51 Απ: τι λογια λενε οταν λουζει η νονα το μωρο μετα την βαφτιση;; Τρι Ιουν 04, 2013 12:02 pm
demaki88
Πρωταγωνιστής!!
ε καλα!!!!τιποτα δεν πρεπει!ο καθενας καλα θα κανει να κοιταει τον εαυτο του και οτι μπορει για να σωσει την δικη του ψυχη!τωρα τα εθιμα καλως η κακως υπαρχουν!οποιος θελει τα ακλουθει,οποιος δεν θελει οχι!annamaria_i έγραψε:demaki88 έγραψε:μα δεν ειναι τιποτα υποχρεωτικο στην θρησκια μας βρε αννα μαρια!κανεις δεν σε υποχρεωνει να κανεις κατι και οσο για τους σημερινους παπαδες??πολυ που τους ενοιαξε για το αν εισαι σωστη χριστιανη!αυτοι κανουν τρισχειροτερα απο εμας τους απλους χριστιανους,με λιγες εξαιρεσεις βεβαια γιατι υπαρχουν και ιεροις που ειναι αξιοι σεβασμου!annamaria_i έγραψε:demaki88 έγραψε:να πω την γνωμη(γβωνη ηθελα να πω) μου για την μεταλαβια,αλλα μην με κραξετε εεεε!!!!εγω οιστευω οτι οποιος πιστευει στην Θεια Κοινωνια δεν μπορει να παθει τιποτα!τα παιδακια μου μεταλαμβανουν καθε κυριακη κ δεν παθαν τιποτα!αν πας να μεταλαβεις χωρις να το πιστευεις ειναι σαν να απαξιωνεις το μυστηριο,το θαυμα που αλλαζει το κρασι και το ψωμι σε αιμα και σωμα Χριστου.οποτε δεν θα παρεις Θεια Κοινωνια αλλα απλο κρασακι με ψωμι οποτε μπορει και να κολλησεις.
Δεν υπαρχει λογος να σε κραξει κανεις σε αυτο που λες. Ειναι απολυτα σεβαστο. Και προσωπικα το θεωρω απιθανο να κολλησει κανεις κατι. Απλα δεν πιστευουμε ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο. Εμενα το μονο που με ενοχλει στη θρησκεια μας (και φανταζομαι οτι θα το εχουν και οι αλλες θρησκειες αυτο) ειναι η ενοια του υποχρεωτικου. ΘΕωρω οτι δεν πρεπει να υπαρχει κατι υποχρεωτικο σε αυτα τα θεματα.
Ναι μωρε, απλα αναφερομαι σε διαφορα που ακουω (οχι απο παππαδες, δεν συναναστρεφομαι με αυτον τον κλαδο) απο πολλους"καλους χριστινυς" οτι πρεπει να κανεις εκινο, πρεπει να κανεις το αλλο κλπ κλπ. Εχω διαβασει πολυ για τη θρησκεια μας αλλα και για αλλες γιατι με ενδιαφερει φιλοσοφικα το θεμα. Τα εθιμα τα οποια τηρουμε στην πλειοψηφια τους ειναι περισσοτερο θεμα Ελλνικης παραδοσης απο οτι Χριστιανικης. Και παλι δεν υπαρχει τιποτα κακο σε αυτο.