26 Απ: Παιδί χωρίς γάμο!! Απόψεις!!! Πεμ Ιουν 05, 2014 9:08 am
Marianna50
Η ψυχή της παρέας!
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες και συμφωνώ.. Στην περίπτωσή μας εγώ είμαι αυτή που δε θέλω γάμο! Όχι αυτός!! Δε ξέρω γιατί αλλά η ιδέα του γάμου μου προκαλεί ένα άγχος!!Areti2 έγραψε:Όλα αυτά τα ζευγάρια που παντρεύονται και μετά από 1, 2, 10 χρόνια χωρίζουν, πολλές φορές καθόλου πολιτισμένα και αφού έχουν κάνει παιδιά, κάποτε πίστευαν ότι γνωρίζονται "τόσο καλά" και ήταν "σίγουροι" ο ένας για τον άλλο. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που ήταν μαζί τα διπλάσια χρόνια απ' ό,τι είσαστε εσείς και στο τέλος χώρισαν.Marianna50 έγραψε:Καλά σίγουρα έχετε δίκιο.. Εξάλλου δεν είμαστε και άτομα που μας νοιάζουν οι άλλοι.. Όσο για το νομικό ζήτημα του γάμου, εκεί είναι και οι ενστάσεις μου, δηλαδή τι εννοώ.. Είμαστε 2 άνθρωποι πολιτισμένοι, γνωριζόμαστε τόσο καλά, γιατί δηλαδή πρέπει να παντρευτείς για να είσαι σίγουρος στο οτιδήποτε;; Δεν θα πρεπε όλα να είναι θέμα εμπιστοσύνης;; Καταλάβατε πως το λέω;; Ή μήπως είμαι ρομαντική;;;
Όχι, ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, η ζωή και η ρουτίνα τον σκοτώνουν και ζωή/ρουτίνα έχουμε όλοι μας, είτε είμαστε παντρεμένοι είτε όχι.
Προσωπικά ξέρω αρκετές περιπτώσεις ζευγαριών που δεν τους ενδιέφερε να παντρευτούν, ήταν μια χαρά όπως ήταν κλπ κλπ και όταν κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο πίεσε για γάμο χώρισαν με συνοπτικές - και αυτός που δεν ήθελε το γάμο παντρεύτηκε με άλλο πρόσωπο μέσα στον επόμενο χρόνο. Οπότε μην είσαστε 100% σίγουρες ότι ο σύντροφος που δεν θέλει να παντρευτεί, δεν το θέλει για τους ίδιους λόγους που δεν το θέλετε κι εσείς. Οι άντρες συνήθως γραμμένη την έχουν την κοινωνία...
Προφανώς ο κάθε ένας είναι διαφορετικός και δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι δεν θέλουν να παντρευτούν είναι υποψήφιοι γαμο-φυγάδες, αλλά όταν παίρνετε αποφάσεις όχι μόνο για σας αλλά και για το παιδί σας, καλό είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να μην νομίζετε ότι εσείς και ο αγαπητικός σας είσαστε οι εξαιρέσεις του κανόνα. Προσέχουμε για να έχουμε.