Δεν εχω διαβασει ολα τα σχολια..Μονο θα σου πω οτι την εχω κανει και τι αποτελεσματα ειχε σε μενα...
Λοιπον..εγω ποτε δεν ημουν παχια..αλλα θυμαμαι παντα τον εαυτο μου να ηθελε να χασει 3-4 κιλακια...Απο τα 18 και μετα ο μεταβολισμος μου αλλαξε και ακομα και τα 2 κιλα με δυσκολευαν...Οταν εβλεπα λοιπον οτι με καμια ΣΩΣΤΗ διατροφη και γυμναστηριο δεν εφευγαν, κατεληγα σε ασχημες τεχνικες του στυλ, να τρωω υπερβολικα λιγο προκειμενου να ''σοκαρω''τον οργανισμο μου ή ακολουθουσα διαιτες τυπου Ατκινς..Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα, τα κιλα που ηθελα να χασω, απο 3-4 να γινουν 5-7..Κ ενω γυμναζομουν, διαφορα δεν εβλεπα...Πριν 2,5 χρονια και μετα απο πιεση κοντινου μου προσωπου ειδα την Ντανκαν και σκεφτηκα να την κανω...Αφου ημουν αποφασισμενη, θα πετυχαινα το στοχο μου ο κοσμος να χαλασει...Ξεκινησα λοιπον...Στερουμουν πραγματα αλλα επειδη ημουν αποφασισμενη δεν το σκεφτομουν και πολυ...Και οσο εχανα ελεγα, τι καλα!!!Καποια στιγμη εφτασα στην φαση της διατηρησης των νεων κιλων, που τα φαγητα μπαινουν σιγα σιγα παλι...Εδω να σημειωσω πως αυτο το θεωρησα το πιο δυσκολο σταδιο...Δυστυχως εμενα αυτη η φαση με βρηκε σε καλοκαιρι και διακοπες, ειχαν περασει και καποιοι μηνες απο τοτε που την εκανα και τελικα εκει εγινε το κακο...Πιστευω πως πρεπει να εχεις καποιον ειδικο απο πανω σου γτ αυτη η φαση ειναι αρκετα δυσκολη...Ενω δεν ετρωγα ιδιαιτερα ''απαγορευμενα'' πραγματα, για καποιο λογο-προφανως λαθος δικο μου,αλλα δεν ξερω που-δεν μπορουσα να διατηρησω τα κιλα μου...Κ ενω προσπαθουσα, καποια στιγμη ''λαλησα'' απο τα πολλα πρεπει...Εβλεπα πως ειτε ετρωγα κανονικα ειτε οχι, ενα και το αυτο...Ξαναπαιρνα τα κιλα ακομα και οταν τα εκανα ολα(?) σωστα!!!(ακομα δεν εχω καταλαβει το λαθος που εκανα...πιστευω πως μαλλον ηταν το γεγονος πως εστω κ κατι-μια κουταλιτσα- να ετρωγες απο κατι απαγορευμενο ηταν λαθος...κ μαλλον καπου εκει το εχασα το παιχνιδι )...Τεσπα...αποτελεσμα??Εγω απο τα 66 να θελω να παω 63 , το οποιο το καταφερα, κ μετα στη φαση της διατηρησης τα πηρα πισω...Ε, αφου σιχτηριασα, επρεπε καποια στιγμη να επιστρεψω στις κανονικες μου διατροφικες συνηθειες-οι οποιες ηταν πολυ φυσιολογικες,χωρις υπερβολες, και με γυμναστικη παντα...Αποτελεσμα?Απο τα 66 στα 68...απο τα 68 στα 70 και τον Απριλιο 2013 εφτασα τα 72!!!Οταν το ειδα, τα επαιξα!!Δεν μπορουσα να καταλαβω πως ειναι δυνατον ενας ανθρωπος σαν και μενα με γυμναστηριο και σωστη διατροφη, χωρις να τρωω εξω και τζανκ φουντ, να ειναι 72 κιλα!!!!!!!!Βεβαια να πω παλι πως δεν φαινοταν στο σωματοτυπο μου τα κιλα μου...Ε, καποια στιγμη, μετα απο πολυ ψαξιμο, βρηκα μια διατροφολογο με πολυ προσιτη τιμη...(Η τιμη ηταν παντα ο λογος που δεν επισκεπτομουν μεχρι εκεινη τη στιγμη ειδικο). Αφου μιλησαμε, μου ειπε καποια πραγματα τα οποια αλλαξαν την κοσμοθεωρια μου...Πρωτα απο ολα αυτη δουλευει με βιολογικα προιοντα, εινια κατα των χημικων διαιτων και δεν δινει τα συνηθισμενα κλασικα προγραμματα με κοτοπουλα και σαλατες!!!Αυτη μου ειπε πως πρωτα απο ολα ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ με τους οποιους προσπαθουσα να αδυνατησω ηταν λαθος (Ατκινς και λιγες θερμιδες)...Εβγαλε το λιπομετρητη και τι ειδε???Οτι για τον δικο μου σωματοτυπο τα φυσιολογικα κιλα ηταν 65-70!!!!ΝΤΟΙΝΓΚ!!!!Κ γω εκανα προσπαθεια να πεσω απο τα 66 που ημουν μια χαρα φυσιολογικη, στα 63 (αφυσικο γ μενα οπως ολα εδειξαν) και τελικα πηγα στα 72!!!Καθε βδομαδα μου εδινε ενα προγραμμα ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ κια με πολλα φαγητα!!Πολλα ομως!!!Πολλες γευσεις...Χαρακτηριστικο ηταν οτι, ό,τι και να μαγειρευα επρεπε ΠΑΝΤΑ να περιεχει λαχανικα...Παραδειγμα: επειδη δεν τρωω πολλες σαλατες, μου εβαζε σε καθε γευμα να φτιαχνω το κρεας μου με καροτο-ντοματα-πιπερια-κρεμμυδι κλπ...Ειχα απειρες γευσεις κα τηρουσα το προγραμμα κατα γραμμα...Δεν πεινουσα καθολου και δεν ενιωθα ελλειψη...Ειχα μια φορα τη βδομαδα γλυκο-ομως εκανα και καμια παρασπονδια και συχνα το εβαζα 2 φορες σε μικροτερη ποσοτητα!!
Αποτελεσμα??Καθε βδομαδα εχανα 700γρ-1.300γρ και ετσι μεσα σε 1,5 μηνα πηγα στα 67.200 απολυτως φυσιολογικα!!Εκει καπου το συστημα κρασαρε!!!Αυτο εδειχνε απο οτι μου ειπε η κοπελα, πως ο οργανισμος μου δεν δεχοταν μεγαλες αποκλεισεις απο αυτα τα κιλα και δυσκολα θα πετυχαιναμε να παω κατω των 67.Το παλεψαμε για κανα μηνα με αναναδες και ειδικα τσαγια και μετα κατεβηκα 400γρ. κ μετα εφυγα γ διακοπες...ε, καπου εκει εχασα και κανα κιλο ακομα και πηγα 66!!!Τωρα ειμαι μια χαρα, θα θελα καποια στιγμη να κατεβω και 2-3 κιλακια ακομα, αλλα δεν πιεζω καταστασεις!!!Πρεπει ο οργανισμος μου να σταθεροποιηθει και μετα με προσεγμενη διατροφη και γυμναστικη, πιστευω ισως να κατεβω λιγο ακομα...Εγω προσωπικα μετα απο 7 χρονια απειρων διαιτων γ να χασω αρχικα 2-3 κιλα, τα οποια εγιναν 7, καταλαβα πως πρεπει να ζηταμε βοηθεια ειδικου οταν βλεπουμε πως δεν μπορουμε...Καταληγω παλι στο γνωστο ρητο πως χρειαζεται ισορροπημενη διατροφη και γυμναστικη αλλα παντα με συμβολη ειδικου..γτ κ εγω ισορροπημενη διατροφη εκανα (δεν εννοω την Ατκινς και τις λιγες θερμιδες)πριν τη διαιτολογο αλλα αυτη μπορεσε και μου εκανε διαφορετικους συνδυασμους αναλογα με το σωματοτυπο μου...Α!Επισης, ενω ολες οι ''φυσιολογικες'' κοπελες στην ηλικια μου (25 χρονων με 1.72 υψος) παιζουν σε κιλα 55-63, εγω ανηκω σε αλλη ομαδα...Εγω παιζω στην ομαδα 67-70 διοτι ειμαι πολυ μυωδης!!(Ελεγα και γω, που παει ρε γαμωτο ολη αυτη η γυμναστικη αν δεν χανω κιλα??
)Δεν μπορω να πεσω ευκολα κατω απο τα 65 (μου ειπε πως δεν χρειαζεται βεβαια να πεσω πιο κατω γτ μετα θα θεωρουμαι πως ειμαι κατω του φυσιολογικου) γτ εχω μυες οι οποιοι καλως-κακως (καλως κατα τη γνωμη μου) ο,τι και να γινει δεν μπορουν να χαθουν!!!Συνεπως, μεσα απο ολα αυτα που εγω εζησα εχω να πω τα εξης:
1)Οταν ειναι να ξεκινησετε διαιτα, να εισαστε αποφασισμενοι οτι θελετε να το προσπαθησετε και δειτε ποιο προγραμμα διαιτας σας κανει
2)Βαλτε εναν εφικτο στοχο...Οχι μονοκοπανια 10-15 κιλα!! Εγω θεωρω πως το 1 κιλο τη βδομαδα ειναι ΙΔΑΝΙΚΟΤΑΤΟ αν το καταφερετε
3)καντε παραλληλα ασκηση και αν δειτε οτι δεν γινεται, ζητηστε και τη συμβολη ειδικου
4)Προσωπικα δεν θεωρω σωστη διαιτα τη διαιτα με στερησεις που σε τρελλαινει..ναι στο να περιορισεις τα γλυκα, ναι στο να περιορισεις καποιες ομαδες τροφων, αλλα οχι στο κοψιμο με το μαχαιρι γτ πολυ απλα οση θεληση και να εχει κανεις, νομιζω ειναι ανθρωπινως αδυνατο αυτο να γινει...καταληγει μονο σε αποθημενα...
5)Αυτοι που εχουν να χασουν παραπανω κιλα, νομιζω πως ειναι πιο σωστο να ακολουθουν μια διατροφη σωστη γ μεγαλυτερο χρονικο διαστημα(που θα εχει και τα γλυκακια της), παρα μια διαιτα που μονο υποσχεσεις δινει...Ας το δουμε και ρεαλιστικα...Αν θελει καποιος να χασει 10 κιλα, πρφανως και δεν μπορει να τα χασει σε 1 μηνα...Ισως ουτε σε 2!!!Εγω 5 κιλα τα εχασα σε 1,5 μηνα και μετα για 1 μηνα δεν εχανα γραμμαριο...Καπου το συστημα κρασαρει και πρεπει να το περιμενουμε...!!
Αυτα απο μενα...Καλη συνεχεια σε ο,τι αποφασισετε και ΥΠΟΜΟΝΗ!!! και σορρυ γ το μεγαλο ποστ!!