Ένα φόρουμ για μαμάδες!

Αναζήτηση

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

To blog!

Πρόσφατα Θέματα

» συμτωματα εγκυμοσινης??
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 3:33 am

» μετα απο πολυ καιρο
από freskia mama Παρ Μαρ 08, 2019 12:52 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από Titino Δευ Ιουλ 09, 2018 12:37 am

» ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
από trilly Δευ Νοε 20, 2017 1:13 pm

» 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
από maria.tst Δευ Οκτ 16, 2017 1:10 am

» Κεραλοιφή της Ελένης
από αγαπη Παρ Αυγ 04, 2017 4:33 am

» Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
από howto Κυρ Ιουλ 16, 2017 8:41 am

» Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:18 am

» Φτιαξτε πανευκολα βορβους (Ασκορδούλακoυς
από howto Τρι Ιουλ 11, 2017 1:13 am

» Μανούλες Ιουνίου - Ιουλίου 2012
από claire_ Παρ Ιαν 27, 2017 4:51 am

» Πωλείται καρότσι Stokke Xplory V2 pushchair - ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
από Ιωάννα1971 Πεμ Ιαν 07, 2016 4:40 am

» Μανούλες Ιανουαρίου 2014 #14#
από gallida Πεμ Ιαν 07, 2016 12:59 am

» Ας μαζευτούμε εδώ όσες προσπαθούμε για μωράκι #142
από larisaia Κυρ Ιαν 03, 2016 10:37 am

» Τριτη εγκυμοσύνη,η δική μου ιστορία!
από tinag Κυρ Ιαν 03, 2016 9:54 am

» Μανούλες Δεκεμβρίου 2015
από goldangel1990 Τρι Δεκ 29, 2015 6:15 am

» αγγλικα pre junior .ποια η γνωμη σας;
από dimitra al Δευ Δεκ 28, 2015 3:08 pm

» Εγκυουλες Ιουνιου-Ιουλιου 2016!!!!!
από beboula_1982 Δευ Δεκ 28, 2015 6:40 am

» πωλούνται 2 παιδικά κρεβατάκια μαζί με 2 συρταριέρες
από mpampoulis Κυρ Δεκ 27, 2015 1:13 pm

» Μανούλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2016
από NOPITSA Τετ Δεκ 23, 2015 12:18 pm

» Διασκέδαση για μωράκια-παιδάκια
από natalie123 Κυρ Δεκ 20, 2015 7:42 am

» Εγκυουλες Οκτωβρίου-Νοεμβριου 2015
από boubouka Κυρ Δεκ 20, 2015 12:03 am

» Τεστ PAPP-A
από beboula_1982 Σαβ Δεκ 19, 2015 1:33 am

» Τιμές χωριάτης;;;
από boubouka Δευ Δεκ 14, 2015 2:06 am

» ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΚΙ
από xrisili Παρ Δεκ 11, 2015 12:59 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από boubouka Κυρ Δεκ 06, 2015 9:11 am

» Γλωσοφαγια...τι κάνουμε;;;
από MAMASTE Σαβ Δεκ 05, 2015 9:30 am

» σχετικα καινουρια
από marialena Σαβ Δεκ 05, 2015 3:54 am

» Τι γίνεται τελικά? Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος?
από Dimitra S. Παρ Δεκ 04, 2015 7:06 am

» ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
από xrisili Παρ Δεκ 04, 2015 2:11 am

» Γυναικολόγος στο Ιπποκράτειο!
από boubouka Κυρ Νοε 22, 2015 11:14 pm

» βοηθεια με ομιλια 3 χρονου κοριτσιου
από scfatsa Παρ Νοε 13, 2015 12:48 pm

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:52 am

» Στολισμός βάπτισης με δώρο ένα βιβλίο ευχών!
από elfoula Δευ Νοε 09, 2015 7:51 am

» καποια μοδιστρα για καλυμματα επιπλων
από calpou Δευ Νοε 09, 2015 1:44 am

» Εγκυουλες Φεβρουαριου-Μαρτιου 2015!!
από roulakriti Παρ Νοε 06, 2015 11:11 am

» Βαλίτσα για μαιευτήριο!
από boubouka Παρ Νοε 06, 2015 5:12 am

» Παράπονα από το παιδί για το σχολείο.
από boubouka Πεμ Νοε 05, 2015 12:01 pm

» Μυτιλήνη!!!βοήθεια!!!!
από scfatsa Τετ Νοε 04, 2015 12:27 pm

» Εχω ζητησει διαγραφη λογαριασμου!!!!
από mhtsaina Τρι Νοε 03, 2015 12:16 pm

» καποια μοδιστρα για καλυμματα καναπε??
από calpou Τρι Νοε 03, 2015 4:05 am

Παρόντες χρήστες
627 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 627 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 3335, στις Τρι Ιαν 22, 2013 7:50 am

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

26Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 12:07 am

ΑΓΓΕΛΙΚΗ-4

ΑΓΓΕΛΙΚΗ-4
Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Η πρωτη γεννα μου λογω διδυμης κυησης ηταν εντελως απρογραμματιστη, ειχα παει με την πεθερα μου για ενα υπερηχο στο μαιευτηριο (ο αντρας μου στη δουλεια) και ο γιατρος φανερα προβληματισμενος ειπε: ετοιμαστε την κυρια για καισαρικη ....σοκ... γιατρε του λεω τονα ντραμου... τελοσπαντων τον ειδοποιηουμε και αφου με ετοιμασαν τον εβαλαν λιγακι μεσα να τον δω.... αγχοσ τρελο γιατι ημουν στην 32 εβδομαδα... καισαρικη με ολικη αναισθησια... η χειροτερη εμπειρια μου.. πονος απιστευτος μετα... και τα παιδια 2 μηνες στην θερμοκοιτιδα(βαρος γεννησης1750 και 1250, σαν μια φρατζολα ψωμι)... χαλια εμπειρια.... και την τριτη μερα με φωναζει ο παιδοκαρδιολογος και με ενημερωνει για καρδιολογικο προβλημα στην πιο μεγαλη μπεμπα( σε αυτην που ειχαμε ολες τις ελπιδες μας να παει γρηγορα καλα και να την παρουμε σπιτι)... χαλιααααα... μετα στο καπακι Ωνασσειο....αγγειοπλαστικη (17 μερες και εκει)... καταληξαμε απο 19 Γεναρη να βρεθουμε σπιτι μας ολοι Μεγαλη Παρασκευη (Απριλης).....
Η δευτερη γεννα... ολα καλα ειμαι 36 εβδομαδων (με καθολου αμνιακο υγρο η μπεμπα...μας κραταει ο γιατρος ενα μηνα καθε βδομαδα υπερηχο - doppler, μεχρι να παρει λιγο βαρος το μωρο) και παω στο μαιευτηριο χωριςνα τηλεφωνησω στη μαια του γιατρου (ειχαμε κανονισμενο ραντεβου για καισαρικη, και σκεφτηκα οτι αφου εδωσα στην ρεσεψιον το ονομα μου καιτο ονομα του γιατρου θατον ενημερωναν) ελα ομως που και ενωμε εχουν ετοιμασει για καισαρικη που θενα ο γιατροσ ή η μαια , ειχαν ξεχασει να τουσ φωναξουν αυτοι με επαιρνα σπιτι και δεν εβρισκαν κανενα και γενικως μπαχαλο ( εγω παλι ειχα παει με την πεθερα μου γατι τελευται στιγμη ο αντρας μου ειχε κανονισει δουλεια και...μην ανησυχεις θα ερθω στην ωρα μου..... ουτε χωρισμενη να ημουν 2η φορα μονη μου στο μαιευτηριο) με τα πολλα λιγο πριν το χειρουργειο φωναξαν και το γιατρο μου και επιτελουςμε επισκλειρηδιο ειδα το τριτο μου κοριτσακι ενα ροζ γλυκυτατο μωρουλακι (2550 βαρος)
Ο τριτος τοκετος (επιτελου πηγα με τον αντρα μου!!!!) ολα ωραια και ο γιατρος απο την αρχη παρων( τονπηρα τηλ.μολις εφτασα στην εισοδο του μαιευτηριου) μονο που η επισκλειρηδιος δεν με επιασε καλα και πονουσαααα... μου ειπαν να κανω υπομονη για να μην μου κανουν ολικη και σε λιγη ωρα φιλουσα το αγορακι μου βαρος 3270 γρ. .....ημουν ομωςπτωμα και αρρωστη με αντιβιωση και δεν το χαρηκα οποως στην τριτη κορη που πετουσααα
sorry αν σας κουρασα αλλα βλεπετ πολλα παιδια - πολλες εμπειριες και θα μπορουσα ολη μερα να μιλαω για αυτες...

27Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 12:24 am

grammatiki

grammatiki
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ninaki. έγραψε:ειχα πητ 17/12/2010!!! γενικα η εγκυμοσυνη μου δεν θα την ελεγα δυσκολη αλλα πολυ κουραστικη! η κοιλια δεν ελεγε με τιποτα να φουσκωσει. ειχα καποιο προβλημα με τανεφρα λογο του περιορισμενου χωρου που οδηγησε σε καποιους κολικους νεφρου(πονος που δεν περιγραφεται). απο τον 5 μηνα ειχα συσπασεις και επερνα yotopar για 2 μηνες που μου φερναν απιστευτη ταχυκαρδια. ο γιατρος μου ελεγε να μην κουραζομαι καθολου λογω των συσπασεων.4/10 αν θυμαμαι καλα εκοψα τα χαπια γιατι ειχαν μειωθει οι συσπασεις και να δουμε πως θα παει. 13/10 πηγα για τα τελευταια ψωνια της μπεμπας και μετα στο ικεα για να παρω κρεβατοκαμαρα. πολυ ταλαιπωρια πολυ κουραση. πρεπει να ημουν ορθια και 5 ωρες! αφου ελεγα στους υπαλληλους που ολο με καθυστερουσαν οτι ετσι οπως πανε θα γεννησω εκει μεσα. 14/10 5:00 το ξημερωμα πονος στην κοιλια. να μην μπορω να κουνηθω. μετα απο μιση ωρα σκουνταω τον αντρα μου και του λεω οτι κατι δεν παει καλα, μου ειπε ενα απλο ναι και γυρισε πλευρο και ξανακοιμηθηκε(ειχε σχολασει 12.30 το βραδυ). στις 6.30 οι πονοι γιναν πιο εντονοι και φωναξα τη μαμα μου (μενουμε μαζι) σηκωθηκα και νομιζα πως μου ξεριζωναν την κοιλια. στις 7 πηρα τηλεφωνο τον γιατρο και μου ειπε να παρω ενα yotopar και σε μια ωρα ραντεβου στο μαιευτηριο αν συνεχιστουν οι πονοι. εξω εβρεχε! στις 7.40 ντυθηκα με το ζορι και ξεκινησαμε. ευτυχως ειχε σταματησει η βροχη αλλα ολα τα φαναρια ηταν off! παντου τροχονομοι. συσπασεις στο 5λεπτο. οι τροχονομοι να κορναρουμε και να μην παιρνουν χαμπαρι... σημασια... οταν φταναμε κοντα τους τους εβριζα οπως δεν εχω ξανα βρισει ανθρωπο! επιτελους 8.30 φτασαμε στο μαιευτηριο (να σημειωσω οτι σε φυσιολογικες συνθηκες χωρις τροχονομους δηλαδη το μαιευτηριο ειναι 15λεπτα και εμεις το καναμε σε 45) οταν μπηκα στο μαιευτηριο ουρλιαζα! τσιριζα απο τον πονο. με κρατουσε ο αντρας μου και ερχεται μια κοπελα απο τη ρεσεπσιον και τον ρωταει: ειναι εγκυος η κοπελα? μου γυρισε το ματι εκεινη την ωρα γιατι εγω γεννουσα!!! πηγαμε σε ενα εξεταστηριο με γδυσανε με εξετασανε και μετα με ανεβασαν σε μια αλλη αιθουσα οπου ο γιατρος. ηταν συνεχεια διπλα μου χαμογελαστος αλλα και λιγο ανησυχος(μολις εμπαινα στην 31 εβδομαδα... δηλαδη δεν ειχα κλεισει ουτε 7ο μηνα!) μου ειπε γενναμε! εγω συνεχεια φωναζα διψαω και διψαω. κατευθειαν επισκληριδιος. ουφ τι ανακουφιση! 9.30 διαστολη 2. αρχικα ειχαμε πει για φυσιολογικο τοκετο αλλα λογο της προωροτητας ο γιατρος μου ειπε οτι καλυτερα καισαρικη. οι πιο δυσκολες λεξεις που εχω ακουσει! φοβομουν τοσο πολυ... γενικα εχω αντιπαθεια στα αιματα τα νυστερια τις βελονες κτλ 10.15 βρισκομουν στην αιθουσα τοκετου να με ρωτανε αν νιωθω πονα απο το τσιμπιμα της βελονας την κοιλια μου. οχι! αλλα τα ποδια τα κουνουσα! ετρεμα ολοκληρη! και απο το φοβο με ειχε πιασει λογοδιαροια.σε κανεναν δεν ελεγα ομως τον φοβο μου. ειχε κολησει στο μυαλο μου οτι δεν θα τα καταφερνε το μωρακι μου. μας ειχαν πει στην β επιπεδου οτι εχει μονη ομφαλικη αρτηρια και μετα απο υπερηχο καρδιας του εμβρυου στενωση στον ισθμο της αορτης και οτι μπορει να χρειαζοταν ενχειρηση στην καρδια! στον επανελενχο βεβαια ηταν πιο καθησυχαστικοι οτι ολα μαλλον θα πανε καλα αλλα μου ειχε μεινει ο φοβος. νομιζα οτι θα εμενα με αδεια αγκαλια. τι ασχημο συναισθημα. μιλαγα συνεχεια χωρις να θυμαμαι τι ελεγα( καλα εδω που τα λεμε παντα μιλαω πολυ αλλα εκει ξεπερασα καθε οριο) 10.25 ενιωσα ενα τραβηγμα σε ολη μου την κοιλια μεχρι και τον θωρακα. ο γιατρος παραμερει λιγο την κουρτινουλα και βλεπω 2 πατουσακια σε ενα κορμακι ακομα μαζεμενο στην εμβρυακη σταση! μετα ολα γιναν πολυ γρηγορα εκοψαν ομφαλιο την φεραν τη φιλησα πηγαν να την καθαρισουν και ακουσα το πρωτο ουαααα! δακρυα και μετα 1 ωρα για να με κλεισουν... μου φανηκε σαν αιωνας! ο γιατρος ρωτουσε επιμονα αν ζυγισαν το μωρο ποσο ειναι. καποια στιγμη του απαντησαν 1930! θυμαμαι οτι ειπε: αληθεια ειναι τοσο? και μετα ξεφυσιξε!(μαλλον απο ανακουφιση) μετα με πηγαν εξω με ειδαν οι γονεις μου και ο αντρας μου που λιγο πριν ειχαν δει και την μπεμπα. μετα σε μια αιθουσα μαζι με αλλες κοπελες που μολις ειχαν γεννησει! την διπλανη μου την ζαλισα της μιλουσα συνεχεια. και αυτη καισαρικη η 2η μαλιστα! βραβειο πρεπει να παρει η κοπελα. ειχε τον πονο της ειχε και εμενα συνεχεια να την ρωταω για την πρωτη της καισαρικη. και μετα στο δωματιο. το μωρο στη θερμοκοιτιδα. το απογευμα της ιδιας μερας σηκωθηκα να παω να το δω. απιστευτος ο πονος. ενιωθα κυριολεκτικα κομμενη στα 2. σερνοντας πηγα στην μοναδα και ειδα ενα πλασματακι 45 εκατοστων με ενα κορμακι τοσο αδειο! ευτυχως η καρδουλα της ειχε αναπτυχθει καλα και το ενα ανχος μου εφυγε. 5 μερες στο μαιευτηριο και ο πονος ηταν απιστευτος. δεν μπορουσα να σηκωθω μονη μου. ουτε στην τουαλετα για να παω! πρωι απογευμα πηγαινα να δω το μωρο ομως. στο δωματιο καθε 3 με 4 ωρες φερνανε τα μωρα να θηλασουνε στις αλλες κοπελες και εμενα το θηλαστρο. τι απογοητευση! και το μωρο μου ακομα δεν ετρωγε! ηταν με ορο... μετα πο 5-6 μερες αρχισε το γαλα με ρινογαστρικο σωληνακι. τελικα εφυγα απο το μαιευτηριο με αδεια χερια. καθε μερα πηγαινα ομως να την δω και να της παω γαλα. μετα απο 2 εβδομαδες σχεδον βγηκε απο την θερμοκοιτιδα στην παρακολουθηση και επιτελους την πηρα πρωτη φορα αγκαλια. μετα απο 1 κουραστικο μηνα στεναχωριας μου ειπαν οτι μπορω να την παρω σπιτι. το θετικο ειναι οτι καταφερα να αναρωσω μεχρι τοτε γιατι πονουσα παρα πολυ στην αρχη, οποτε μπορουσα να περιποιηθω το παιδακι μου μονη μου οταν ηρθε σπιτι. τωρα πια 3 μηνες και 9 ημερες μετα τα εχω ξεχασει ολα και με εκπλησει καθε μερα με το ποσο γρηγορα εξελισεται. το ξερω πως οποια μου εκανε την τιμη να διαβασει οοολη την ιστορια μου κουραστικε και ζηταω συγνωμη αλλα παρασυρθηκα....

δεν κουραστηκα καθολου να διαβασω την ιστορια σου.χαρηκα παρα πολυ που ολα πηγαν καλα τελικα.να το χαιρεσαι το μωρακι σου και απο εδω και περα να εχεις αυτη την εμπειρια ως εναν κακο εφιαλτη που περασε και παει με ευτυχισμενο φιναλε.

28Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 6:33 am

vasso

vasso
Πανταχού παρούσα!
Πανταχού παρούσα!
grammatiki έγραψε:
ninaki. έγραψε:ειχα πητ 17/12/2010!!! γενικα η εγκυμοσυνη μου δεν θα την ελεγα δυσκολη αλλα πολυ κουραστικη! η κοιλια δεν ελεγε με τιποτα να φουσκωσει. ειχα καποιο προβλημα με τανεφρα λογο του περιορισμενου χωρου που οδηγησε σε καποιους κολικους νεφρου(πονος που δεν περιγραφεται). απο τον 5 μηνα ειχα συσπασεις και επερνα yotopar για 2 μηνες που μου φερναν απιστευτη ταχυκαρδια. ο γιατρος μου ελεγε να μην κουραζομαι καθολου λογω των συσπασεων.4/10 αν θυμαμαι καλα εκοψα τα χαπια γιατι ειχαν μειωθει οι συσπασεις και να δουμε πως θα παει. 13/10 πηγα για τα τελευταια ψωνια της μπεμπας και μετα στο ικεα για να παρω κρεβατοκαμαρα. πολυ ταλαιπωρια πολυ κουραση. πρεπει να ημουν ορθια και 5 ωρες! αφου ελεγα στους υπαλληλους που ολο με καθυστερουσαν οτι ετσι οπως πανε θα γεννησω εκει μεσα. 14/10 5:00 το ξημερωμα πονος στην κοιλια. να μην μπορω να κουνηθω. μετα απο μιση ωρα σκουνταω τον αντρα μου και του λεω οτι κατι δεν παει καλα, μου ειπε ενα απλο ναι και γυρισε πλευρο και ξανακοιμηθηκε(ειχε σχολασει 12.30 το βραδυ). στις 6.30 οι πονοι γιναν πιο εντονοι και φωναξα τη μαμα μου (μενουμε μαζι) σηκωθηκα και νομιζα πως μου ξεριζωναν την κοιλια. στις 7 πηρα τηλεφωνο τον γιατρο και μου ειπε να παρω ενα yotopar και σε μια ωρα ραντεβου στο μαιευτηριο αν συνεχιστουν οι πονοι. εξω εβρεχε! στις 7.40 ντυθηκα με το ζορι και ξεκινησαμε. ευτυχως ειχε σταματησει η βροχη αλλα ολα τα φαναρια ηταν off! παντου τροχονομοι. συσπασεις στο 5λεπτο. οι τροχονομοι να κορναρουμε και να μην παιρνουν χαμπαρι... σημασια... οταν φταναμε κοντα τους τους εβριζα οπως δεν εχω ξανα βρισει ανθρωπο! επιτελους 8.30 φτασαμε στο μαιευτηριο (να σημειωσω οτι σε φυσιολογικες συνθηκες χωρις τροχονομους δηλαδη το μαιευτηριο ειναι 15λεπτα και εμεις το καναμε σε 45) οταν μπηκα στο μαιευτηριο ουρλιαζα! τσιριζα απο τον πονο. με κρατουσε ο αντρας μου και ερχεται μια κοπελα απο τη ρεσεπσιον και τον ρωταει: ειναι εγκυος η κοπελα? μου γυρισε το ματι εκεινη την ωρα γιατι εγω γεννουσα!!! πηγαμε σε ενα εξεταστηριο με γδυσανε με εξετασανε και μετα με ανεβασαν σε μια αλλη αιθουσα οπου ο γιατρος. ηταν συνεχεια διπλα μου χαμογελαστος αλλα και λιγο ανησυχος(μολις εμπαινα στην 31 εβδομαδα... δηλαδη δεν ειχα κλεισει ουτε 7ο μηνα!) μου ειπε γενναμε! εγω συνεχεια φωναζα διψαω και διψαω. κατευθειαν επισκληριδιος. ουφ τι ανακουφιση! 9.30 διαστολη 2. αρχικα ειχαμε πει για φυσιολογικο τοκετο αλλα λογο της προωροτητας ο γιατρος μου ειπε οτι καλυτερα καισαρικη. οι πιο δυσκολες λεξεις που εχω ακουσει! φοβομουν τοσο πολυ... γενικα εχω αντιπαθεια στα αιματα τα νυστερια τις βελονες κτλ 10.15 βρισκομουν στην αιθουσα τοκετου να με ρωτανε αν νιωθω πονα απο το τσιμπιμα της βελονας την κοιλια μου. οχι! αλλα τα ποδια τα κουνουσα! ετρεμα ολοκληρη! και απο το φοβο με ειχε πιασει λογοδιαροια.σε κανεναν δεν ελεγα ομως τον φοβο μου. ειχε κολησει στο μυαλο μου οτι δεν θα τα καταφερνε το μωρακι μου. μας ειχαν πει στην β επιπεδου οτι εχει μονη ομφαλικη αρτηρια και μετα απο υπερηχο καρδιας του εμβρυου στενωση στον ισθμο της αορτης και οτι μπορει να χρειαζοταν ενχειρηση στην καρδια! στον επανελενχο βεβαια ηταν πιο καθησυχαστικοι οτι ολα μαλλον θα πανε καλα αλλα μου ειχε μεινει ο φοβος. νομιζα οτι θα εμενα με αδεια αγκαλια. τι ασχημο συναισθημα. μιλαγα συνεχεια χωρις να θυμαμαι τι ελεγα( καλα εδω που τα λεμε παντα μιλαω πολυ αλλα εκει ξεπερασα καθε οριο) 10.25 ενιωσα ενα τραβηγμα σε ολη μου την κοιλια μεχρι και τον θωρακα. ο γιατρος παραμερει λιγο την κουρτινουλα και βλεπω 2 πατουσακια σε ενα κορμακι ακομα μαζεμενο στην εμβρυακη σταση! μετα ολα γιναν πολυ γρηγορα εκοψαν ομφαλιο την φεραν τη φιλησα πηγαν να την καθαρισουν και ακουσα το πρωτο ουαααα! δακρυα και μετα 1 ωρα για να με κλεισουν... μου φανηκε σαν αιωνας! ο γιατρος ρωτουσε επιμονα αν ζυγισαν το μωρο ποσο ειναι. καποια στιγμη του απαντησαν 1930! θυμαμαι οτι ειπε: αληθεια ειναι τοσο? και μετα ξεφυσιξε!(μαλλον απο ανακουφιση) μετα με πηγαν εξω με ειδαν οι γονεις μου και ο αντρας μου που λιγο πριν ειχαν δει και την μπεμπα. μετα σε μια αιθουσα μαζι με αλλες κοπελες που μολις ειχαν γεννησει! την διπλανη μου την ζαλισα της μιλουσα συνεχεια. και αυτη καισαρικη η 2η μαλιστα! βραβειο πρεπει να παρει η κοπελα. ειχε τον πονο της ειχε και εμενα συνεχεια να την ρωταω για την πρωτη της καισαρικη. και μετα στο δωματιο. το μωρο στη θερμοκοιτιδα. το απογευμα της ιδιας μερας σηκωθηκα να παω να το δω. απιστευτος ο πονος. ενιωθα κυριολεκτικα κομμενη στα 2. σερνοντας πηγα στην μοναδα και ειδα ενα πλασματακι 45 εκατοστων με ενα κορμακι τοσο αδειο! ευτυχως η καρδουλα της ειχε αναπτυχθει καλα και το ενα ανχος μου εφυγε. 5 μερες στο μαιευτηριο και ο πονος ηταν απιστευτος. δεν μπορουσα να σηκωθω μονη μου. ουτε στην τουαλετα για να παω! πρωι απογευμα πηγαινα να δω το μωρο ομως. στο δωματιο καθε 3 με 4 ωρες φερνανε τα μωρα να θηλασουνε στις αλλες κοπελες και εμενα το θηλαστρο. τι απογοητευση! και το μωρο μου ακομα δεν ετρωγε! ηταν με ορο... μετα πο 5-6 μερες αρχισε το γαλα με ρινογαστρικο σωληνακι. τελικα εφυγα απο το μαιευτηριο με αδεια χερια. καθε μερα πηγαινα ομως να την δω και να της παω γαλα. μετα απο 2 εβδομαδες σχεδον βγηκε απο την θερμοκοιτιδα στην παρακολουθηση και επιτελους την πηρα πρωτη φορα αγκαλια. μετα απο 1 κουραστικο μηνα στεναχωριας μου ειπαν οτι μπορω να την παρω σπιτι. το θετικο ειναι οτι καταφερα να αναρωσω μεχρι τοτε γιατι πονουσα παρα πολυ στην αρχη, οποτε μπορουσα να περιποιηθω το παιδακι μου μονη μου οταν ηρθε σπιτι. τωρα πια 3 μηνες και 9 ημερες μετα τα εχω ξεχασει ολα και με εκπλησει καθε μερα με το ποσο γρηγορα εξελισεται. το ξερω πως οποια μου εκανε την τιμη να διαβασει οοολη την ιστορια μου κουραστικε και ζηταω συγνωμη αλλα παρασυρθηκα....

δεν κουραστηκα καθολου να διαβασω την ιστορια σου.χαρηκα παρα πολυ που ολα πηγαν καλα τελικα.να το χαιρεσαι το μωρακι σου και απο εδω και περα να εχεις αυτη την εμπειρια ως εναν κακο εφιαλτη που περασε και παει με ευτυχισμενο φιναλε.

thn diabasa olh thn istoria soy glykia moy na eisai kala esy kai to mvro soy ygieis kai haroymenoi ola eytyhos pigan kala ekanes ajairetiki prospatheia

29Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 8:33 am

zouzounaki 24

Η ψυχή της παρέας!
Η ψυχή της παρέας!
na min zitas signwmi gia tpt kai egw diavasa tin istoria sou kai den iparxoun logia gia na peis mpravo sou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!na xareis to paidaki sou opws esu potjeis giati einai antraki ta katafere toso esu oso kai i mpempa sou gia auto sas aksizoun xilia mpravo!!!!!!!!!

30Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 10:35 am

stefy

stefy
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
ΑΧ βρε κορίτσια ... είμαι αισίως στον 6ο μηνα κυησεως... Διαβάζω τις ιστορίες σας και κλαιω από συγκίνηση αλλα κι από φόβο... Δεν με φοβίζει το να τύχει κάτι απρόοπτο σε μένα ή να ταλαιπώρηθω ... Το μόνο που με νοιάζει είναι στο τέλος να κρατήσω το κοριτσάκι μου στην αγκαλιά μου. Να μπορώ κι εγώ να πω.. τέλος καλό όλα καλά... Σε όλες σας τις ιστορίες όταν διαβάζω για τη στιγμη που σας φέρνουν τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας ... με πιάνουν τα ζουμιά... Θα τα καταφέρω κι εγώ? Θα πάνε όλα καλα? Αυτη τη στιγμή περιμένω να ζήσω...

Κορίτσια να σας ζήσουν τα μωράκια σας... να είναι όλα υγιή και τυχερά στη ζωή τους!

31Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 3:00 pm

thinkpink!

thinkpink!
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
naysika έγραψε:απο που να αρχισω!!!στον 1 μου γιο γεννησα με τεχνικους πονους γιατι ειχα παρει και 5 μερες απο την τελειυταια ημερομηνια τοκετου.Μπηκα την κυριακη το απογευμα και απο τα ξυμεροματα δευτερας 1.30 ξεκινησαν να ερχονται η πρωτη πονοι!!ευτυχως ειμουν με τη μαμα μου και ετσι με βοηθησε παρα πολυ εκανα της αναπνοες οταν ερχονταν οι πονοι μεχρι που γεννησα στης 10 και μιση το πρωι.αλλα δεν τελειωσε εκει!!μολις γεννηθηκε ειχε ταχυπνια και ετσι εφυγε με μοναδα για το νοσοκομειο της νικαιας και εμεινε εκει για 1 εβδομαδα.δεν θα ξεχασω αυτα τα ματακια που με κοιτουσαν την ωρα που τον επερναν λες και ηξερε οτι τον περνουν μακρια μου και ευτυχως για λιγες μερες!!!το 2 γιο μου τον γεννησα στη ΣΑΜΟ εκει μεναμε τοτε!!γεννηθηκε ακριβως με μερα που ελεγε ο υπερυχος!!ειχα μπει παλι απο το απογευμα της δευτερας γιατι ο γιατρος ειδε οτι το αμνιακο υγρο ηταν θολο και φοβηθηκε να μην εχει ενεργειση μεσα!!ευτυχως τα ξυμερωματα μου εσπασαν τα νερα και στης 9παρα τεταρτο γεννηθηκε.τον τραβιξε ο γιατρος με βεντουζα γιατι ηταν ακομα ψυλα!!τελος καλα ολα καλα!!στον 3 μου γιο και στην ποιο ευκολη γεννα!!!παω παλι το απογευματακι στο γιατρο ημερα πεμπτη για ενα απλο ελενχο και ο γιατρος μου λεει φευγεις για το νοσοκομειο εχεις διαστολη 4 και εχουν αρχισει και η συσπασεις!παω στο νοσοκομειο με ετοιμαζουν και ολο το βραδυ να μου εχουν τον καρδιοτοκογραφο και να γραφει την καρδουλα του και της συσπασει!!εγω ολο αυτο το διαστημα να μην καταλαβενω τιποτα ουτε πονους ουτε τιποτα.να ερχοντε η νοσοκομες να με ρωτανε ολα καλα και εγω να τους λεω ΟΛΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ!!!ερχετε ο γιατρος το πρωι στης 7.30 και στης 8 ειχα γεννηση .ξεχασα να πω οτι γεννησα 20 μερες ποιο νωρις!!!ΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΗΤΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΝΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΤΑΡΤΗ!!!ξεκινησα να κανω ινσουλινη σε ολοι την εγκυμοσυνη λογου ανεβασμενου ζαχαρου!!πηρα αντιβιωση γιατι αρρωστησα με βροχιτηδα και μετα απο λιγο καιρο ξαναπερνω αντιβιωση γιατι κολαει ο γιος μου ιλαρα!!και για να μην κολησω εγω πηρα αντιβιωση .γεννησα 18 μερες ποιο μπροστα με τεχνιτους πονους γιατι το μωρο ηταν μεγαλο οπως αλλωστε και τα αλλα τρεια.η ωρα της γεννας ηταν η ποιο δυσκολη γιατι το μωρο ειχε παρει καπως παραξενει θεσει κααι δεν εβγενε!!τοτε ακουω να λεει ο γιατρος στη μαια και στη νοσοκομα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΟΜΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ!!!το ακουω αυτο και δινω μια τελευταια σπρωξια και βγενει η μπουμπου μου!!τυλιγμενη δυο φορες με το λορο απο το λαιμο και με ενα κεφαλι μελανο!!μολις βλεπω το μωρο ΠΑΕΙ ΛΕΩ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!ΤΟ ΕΧΑΣΑ!!!ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΤΣΟΥΛΑ!!!ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ!!Σσε δυο μερες ηταν μια χαρα .Αλλο το ωραιο ειναι οταν η μαια πηγε να διξει το μωρο στον αντρα μου!!ΤΟΥ ΛΕΕΙ <<ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ>>εκει κοπηκαν τα ποδια του αντρα μου!!και βλεπει ενα μωρακι με μπλε κεφαλι και το υπολοιπο σωμα μια χαρα!!ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ!!! Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 93981

Να σου ζησουν!

http://vrefikoispasmoi.blogspot.com/

32Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 3:02 pm

thinkpink!

thinkpink!
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
stavroula έγραψε:Η δική μου ιστορία τοκετού δεν είναι και απο τις καλύτερες εμπειρίες... Είμαι παντρεμένη 3 χρόνια, δυο χρόνια προσπαθούσαμε να κάνουμε μωρό, λόγω κάποιου προβλήματος στις ωοθήκες μου... Έκανα κάποιες θεραπείες (χάπια, ενέσεις), αποτέλεσμα μηδέν! Ξεκινάμε σπερματεγχύσεις, πάλι ενέσεις, πάλι χάπια, έκανα 3, αποτέλεσμα μηδέν κ πάλι...
Ο γιατρός μου έλεγε ότι μπορώ να μείνω έγκυος χωρις εξωσωματική, αλλα εγώ επέμενα να κάνουμε. Τελικά 1 μήνα πρίν ξεκινήσουμε την εξωσωματική, έμεινα έγκυος, παίρνοντας μόνο κάποια χάπια που μου είχε δώσει για να αδιαθετήσω. Η χαρά μου δεν περιγράφεται! Επιτέλους το όνειρό μου εν μέρη πραγματοποιήθηκε.
Έπαιρνα χάπια και έκανα ενέσεις για να μπορέσω να το κρατήσω, δεν δούλευα, δεν έβγαινα, δεν δεχόμουν κόσμο λόγω της ιωσης, γενικά είχα μπεί στη γυάλα. Ως τον 5 μήνα είχα πάρει 4 κιλά και όλα πήγαιναν καλά, ώσπου άρχισε να ανεβαίνει η πίεσή μου. Ξεκίνησα χάπια για την πίεση, ενέσεις και σαλοσπίρ, άρχισα να παίρνω βάρος απότομα, να πρήζομαι και το λεύκωμα μέσα σε μια εβδομάδα εξελίχθηκε άσχημα. "Προεκλαμψία!", μου είπε ο γιατρός... Τι είναι αυτό;;; Και τώρα;;;
Παρακολούθηση στο νοσοκομείο (δημόσιο) οπου είναι ο γιατρός μου. Ήμουν 29 εβδομάδων, μου είπε ως τις 32 εβδομάδες αν μπορούμε να το κρατήσουμε για να πάρει βάρος (ξέχασα να αναφέρω οτι η πίεση δεν αφήνε το μωρό να πάρει βάρος). Είχα παραμορφωθεί, ώρα με την ώρα χειροτέρευα... Μπήκα στο νοσοκομείο Σαββάτο μεσημέρι, έχοντας φτάσει απο 55 κιλά που ξεκίνησα 79 κιλά λόγω κατακρατήσεων.
Κάθε μια ώρα μου έπαιρναν την πίεση, η οποία είχε κολλήσει στο 15 με 10. Το βράδυ μου έκαναν καρδιοτοκογράφο, ήταν καλός. Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μου, έπαιρναν συνέχεια την πίεση και μου δίναν χάπια! Στις 6 το πρωί φέρνουν τον καρδιοτοκογράφο... Χάλια, το χάναμε το μωρο... Με πήγαν για παρακολούθηση με καρδιοτοκογράφο και πιεσόμετρο στο χέρι.
Στις 10 μου είπαν πως θα μπω στο χειρουργείο να μου πάρουν το μωρό με καισαρική με ολική νάρκωση. Η αναισθησιολόγος απο το πρωί ανέβαλε το χειρουργείο για τις 2 το μεσημέρι, λόγω του σαλοσπίρ που είχα πάρει. Δύο η ώρα και εγώ ακόμα στην αναμονή με τρεις αναισθησιολόγους επάνω μου να προσπαθούν να μου βρουν φλέβα να πάρουν αίμα και να μου βάλουν τον ορό. Με κατατρύπησαν, δεν έβρισκαν φλέβα λόγω της κατακράτησης. Η ώρα περνούσε, ηθελα να δώ τον άντρα μου και δεν τον αφήναν να μπει, περίμενε έξω με τους γονείς μας... Ο γιατρός μου μου έλεγε, "Όλα καλά θα πάνε!". Προσευχόμουν και ο Θεος μου έδινε δύναμη...
Στις 4.30 με έβαλαν στο χειρουργείο, με ετοίμασαν για την καισαρική. Στις 5.15 γεννήθηκε το άλλο μου μισό, το κοριτσάκι μου, 790 γραμμάρια! Δεν το είδα... Το πήγαν στην εντατική νεογνών. Ξύπνησα στις 7.30 και μου είπε ο γιατρός οτι όλα πήγαν καλά και οτι θα με πάνε στην εντατική για παρακολούθηση. Με έβγαλαν στο διάδρομο μίλησα με τον άντρα μου που είχε ρωτήσει τους νεογνολόγους για το μωρό και μου είπε οτι είναι καλά...
Τι να μου έλεγε... Δύο μέρες ήμουν στην εντατική και με έζωναν τα φίδια που δεν μπορούσα να πάω να τη δω... Είχα τρελαθεί κ η πίεση να μην πέφτει! Οι εξετάσεις μου χάλια, με έβλεπε νεφρολόγος. Με πήγαν σε δωμάτιο μου έβγαλαν καθετήρα και ορό και στις 12.30 στο επισκεπτήριο πήγα να δω το θαυματάκι μου...
Μόλις την είδα έπαθα πλάκα, δεν μπορώ να το περιγράψω... Τα γράφω και κλαίω... Έμεινα 5 μέρες μέσα και κάθε βράδυ, ήμουν με υπογλώσιο λόγω της πίεσης, έφυγα χωρίς το μωρό μου, μιση... Δεν μπορούσα να κάνω τιποτα, ήμουν φυτό, αδύναμη, είχα χάσει 16 κιλά, είχα αυστηρές οδηγίες απο το γιατρό μου και τη νεφρολόγο.
76 μέρες με πίστη και υπομονή πηγαινοερχόμουν στο νοσοκομείο μαζί με τον άντρα μου πρωί απόγευμα να βλέπουμε το θαυματάκι μας να μεγαλώνει... Δεν θέλω να τα θυμάμαι... Δόξα το Θεό, όλα πήγαν καλά και εδώ κι 27 μέρες γυρίσαμε σπίτι μας, αφήνοντας πίσω όλα όσα περάσαμε και είμαστε ευτυχισμένοι . Σήμερα έχουμε πάει 3 κιλά και μέρα με τη μέρα είμαστε καλύτερα. Μόλις την κοιτάω και την παίρνω στην αγκαλιά μου λιώνω... Είναι όλη μου η ζωή!

Να σου ζησει!Να είναι γερή και αυτή να ήταν η πρώτη και η τελευταία της ταλαιπωρία!

33Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Ιαν 23, 2011 3:04 pm

thinkpink!

thinkpink!
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Η δική μου ιστορία είναι εδώ:http://forum.eimaimama.gr/t3792-topic

34Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Δευ Ιαν 24, 2011 7:21 am

joan80

Μμμμ, έχει αρχίσει να συμμετέχει!
stefy έγραψε:ΑΧ βρε κορίτσια ... είμαι αισίως στον 6ο μηνα κυησεως... Διαβάζω τις ιστορίες σας και κλαιω από συγκίνηση αλλα κι από φόβο... Δεν με φοβίζει το να τύχει κάτι απρόοπτο σε μένα ή να ταλαιπώρηθω ... Το μόνο που με νοιάζει είναι στο τέλος να κρατήσω το κοριτσάκι μου στην αγκαλιά μου. Να μπορώ κι εγώ να πω.. τέλος καλό όλα καλά... Σε όλες σας τις ιστορίες όταν διαβάζω για τη στιγμη που σας φέρνουν τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας ... με πιάνουν τα ζουμιά... Θα τα καταφέρω κι εγώ? Θα πάνε όλα καλα? Αυτη τη στιγμή περιμένω να ζήσω...

