151 Απ: TI MΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ? #2 Σαβ Αυγ 31, 2013 12:14 pm
IoliAtore
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
πο πο τα cupcakes είναι πολύ ομορφα!
ναι προσέχω... απλά λέεεεεεμε τώρα!!!
ναι προσέχω... απλά λέεεεεεμε τώρα!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
το πρωτο τι ειναι?esprit έγραψε:Από την κουζίνα μου περικαλώ!
Δεν εχω φτιαξει ποτε. Μονο ετοιμα τα παιρνωmarkella_p έγραψε:
Ε, ναι!!! Φτανει. Οτι εχει μεσα τετοιου ειδους κρεμα Αληθεια, ξερεις να φτιαχνεις τριγωνα?
Είναι τριμμένο μπαγιάτικο τσουρέκι με σάλτσα φρούτων(βατόμουρα και φράουλες) και κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω. Τίποτα το σπουδαίο αλλά αρκετά εμφανίσιμο για τραπέζι στα πεθερικα!markella_p έγραψε:το πρωτο τι ειναι?esprit έγραψε:Από την κουζίνα μου περικαλώ!
Ναι ρε, πλακα κανω. Εσενα σου φουσκωνει τουλαχιστον. Και απο μεσα αυτο το τουμπανο ειναι αψητο δηλαδη? Εμενα οση ωρα ψηνεται φουσκωνει και φουσκωνει, λες και θα βγει εξω απο το φουρνο. Και αφου σβησω το φουρνο κανει μια μπαμ και πεφτει.esprit έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Το βλέπεις κάτω που είναι καμμένο;;; Σου είπα τα πλαινά μου καίει! Και δεν έχω ανάγκη να ανεβάζω ψεύτικες φωτό!
και για μενα τραπεζι μια χαρα θα ηταν.esprit έγραψε:Είναι τριμμένο μπαγιάτικο τσουρέκι με σάλτσα φρούτων(βατόμουρα και φράουλες) και κρέμα ζαχαροπλαστικής από πάνω. Τίποτα το σπουδαίο αλλά αρκετά εμφανίσιμο για τραπέζι στα πεθερικα!markella_p έγραψε:το πρωτο τι ειναι?esprit έγραψε:Από την κουζίνα μου περικαλώ!
ψαρακι και θαλασσινα?Κορνηλια έγραψε:Βρε κορίτσια όποια μπορεί να βοηθήσει γιατί αυτή η ερώτηση "τι θα φάμε σήμερα" με έχει στοιχειώσει τώρα τελευταία!
Έχουμε πει να προσέχουμε λιγάκι δηλ να αποφεύγουμε τα πολύ λαδερά και τα τηγανιτά...το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω εναλλακτικές..κρέας-σαλάτα, κρέας-βραστά λαχανικά, κρέας-όσπρια στυλ σαλάτα, κοτόπουλο-σαλάτα κοκ..
Δεν μπορώ άλλο με το κρέας!!
Τι άλλες εναλλακτικές έχω σε ελαφρύ φαί αλλά ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΕΑΣ??Σπάω το κεφάλι μου κάθε μέρα...
Όσπρια, πρασοσέλινο, κριθαράκι, χορτόσουπα, φασολάκια, μπάμιες, ψάρι, σπανακόρυζο, ρυζι με λαχανικά, τονοσαλάτα, πατάτες λεμονάτες στο φούρνο με μουστάρδα κτλ... αμα βαλεις στο google συνταγες χωρις κρεας θα βρεις πολλες ιδεες!Κορνηλια έγραψε:Βρε κορίτσια όποια μπορεί να βοηθήσει γιατί αυτή η ερώτηση "τι θα φάμε σήμερα" με έχει στοιχειώσει τώρα τελευταία!
Έχουμε πει να προσέχουμε λιγάκι δηλ να αποφεύγουμε τα πολύ λαδερά και τα τηγανιτά...το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω εναλλακτικές..κρέας-σαλάτα, κρέας-βραστά λαχανικά, κρέας-όσπρια στυλ σαλάτα, κοτόπουλο-σαλάτα κοκ..
Δεν μπορώ άλλο με το κρέας!!
Τι άλλες εναλλακτικές έχω σε ελαφρύ φαί αλλά ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΕΑΣ??Σπάω το κεφάλι μου κάθε μέρα...
Καταρχην αλουμινοχαρτο βαζω παντα. Και γω περιμενω να κρυωσει η φορμα πριν το βγαλω. Εξαλλου, πεφτει πριν το βγαλω απο το φουρνο. Αληθεια, το βγαζεις αμεσως μολις σβησεις το φουρνο? Ρε μπας και το αφηνω μεσα? Δεν μπορω να θυμηθω. Συνταγη κανω παντα αυτη που γραφει πανω η φαρινα. Περιμενω το πορισμα της ιατροδικαστικης εξετασης. Ελααααααααααα βρες τι κανω λαθος!esprit έγραψε:Μαρκέλα ναι όντως φουσκώνει! Άψητο δεν ήταν το συγκεκριμένο αλλά για να ψηθεί μέσα κάηκαν τα πλαινά. Εχθές που έκανα άλλο μου άρπαξε κι από πανω και μέσα ήταν λάσπη! Τελικά με το αλουμινόχαρτο κατάφερα να ψηθεί και μέσα. Τί κάνεις όταν το βγάλεις από τον φούρνο; Εγώ το αφήνω σε μια άκρη όπως είναι με την φόρμα και το βγάζω μόνο όταν η φόρμα είναι εντελώς κρύα. Μήπως ξεφορμάρεις αμέσως και γι αυτό πέφτει ο όγκος; Επίσης ποια συνταγή κάνεις;
Χαχα ναι το βλέπω! Θέλω να δω αν θα τον "σπασει" η Χαρούλα και τον αναγκάσει να ξετυλίξει τον υπέροχο χαρακτήρα του!markella_p έγραψε:Ολο λεω πως την επομενη φορα θα το φτιαξω με αλευρι γ.ο.χ. και μπεικιν, αλλα το ξεχναω. Θα φτιαξω την επομενη βδομαδα που ερχεται η κορη μου απο το χωριο και θα σου πω.
Ασχετο, εχεις δει τι γινεται στο θεμα με το εσπα?
κορίτσια σόρι πάω λίγο πίσω- για να απαντήσω είναι 1/2 λιτρο γάλα, 80γρ ζάχαρη, 60-70γρ σιμιγδάλι, 1 βανίλια.markella_p έγραψε:Ρε συ Ιολη, λες για μας και συ μας βαζεις φωτογραφιες?
Ρωτα τον αντρα σου να σου πει δοσολογιες. Μην το κανω στα κουτουρου και μου βγει μαπα το καρπουζι. Please!!!
Όντως μπορεί κι αυτό να φταίει! Εμένα η κουζινούλα μου είναι μικρή βέβαια και όταν δουλεύει ο φούρνος γίνεται σάουνα οπότε το κεικ δεν "σοκάρεται"katerina1983 έγραψε:κοριτσια αυτο με τα κεικ το παθαινα και εγω πολυ συχνα....αλλα καταλαβα μερικα δικα μου λαθη...πχ δεν χτυπουσα πολυ ωρα το βουτυρο με την ζαχαρη....θελει τουλαχιστον 15 λεπτα...εκει εκανα εγω το λαθος βιαζομουνα πολυ ..... στο τελος αφου ψηθει εγω ανοιγω λιγο την πορτα του φουρνου και το αφηνω μεσα και το βγαζω μετα απο κανα μισαωρακι....για να μην αλλαζει θερμοκρασια αποτομα απο το καυτο(φουρνο) στο κρυο (κουζινα) αυτα...
ελπιζω να βοηθησα και εγω καπου
ναι την εχω βρει την ακρη...εκανα βιασυνες στο βουτυρο οσο ζεις μαθαινεις ετσι δεν ειναι?esprit έγραψε:Όντως μπορεί κι αυτό να φταίει! Εμένα η κουζινούλα μου είναι μικρή βέβαια και όταν δουλεύει ο φούρνος γίνεται σάουνα οπότε το κεικ δεν "σοκάρεται"katerina1983 έγραψε:κοριτσια αυτο με τα κεικ το παθαινα και εγω πολυ συχνα....αλλα καταλαβα μερικα δικα μου λαθη...πχ δεν χτυπουσα πολυ ωρα το βουτυρο με την ζαχαρη....θελει τουλαχιστον 15 λεπτα...εκει εκανα εγω το λαθος βιαζομουνα πολυ ..... στο τελος αφου ψηθει εγω ανοιγω λιγο την πορτα του φουρνου και το αφηνω μεσα και το βγαζω μετα απο κανα μισαωρακι....για να μην αλλαζει θερμοκρασια αποτομα απο το καυτο(φουρνο) στο κρυο (κουζινα) αυτα...
ελπιζω να βοηθησα και εγω καπου
Το βούτυρο με την ζάχαρη και γω βγάζω το άχτι μου μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμούλα
Δοκίμαζε ένα ένα τα κόλπα θα την βρεις την άκρη κάποια στιγμή!
Στην Μαρκέλα το είπα βρε που ψάχνει τι κάνει λάθος! Αφού εσύ είπες οτί σου πετυχαίνει! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!katerina1983 έγραψε:ναι την εχω βρει την ακρη...εκανα βιασυνες στο βουτυρο οσο ζεις μαθαινεις ετσι δεν ειναι?esprit έγραψε:Όντως μπορεί κι αυτό να φταίει! Εμένα η κουζινούλα μου είναι μικρή βέβαια και όταν δουλεύει ο φούρνος γίνεται σάουνα οπότε το κεικ δεν "σοκάρεται"katerina1983 έγραψε:κοριτσια αυτο με τα κεικ το παθαινα και εγω πολυ συχνα....αλλα καταλαβα μερικα δικα μου λαθη...πχ δεν χτυπουσα πολυ ωρα το βουτυρο με την ζαχαρη....θελει τουλαχιστον 15 λεπτα...εκει εκανα εγω το λαθος βιαζομουνα πολυ ..... στο τελος αφου ψηθει εγω ανοιγω λιγο την πορτα του φουρνου και το αφηνω μεσα και το βγαζω μετα απο κανα μισαωρακι....για να μην αλλαζει θερμοκρασια αποτομα απο το καυτο(φουρνο) στο κρυο (κουζινα) αυτα...
ελπιζω να βοηθησα και εγω καπου
Το βούτυρο με την ζάχαρη και γω βγάζω το άχτι μου μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμούλα
Δοκίμαζε ένα ένα τα κόλπα θα την βρεις την άκρη κάποια στιγμή!
παντως μου ανοιξες την ορεξη βραδιατικα με τις λαχταριστες εικονες σου!!!!χρυσοχερα!!!καλοφαγωτα!!!!
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης