που τον ιουνιο γινεται 1 χρονου ειναι χαζο να προσπαθησω να τις το κοψω?εχω δια βασει καπου οτι ο σφιχτηρας τον κοριτσιων απο ενος ετους αρχιζει κ "δενει"

CHRISLA2216

CHRISLA2216
ntina έγραψε:μανούλες γειας σας κι από μένα....εμένα λοιπόν ο μικρούλης μου σε λίγο θα κλείσει τον 18 μήνα....και εδώ και ένα μήνα, κάθε φορά πριν κάνει τα κακάκια του έρχεται δίπλα μου και μου λέει "μαμα κακα" και αμέσως μετά τα κάνει......να αρχίσω να τον βάζω στο γιογιό ή στην λεκάνη μόλις μου το λέει ή είναι πολύ μικρός ακόμα?

NTINAKI EΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ, ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ..

μανουλα26

μανουλα26
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
κοριτσια γεια σας!ειμαι καινουρια στο foroum k θελω μερικες συμβουλες για τον δικο μου τον λεβεντη ο οποιος ειναι 28 μηνων κ δεν λεει να κοψει την πανα.........τον εβαζα στο γιογιο εκλαιγε κ οδυροταν τον εβαζα στην λεκανη θα πεσω μου ελεγε....τι τραγουδακια ειπαμε τι παιχνιδια βαζαμε να κανουν τσισα μαζι με τον θοδωρη τιποτα!!!!μεχρι κ με την ξαδερφουλα του τον εβαζα να την δει που κανει τσισα στο γιο γιο....τιποτα δεν θελω μου λεει!!!!!!!τι να κανω?help me!!!!!!!!!

tsipita!!

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
μανουλα26 έγραψε:κοριτσια γεια σας!ειμαι καινουρια στο foroum k θελω μερικες συμβουλες για τον δικο μου τον λεβεντη ο οποιος ειναι 28 μηνων κ δεν λεει να κοψει την πανα.........τον εβαζα στο γιογιο εκλαιγε κ οδυροταν τον εβαζα στην λεκανη θα πεσω μου ελεγε....τι τραγουδακια ειπαμε τι παιχνιδια βαζαμε να κανουν τσισα μαζι με τον θοδωρη τιποτα!!!!μεχρι κ με την ξαδερφουλα του τον εβαζα να την δει που κανει τσισα στο γιο γιο....τιποτα δεν θελω μου λεει!!!!!!!τι να κανω?help me!!!!!!!!!
Γειά σου!! Να χαίρεσαι το αγοράκι σου Smile
Εγώ θα σου έλεγα να μην το πιέζεις. Άμα βλέπεις ότι αντιδράει πολύ έντονα άστον για λίγο καιρό και τον δοκιμάζεις ξανά αργότερα. Ίσως να μην είναι ακόμη έτοιμος για ένα τόσο μεγάλο βήμα Wink

cinderella

cinderella
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
όποτε θέλει το παιδί και χωρίς πίεση...εσύ θα του δώσεις τα ερεθίσματα(γιογιο, ωραίο βρακάκι με σχεδιάκια κλπ) κ αυτό θα τα λάβει τα μηνύματα!!Εμένα οι δικές μου στα 2,5 καθάρισαν(αλλά η μεγάλη ακόμα κάνει πιπί στον ύπνο της και είναι 3,5 Razz Razz Razz Razz )

μαμακα μου

μαμακα μου
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Η ΙΩΑΝΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΣ. ΟΚ ΜΗΝ ΤΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΙ?ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΑ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΠΟΠΟΣ-ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ- ΕΝΩ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ. Α ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ: ΟΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ - Η ΣΤΑΜΠΑ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΜΑΣ- ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΕΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΓΕ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΛΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ, ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΑΥΤΑ ΧΘΕΣ ...ΕΠΙΑΣΕ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΛΕΠΤΑ ΗΘΕΛΕ ΤΣΙΣΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ.

μανουλα26

μανουλα26
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
ειμαι πολυ ευτυχισμενη!ολο το σαββατοκυριακο κ σημερα καναμε τσισα κ κακα στο γιο γιο!!!!!!!!!οταν τα εκανε για πρωτη φορα ουρλιαζα απ΄την χαρα μου ο αντρας μου να με κοιταει κ να μου λεει δεν πας καλα κ ο θοδωρης να με κοιταει με ανοιχτο το στομα κ γεματος απορια κ ηταν σαν μου λεει:καλε μανα κατουρησα δεν κερδισα το τζοκερ ελεος.τεσπα για ναμην πολυλογω πηγαμε πηραμε 10 σλιπακια με το μακουιν με μπαλες με πολλα τουτουνια οπως λεει κ ομικρος τα αυτοκινητα πηραμε κ ενα γιο γιο το οποιο παιζει μουσικη γιατι εμεις χωρις μουσικη δεν λειτουργουμε κ ειναι ολα καλα!!!!!!!!μονο στον υπνο φοραμε πανα!

μαρακι

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
εμείς 2,5 χρονών κόψαμε την πάνα σχετικά εύκολα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάτσαμε και κατευθείαν στη λεκάνη γιατί το γιογιο μάλλον δεν ενέπνεε τώρα την φοράμε μόνο το βράδυ και σκέφτομαι ότιτώρα που είναι 3,5 και μάλλον αργήσαμε να την κόψουμε τελείως αλλά ρε κορίτσια το βράδυ πριν κοιμηθεί μου ζητάει γάλα και σκέφτομαι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κατουρηθεί. προσπάθησα να του δώσω και πιο νωρίς ώστε μέχρι τον ύπνο να έχει πάει στην τουαλέτα και να μην θέλει την νύχτα αλλά δεν θέλει με τίποτα, να τον αφήσω να βραχεί τη νύχτα και κάποια στιγμή θα το κόψει από μόνος του λέτε;

μαμακα μου

μαμακα μου
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
μαρακι έγραψε:εμείς 2,5 χρονών κόψαμε την πάνα σχετικά εύκολα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάτσαμε και κατευθείαν στη λεκάνη γιατί το γιογιο μάλλον δεν ενέπνεε τώρα την φοράμε μόνο το βράδυ και σκέφτομαι ότιτώρα που είναι 3,5 και μάλλον αργήσαμε να την κόψουμε τελείως αλλά ρε κορίτσια το βράδυ πριν κοιμηθεί μου ζητάει γάλα και σκέφτομαι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κατουρηθεί. προσπάθησα να του δώσω και πιο νωρίς ώστε μέχρι τον ύπνο να έχει πάει στην τουαλέτα και να μην θέλει την νύχτα αλλά δεν θέλει με τίποτα, να τον αφήσω να βραχεί τη νύχτα και κάποια στιγμή θα το κόψει από μόνος του λέτε;

ΜΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΝΩ....
ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΟΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΞΕΧΑΣΑ-ΑΧΡΗΣΤΗ ΜΑΝΑ- ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ ΠΑΝΑ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ....ΔΕΝ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 3,5 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 6. ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ 2 3 ΒΡΑΔΥΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ....

μαμακα μου

μαμακα μου
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ 'ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΧΕΙ 25% Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΜΠΕΡΣ' ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ'ΑΣΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑ ΤΙΣ ΚΟΨΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ'
ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.... Κόψιμο πάνας: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία και ποιος ο καλύτερος τρόπος; - Σελίδα 6 215994

stardust

stardust
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εμενα η μικρη μου ειναι 2 χρονων.ξεκινησα τις προσπαθειες αλλα δεν βλεπω να τα καταφερνω η ειμαι εγω υπερβολικη.ενω μου τα λεει οταν θελει να κανει τ ακανει πανω της.τι και αν την επιασα να μιλησουμε να της πω οτι τσισα και κακα στο γιογιο και της το εβαλα στην τουαλετα γιατι βλεπει και απο μενα και ερχεται τι και αν φορεσαμε ομορφα βρακακια τιποτα.της τα λεω και στο τελος γυρναει και μου λεει:ενταξει?οτι δηλαδη καταλαβε.ε μολις της το βγαλω μετα απο ολα αυτα που θα χουμε πει ανοιγει τα ποδια και τα κανει πανω της Very Happy .κοινως με δουλευει το κουτσικο Laughing

bouba

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
Εμένα η μικρή μου είναι 25 μηνων. Εχω αρχισει από καιρό την εκπαιδευση της τουαλέτας και δεν ξερω αν πρέπει να αγχωθω ή όχι. Το θέμα μου είναι ότι της βαζω βρακακι και τη ρωταω για τσισα τα απογευματα και τα ΣΚ. Η πεθερα μου δεν ασχολείτε και δεν την βλεπω διατεθειμένη. Δεν θελει λεει να της λερωσει και περιμενει οταν θα παμε διακοπες στο εξοχικο. Μηπως ετσι παθαινει καμία συγχισει το παιδι; Όταν της εχω το βρακακι εχουμε και επιτυχίες και αποτυχίες, και είναι λίγες οι φορες που θα μου το ζητησει μονη της. Συνηθως την ρωτάω. Επίσης, αυτό που με αγχωνει ειναι τα κακακια της. Ενω τη βλεπω ποτε κανει, αμα της πω ελα να παμε στο γιογιο αρνειτε και όσες φορές επιχειρησα απλα δεν εκανε. Η παιδιατρος μου ειπε να μην την πιεσω γιατι μπορει να κανει δυσκοιλιότητα.

MAROULOU

MAROULOU
Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
η άποψη μου είναι ότι στα 2 χρόνια είναι ακόμη μικρά τα παιδάκια και τα περισσότερα δεν έχουν μάθει να ελέγχουν τους σφικτήρες μυς για αυτό ύπάρχει και η δυσκολία. στο εξωτερικό δεν τα βάζουν τόσο μικρά να μάθουν αγωγή τουαλέτας. άν δείτε ότι στα 2 ή 2 και κάτι το παιδάκι δεν είναι συνεργάσιμο, αφήστε το 2 μήνες και ξαναπροσπαθήστε.
το πόσο καλά μιλάει το παιδάκι για να πει τα τσίσα δεν έχει σχέση με την ωρίμανση των σφικτήρων. (οι σφικτήρες είναι οι μυς που ελέγχουν την κύστη).
μπορεί να λέει τσίσα αλλά αφού τα έχει κάνει πρώτα, γιατί δεν καταλαβαίνει πότε κατουράει.
αντίθετα όταν ένα παιδάκι μπορεί να ανέβει σκάλες με τα ποδαράκια εναλλαξ όπως εμείς είναι συνήθως έτοιμο να ξεκινήσει την αγωγή τουαλέτας.
πρέπει όμως να είμαστε προσεκτική να μη μαλώνουμε και να μην πιέζουμε πολύ τα παιδιά για αυτό το θέμα, γιατί μπορεί να τους προκαλέσουμε αντιδράσεις είτε φόβου, είτε την αίσθηση ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, είτε αποστροφή για την τουαλέτα.
υπάρχει και μία άσκηση που βοηθάει το παιδάκι να εξασκήσει τους σφικτήρες του. την ώρα που κατουράει του λεμε να σταματάει και να ξαναρχίζει 2 με 3 φορές.

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 7]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις