176 Απ: TI MΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ? #2 Κυρ Σεπ 01, 2013 11:45 pm
demaki88
Πρωταγωνιστής!!
Καλημερα!!!
Εμεις κοτοπουλο με πατατες στον φουρνο με λεμονι και μουσταρδα!!!
Εμεις κοτοπουλο με πατατες στον φουρνο με λεμονι και μουσταρδα!!!
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
ιολη τι ειναι αυτο? σαν κρεμα γινεται?IoliAtore έγραψε:κορίτσια σόρι πάω λίγο πίσω- για να απαντήσω είναι 1/2 λιτρο γάλα, 80γρ ζάχαρη, 60-70γρ σιμιγδάλι, 1 βανίλια.markella_p έγραψε:Ρε συ Ιολη, λες για μας και συ μας βαζεις φωτογραφιες?
Ρωτα τον αντρα σου να σου πει δοσολογιες. Μην το κανω στα κουτουρου και μου βγει μαπα το καρπουζι. Please!!!
Ζεσταίνεις το γάλα, προσθέτεις τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύεις συνεχώς μην κολλήσει και αφού πάρει 1 βράση το αφήνεις ελάχιστα, 3-4 λεπτά (ανακατεύοντας).
Πανεύκολο. Το έφτιαχνε η ξαδέρφη μου στη μικρή της κατά κόρον καθώς γίνεται σε χρόνο dt
Απλώς εμείς δοκιμάζοντας και βλέποντας, δλδ, συνήθως βάζαμε λίιιιγο περισσότερο σιμιγδάλι για να γίνει πιο πηχτό (αν και προφανώς το σιμιγδάλι φουσκώνει) και λίγο παραπάνω ζάχαρη γιατί αυτή η συνταγή είναι γαλλική και είναι λίγο άγλυκο. Αλλιώς αν βάλεις λίγη ζάχαρη όπως λέει, μπορείς να προσθέσεις μαρμελάδα (ιδίως πάει μαρμελάδα μήλο με κανέλα).
Ντρέπομαι πάντως για τη γελοιωδώς εύκολη συνταγή που σας προτείνω!!!
μμμμμ!!!!τελειο!!!!kallia24 έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!
το αρχιζω τωρα και θα σου πω εντυπωσειςIoliAtore έγραψε:Σημ. γράφω το χονδρό αλλά γίνεται και με ψιλό σιμιγδάλι το ίδιο λίγο πιο "απαλο" στην υφη
IoliAtore έγραψε:Kallia ΤΕΛΕΙΟ!!! Το αγαπημένο μου φαγητό! Γενικά μου έλειψε το λάχανο, τωρα το καλοκαίρι...
Iouliana οχχ... ελπίζω να μην σε πήρα στον λαιμό μου! Δεν είναι κανένα γλυκό περιοπής μια απλή κρεμούλα είναι, ελπίζω να σ' αρέσει!
The best choice!!zini έγραψε:σουβλακια απ εξω! αφου λειπουν αντρας και παιδι
1 κουπα ζαχαρη = 210gmarkella_p έγραψε:Εγω ειμαι σιγουρη οτι θα μου αρεσει. Αυτου του ειδους οι κρεμες.....
Μονο που κολησα και δεν το εφτιαξα ακομα γιατι μου βγηκαν αλλες δουλειες και δευτερον και κυριοτερον..... δεν το 'χω ρε παιδια με τα γραμμαρια. Και δεν εχω παρει και ζυγαρια 9 χρονια παντρεμενη, η χαζη! Μηπως μπορειτε να μου πειτε στο περιπου ζαχαρη, αλλα κυριως σιμιγδαλι ποσο περιπου μπαινει στο 1/2 λιτρο γαλα, αλλα σε κουπες? Ιουλιανα αν το εφτιαξες μπορεις περιπου να υπολογισεις? Ιολη?
Εγω ειμαι παιδι της πατατας, αλλα αν ειχα να διαλεξω απο τις προτασεις σου θα εφτιαχνα γιουβετσι. Ετρωγα δυο μερες πατατες, φτανει.Nena έγραψε:Κοκκινιστο μοσχαρακι.
Με ρυζι να το κανω? Με κοφτό μακαρονακι? Γιουβετσακι? Με πατατες?
Αυτα ειναι προβληματα
Η κρεμα με το σιμιγδαλι φαινεται πολυ καλη φαση, θα την φτιαχνω κι εγω, ειδικα τωρα που χειμωνιάζει.
θενκςNena έγραψε:Μαρκέλλα ουτε εγω εχω ζυγαρια
Ιδου οι μετατροπεις
http://www.womenonly.gr/metatropeas.html
http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=1
markella_p έγραψε:..."πες ρε Νενα, εσυ που εισαι νοικοκυρα, τις μετατροπες, θα ξερεις εσυ, δεν μπορει"
εγώ πάντως επειδή είμαι σκράπας δεν μπορώ να υπολογίζω με το μάτι και πήραμε ζυγαριά ηλεκτρονική ωραιότατη από το ΙΚΕΑ την είχε και με έκπτωση και κάνω τη δουλειά μου!iouliana έγραψε:markella_p έγραψε:Εγω ειμαι σιγουρη οτι θα μου αρεσει. Αυτου του ειδους οι κρεμες.....
Μονο που κολησα και δεν το εφτιαξα ακομα γιατι μου βγηκαν αλλες δουλειες και δευτερον και κυριοτερον..... δεν το 'χω ρε παιδια με τα γραμμαρια. Και δεν εχω παρει και ζυγαρια 9 χρονια παντρεμενη, η χαζη! Μηπως μπορειτε να μου πειτε στο περιπου ζαχαρη, αλλα κυριως σιμιγδαλι ποσο περιπου μπαινει στο 1/2 λιτρο γαλα, αλλα σε κουπες? Ιουλιανα αν το εφτιαξες μπορεις περιπου να υπολογισεις? Ιολη?[/quote
εβαλα ψιλο σιμιγδαλι γιατι αυτο ειχα σπιτι, λοιπον ειναι περιπου μια κουπα σιμιγδαλι κια η ζαχαρη βγαινει στο μισο της κουπας περιπου
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης