Καλημέρααα!!
Είδατε, άμα κοιμηθούμε νωρίς ξυπνάμε νωρίς... χμ...
τοκ τοκ...
είναι καμιά εδώ...;;;
Λουκία μεγάλωσες κι εσύ!!!
Είσαι μια σταλίτσα και μία κοιλίτσα!
Εγώ έβαλα ένα How I met your mother χθες και με πήρε ο ύπνος στο κρεβάτι... εννοείται!
Λέω να σας γράψω τα περι φίλης μου χθες.Γενικά είναι σαν κι εμένα, σπαστική με τα χημικά κλπ!Λοιπόν:
Κρεμούλες: Μου είπε ότι μετά από πρήξιμο από την αδερφή της για τη μουστέλα, πείστηκε να βάλει στην κοιλιά και γέμισε εξανθήματα με την πρώτη!!!! Το ίδιο έπαθε και με λαδάκι τζόνσονς! Καλά για το 2ο δεν το συζητώ!
Τώρα για τον μικρό χρησιμοποιεί, εκτός από κρέμα weleda και μία άλλη που δεν την βρίσκει πλεόν εδώ, Λαδάκι χαμομήλι και καλέντουλα (απιβίτα, αυτά που εχω κι εγώ) και κάποιες άλλες που έχουν άρνικα για χτυπήματα του μικρού, καψίματα, κοψίματα!
Εννοείται ότι θήλαζε μέχρι 14μηνών.. και κάποιες από τις πρώτες μέρες μέχρι να κατέβει εντελώς το γάλα της, του εδινε από της αδερφής της η οποία τύχαινε να θηλάζει το δικό της τότε!
Παιδίατρος:
Είμαι πολυ χαρούμενη γιατί μου είπε ότι βρήκε γιατρό που δε δίνει ΚΑΘΟΛΟΥ αντιβίωση και φάρμακα και δε σε αναγκάζει να κάνεις εμβόλια!!!
Αυτό μπορεί να μη βρίσκει κάποιες σύμφωνες, αλλά εγώ πετάω απ' τη χαρά μου!!
Έτσι, του έχει κάνει μόνο 4 τσιμπηματάκια (το σύνολο που θέλουν εδώ είναι γύρω στα 50 μέχρι να γίνει το παιδί έφηβος) και δε σκοπεύει να κάνει άλλα, κι αυτά τα έκανε σε πιο μεγάλη ηλικία απ' αυτήν που λένε!
Ο μικρός δεν έχει αρρωστήσει ποτέ βαριά, εκτός από 2 φορές που το πιο πιθανό να ήταν επακόλουθο των εμβολιασμών γιατί έγινε κανα 2 βδομάδες μετά από εμβόλιο, τότε που πέφτει το ανοσοποιητικό!
Αυτές τις 2 φορές και καμιά φορά που μπορεί να ξύπνησε με βήχα, δεν έδωσε τίποτα και το μόνο που ήθελε ήταν να τον βλέπει καθημερινά! Εννοείται πως βήχας και πυρετός περνούν μόνα τους.. Θέλει πολύ υπομονή από τους γονείς και να είσαι από πάνω του (οκ, αυτό μου ακούγεται πολύ απλό αλλά θα είναι λίγο πιο απαιτητικό!
)
Η γιατρός της λέει ότι είναι καλά, αφού θηλάζει, να τον πηγαίνει να κολλάει τέτοιες χαζοαρρωστιες που κολλάνε τα παιδάκια μεταξύ τους για να ανταλλάσσουν αντισώματα μεταξύ τους (μαμά και γιος).
Δεν έχει δώσει (η γιατρός) ρυζάλευρα και κρέμες έτοιμες.. είναι του κινόα, κεχρί, γάλα από καρπούς (από ζώο μόνο κατσικίσιο) και λοιπά τέτοια..
Τοκετός:
Μου λέει ότι πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο σώμα μας.. αν ξέρεις τι θέλεις στον τοκετό και πείσεις και γιατρό-νοσοκομες, τότε μπορείς να το απολαύσεις σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό.
Η ίδια δεν έμεινε παλουκωμένη στο κρεβάτι, αλλά περπατούσε σχεδόν μέχρι τελευταία στιγμή! Μόνο όταν ένιωσε η ίδια ότι θέλει να ξαπλώσει, ξάπλωσε και γέννησε!
Μου είπε εμπειρία άλλης κοπέλας που γέννησε 7 παιδιά με όλους τους δυνατούς τρόπους! 3 φυσιολογικά, 2 καισαρική και 2 προκληση.
Για την πρόκληση της είπε ότι αν σκεφτείς ότι εκείνη την ώρα γίνεται κάτι φυσιολογικό, αφού το σώμα μπαίνει σε διαδικασία τοκετού, τότε δε διαφέρει από τον ΦΤ. (εδώ βέβαια δεν ξέρω ποιοι από τους 7 τοκετούς ήταν με πρόκληση και πόσο ρόλο παίζει αυτό, δηλ. αν ήταν ο 1ος ή ο 6ος-7ος)
Το πιστεύω όμως ότι το μυαλό παίζει μεγάλο ρόλο εκείνη την ώρα!
Μου είπε ότι είχε απόλυτη επίγνωση του σώματός της και ήξερε αν πονάει η όχι και πότε πρέπει να σπρώξει!!
Επίσης, ζήτησε να φάει γιατί πεινούσε, και θεωρεί χαζό να μη σε αφήνουν να φας (κάτι ελαφρύ εννοείται) τη στιγμή που το σώμα σπαταλά τόση ενέργεια εκείνες τις ώρες!! Αυτό με το φαΐ στον τοκετό με απασχολεί κι εμένα γιατί αν δεν πετύχει από την 1η μέρα η προκληση θα είμαι σχεδόν νηστική για περισσότερο από 1 μέρα... τρατζικ!!
Μου λέει επίσης, μη διανοηθείς να κάνεις διαίτα στο θηλασμό!! Τρως όσο καλύτερα μπορείς γιατί για την παραγωγή γάλακτος ο οργανισμός ρουφάει ό,τι έχουμε για να το δώσει στο μωρό!! (τι θυσία!!) οκ, αυτό το ήξερα βέβαια.
Αυτά σε γενικές! Αν θυμηθώ κι άλλα θα σας πω!
Καλημέρα!!