Κορίτσια να σας ζήσουν τα μωράκια σας... να είναι όλα υγιή και τυχερά στη ζωή τους!

Stefy προσπάθησε να μην αγχώνεσαι. Η κάθε γέννα είναι μοναδική και όλα θα πάνε καλά. Εγώ μια μερα προτού γεννησω είχα πάει βόλτα για ψώνια, φαγητό, και σινεμα. γυρίσαμε σπίτι 1:30 το βράδυ. Το πρώί, κατά τις 6:30 νιώθω ένα πονάκι. Μπα΄λέω δεν είναι τίποτα. Στις 7 άλλο ένα. Ξυπνάει ο άντρας μου, ανοίγει την τηλεόραση και φέρνει ένα βιβλίο για την εγκυμοσύνη για να διαβάσει τα σημάδια της γέννας. 7:15 λέω κάτσε να πάω τουαλέτα αφού έχω ξυπνήσει και δεν μπρώ να κοιμηθώ. Βλέπω λίγο αίμα, παίρνω την μαία και μου λέει να πάω στο νοσοκομείο. Κάνω ένα ντουζάκι και φεύγουμε. 8 η ώρα είμαι στο νοσοκομείο και με βάζουν στον καρδιοτοκογράφο. Ήταν μια ειδικευόμενη μαια και μου λέει μάλιστα "Τι να γράψω στο βιβλίο; Προοληπτικά έχετε έρθει ή γεννάτε; Mad Εν τω μεταξύ εγώ είχα συσπασεις κάθε 5 λεπτά. 8 και μισή έρχεται η μαία μου. Με εξετάζει και είχα διαστολή 5. Με ετοιμάζουν, μου παίρνουν αίμα κ ανεβαίνω στην αίθουσα τοκετών. Έρχεται κ ο γιατρός και μου λέει ή σου σπάω τώρα τα νερά και γεννάς ή περιμένουμε τις αιματολογικές για να κάνεις επισκληρίδιο. αποφάσισα να περιμένω την επισκληρίδιο. Τα αποτελέσματα όμως βγήκαν σε μια ώρα και εγώ πόναγα. Είχα φτάσει σχεδόν τελεία. Η αναισθησιολόγος όταν ήρθε μου λέει ότι δεν έχει νόημα να κανουμε πια επισκληρίδιο. Κόντεψα να την αρπάξω από το μαλλί. Της λέω κάνε μου μια μικρή δόση να ηρεμήσω τουλάχιστον για κανένα τεταρτάκι. Τελικά κάναμε την επισκληρίδιο. Βέβαια αυτό με πήγε δυο ωρίτσες πίσω αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα. Ξέχασα αμέσους τους πόνους, κουβέντιαζα με τις μαίες, μιλούσα στο τηλέφωνο. ¨ολα καλά. Ο μικρός όμως δεν κατέβαινε. Μου λέει η μαία ότι μάλλον πρέπει να έχει τυλιχτεί κάπου. Σοκ εγώ. Νομιζα ότι θα με βάλλουν για καισαρική. Το καρδιοτοκογράφημα όμως ήταν πολύ καλό και ο μικρός δεν ζοριζόταν απλώς κάτι τον εμπόδιζε. Τελικά 12:50 γεννήθηκε ο λουκουμάς μου. Έκλαψε αμέσως και μου τον έφεραν να θηλάσω. Μοναδική στιγμή. Και από όλη τη γέννα αυτό έχω να θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα και ένιωσα την καρδούλα του στο στήθος μου.

35Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Δευ Ιαν 24, 2011 8:25 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
joan80 έγραψε:...

Η ιστορια σου εχει πολλα κοινα με την δικη μου! Και εγω ετσι ευκολα γεννησα αλλα με πονους. Με αφησαν και εμενα χωρις επισκληριδιο, ειχαμε διπλη περιτυλιξη με τον λωρο και τελικα γεννησα φυσιολογικα. Αλλα ολα αυτα απο τις 6μιση το πρωι που εφτασα μεχρι τις 10:10πμ οποτε ηταν συντομο!

36Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Δευ Ιαν 24, 2011 10:25 am

stefy

stefy
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Stefy προσπάθησε να μην αγχώνεσαι. Η κάθε γέννα είναι μοναδική και όλα θα πάνε καλά. Εγώ μια μερα προτού γεννησω είχα πάει βόλτα για ψώνια, φαγητό, και σινεμα. γυρίσαμε σπίτι 1:30 το βράδυ. Το πρώί, κατά τις 6:30 νιώθω ένα πονάκι. Μπα΄λέω δεν είναι τίποτα. Στις 7 άλλο ένα. Ξυπνάει ο άντρας μου, ανοίγει την τηλεόραση και φέρνει ένα βιβλίο για την εγκυμοσύνη για να διαβάσει τα σημάδια της γέννας. 7:15 λέω κάτσε να πάω τουαλέτα αφού έχω ξυπνήσει και δεν μπρώ να κοιμηθώ. Βλέπω λίγο αίμα, παίρνω την μαία και μου λέει να πάω στο νοσοκομείο. Κάνω ένα ντουζάκι και φεύγουμε. 8 η ώρα είμαι στο νοσοκομείο και με βάζουν στον καρδιοτοκογράφο. Ήταν μια ειδικευόμενη μαια και μου λέει μάλιστα "Τι να γράψω στο βιβλίο; Προοληπτικά έχετε έρθει ή γεννάτε; Mad Εν τω μεταξύ εγώ είχα συσπασεις κάθε 5 λεπτά. 8 και μισή έρχεται η μαία μου. Με εξετάζει και είχα διαστολή 5. Με ετοιμάζουν, μου παίρνουν αίμα κ ανεβαίνω στην αίθουσα τοκετών. Έρχεται κ ο γιατρός και μου λέει ή σου σπάω τώρα τα νερά και γεννάς ή περιμένουμε τις αιματολογικές για να κάνεις επισκληρίδιο. αποφάσισα να περιμένω την επισκληρίδιο. Τα αποτελέσματα όμως βγήκαν σε μια ώρα και εγώ πόναγα. Είχα φτάσει σχεδόν τελεία. Η αναισθησιολόγος όταν ήρθε μου λέει ότι δεν έχει νόημα να κανουμε πια επισκληρίδιο. Κόντεψα να την αρπάξω από το μαλλί. Της λέω κάνε μου μια μικρή δόση να ηρεμήσω τουλάχιστον για κανένα τεταρτάκι. Τελικά κάναμε την επισκληρίδιο. Βέβαια αυτό με πήγε δυο ωρίτσες πίσω αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα. Ξέχασα αμέσους τους πόνους, κουβέντιαζα με τις μαίες, μιλούσα στο τηλέφωνο. ¨ολα καλά. Ο μικρός όμως δεν κατέβαινε. Μου λέει η μαία ότι μάλλον πρέπει να έχει τυλιχτεί κάπου. Σοκ εγώ. Νομιζα ότι θα με βάλλουν για καισαρική. Το καρδιοτοκογράφημα όμως ήταν πολύ καλό και ο μικρός δεν ζοριζόταν απλώς κάτι τον εμπόδιζε. Τελικά 12:50 γεννήθηκε ο λουκουμάς μου. Έκλαψε αμέσως και μου τον έφεραν να θηλάσω. Μοναδική στιγμή. Και από όλη τη γέννα αυτό έχω να θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα και ένιωσα την καρδούλα του στο στήθος μου. [/quote]

Να σου ζήσει ο γίοκας σου!!! Και ευχαριστώ πολυ για την συμπαράσταση.. Προσπαθώ να μην το σκεφτομαι ... αλλά κάποιες μέρες μου είναι αδύνατον...

37Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τρι Ιαν 25, 2011 6:44 am

joan80

MariaM έγραψε:
joan80 έγραψε:...

Η ιστορια σου εχει πολλα κοινα με την δικη μου! Και εγω ετσι ευκολα γεννησα αλλα με πονους. Με αφησαν και εμενα χωρις επισκληριδιο, ειχαμε διπλη περιτυλιξη με τον λωρο και τελικα γεννησα φυσιολογικα. Αλλα ολα αυτα απο τις 6μιση το πρωι που εφτασα μεχρι τις 10:10πμ οποτε ηταν συντομο!

Καλά τους πόνους τους πέρασα και εγώ όλους εκτός από αυτούς των εξωθησεων. Και εμένα διπλή περιτύλιξη είχε ο μικρός γιαυτό δεν κατέβαινε. Βέβαια εσύ ήσουν πιο γρήγορη από εμένα. Εγώ πήγα 8 και γέννησα 1 αλλά από τις 11 που μου έκαναν την ένεση και μετά δεν καταλάβαινα τίποτα. Να χαίρεσαι το μικρό σου.

38Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τρι Ιαν 25, 2011 6:49 am

joan80

Stefy μην διαβαζεις θεματα που μπορει να σε αγχωσουν. Όλα θα πάνε καλά. και να ξέρεις ότι το πρωταρχικό μέλλημα του γιατρού σου είναι να είσαι και εσύ καλά και το μωρό. Με το καλό κοπέλα μου και με έναν πόνο.

39Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τρι Ιαν 25, 2011 8:43 pm

nikoleta

nikoleta
Παίζει το forum στα δάχτυλα!
stefy έγραψε:ΑΧ βρε κορίτσια ... είμαι αισίως στον 6ο μηνα κυησεως... Διαβάζω τις ιστορίες σας και κλαιω από συγκίνηση αλλα κι από φόβο... Δεν με φοβίζει το να τύχει κάτι απρόοπτο σε μένα ή να ταλαιπώρηθω ... Το μόνο που με νοιάζει είναι στο τέλος να κρατήσω το κοριτσάκι μου στην αγκαλιά μου. Να μπορώ κι εγώ να πω.. τέλος καλό όλα καλά... Σε όλες σας τις ιστορίες όταν διαβάζω για τη στιγμη που σας φέρνουν τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας ... με πιάνουν τα ζουμιά... Θα τα καταφέρω κι εγώ? Θα πάνε όλα καλα? Αυτη τη στιγμή περιμένω να ζήσω...

