1 Dum spiro spero οσο ζω,οσο αναπνεω,ελπιζω Τρι Αυγ 10, 2010 1:14 am
mama marilenas
Είναι σε καλό δρόμο!
Ειμαι απο την φυση μου πολυ ανυσηχο πνευμα και δεν μπορω να δεχτω να μεινω στασιμη και να βαλτωσω.Πραγματικα πιστευω οτι οσο ζουμε και αναπνεουμε μπορουμε να ελπιζουμε, και εγω ελπιζω οτι θα βελτιωνομαι και θα μορφωνομαι και θα μαθαινω.Οταν εμεινα εγκυος στην κορη μου πηγαινα ακομα στην σχολη μου και ειχα ακουσει τρελα τυπου "ε τωρα θα σταματησεις γιατι θα γινεις και μαμα" και τετοια ωραια λες και το παιδι ερχετε για να σου κοψει το μελλον και οχι για να γινει οτι πιο ομορφο θα εχεις στην ζωη σου.Φυσικα ποτε δεν ακουσα καμια τετοια συμβουλη.Τωρα που το κοριτσακι μου ειναι 2,5 χρονων αποφασισα να ξεκινησω αλλη μια ξενη γλωσσα γιατι τις αγαπαω πολυ και ταυτοχρονα γραφτηκα και σε μια σχολη αισθητικης.Τα μαθηματα θα κρατησουν 6 μηνες και θα κανω κατι που αγαπω αλλα θα λειπω απο το σπιτι 1 απογευμα την εβδομαδα.Γραφτηκα και μαζι με την μικρη μουσικοκινητικη προπαιδεια και μια φορα την εβδομαδα θα πηγαινω με την κορουλα μου ωδειο.Πεσαν να με φανε γνωστοι και αγνωστοι "που θα αφηνεις το παιδι?""ποτε θα το βλεπεις?" λες και θα παω μεταναστης στην Ζιμπαμπουε με αγνωστη ημερομηνια επιστροφης.Ο αντρας μου με στηριζει απολυτα το ιδιο και οι δικοι μου/του αλλα ανθρωποι που δεν ζητησα καν την γνωμη τους μου την προσφερουν λες και με νοιαζει!!!!Για αυτο ρωταω και σας (που θελω και με νοιαζει η γνωμη σας)για να δω αν οντως εγω ειμαι στον κοσμο μου.Πρεπει οταν κανουμε παιδια να σταματαμε τις δικες μας προσπαθειες ή μπορουμε οντως να τα συγχρονιζουμε?Εγω θελω η κορη μου να εχει ορεξη και λαχταρα για την ζωη και αστειρευτη επιθυμια μαθησης για οτιδηποτε της κινει το ενδιφερων.Θελω να μπορω να κανω πραγματα μαζι της και να ξερει πως παντα θα εχει την δυνατοτητα να μαθαινει.Ειναι κακο που επελεξα να ασχοληθω με κατι?Πρεπει να πηγαινοερχομαι στην δουλεια απλα και να παρω αποφαση οτι οτι εμαθα εμαθα σε αυτην την ζωη?Για μενα η απαντηση ειναι οχι αλλα με ανυσηχει οτι και νεες κοπελες μου ειπαν οτι τωρα που εγινα μαμα τι τα θελω αυτα.Με κανει λιγοτερο καλη μανα οτι θα λειπω 4απογευματινες ωρες την μερα απο το σπιτι?Θα ηθελα πολυ να μου πειτε πως το βλεπετε εσεις.