Μην αγχώνεσαι! η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Και για να σε παρηγορήσω θα σου πω ότι έκανα 2 γέννες με φυσιολογικό τοκετό, στην πρώτη πήγα 12 το βράδυ στην κλινική και σε 6 ώρες είχα την κορούλα μου αγκαλιά εύκολα και όμορφα. Στην δεύτερη πήγα για καρδιοτοκογράφημα έτσι απλά και παρουσιάστηκαν συσπάσεις οπότε έμεινα και γέννησα. Σε 4 ώρες είχα τον μικρούλη μου αγκαλιά πάλι εύκολα και όμορφα. Σου εύχομαι να γεννήσεις κι εσύ τόσο εύκολα και να πάνε όλα καλά.

40Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τρι Ιαν 25, 2011 11:03 pm

stefy

stefy
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράστασή σας κορίτσια.... Προσπαθώ να τα βγάλω από το μυαλό μου και να σκέφτομαι πάντα θετικά... αλλά αναπόφευκτα κάποιες στιγμες... με κυριεύει το άγχος. Ευτυχώς όχι τόσο πολύ συχνά. Οι ιστορίες σας είναι όλες πολύ συγκινητικές και δεν είναι οτι τρόμαξα από κατι συγκεκριμένο που διάβασα. Απλά αυτο... Δεν με πειράζει να μου τύχει κάτι απρόοπτο ... είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα συμβει.. με νοιάζει στο τελός να πάνε όλα καλά. Αυτο με αγχώνει και μόνο. Γενικότερα είμαι αισιόδοξος άνθρωπος .. απλά ειναι κι αυτές οι ορμόνες οι άτιμες που ώρες ώρες φέρνουν τα πάνω κάτω από μόνες τους! Σήμερα ... με λένε Στεφανία και είμαι καλα Very Happy !!! Σήμερα σκεφτομαι μόνο θετικα!!!

41Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τετ Ιαν 26, 2011 1:04 am

MariaM

Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
stefy έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράστασή σας κορίτσια.... Προσπαθώ να τα βγάλω από το μυαλό μου και να σκέφτομαι πάντα θετικά... αλλά αναπόφευκτα κάποιες στιγμες... με κυριεύει το άγχος. Ευτυχώς όχι τόσο πολύ συχνά. Οι ιστορίες σας είναι όλες πολύ συγκινητικές και δεν είναι οτι τρόμαξα από κατι συγκεκριμένο που διάβασα. Απλά αυτο... Δεν με πειράζει να μου τύχει κάτι απρόοπτο ... είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα συμβει.. με νοιάζει στο τελός να πάνε όλα καλά. Αυτο με αγχώνει και μόνο. Γενικότερα είμαι αισιόδοξος άνθρωπος .. απλά ειναι κι αυτές οι ορμόνες οι άτιμες που ώρες ώρες φέρνουν τα πάνω κάτω από μόνες τους! Σήμερα ... με λένε Στεφανία και είμαι καλα Very Happy !!! Σήμερα σκεφτομαι μόνο θετικα!!!

Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι όλες φοβόμασταν, όμως όταν μπεις στον μήνα σου γίνεται λαχτάρα να δεις το μωρό σου. Επιπλέον επειδή η κοιλιά έχει φτάσει στα ύψη, λαχταράς και ανυπομονείς να ξαναμείνεις μόνη μέσα στο σώμα σου. Ο φόβος δεν φεύγει εντελώς γιατί το άγνωστο το φοβάσαι αλλά σε σώζει η περιέργεια για το πως θα είναι να ζήσεις αυτή την εμπειρία. Όταν έχει έρθει η ώρα να γεννήσεις δεν φοβάσαι πια για εσένα γιατί προτεραιότητα έχει το παιδί σου και υποσυνείδητα βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Από εκείνη την στιγμή αρχίζεις να μεταμορφώνεσαι από έγκυος γυναίκα σε μάνα και αυτό σου δίνει πολύ δύναμη να αντέξεις τα πάντα. Δεν είμαι φεμινίστρια αλλά αναγνωρίζω ότι αυτή η εσωτερική δύναμη γεννιέται μόνο στη γυναίκα και γι'αυτό είναι ικανή να γεννήσει ολόκληρο άνθρωπο -επειδή το αντέχει. Και αυτή η αλλαγή σε κάνει τον πιο δυνατό άνθρωπο στον κόσμο την στιγμή που γέννας. Όλα αυτά θα συμβούν και να είσαι σίγουρη πως όταν έρθει η στιγμή θα είσαι έτοιμη. (Σου το λέει η πιο φοβιτσιάρα του κόσμου!)

42Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τετ Ιαν 26, 2011 2:46 am

cassiani

cassiani
tha simfoniso me tin prolalisasa.kai ego fovomoun gia oli tin diarkeia tis egimosinis kai pio poli fovomoun kai etrema tin ora tis gennas.ego fovomouna prin meino kan egios gia na fadasteis.alla tin imera pou me piasane oi ponoi dia mageias mou efige olos o fovos kai i anisixia.eipa irthe i ora na do to moro mou.mia aneksigiti dimani me kiriefse afou oi dikoi mou me vlepnae xalari na pigaino sto maieftirio na tous xairetao kai den to pistevan.tha sou po oti mou elege o adras mou.oti kai na ginei sto telos tha exeis ena moro to diko mas moro stin agalia sou.sfekse ta dodia skepsou thetika kai ola tha pane teleia.kai odos pigan me aproopta alla pou ta ksepernaga me mia aneksigiti mageia!!!

43Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τετ Ιαν 26, 2011 5:09 am

Rinoula

Rinoula
Πρωταγωνιστής!!
Πρωταγωνιστής!!
cassiani έγραψε:tha simfoniso me tin prolalisasa.kai ego fovomoun gia oli tin diarkeia tis egimosinis kai pio poli fovomoun kai etrema tin ora tis gennas.ego fovomouna prin meino kan egios gia na fadasteis.alla tin imera pou me piasane oi ponoi dia mageias mou efige olos o fovos kai i anisixia.eipa irthe i ora na do to moro mou.mia aneksigiti dimani me kiriefse afou oi dikoi mou me vlepnae xalari na pigaino sto maieftirio na tous xairetao kai den to pistevan.tha sou po oti mou elege o adras mou.oti kai na ginei sto telos tha exeis ena moro to diko mas moro stin agalia sou.sfekse ta dodia skepsou thetika kai ola tha pane teleia.kai odos pigan me aproopta alla pou ta ksepernaga me mia aneksigiti mageia!!!

Κι εγώ το ίδιο, όλη την εγκυμοσύνη σκεφτόμουν τη γέννα! Αλλά είναι πολύς ο καιρός και προετοιμάζεσαι,προς το τέλος είπα στον εαυτό μου "μια μέρα είναι και θα περάσει ό,τι και να γίνει, αλλά μετα θα έχεις για μια ζωή το παιδάκι σου"!! Έτσι πήγα ήρεμη, κι ας είχα δυστοκία, δε φοβήθηκα.

44Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Σαβ Φεβ 05, 2011 5:07 pm

dafni

dafni
ειναι 3 τα ξημερωματα και ακομα δν εχω παει για υπνο!!καθομαι και διαβαζω τις ιστοριες τοκετου και εχω πλανταξει στο κλαμα!!ευχομαι σε ολες σας να χαιρεστε τα παιδακια σας!!ειμαι στην 13η εβδομαδα και αυριο θα παω για την αυχενικη,μακαρι να ειναι καλα το μωρακι μου και σε λιγους μηνες να το κραταω και εγω υγιεστατο στην αγκαλια μου!!πολλα φιλια σε ολες!! I love you I love you

45Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Κυρ Φεβ 06, 2011 6:23 am

veniou

veniou
Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
dafni έγραψε:ειναι 3 τα ξημερωματα και ακομα δν εχω παει για υπνο!!καθομαι και διαβαζω τις ιστοριες τοκετου και εχω πλανταξει στο κλαμα!!ευχομαι σε ολες σας να χαιρεστε τα παιδακια σας!!ειμαι στην 13η εβδομαδα και αυριο θα παω για την αυχενικη,μακαρι να ειναι καλα το μωρακι μου και σε λιγους μηνες να το κραταω και εγω υγιεστατο στην αγκαλια μου!!πολλα φιλια σε ολες!! I love you I love you
diavasa tis hstories 8a sas pw kai egw thn dikh mou.eimai apo nhsi kai ola einai pio diskola.emina egkios otan to ema8a xarika polh piga sthn a8hna gia eksetashs piga kai ston giatro moy htan ola kalla mas perimene omws mia ekpliksh htan dudima.ta xasame alla egw anxo8ika kai se olh thn diarkia tis egkimosinhs fovomoyn mhn moy tixh kati.otan eir8e h wra ths genas hmoyn xalarh.thn wra poy mpika sto xirourgio eixa anxos gia ta mwrakia mou na pane ola kala,kai ekana kako ston eafto mou anevasa piesh,alla sto telos pigan ola kala. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

46Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Δευ Φεβ 21, 2011 4:05 pm

ΡΕΝΑ

Σιωπηλή δύναμη
Σιωπηλή δύναμη
Very Happy Crying or Very sad Rolling Eyes Καλως σας βρηκα. Ειμαι ενα νεο μελος του forum και εψαχνα απεγνωσμενα να βρω αυτο το θεμα.Η χαρα μου ειναι να λεω και να ξανα λεω αυτη την τοσο συμαντικη μερα για μας.Ειμαι η Ρενα και ζω στη Συρο.Ο γιατρος μου ειναι στην Αθηνα και επομενως λογω κακων συνθηκων στο τοπικο νοσοκομειο(ελλειψη υποδομης) αναγκαστικα να γεννησω εκει προκειμενου να αισθανομαστε πιο σιγουροι σε περιπτωση που κατι παει στραβα.Στο νησι μας αν συμβει κατι απροσδοκιτο πρεπει να ερθει ελικοπτερο να μας παρει και να μας παει Αθηνα.Στις 23 Ιουλιου του 2009 συμπληρωνω τις 36 εβδομαδες.Ο γιατρος μου με εχει μεχρι τις 24 Αυγουστου.Φευγω για Αθηνα .Εκει ζει μονιμα η αδελφουλα μου η οποια μαλιστα με φιλοξενισε.Ειναι κατακαλοκαιρο 10 Αυγουστου οταν ξυπναω μα πονακια και λιγα υγρα στο εσωρουχο μου.Ειδοποιω τον γυναικολογο μου και μου ειπε πως απο δω και μετα ειναι αναμενομενο και απολυτα φυσιολογικο να εχω πονακια ,υγρα,και μπουκωμα χαμηλα σαν πονους περιοδου.Η μερα κυλισε ηρεμα.Το απογευμα παω με την αδελφη μου βολτα στα μαγαζια οταν νιωθω μια περιεργη ''κραμπα ''στην κοιλιτσα μου.Αυτο με αναγκασε να σταθω στο ιδιο σημειο για 1-2 λεπτα γιατι πονεσα.Η αδελφουλα μου σημειωτεον γεννησε με καισαρικη μετα απο ραντεβου διοτι η μπεμπα της ηταν μπλεγμενη με τον λωρο.Επομενως δεν ηξερε τι εστι πονοι γεννας.Αφου συνηλθα λιγο εντρομη η αδελφη μου με πηρε και πηγαμε σπιτι .Ολη τη διαρκεια της νυχτας ερχονταν στο κρεβατι μου να με ρωταει αν ποναω.Η αληθεια ηταν πως πονουσα αλλα υποφερτα .Οι πονοι δεν ηταν τακτικοι και οχι της ιδιας εντασης.Ποτε ανα 3 λεπτο και ποτε δυνατοι ανα ωρα.Την 11 Αυγουστου ξυπνησα τρομερα διψασμενη και με μια τρελη συχνοουρεια.Τα πονακια πια ηταν πιο τακτικα και αρκετα πιο εντονα σε σχεση με την προηγουμενη μερα.Αποφασιζω να παω βολτα στα μαγαζια .Στο δρομο καθως περπατουσα ανα 200-300 μετρα ενιωθα μπουκωμα και πονο χαμηλα.Λογω του οτι η αδελφη μου εργαζεται και επειδη δεν γνωριζω πολυ καλα την περιοχη οπου με επιανε πονος καθομουν και προσπαθουσα να βρω σε ποια διευθυνση ημουν ετσι ωστε αν δεν μπορεσω να παω σπιτι να τηλεφωνησω στην αδελφουλα μου να ερθει να με μαζεψει.Αφου τελικα τα καταφερα και εφτασα στο σπιτι πηρα το γιατρο μου οπου μου ειπε να παω στο ιατρειο του να με δει γιατι μαλλον η ωρα πλησιαζε.Στις 4 το μεσημερι ειμαι εκει.''Ρενακι εφτασε η ωρα ,εχουμε διαστολη 3 πραγμα που σημαινει πως η μπεμπα ερχεται.Το πολυ σε 24 ωρες θα ειναι στην αγκαλιτσα σου.Καλο θα ηταν να παμε τωρα στο μαιευτηρειο αλλα καλυτερα για να μην αγχωθεις πηγαινε σπιτι σου κανε ενα μπανακι φαε κατι ελαφρι και αν σπασουν τα νερα ή νιωσεις πιο δυνατους πονους παρε με τηλεφωνο και φυγε για το Μητερα.ΟΙ γονεις μου ηταν ακομα Συρο. Τους πηρα τηλ. να παρουν το πρωτο πλοιο και να ερθουν γιατι γενναω.Ο αντρας μου τωρα θα αναρωτιεστε που ηταν?Ο καλος μου ειναι φουρναρης.Εργαζεται με τον πατερα του στο φουρνο τους.15Αυγουστο το νησι πατα με να σε πατω απ΄τους τουριστες Twisted Evil .Που να φυγει ο αντρουλης μου???? Mad Ποιος θα καθοταν στο ποστο του?Τελος παντων ειναι μια πολυ πικρη ιστορια.Ευτυχως τελικα βρεθηκε ενα πολυ συγγενικο μου προσωπο που εκανε μια πολυ μεγαλη θυσια για μενα και πηγε να δουλεψει στο ποδι του...(την ευχαριστω ακομα και σημερα για αυτη τη διευκολυνση,αν δεν ηταν εκεινη θα γεννουσα μονη.)Τελος παντων.Το απογευμα πηγα εκανα μανικιου -πεντικιουρ-μαλλι κουκλα ,γενικο ρετους.Με περνει ο γιατρουλης μου τηλ. το βραδυ να δει πως ειμαι και μου ειπε αν δεν προκυψει κατι τη νυχτα να παω το επομενο πρωι στο Μητερα γιατι σιγουρα θα γεννουσα.Σηκωνομαι 6 ωρα το πρωι.Φευγω μαζι με τη μαμα μου να παω να γενησω.Οι πονοι πολλοι,δυνατοι,συχνοουρεια ,λιγο αγχος,πολυ στεναχωρια (χωρις τον αντρα μου θα γεννησω?)....αλλα εκανα υπομονη.Φτανω στο Μητερα.Βγαινω απ΄το ταξι.Ο γιατρος μου στην πορτα με περιμενε.Μπαινω παραλαβη επιτοκων ξυρισματακι-κλισματακι(απ΄την ντροπη μου ξεχασα τους πονους μου!!)Χαιρετω τη μαμα μου και παω στα δωματια που περιμενεις μεχρι να σε πιασουν οι δυνατοι πονοι να γεννησεις.Η διαστολη μου στο 5.Γυρω στις 11 το πρωι ο γιατρος μου βαζει πονους για να προχωρησει η διαστολη μου να ελευθερωθω.Μεχρι τις 3 το μεσημερι η διαστολη κολλημενη στο 5 .Εχω αρχισει να κουραζομαι απ'τις αναπνοες.Βαζει χερακι ο γιατρος και μου ανακοινωνει το εξης:''Ρενακι το μωρακι μας ερχεται αλλα οχι σε καθετη προβολη.Το μωρο προβαλει σαγονι και κουτελο και εχει σταγκωσει στον τραχιλο, ολα καλα θα πανε απλα ειναι δυσκολα τα πραγματα γιατι οπως τα βλεπω θα εχουμε πολλα ραμματακια μετα τον τοκετο και η αναρρωση θα ειναι χρονοβορα και λιγακι επιπονη... Shocked !!.Εγω να ποναω πια πολυ,να θελω να σπρωξω σαν τρελη,ο γιατρος να μου λεει μη σπρωχνεις και ξαφνικα μες στον πανικο ανοιγει η πορτα και βλεπω τον αντρα μου ντυμενο γιατρο με ξεσκισμενα ρουχα λες και παλευε μα σκυλους.(Τα ρουχα που του εδωσαν δεν ηταν στο νουμερο του).Αυτο ηταν ....μου χαρισαν τον ουρανο !Ηταν διπλα μου ο ανθρωπος μου και εγω γεννουσα το μισο μας εαυτο..! Crying or Very sad Very Happy Smile Wink ....Καπου εκει δεν αντεξα αλλο και ενω ο τοκογραφος εδειχνε 180 ειπα στον γιατρουλη μου πως δεν αντεχω αλλο .Ημουν ενα πτωμα.Με πιεση 10 με 7 αποχαιρετησα τον αντρα μου και μπηκαμε χειρουργειο(καισαρικη με επισκληριδιο).6 το απογευμα μου εκαναν την δευτερη δοση επισκληριδιου και 6 μιση ακριβως ακουσα το πρωτο της κλαμα.Ενα καταλευκο ομορφο αγγελακι με μια φουσκιτσα σαλακια στο στομα βγηκε απο μεσα μου.Πριν κοψει το λωρο την ακουμπησαν πανω στο στηθος μου.Μυριζε τοσο ομορφα Crying or Very sad !!!Τι να πω. ...ανοιξε το ενα της ματακι με κοιταξε και αναστεναξε σαν να ελεγε επιτελους μαμα ειμαι κοντα σου και ειμαι ασφαλης....!!Ξαναγεννηθηκα....πραγματικα δεν ειμαι σε θεση να συνεχισω....!Οταν τελειωσει η ζωη μου θα ειναι η τελευταια εικονα που θα δω πριν φυγω...!!Συγνωμη αν κουρασα ...ειναι τοσο εντονες στιγμες και πραγματικα ευχομαι ολες οι γυναικες να τις ζουν!!!

47Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τρι Φεβ 22, 2011 10:57 am

Dim

Είναι σε καλό δρόμο!
Είναι σε καλό δρόμο!
Διαβάζοντας τις ιστορίες τοκετού θέλω και εγώ να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου. Λίγους μήνες πριν παντρευτώ πήραμε την απόφαση με το σύζυγο μου να αποκτήσουμε παιδί, εντωμεταξύ κανονίζαμε το ταξίδι του μέλιτος απορρίπτοντας όλα τα μέρη που χρειάζονταν πάνω από 4 ώρες αεροπλάνο, ώστε να μη έχουμε πρόβλημα σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Τετάρτη στις 23 Δεκέμβρη πετάγαμε για Παρίσι, εγώ έπρεπε να είχα αδιαθετήσει την Τρίτη στις 22. Παίρνω ένα τεστ εγκυμοσύνης από το αεροδρόμιο (που να καταλάβω τις οδηγίες στα γαλλικά) αποφασισμένη να το κάνω μετά από 5 μέρες καθυστέρηση. Ο σύζυγος όμως Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου με ξυπνάει στις 7 το πρωί λέγοντας «πήγαινε να κάνεις το τεστ δεν αντέχω άλλο την αγωνία», το κάνω και βουαλά η ροζ γραμμή. Πετάγαμε από τη χαρά μας και η συγκυρίες το έκαναν ακόμα πιο μαγευτικό, μήνας του μέλιτος στο Παρίσι ανήμερα Χριστουγέννων να μαθαίνεις ότι κουβαλάς το παιδάκι σου, απλά τέλειο. Οι πρώτοι μήνες περάσανε χωρίς εμετούς, ζαλάδες κ.τ.λ. Όλα πήγαιναν φυσιολογικά μέχρι που μπήκα στον έκτο και εμφάνισα διαβήτη κύησης. Διατροφή, μετρήσεις και όλα μια χαρά χωρίς ινσουλίνη μέχρι που μπήκα στον ένατο. Εκεί το ζάχαρο άρχισε να κάνει ράλι, να μη ρυθμίζεται με τίποτα. Και κάπου εδώ ξεκινά ένα τρομερό άγχος και συζητήσεις αφού ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί με ενημερώνει ότι λόγο διαβήτη πρέπει να φύγω από το νησί που μένω γιατί δεν έχουν ΜΕΝΝ. Για να μη μακρηγορώ αποφασίζω να ανέβω Αθήνα όπου είχα εκεί τον παλιό γυναικολόγο μου και που ευτυχώς δεν έλειπε σε διακοπές Αύγουστο μήνα. Έφτασα Τετάρτη πάω την ίδια μέρα για υπέρηχο, του λέω ότι το ζάχαρο είναι αρίθμηστο και κατευθείαν κλείνει ραντεβού για καισαρική την Παρασκευή μιας και είναι βασική αιτία για ενδομήτριο θάνατο. Παρασκευή πρωί φτάνω στο νοσοκομείο, κάνουμε την σχετική προετοιμασία, μου κάνουν την επισκληρίδιο και ξεκινά η διαδικασία. Σε όλη τη διάρκεια της καισαρικής συνειδητά ήμουν μισοκοιμισμένη και μόνο την ώρα που καταλαβαίνω ότι τραβάνε το μωρό ξύπνησα, 8.50 άκουσα το κλάμα της για πρώτη φορά και η μαγικότερη στιγμή της ζωής μου όταν την έβαλαν επάνω μου. Ένα κουκλάκι 3170 γρ. 52 πόντους και ζωηρή (τους κατούρησε με το που την έβγαλαν). Με πήγαν στο δωμάτιο, το απόγευμα σηκώθηκα και πήγα στη ΜΕΝΝ να δω τη μικρή και να ενημερωθώ για την υγεία της. Κάπου εδώ ξεκινά ένα μαρτύριο για εμένα, τον άντρα μου και φυσικά το μωρό. Πάμε στη ΜΕΝΝ δεν με αφήνουν ούτε να την πιάσω, γιατί είχα το καθετηράκι του ορού, να μη θέλουν να μας ενημερώσουν, μέχρι που εγώ τους δηλώνω ότι δεν πάω πουθενά αν δεν έρθει παιδίατρος να με ενημερώσει για την υγεία του μωρού. Μετά από 1.30 ώρα έρχεται μία να μη πω, με υφάκι, μας ενημερώνει ότι το μωρό είναι μια χαρά, την άλλη μέρα θα βγει και μας την λέει που την καθυστερούμε. Οκ το ξεπερνάω το θέμα, εξάλλου από αύριο θα την έχω κοντά μου. Αμ δε!!!!!! Έρχεται η επόμενη μέρα, ρωτάει τις μαίες του ορόφου αν ήρθε το μωρό και μου λένε ότι δεν τους ενημερώνουν από την ΜΕΝΝ αν θα βγει κάποιο μωρό και να περιμένω ως τις 12. Πάει δώδεκα καμία ενημέρωση από πουθενά, εν το μεταξύ ήταν η ώρα του επισκεπτηρίου στη ΜΕΝΝ και πάω. Το μωρό θα μείνει και σήμερα λέει γιατί παρουσιάζει τρόμο. Ρωτάω τι είναι ο τρόμος καμία απάντηση. Πάω στο θάλαμο, κλάματα κακό, να φέρνουν τα άλλα μωράκια, εγώ να πλαντάζω και να είμαι αγκαλιά με την επιλόχεια κατάθλιψη. Για να μη σας ζαλίζω την κράτησαν με το έτσι θέλω 3 μέρες (150 ευρώ την ημέρα είναι αυτά) μέχρι που ο γυναικολόγος μου τους έβρισε και τους απείλησε με μηνύσεις και τότε ως διαμαγείας το μωρό μπορούσε να ανέβει στον όροφο (ενημερωτικά ο τρόμος είναι φυσιολογικός στα νεογέννητα, το έμαθα μετά από το παιδίατρό μας). Με το που μου την έφεραν τη πήρα αγκαλιά, την έβαλα να θηλάσει και αν και ήμουν σε τετράκλινο το μωρό έμεινε μαζί μου μέχρι την έξοδο μας (δε τόλμησε καμία μαία να μου πει πρέπει να τη πάρω, είχαν βάλει όλοι την ουρά στα σκέλια). Αυτή είναι η δική μου ιστορία τοκετού, που δυστυχώς κάποιοι για λίγα χρήματα μου την αμαύρωσαν, αλλά ένα έχει σημασία ότι έχω το μωρό μου υγιές και δυνατό.

48Εμπειρίες τοκετού... - Σελίδα 2 Empty Απ: Εμπειρίες τοκετού... Τρι Φεβ 22, 2011 12:55 pm

Σούλα

Σούλα
Ας γραψω κι εγω την εμπειρια μου..
πιθανη ημερομηνια 21/09/10...
στις 08/09 πηγα στον γυναικολογο μου να μου ριξει μια ματια..ολα καλα,το μωρο εμπεδωμενο για τα καλα,ο τραχηλος μαλακος..με λιγα λογια ετοιμη για γεννα...μου λεει ''ελα σαββατο πρωι στην εφημερια μου να κανουμε την προκληση'' μπορουσα να το αφησω ακομη λιγες μερες αλλα επειδη δεν μπορουσαμε να καλυψουμε τα εξοδα της κλινικης και επειδη ηθελα να εχω τον δικο μου γιατρο στο νοσοκομειο(ιπποκρατειο) επρεπε να παω σε μερα που θα ηταν σε εφημερια..
Αχχχχ...απο την ωρα που μου το ειπε μεχρι και το σαββατο που πατησα το ποδι μου στο νοσοκομειο,εκλαιγα συνεχεια..τεσπα!!!πηγα στις 8 το πρωι μεχρι και τις 12 ημουν κατω και περιμενα να με φωναξουν..στις 12 ηρθε η μαια μου(ειχα δικη μου μαια η οποια μου ειχε κανει και μαθηματα τοκετου και να ειναι καλα η γλυκια μου δεν με αφησε λεπτο)πηγαμε στην αιθουσα οδηνων μου βαλανε το πρωτο υποθετακι στις 14,00 και τον ορο γυρω στις 16,30..ολα καλα τα πονακια εχουν ξεκινησει και εννοητε στην 5η διαστολη μου εκαναν την επισκληριδιο(εκεινη την ημερα γεννησαμε 20 γυναικες και ημουν η μονη που εκανα επισκληριδιο,στα νοσοκομεια δεν την κανουν ευκολα παρα μονο αν πας με τον δικο σου γιατρο ο οποιος να εχει τα κονε του με τους αναισθησιολογους)στις 20,10 μου λενε παμε να γεννησουμε,στις 20,20 με την τριτη φορα που εσπρωξα βγηκε ο μικρουλης μου 3130 τα κιλα του 48 ποντους..τον ακουσα και κοντεψα να πεσω απο την απαισια καρεκλα..οταν μου τον εδωσαν αγκαλιτσα μου και του εδωσα ενα φιλακι ειπα απο μεσα μου θεε μου σε ευχαριστω που ολα πηγαν καλα και για εμενα αλλα και γι αυτο το πλασματακι που μυριζε σαν φρεσκο αγγουρακι!!!!!εμεινα 2 ωρες στον ιδιο οροφο και μετα με πηγαν στο δωματιο,και ημουν μεσα στην τρελη χαρα που ολα τελειωσαν...δεν ηξερα ομως τι με περιμενε μετα!!!!!αφου μου εχουν βαλει το ωραιο μου νυχτικακι και εχω γυρει το κορμι μου και τα λεω με την κοπελα που ειναι στο διπλανο κρεβατι(με την οποια γνωριζομαστε απο τα μαθηματα τοκετου και γεννησαμε την ιδια μερα)αρχιζω και ποναω παρα παρα πολυυυυυυυυ,λεω κατι δεν παει καλα τωρα,και ξαφνικα τρεχει το αιμα ποταμι και γεμιζει ολο το κρεβατι..τρομακτικο,δεν ηξερα τι να κανω,πονουσα τοσο πολυ που δεν ειχα κουραγιο ουτε να μιλησω,μονο αναπνοες θυμαμαι να εκανα τιποτα αλλο..λυποθημησα κιολας χαμος..ηρθε ο γιατρος μου και τον βλεπω να τραβαει τα μαλλια του,ΑΔΡΑΝΗΣΕ η μητρα σου μου λεει και μου κραταει το χερι....ΤΙ ΤΙ ΤΙ?ειχα ακουσει να το λενε οι μαιες στα μαθηματα ,να μην σας αξιωσει ο θεος να δειτε μητρα να αιμοραγει μετα απο τοκετο...και να που εμενα με αξιωσε,μεσα σε μιση ωρα μου βαλανε εναν ορο οξιτικινης για να κανει συσπασεις η μητρα και να επανελθει(αν φυσικα θελει)ολο αυτο κρατησε 6 ωρες..ωρες που δεν θα ξεχασω ποτε στην ζωη μου...πονουσα συνεχεια και εκανα συσπασεις χωρις να εχω μωρο μεσα στην κοιλια μου και να ρωταω την μαια θα επανελθει η θα την χασω?και αυτη φυσικα η καημενη να προσπαθει να με ηρεμησει,και παλι αναπνοες και παλι πονο και παλι αλλαγη τα σεντονια και κλαμα πολυ κλαμα..στις 6,30 το πρωι ηρθε ο γιατρος μου για ακομη μια φορα (δεν εχω κανενα παραπονο ηταν ανα μισαωρο κοντα μου)με κοιτα και χαμογελα..ολα καλα ηρθε στα φυσιολογικα της και με φιλαει στο κεφαλι..μετα απο λιγακι τελειωσε κι ο ορος και μαζι του και οι πονοι...
τι να σας πω βρε κοριτσια,απο την μια λεω πως γεννησα και δεν καταλαβα τιποτα απο πονους τοκετου αλλα απο την αλλη λεω καλυτερα να πονουσα οταν γεννουσα παρα αυτο που επαθα μετα..και ημουν απο τις πιο δυσκολες περιπτωσεις,αυτο μου το ειπε ο γιατρος μου μετα τον σαραντισμο..το θεμα ειναι οτι τωρα μου εμεινε φοβια και δεν μπορω να σκεφτω οτι θα ξαναμεινω εγκυος,αν και ο γιατρος μου μου ειπε οτι ειναι σπανιο να συμβει κατι τετοιο παλι..ναι αλλα εγω το εζησα μια φορα και ας μου λεει οτι ειναι σπανιο..

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 2]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

•  

Forumgreek.com | ©phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Cookies | Πρόσφατες συζητήσεις